Schronisko KRK - najpilniej domek dla Maurycego i Daszki

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon sty 31, 2011 14:04 Re: Schronisko KRK - pilnie domki dla Czarki i Helmutki!!!

rewelacja !
magia listy kotów działa, Czarka była w magicznym i poszła
no wyprzedziła ją Kalinka ale jest dobrze :D

Mruczeek

Od: Sob kwi 19, 2008 10:35

Post » Pon sty 31, 2011 14:13 Re: Schronisko KRK - pilnie domki dla Czarki i Helmutki!!!

Mruczeek pisze:rewelacja !
magia listy kotów działa, Czarka była w magicznym i poszła
no wyprzedziła ją Kalinka ale jest dobrze :D

to może teraz Marko?
a później Bałwanka
Moje koty
Zdjęcia krakowskich schroniskowców
Jest tylko jeden sukces- być w stanie spędzić życie na swój własny sposób - Christopher Morley
Haters gonna hate

BarbAnn

Od: Wto sie 01, 2006 8:35

Post » Pon sty 31, 2011 14:17 Re: Schronisko KRK - pilnie domki dla Czarki i Helmutki!!!

ok, to trzeba zaktualizować tekst i wybrać ładne zdjęcia

Mruczeek

Post » Pon sty 31, 2011 14:51 Re: Schronisko KRK - pilnie domki dla Czarki i Helmutki!!!

to jest bardzo fajne zdjęcie Marco

Obrazek

aaa Serduszko nieaktualne bo wczoraj wieczorem pojechał do domu, nowi opiekunowie spędzili z nim wcześniej 3 godzin w mg6 i to jednak miał właśnie on

Tunisia

Od: Czw wrz 25, 2008 20:05

Post » Pon sty 31, 2011 14:59 Re: Schronisko KRK - pilnie domki dla Czarki i Helmutki!!!

Marko
k 45/11/10

Marko ma 7 lat, ale nie wygląda i nie zachowuje się na tyle. W głowie ma zabawę i chęć poznawania świata. brakuje mu tylko własnego człowieka.

zdeka mało, weno pomóż :P

Mruczeek

Post » Pon sty 31, 2011 15:23 Re: Schronisko KRK - pilnie domki dla Czarki i Helmutki!!!

Marko to duży sympatyczny 7-letni kocurek, który od 3 długich miesięcy czeka w schronisku na swoją nową rodzinę. Marko jest bardzo ufnym, pogodnym i spokojnym kotem choć lubi się też bawić, najchętniej w obecności ludzi, przeistacza się wtedy ze statecznego, dorosłego kocura w wesołego, pełnego energii podrostka. Marko jest bardzo towarzyski, na widok człowieka w jednej sekundzie podnosi się z posłanka i przybiega się przywitać wesoło przy tym pomiaukując. Widać, że bardzo brakuje mu towarzystwa ludzi, częstego głaskania po główce i słodkich drzemek na kolanach opiekunów. Marko świetnie dogaduje się z innymi kotami, jest wykastrowany, zaszczepiony, bezbłędnie korzysta z kuwety.

Tunisia

Post » Pon sty 31, 2011 15:28 Re: Schronisko KRK - pilnie domki dla Czarki i Helmutki!!!

miszelina pisze:
BarbAnn pisze:Serduszko-z tego co wiem nieoficjalnie to się długo w schronie nie nasiedział ale to Tunisia musi potwierdzic
Bałwanek-kandydat do zniknięcia
Bo on jest taki nijaki,
ani ładny, ani puchaty, ani marketingowy
ani nic
Bardzo się skarży na swój schroniskowy los.

Bałwanek jest śliczny! Może uda mu się w Galerii, o ile będzie.

ktoś z Was będzie w GK z kociakami? bo człowiek od nas będzie witał i zapraszał i mam mu przygotować w punktach kogo, z czym i dlaczego więc potrzebny mi kontakt do tej osoby

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Pon sty 31, 2011 15:47 Re: Schronisko KRK - pilnie domki dla Czarki i Helmutki!!!

hmm ja wpadnę na chwilę, ale na pewno będzie mk i osoba z ktozu
co do kotów to jeszcze nie wiadomo jakie przyjadą, Bałwanka na pewno nie będzie w galerii

Tunisia

Post » Pon sty 31, 2011 15:53 Re: Schronisko KRK - pilnie domki dla Czarki i Helmutki!!!

Tunisia pisze:hmm ja wpadnę na chwilę, ale na pewno będzie mk i osoba z ktozu
co do kotów to jeszcze nie wiadomo jakie przyjadą, Bałwanka na pewno nie będzie w galerii

Dlaczego go nie będzie? Bo ja nie jestem na bieżąco :oops:

Z naszych ubiegłorocznych doświadczeń wynika, że dużo kotów znalazło dom po Dniu Kota. Może warto im dać szansę także teraz.
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Pon sty 31, 2011 16:31 Re: Schronisko KRK - pilnie domki dla Marko i Helmutki!!!

Żyrardów, dn. 27 stycznia 2011cc

PIW.Ż.4616/14/11

Szanowny Pan
Kamil Durczok
Redaktor Naczelny TVN24
ul. Wiertnicza 166
02-952 Warszawa
e-mail: kontakt24@tvn.pl

Żądanie sprostowania

Na podstawie art. 31 ustawy z dnia 26 stycznia 1984 Prawo prasowe (Dz. U. 1984  Nr 5, poz. 24 z późn. zm.) Powiatowy Lekarz Weterynarii w Żyrardowie domaga się sprostowania niezgodnych z prawdą informacji, podanych w dniu 26 stycznia 2011 w programie „Prosto z Polski” wyemitowanym w stacji TVN24 o godzinie 17.10 oraz w serwisie informacyjnym „Fakty” wyemitowanym w stacji TVN o godzinie 19.00 i udostępnionych na stronie internetowej http://www.tvn24.pl/, dotyczących schroniska dla zwierząt w Korabiewicach.
    W materiałach tych wykorzystano fragmenty filmu pochodzące od organizacji społecznej o nazwie „Pogotowie i Straż dla Zwierząt” zs. w Trzciance, nagranego w grudniu 2008 roku na terenie domu prywatnego pani Magdaleny Szwarc - prowadzącej schronisko, a nie na terenie schroniska.
    Materiał filmowy został zmontowany w taki sposób, aby stworzyć u oglądającego wrażenie drastycznych warunków bytowych zwierząt utrzymywanych w schronisku i kompletnej bezczynności organów Inspekcji Weterynaryjnej  w zakresie nadzoru nad tym obiektem. Materiał filmowy zawierał również zdjęcia drastycznie okaleczonych zwłok zwierzęcych, z sugestią, że wykonano je na terenie schroniska w Korabiewicach, choć na zdjęciach nie istnieją jakiekolwiek punkty odniesienia pozwalające stwierdzić, że te zdjęcia zostały wykonane właśnie w tym schronisku.
    Powiatowy Lekarz Weterynarii w Żyrardowie wyraża głębokie zdziwienie, że redaktor Jacek Malarski nie zechciał w dniu 24 stycznia 2011 zapoznać się z całością postępowania Powiatowego Lekarza Weterynarii w Żyrardowie, prowadzonego na okoliczność wniosku organizacji „Pogotowie i Straż dla Zwierząt”  zs. w Trzciance, w sprawie odebrania w pierwszym kwartale 2009 roku pięciu psów ze schroniska w Korabiewicach, z powodu złych warunków bytowych zwierząt tam utrzymywanych. Nie wyraził również zainteresowania, aby pojechać do schroniska z pracownikami Inspekcji Weterynaryjnej, w celu zarejestrowania materiału dotyczącego warunków utrzymania zwierząt w schronisku.
    Widocznie pogoń za tanią sensacją i chęć wypełnienia ramówki programu przeważyła nad elementarną dziennikarską rzetelnością.
    Pomimo nieuczciwego przedstawienia przez Telewizję TVN w dniu 26 stycznia 2011 funkcjonowania schroniska dla zwierząt w Korabiewicach, Powiatowy Lekarz Weterynarii w Żyrardowie stoi na stanowisku, że opinia publiczna powinna być informowana rzetelnie. Dlatego zaprasza ekipę Telewizji TVN do zapoznania się na miejscu, w dowolnym terminie, z warunkami panującymi w schronisku w Korabiewicach. Jeżeli będziecie Państwo chcieli skorzystać z powyższego zaproszenia proszę o informację telefoniczną dzień wcześniej (numer telefonu 468541247).
    W przypadku gdybyście Państwo chcieli przyjechać bez uprzedzenia, proszę o przyjazd do Powiatowego Inspektoratu Weterynarii  w Żyrardowie w dowolnym dniu roboczym do godziny 10.00.

z poważaniem

Do wiadomości
1.      Mazowiecki Wojewódzki Lekarz Weterynarii
Żyrardów, dn. 27 stycznia 2011

PIW.Ż.4616/14/11

Lila_iwa

Od: Wto cze 01, 2010 14:29

Post » Pon sty 31, 2011 16:33 Re: Schronisko KRK - pilnie domki dla Marko i Helmutki!!!

8O to są jakieś jaja?!

Mruczeek

Post » Pon sty 31, 2011 16:36 Re: Schronisko KRK - pilnie domki dla Marko i Helmutki!!!

Sanepid w Zyrardowie twierdzi ,że nie jest upoważniony do kontroli schroniska.Tylko Inspektorat
Weterynaryjny.

Lila_iwa

Od: Wto cze 01, 2010 14:29

Post » Pon sty 31, 2011 17:24 Re: Schronisko KRK - pilnie domki dla Marko i Helmutki!!!

Lila_iwa pisze:Sanepid w Zyrardowie twierdzi ,że nie jest upoważniony do kontroli schroniska.Tylko Inspektorat
Weterynaryjny.

szczurzarnia ich nie przekonuje? :evil:

p. Małgosiu, będę Panią łapać gdzieś w takim razie

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Pon sty 31, 2011 17:50 Re: Schronisko KRK - pilnie domki dla Czarki i Helmutki!!!

miszelina pisze:

Z naszych ubiegłorocznych doświadczeń wynika, że dużo kotów znalazło dom po Dniu Kota. Może warto im dać szansę także teraz.

Bałwanek jest chory i pilnie potzebuje też domu.

Będę w GK to opowiem o każdym kocie, bo nie wszystkie się nadają na aukcje,
Różyczka po aukcji była w takim stresie że wszyscy się nią martwili.
Koty na aukcje ale nie za wszelka cenę.
Przed wyjazdem zbada je lekarz i wtedy zadecyduje które.

mk999

Od: Śro lut 10, 2010 20:25

Post » Pon sty 31, 2011 17:52 Re: Schronisko KRK - pilnie domki dla Czarki i Helmutki!!!

mk999 pisze:
miszelina pisze:

Bałwanek jest chory i pilnie potzebuje też domu.
Będę w GK to opowiem o każdym kocie, bo nie wszystkie się nadają na aukcje,
Różyczka po aukcji była w takim stresie że wszyscy się nią martwili.
Koty na aukcje ale nie za wszelka cenę.

Zgadzam się całkowicie i trzymam mocne kciuki za wszystkie kociaki, za Bałwanka też.
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

[poprzednia][następna]