Aleksandra59 pisze:Catnaperka pisze:Też mam info od reporterki

"Podobali się między innymi zoopsychologowie pomagający "wychowywać" niesforne zwierzaki, akcje darmowych sterylizacji kotów, mody na daną rasę, sytuacja sklepów zoologicznych, mity w temacie ciąża i kot. Co z tego wyjdzie w praktyce i da się przełożyć na reportaż, zobaczymy. Mam nadzieję, że jak najwięcej!"
Miło

Biorąc pod uwagę tematy jakie zostały reproterce TVN przez Was podesłane i po obejrzeniu dzisiejszej uwagi, info od reporterki troszku niepokojące jest dla mnie
Zoopsycholodzy, akcje sterylizaci kotów itp. -
fajne tematy na reportaż, ale w wersji light edukacyjnej. Oczywiście bardzo, ale to bardzo potrzebnej - każda tego rodzaju akcja jest bardzo ważna i niezmiernie cenna

I należy to docenić i popierać

W końcu mamy świadomość o poziomie pro-zwierzęcej edukacji naszego społeczeństwa

Tylko czytając ten wątek myślałam, że jest szansa na pokazanie polskiemu społeczeństwu - w ramach cyklicznych programów - nie tylko
celebrytów wygłaszających górnolotne kwestie, które mnie akurat nie wzruszają

Maria Czubaszek celebrytką w mojej ocenie nie jest
Teraz na TVP2 leci kolejny odcinek serialu "Na dobre i na złe" - tematem głównym jest podobno odzwierzęca toksoplazmoza mózgu pacjenta

Powiązana z ciążą jego partnerki ...............
Zadzwoniła do mnie koleżanka z tą informacją - ma kota w domu i planuje ciążę. Zadała mi pytanie czy to prawda - serial konsultują lekarze z tytułami profesorskimi podobno ...
I co z tym fantem zrobić 
Edit: zmieniłam posta, ponieważ pytanie jest ogólne - co zrobić z informacjami przekazywanymi w serialach, które odbierane są jako prawda. Tym bardziej jeżeli konsultantami takowych seriali są podobno wysokiej klasy lekarze

Bez wyjaśnienia możliwości zarażenia się ..... Podobno w serialu pada kwestia o konieczności nakarmienia kotów, które zostały w domu ....