Fundacja Koci Pazur Poznań - koty szukają domu, inf str 1

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob sty 29, 2011 12:09 Re: Fundacja Koci Pazur Poznań - koty szukają domu, inf str 1

fuerstathos pisze:
Pomagaliśmy w łapaniu kota z chorą nogą. Okazało się, że przypadek jest bardzo trudny, pozrywane są wszystkie wiązadła. Nie wiemy jeszcze, czy w Poznaniu ktokolwiek to zoperuje. Nie wiadomo, czy wogóle się da coś z tym zrobić. Noga od kolana jest po prostu luźna, "lyra się" na wszystkie strony :( A całą sytuację komplikuje fakt, że kot jest dziki całkowicie :roll:
Kto zna dobrego ortopedę?

:!:
Dobry koci ortopeda pilnie potrzebny.
Najlepiej z Poznania.
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Sob sty 29, 2011 14:40 Re: Fundacja Koci Pazur Poznań - koty szukają domu, inf str 1

Kocur już umówiony na wtorek na operację do doktora Starczewskiego pod wieżą. Oczywiście pewne rzeczy wyjdą w praniu, dopiero podczas operacji może się coś nowego ujawnić. Musimy jednak spróbować.

Taka operacja wiąże się z fakturą opiewającą na sporą kwotę. Nie mieliśmy tego "w budżecie". Wsparcie mile widziane...
Obrazek

fuerstathos

Od: Sob sty 24, 2004 17:53

Post » Nie sty 30, 2011 23:40 Re: Fundacja Koci Pazur Poznań - koty szukają domu, inf str 1

Stosunkowo "nowy" podopieczny (bo już od kilku tygodni u nas):

Obrazek
Obrazek

Maciej pojawił się przed świętami pod jednym ze śmietników na ul. Palacza. Pojawił się znikąd - miły, przyjazny w stosunku do ludzi, czyściutki. Domowy kot.
Może się zgubił, może w jego domu pojawiła się choinka, może komuś przeszkadzało to, że zaczął dojrzewać...

Na szczęście ktoś go zauważył. Postawił budkę, w której Maciej spędził święta. Po świętach trafił do Fundacji.

Jest naprawdę cudny :love: I kocha człowieka ::
Obrazek

fuerstathos

Post » Nie lut 06, 2011 20:37 Re: Fundacja Koci Pazur Poznań - koty szukają domu, inf str 1

Jest już ankieta Miau - zapraszam do głosowania.
viewtopic.php?f=1&t=123682&start=0
[*] 7.03.1992-18.03.2004[']
Należało wdać się w awanturę. :(
Gdziekolwiek jesteś ...♥♥♥
KARINKA[*]15.06.2003-13.10.2008['] MACIUŚ[']5.05.2011 KUBUŚ[']26.07.2011 MRUŻKA[']27.03.2013
:cry: :cry: :cry:

NITKA/KARINKA

Od: Sob lut 21, 2009 8:41

Post » Pon lut 07, 2011 23:42 Re: Fundacja Koci Pazur Poznań - koty szukają domu, inf str 1

Zapraszamy więc do głosowania :D

---

A my nadal tniemy i tniemy...
Niestety już zdarzają się kotki w ciąży :(
Obrazek

fuerstathos

Post » Sob lut 12, 2011 6:58 Re: Fundacja Koci Pazur Poznań - koty szukają domu, inf str 1

mam nadzieję, że coś z tego wyjdzie:

http://poznan.gumtree.pl/c-Zwierzaki-ko ... Z259605662

Chętnie przygarnę małego kociaka (płeć nieważna).
Oferuję pełną miłości atmosferę i opiekę.
Na pewno niczego mu nie zabraknie.

Kontakt
e-mail: anjaa.kaa@gmail.com
gg: 7003932

:ok: :ok: :ok: :)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Nie lut 13, 2011 20:35 Re: Fundacja Koci Pazur Poznań - koty szukają domu, inf str 1

Kto się jeszcze nie zapoznał z projektem obywatelskim "Ustawy o ochronie zwierząt" może to zrobić na stronie http://www.koalicja.org.pl/

My się pod projektem podpisaliśmy na marszu (NIE)milczenia :)

---

Kolejni nasi podopieczni szukający domków:

Chanel
Obrazek

Chanel przebyła długą drogę do tego by stać się kotem dla którego można spróbować znaleźć kochający dom. To kotka, która ktoś w przeszłości skrzywdził, może ti wyrzucenie z domu z miotem kociąt spowodowało taki uraz, że na zaufanie tej kici trzeba długo pracować.
Ale warto bo teraz mam na tymczasie najwierniejszego kota, który czasami mam wrażenie że jest przyklejony do mojej nogi ::
Kładzie się na drodze kiedy idę i nie ma szans, że człowiek się nie zatrzyma, żeby ją pogłaskać.
Mimo mojej pracy włożonej w odbudowanie jej zaufania Chanel boi się mężczyzn, dlatego powinna trafić do domu gdzie mężczyzna nie będzie głównym adoptującym, nie powinna też mieszkać z małymi dziećmi bo nie da się w każdym momencie wziąć na ręce. Nie przejawia agresji, raczej strach. Jest bardzo kochanym i wrażliwym kotem, który odwdzięczy się niezwykłą wiernością kiedy już zaufa.

Kontakt w sprawie adopcji:
agnieszkap@kocipazur.org
509 703 912

oraz Garfield :lol:
Obrazek
Obrazek

Żywcem wyjęty z filmu ;)

Kontakt w sprawie adopcji:
agnieszkap@kocipazur.org
509 703 912
Obrazek

fuerstathos

Post » Nie lut 13, 2011 21:55 Re: Fundacja Koci Pazur Poznań - koty szukają domu, inf str 1

Z adopcji wróciły (bo podobno miały biegunkę) Emil i Emilka

Obrazek

Obrazek
Obrazek

fuerstathos

Post » Nie lut 13, 2011 22:51 Re: Fundacja Koci Pazur Poznań - koty szukają domu, inf str 1

fuerstathos pisze:Z adopcji wróciły (bo podobno miały biegunkę) Emil i Emilka

Doprawdy. Przestaję już rozumieć ludzi :cry: .
I co z tego, że miały biegunkę?

Jak brali koty, to myśleli, że mają dożywotnią gwarancję, że nic się nie "popsuje" :evil:
Obrazek

Mulesia

Post » Nie lut 13, 2011 22:58 Re: Fundacja Koci Pazur Poznań - koty szukają domu, inf str 1

no to cała historia:

anastasia pisze:Nienawidzę takich chwil, a w takich dniach kiedy kociak wraca z adopcji tracę wiarę w ludzi i sens tego co robię. Wiem, że tych dobrych domów jest lepiej i to pozwala mi stanąć twarzą z brutalną rzeczywistością.
Emil i Emilka wróciły do mnie na podleczenie ponieważ podobno w swoim domku miały co chwilę nawracające biegunki. Po konsultacji i analizie sytuacji zaproponowałam, że je u siebie odizoluję i sprawdzę przyczynę tej trudnej do wyleczenia dolegliwości.
Dzieciaki przyjechały do mnie 6 stycznia będąc jeszcze na antybiotykach i diecie kurczakowej.
Podobno się z nich lało......brak apetytu i apatia
Jakież było moje zdziwienie kiedy u nas koty miały zatwardzenie, wilczy apetyt a po paru dniach goniły się za piłkami.
Domek dzwonił przez 3 tygodnie 3 razy, nie chcieli ich odwiedzić, kiedy zapytałam co dalej szybko odpowiedzieli że się zrazili chorymi zwierzakami i boja się, że to nawróci, o ZGROZO!!!!!!!!

Od czasu przyjazdu Emile NIGDY nie miały biegunki, z diety z kurczaka łagodnie przeszły na karmę specjalistyczną bo profilaktycznie działamy w kierunku "dawnych biegunek" za miesiąc mają przejść na normalną karmę.
Ale już dziś szukam im domku, ODPOWIEDZIALNEGO DOMKU, KTÓRY NIE ZRAZI SIĘ FAKTEM ŻE KOT CZASAMI CHORUJE!!!!!!!!!!

Na szczęście cała przeprowadzka nie wpłynęły na ich cudowny i przyjacielski charakter.
Obrazek

fuerstathos

Post » Nie lut 13, 2011 23:04 Re: Fundacja Koci Pazur Poznań - koty szukają domu, inf str 1

Czyli, jak rozumiem, mamy nowe schorzenie

"biegunka rzekoma" = znudził mi się kot

Ręce opadają :cry:
Obrazek

Mulesia

Post » Wto lut 15, 2011 9:08 Re: Fundacja Koci Pazur Poznań - koty szukają domu, inf str 1

rany boskie, ja szczerze mowiac jestem juz zmeczona psychicznie rozmowami z ludzmi, bardzo ciezko mi sie zdecydowac na domek, ciagle niewierze, wesze i mnie sama to juz dobija bo ja z natury wierze w ludzi.
A przez adopcje widze tylko czarne ludzkie strony.

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

Post » Wto lut 15, 2011 9:11 Re: Fundacja Koci Pazur Poznań - koty szukają domu, inf str 1

Może koty ktoś (babcia, dziecko) poił mlekiem, stad notoryczne biegunki.
Oczywiscie to nie powód, zeby oddawać kota! :evil:
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Wto lut 15, 2011 22:05 Re: Fundacja Koci Pazur Poznań - koty szukają domu, inf str 1

Zerknijcie proszę, czy którakolwiek z Was jest w stanie coś doradzić lub pomóc. Dziewczyna i kotka są z Poznania.

viewtopic.php?f=1&t=124016&start=15
Obrazek

Mulesia

Post » Śro lut 16, 2011 9:32 Re: Fundacja Koci Pazur Poznań - koty szukają domu, inf str 1

Mulesia pisze:Zerknijcie proszę, czy którakolwiek z Was jest w stanie coś doradzić lub pomóc. Dziewczyna i kotka są z Poznania.

viewtopic.php?f=1&t=124016&start=15

zaproponowałam nasza pomoc
ale sprawa ciągnie się juz od 11 lutego i nie wiem czy osoba opiekująca sie kotem zagląda na miau :cry:
Obrazek

Ania Z

Od: Śro lip 07, 2004 10:34

[poprzednia][następna]