Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
AbiWord pisze:Sówka trochę gorzej się poczuła. Miała małe rozwolnienie. Jednak trochę wody wypiła sama. Dajemy jej właśnie kroplówkę. Chyba osocze przestaje działać i będzie musiała zacząć polegać na swoim systemie immunologicznym. Mam nadzieję, że ta chwila oddechu pozwoliła na produkcję przeciwciał. To czwarty dzień objawów. Myślę, że dzisiejsza noc będzie decydująca.
AbiWord pisze:Tak wiem i oczywiście pamiętam. Wet stwierdził, że lepiej nie podawać jak zostało podane osocze. Obawia się ryzyka reakcji uczuleniowej. Z jego wyjaśnień wynika, że osocze było lepszym lekiem od caniserin podobnym do feliserin. Nie wiem, aż tak się nie znam.
Na razie jak kotka jest w stabilnym stanie (bo faktycznie wygląda dobrze a pogorszenie było chwilowe, już jest lepiej) nie chce ryzykować. Tym bardziej, że jak mi tłumaczył przeciwciała dostarczone z osoczem najpierw nabierają tempa a po ok. tygodniu dopiero zaczynają "słabnąć". Coś na kształt pierwszej połowy sinusoidy. Nawet wet zrezygnował z wieczornej porcji leków twierdząc, że jest dobrze. Mamy obserwować stale i w przypadku jakiegokolwiek pogorszenia mamy przyjechać. Jak dotąd Sowa chodzi do kuwety i załatwia się. Siusiu. Więc organizm nie jest odwodniony. Reaguje na otoczenie, oczy nie są zapadnięte, sierść w miarę lśniąca i położona. Czasami przechodzi z miejsca w miejsce.
AbiWord pisze:38,2, skóra elastyczna na karku i cofa się po naciągnięciu.
AbiWord pisze:Już nastawiłem budzik i będzie mnie budził w nocy co jakiś czas. Będę sprawdzał co z Sówką.
Tak na marginesie. Dzisiaj w nocy sama przyszła do sypialni i się do nas przytuliła co mnie ogromnie wzruszyło. Potem sobie poszła na fotel (jej ulubione miejsce). Zobaczymy co tej nocy. Dobrze, że możemy się z żoną wymieniać bo chyba byśmy padli ze zmęczenia. Wczoraj jak żona poszła spać ok. 16:00 czy 17:00 to spała do dzisiaj do 8:00 z króciutkimi przerwami. W dzień za to ja się mogłem trochę przespać. Więc nocka mnie przypadnie. Ale dla Sowy wszystko co się da.
Użytkownicy przeglądający ten dział: dran, Google [Bot], Manuelowa, teesa i 104 gości