K-ów, zagłosuj na AFN jako kandydata w konkursie w KV!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sty 31, 2011 10:41 Re: K-ów, znowu sypnęło kotami ...

Tweety pisze:była prośba o odebranie we wtorek żwirku, dzisiaj jest czwartek a dalej 10 worków stoi. Część nadal nieopłaconych (poza tymi, o których już wiem, że z pewnych przyczyn będzie to na dniach). Robert z Amelią przerzucili prawie tonę żwirku a teraz nie ma kto go opłacić albo odebrać albo jedno i drugie. Pozostawiam to bez komentarza, bo to nie pierwszy raz natomiast ostatni.

Dzisiaj miała wizytę przedadopcyjną Borówka i Robert właśnie wiezie ją pod Limanową.
Katia wróciła na kociarnię, jest na antybiotyku, trzeba pilnować aby jadła, być może dokarmiać.
Majeranek dla odmiany wymyślił sobie nicienie :evil: , dostał milbemax

melduję, że za swoje dwa zapłaciłam i odebrałam jakoś tak od razu.. anny09 też..
Obrazek

edit_f

Od: Śro gru 10, 2008 12:27

Post » Pon sty 31, 2011 10:44 Re: K-ów, żegnaj Zuzanko ;(( u Puzona też cholerny FIP ;[[

Tweety pisze:
kosma_shiva pisze:Dzień Kota
05. lutego 2011

nie wiem czy ktoś mnie nie uprzedził, ale moze tak;

proszę wszystkich chętnych do udziału w galeriowaniu o zgłaszanie się do mnie, na priv lub e-mail, kasinska.justyna@gmail.com

kto co może zaproponować ( transport/kot/gadane ) oraz godziny

koty mogą być co najmniej ze 3 na zmianie(3 klatki) lub mieszkające ze sobą po dwa czyli nawet 6
12-14, 14-16, 16-18

dziękuję!

z kociarni na pewno Klara i Majeranek powinien już się nadać, nie wiem jak Kminek od Lutry i Noemik. Od Namidy Ryfon i Vizir z Hymenem, od Magdy Do i Re, od Moniki Flip, Stefan od Kingi i mamusia z córusią od p. Anety (12 sztuk czyli jeszcze 6 maks), może od p. Zbyszka kociczki z rury? one małoletnie a u nas większość chłopaków. A Bella? tylko ona w pojedynkę
od p. Heleny któreś? od Toszy?

ja przywiozłabym Inkę.. Jasia i Krzysia raczej nie.. potwierdzę jeszcze w tygodniu..
Obrazek

edit_f

Od: Śro gru 10, 2008 12:27

Post » Pon sty 31, 2011 14:28 Re: K-ów, żegnaj Zuzanko ;(( u Puzona też cholerny FIP ;[[

Kochani , mam pudło styropianowe na domek. Kto reflektuje? Jewst u mnie w pracy, jutro przytargam do domu.

elzak3

Od: Pon lis 19, 2007 11:31

Post » Pon sty 31, 2011 16:23 Re: K-ów, żegnaj Zuzanko ;(( u Puzona też cholerny FIP ;[[

Oto Wypłosz Łazienkowy:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Wypłosz przestał wymiotować :)
(Brzuszek miał wygolony do USG.)
Ostatnio edytowano Pon sty 31, 2011 16:40 przez _namida_, łącznie edytowano 1 raz

_namida_

Od: Pon mar 22, 2010 16:36

Post » Pon sty 31, 2011 16:31 Re: K-ów, żegnaj Zuzanko ;(( u Puzona też cholerny FIP ;[[

Cudny Wypłosz :love:
Baksiu ['] 17.01.2010, Ginuś ['] 14.01.2019.
Bardzo za Wami tęsknię i czekam na tę chwilę, kiedy się znów spotkamy po drugiej stronie...

anna09

Od: Pon maja 28, 2007 11:37

Post » Pon sty 31, 2011 16:46 Re: K-ów, żegnaj Zuzanko ;(( u Puzona też cholerny FIP ;[[

Żyrardów, dn. 27 stycznia 2011cc

PIW.Ż.4616/14/11

Szanowny Pan
Kamil Durczok
Redaktor Naczelny TVN24
ul. Wiertnicza 166
02-952 Warszawa
e-mail: kontakt24@tvn.pl

Żądanie sprostowania

Na podstawie art. 31 ustawy z dnia 26 stycznia 1984 Prawo prasowe (Dz. U. 1984  Nr 5, poz. 24 z późn. zm.) Powiatowy Lekarz Weterynarii w Żyrardowie domaga się sprostowania niezgodnych z prawdą informacji, podanych w dniu 26 stycznia 2011 w programie „Prosto z Polski” wyemitowanym w stacji TVN24 o godzinie 17.10 oraz w serwisie informacyjnym „Fakty” wyemitowanym w stacji TVN o godzinie 19.00 i udostępnionych na stronie internetowej http://www.tvn24.pl/, dotyczących schroniska dla zwierząt w Korabiewicach.
    W materiałach tych wykorzystano fragmenty filmu pochodzące od organizacji społecznej o nazwie „Pogotowie i Straż dla Zwierząt” zs. w Trzciance, nagranego w grudniu 2008 roku na terenie domu prywatnego pani Magdaleny Szwarc - prowadzącej schronisko, a nie na terenie schroniska.
    Materiał filmowy został zmontowany w taki sposób, aby stworzyć u oglądającego wrażenie drastycznych warunków bytowych zwierząt utrzymywanych w schronisku i kompletnej bezczynności organów Inspekcji Weterynaryjnej  w zakresie nadzoru nad tym obiektem. Materiał filmowy zawierał również zdjęcia drastycznie okaleczonych zwłok zwierzęcych, z sugestią, że wykonano je na terenie schroniska w Korabiewicach, choć na zdjęciach nie istnieją jakiekolwiek punkty odniesienia pozwalające stwierdzić, że te zdjęcia zostały wykonane właśnie w tym schronisku.
    Powiatowy Lekarz Weterynarii w Żyrardowie wyraża głębokie zdziwienie, że redaktor Jacek Malarski nie zechciał w dniu 24 stycznia 2011 zapoznać się z całością postępowania Powiatowego Lekarza Weterynarii w Żyrardowie, prowadzonego na okoliczność wniosku organizacji „Pogotowie i Straż dla Zwierząt”  zs. w Trzciance, w sprawie odebrania w pierwszym kwartale 2009 roku pięciu psów ze schroniska w Korabiewicach, z powodu złych warunków bytowych zwierząt tam utrzymywanych. Nie wyraził również zainteresowania, aby pojechać do schroniska z pracownikami Inspekcji Weterynaryjnej, w celu zarejestrowania materiału dotyczącego warunków utrzymania zwierząt w schronisku.
    Widocznie pogoń za tanią sensacją i chęć wypełnienia ramówki programu przeważyła nad elementarną dziennikarską rzetelnością.
    Pomimo nieuczciwego przedstawienia przez Telewizję TVN w dniu 26 stycznia 2011 funkcjonowania schroniska dla zwierząt w Korabiewicach, Powiatowy Lekarz Weterynarii w Żyrardowie stoi na stanowisku, że opinia publiczna powinna być informowana rzetelnie. Dlatego zaprasza ekipę Telewizji TVN do zapoznania się na miejscu, w dowolnym terminie, z warunkami panującymi w schronisku w Korabiewicach. Jeżeli będziecie Państwo chcieli skorzystać z powyższego zaproszenia proszę o informację telefoniczną dzień wcześniej (numer telefonu 468541247).
    W przypadku gdybyście Państwo chcieli przyjechać bez uprzedzenia, proszę o przyjazd do Powiatowego Inspektoratu Weterynarii  w Żyrardowie w dowolnym dniu roboczym do godziny 10.00.

z poważaniem

Do wiadomości
1.      Mazowiecki Wojewódzki Lekarz Weterynarii
Żyrardów, dn. 27 stycznia 2011

PIW.Ż.4616/14/11

Lila_iwa

Od: Wto cze 01, 2010 14:29

Post » Pon sty 31, 2011 17:21 Re: K-ów, żegnaj Zuzanko ;(( u Puzona też cholerny FIP ;[[

no i w Korabiewicach jest miodzio a my, jak to określiła p. Szwarc, "pier...my" :evil:

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Pon sty 31, 2011 18:46 Re: K-ów, żegnaj Zuzanko ;(( u Puzona też cholerny FIP ;[[

bawię się dzisiaj w nadrabianie zaległości:

bazarek z książkami od ametyst: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=123527

bazarek z perfumami od katikot - błyskawicznie zakończony :1luvu: : http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=123528

będzie więcej, zrobiłam sobie przerwę na obiadokolację ;)

Kocuria

Od: Nie kwi 02, 2006 12:47

Post » Pon sty 31, 2011 18:48 Re: K-ów, żegnaj Zuzanko ;(( u Puzona też cholerny FIP ;[[

lutra pisze:
kosma_shiva pisze:1. w związku ze zbliżającym się zdniem kota (05.02.2011) proszę wszystkich o zgłaszanie się do mnie na pw lub na maila kasinska.justyna@gmail.com
kto co może zaproponować ( transport/kot/gadane ) oraz godziny

koty mogą być co najmniej ze 3 na zmianie(3 klatki) lub mieszkające ze sobą po dwa czyli nawet 6
12-14, 14-16, 16-18

na razie mam tylko 4 wiadomości plus wiadomośC Tweety na wątku.
Póki co nie ma czego publikować!

KOSMA, NIC NIE DZIAŁA TAK MOBILIZUJĄCO, JAK PUSTA LISTA!
Wtedy widać, gdzie jest wolne, jakie są godziny itd. Ja np. jestem "wzrokolcem" i tylko na takiej podstawie umiem się określić w czasoprzestrzeni dnia kota...

DZIEŃ KOTA

baby - cały dzień:
Tweety, Miszelina, Lutra, Katgral, Noemik(?), Pluskwa, Kocuria, kosma

koty
12.00 - 14.00
1 Ryfka - transport i obecność Namida
2 Vizir i Hymen - transport i obecność Namida
3. Inka - trafport i obecność Edit_f

14.00 - 16.00
1 ??
2 ??
3 ??

16.00 - 18.00
1. Re i Portos - transport i obecność Namida
2. Majeranek i Klara - transport na Chocimską z manatkami
3. Romeo - transport na Chociską z manatkami

no to tak:
mamy jeszcze:
Flip od Moniki
Mamunia z córunią od p. Anety
kociczki z rury od p. Zbyszka

można to na środkową zmianę wsadzić, tylko
nie znam tych ludzi i nie wiem skąd trzebaby było koty zabierać.

Mąź Pluskwy moze coś zawieżć/przywieźć

proszę o zgłoszenia

PS. Kartki też juz wysłane
Ostatnio edytowano Pon sty 31, 2011 19:38 przez kosma_shiva, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

kosma_shiva

Od: Czw lip 03, 2008 16:56

Post » Pon sty 31, 2011 18:52 Re: K-ów, żegnaj Zuzanko ;(( u Puzona też cholerny FIP ;[[

być może monika będzie chciała postać z nami i/lub przywieźć osobiście flapa - jeśli nie, ja go mogę wziąć w obie strony, wiem dokąd itp.

dam znać, jak się skontaktuję z moniką, bo chwilowo chyba pracuje.

EDIT: tfu, flipa.

Kocuria

Od: Nie kwi 02, 2006 12:47

Post » Pon sty 31, 2011 18:53 Re: K-ów, żegnaj Zuzanko ;(( u Puzona też cholerny FIP ;[[

Cammi pisze:mjs, Kocuria - dziękuję za błysk odpowiedź - jeszcze jutro odezwie się pozostała czwórka - zdecyduję szybko
w razie czego jedna paczka dla 4 osób pójdzie na mjs (mjs, anna09, edit_f, wanilka)
a może pozostała pójść na adres Kocurii i ona podrzuci na kociarnię (Kocuria, lutra, miuti, fiszka13)
wtedy pośle pocztą polską
albo jeszcze w innej kombinacji -
dobranoc - ja na spacer z psem
ale pochwalę się z porannego spaceru

Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

z Cincianem zachwyciliśmy się zdjęciami.
Właśnie w takie kompozycji je sobie takie wyobrażam na ścianie salonu... mmm
Obrazek

kosma_shiva

Post » Pon sty 31, 2011 18:58 Re: K-ów, żegnaj Zuzanko ;(( u Puzona też cholerny FIP ;[[

Ja też mogę postać trochę na dniu kota, ale nie cały czas, raczej w tych wcześniejszych godzinach :)
[

kasumi

Od: Pt sty 15, 2010 23:19

Post » Pon sty 31, 2011 19:18 Re: K-ów, żegnaj Zuzanko ;(( u Puzona też cholerny FIP ;[[

kosma_shiva pisze:DZIEŃ KOTA

baby - cały dzień:
Tweety, Miszelina, Lutra, Katgral, Noemik(?), Pluskwa, Kocuria, kosma

koty
12.00 - 14.00
1 Ryfka - transport i obecność Namida
2 Vizir i Hymen - transport i obecność Namida
3. Inka - trafport i obecność Edit_f

14.00 - 16.00
1 ??
2 ??
3 ??

16.00 - 18.00
1. Re i Portos - transport i obecność Namida
2. Majeranek i Klara - transport na Chocimską z manatkami
3. Stefan - transport na Chociską z manatkami

no to tak:
mamy jeszcze:
Flip od Moniki
Mamunia z córunią od p. Anety
kociczki z rury od p. Zbyszka

Raczej nie Stefan, bo on jeszcze chyba nieszczepiony, ale Madame i Romeo, czyli cała ostatnia zmiana pełna :)
Może Namida mogłaby być zmianę wcześniej? Bo Madamka trochę wredota i musi sama siedzieć w klatce.
Ostatnio edytowano Pon sty 31, 2011 19:19 przez miszelina, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Pon sty 31, 2011 19:18 Re: K-ów, żegnaj Zuzanko ;(( u Puzona też cholerny FIP ;[[

Będę potrzebowała 1 transporter na Dzień Kota, jest jakiś na Kocimskiej, albo może ktoś pożyczyć?

Na 14 nie dam rady, bo muszę odwieźć Ryfona i Kryspinowskie do domu, następnie jechać na Ugorek, a potem do GK.
Mogłabym ewentualnie wszystkie na jedną zmianę, ale wtedy potrzebowałabym dodatkowe transportery i pomoc, bo będę z nimi szła z Pawiej i z czterema sama nie wydolę.
Ostatnio edytowano Pon sty 31, 2011 19:30 przez _namida_, łącznie edytowano 1 raz

_namida_

Od: Pon mar 22, 2010 16:36

Post » Pon sty 31, 2011 19:29 Re: K-ów, żegnaj Zuzanko ;(( u Puzona też cholerny FIP ;[[

już poprawiam na Romka, Namidzie będzie cieżko logistycznie dwie zmiany pod rząd.
Albo madame sie podzieli klatką, albo będzie kiblować na kocimskiej :)
Obrazek

kosma_shiva

[poprzednia][następna]