K-ów, zagłosuj na AFN jako kandydata w konkursie w KV!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sty 30, 2011 21:33 Re: K-ów, żegnaj Zuzanko ;(( u Puzona też cholerny FIP ;[[

Etiopia pisze:
aassiiaa pisze:
Kocuria pisze:przejdę się do bigi (otwierają mi na wroclawskiej :D) zakupię trochę prześcieradeł na transparenty.
rozumiem że osoby porządkowe = osoby przeszkolone w jakiś sposób, bądź faceci, bądź jak?

Osoby porządkowe będą przeszkalane przez Tweety. Może się zgłaszać każdy :mrgreen:

Tweety mi napisała że raczej faceci. Więc każdy się nie nadaje.

mój tomasz wstępnie się zgodził - o ile będzie wtedy w krakowie. sądzę, że będzie, więc z niewielkim zapytajnikiem ale go wpiszcie.

Kocuria

Od: Nie kwi 02, 2006 12:47

Post » Nie sty 30, 2011 21:49 Re: K-ów, żegnaj Zuzanko ;(( u Puzona też cholerny FIP ;[[

Kinga Warmijska pisze:
wildhoney pisze:Kingo, czy Ty zajmujesz się Stefkiem ślepaczkiem? co tam u niego słychać?

Stefek-Krecik rośnie, ma baardzo dużo energii, rozrabia, ma świetny apetyt, lubi się przytulać, lubi też inne koty, a gonitwy z Piratką to jego ulubione zajęcie - słowem super z jednym zastrzeżeniem - cały czas ma problemy z jelitami. Chłopak był bardzo zarobaczony i może dlatego, a może z innej przyczyny (badania w toku) robi baaardzo brzydkie kupy. Mam nadzieję, że wkrótce uda nam się go wyleczyć.
A wygląda tak:
Obrazek

Czyli drugie oczko dało się uratować - tak coś mi się w pamięci plącze, że drugie też się paprało... Miło czytać, że chłopak sobie radzi, trzymam kciuki za poprawę zdrowia, Stefciu zdrowiej!
Obrazek Hexe
Obrazek Obrazek

wildhoney

Od: Wto paź 03, 2006 11:25

Post » Nie sty 30, 2011 22:00 Re: K-ów, żegnaj Zuzanko ;(( u Puzona też cholerny FIP ;[[

Kocuria pisze:
Kinga Warmijska pisze:Poranne wieści z kociarni dobre, Majeranek fika koziołki w klatce, Klara pomagała sprzątać (gdy kucnęłam przy kuwecie wskoczyła mi na ramię i tak już została - cudnie balansując :D ) Madame, rzeczywiście jakby łagodniejsza.
Olusiowi-Dzikusowi dałam jedzenie i wodę przez kraty klatki, od góry, nie mam odwagi włożyć ręki do środka, nawet w najgrubszej rękawicy :( o posprzątaniu kuwety nawet nie marząc - przepraszam. Nowe nabytki urocze, a Stalka aż ochrypła od miauczenia. Moneta osowiała, przy mnie nic nie zjadła :( Romeo i Katia OK.
Zostawiłam na jutro parę puszek Felixa i Winstona.
O ile się nie mylę Klarcia nie jest ogłaszana, a tak strasznie tęskni za człowiekiem ... czy ma jakieś zdjęcia?
Kocuria, jesteś wieczorem, może mogłabyś zrobić jej jakieś fajne fotki? moge sklecić jakiś tekścik :wink:

shit, nie doczytałam. przepraszać.
inna sprawa, że fotki do ogłoszeń to najlepsze robi barbann :mrgreen:
mogę ew. jutro wpaść i obfocić księżniczkę.

Monetka dzisiaj wypieszczona przez Wistrę i jej tżta, którzy ze mną wpadli na kociarnię przy okazji dostarczenia drapaka - chyba się w pannie zakochali ;) wpierniczyła całą miseczkę, jak przyszliśmy też miski miała puste. może panna po prostu nie jest kotem porannym.

na kociarni wszystko wymiziane przez duet Wistrowy, możliwe, że Wistra dołączy do moich dyżurów, bo jej się spodobało :mrgreen:

Oluś syczy jakby mniej - patent z zakrywaniem go ręcznikiem podczas wymiany miseczek działa, acz kuwety mi się oczyścić nie udało. tyle, co zabrałam ręczniczek utytłany w zawartości kuwety. syczy, paca, ale jest już dużo lepiej, niż było na początku.

przejdę się do bigi (otwierają mi na wroclawskiej :D) zakupię trochę prześcieradeł na transparenty.
rozumiem że osoby porządkowe = osoby przeszkolone w jakiś sposób, bądź faceci, bądź jak?

a środki bezpieczeństwa zachowane? :roll:

Aassiiu, wolałabym facetów na porządkowych, znając życie znajdą się jakieś oszołomy, które nas okrzykną marszem pedałów albo czymś w tym stylu i trzeba będzie zachować się stosownie.

Kocuria, Ciebie widzę przy rozdawaniu ulotek, Twojego TŻ-ta jako porządkowego, ok?

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Nie sty 30, 2011 22:01 Re: K-ów, żegnaj Zuzanko ;(( u Puzona też cholerny FIP ;[[

wildhoney pisze:Czyli drugie oczko dało się uratować - tak coś mi się w pamięci plącze, że drugie też się paprało... Miło czytać, że chłopak sobie radzi, trzymam kciuki za poprawę zdrowia, Stefciu zdrowiej!

Tak, na szczęście, myślałam, że wiesz. Drugie oczko było dość paskudne, ale miesiąc zakraplania 3 x dziennie duetem naclof+corneregel dało rezultaty i teraz oczko jest prawie całkiem przejrzyste, a Stefek dobrze przez nie widzi. Mocne kciuki bardzo mile widziane :)
Obrazek

Kinga Warmijska

Od: Śro sie 11, 2010 17:39

Post » Nie sty 30, 2011 22:02 Re: K-ów, żegnaj Zuzanko ;(( u Puzona też cholerny FIP ;[[

lutra pisze:U nas jest Janina - Nutka na gościnnych występach; Nutka mieszka w kanapie, chyba zapomniała, że kiedyś mieszkała w komunie.
Jest też Kleo, wygląda jak nie Kleo, zachowuje się jak nie Kleo. Twardziel jestem, a prawie się poryczałam, jak ją zobaczyłam. Pani Ela też. Miała zostać w ds i dostawać megace, ale nie została, megace daję jej sama. do galerii się nie nadaje, ma obłędny wzrok i jest potwornie chuda, wierzę, że osobny pokój, megace, feliway i głaskanie intensywne oraz brak Korka zrobią swoje i wróci stara Kleośka...

nie ma szczęści bidusia w adopcjach, trzeci raz wróciła i to w takim stanie... gdzie ta waleczna kocica, która ustawiała Wielopolan? :roll: :(

Tweety

Post » Nie sty 30, 2011 22:04 Re: K-ów, żegnaj Zuzanko ;(( u Puzona też cholerny FIP ;[[

Środki ostrożności zachowane - wypsikani dezynfekcją, a ciuchy już się piorą

Kocuria wszystko nam pokazała i bardzo uczuliła na możliwe zarazki
03.07.2010 ['] Prezes. Kocham Cię.
26.11.2020 ['] Murziłka
12.05.2022 ['] Tiger
22.03.2024 ['] NW SP Dongalas Glitne DSM

Dom bez kota jest jak człowiek bez duszy... Nie ma w nim życia.

Prawdziwa miłość nie potrzebuje słów. Albo milczy. Albo MRUCZY!

wistra

Od: Nie paź 08, 2006 17:11

Post » Nie sty 30, 2011 22:06 Re: K-ów, żegnaj Zuzanko ;(( u Puzona też cholerny FIP ;[[

Tweety pisze:Aassiiu, wolałabym facetów na porządkowych, znając życie znajdą się jakieś oszołomy, które nas okrzykną marszem pedałów albo czymś w tym stylu i trzeba będzie zachować się stosownie.

To jawna dyskryminacja jest :mrgreen: :mrgreen:

aassiiaa

Od: Pt sty 20, 2006 14:13

Post » Nie sty 30, 2011 22:07 Re: K-ów, żegnaj Zuzanko ;(( u Puzona też cholerny FIP ;[[

wistra pisze:Środki ostrożności zachowane - wypsikani dezynfekcją, a ciuchy już się piorą

a pomiędzy niańczeniem Monetki a cat-róomem też? bo ona jest na kwarantannie

Tweety

Post » Nie sty 30, 2011 22:09 Re: K-ów, żegnaj Zuzanko ;(( u Puzona też cholerny FIP ;[[

aassiiaa pisze:
Tweety pisze:Aassiiu, wolałabym facetów na porządkowych, znając życie znajdą się jakieś oszołomy, które nas okrzykną marszem pedałów albo czymś w tym stylu i trzeba będzie zachować się stosownie.

To jawna dyskryminacja jest :mrgreen: :mrgreen:

ale to nie będzie marsz równości między płciami, równouprawienie zresztą kończy się w takich chwilach jak trzeba wnieść szafę na dowolne piętro lub dać komuś w... cokolwiek. To, że też umiemy to nie znaczy, że mamy się męczyć :wink:

Tweety

Post » Nie sty 30, 2011 22:12 Re: K-ów, żegnaj Zuzanko ;(( u Puzona też cholerny FIP ;[[

Tweety pisze:
wistra pisze:Środki ostrożności zachowane - wypsikani dezynfekcją, a ciuchy już się piorą

a pomiędzy niańczeniem Monetki a cat-róomem też? bo ona jest na kwarantannie

Tak, tak, i jeszcze raz tak :)

Najpierw byliśmy w cat-roomie, potem na izolatkach.

Na szczęście świadomi i uświadomieni jesteśmy :wink:
26.11.2020 ['] Murziłka
12.05.2022 ['] Tiger

wistra

Post » Nie sty 30, 2011 22:13 Re: K-ów, żegnaj Zuzanko ;(( u Puzona też cholerny FIP ;[[

Biedna Kleośka :( Taką fajną kotkę do takiego stanu doprowadzić :(

Tosia już śpi mniej i niestety coraz bardziej jest zainteresowana szerokim światem poza łazienką :wink: Niestety, świat musi poczekać, bo Tosia musi odbyć kwarantannę łazienkową i poczekać do całkowitego wybicia obcych w uszkach :roll: Straszna z niej przylepa, tylko by się miziała, przytulała i udeptywała. Zadzwoniła do mnie przyjaciółka, więc czas rozmowy wykorzystałam na mizianie pannicy. Cały czas się aktywnie miziała i głośno mruczała... 43 minuty :D
Baksiu ['] 17.01.2010, Ginuś ['] 14.01.2019.
Bardzo za Wami tęsknię i czekam na tę chwilę, kiedy się znów spotkamy po drugiej stronie...

anna09

Od: Pon maja 28, 2007 11:37

Post » Nie sty 30, 2011 22:17 Re: K-ów, żegnaj Zuzanko ;(( u Puzona też cholerny FIP ;[[

tweety, ja wiem, że środków ostrożności nigdy za wiele, ale miszelina dobrze mnie wyszkoliła :ok: pół butli odkażacza poszło, między każdym kotem z kwarantanny również wypsikane!
a jak wistra dobrze podaje tabletki :ok:

oki, piszę się na ulotki :)

Kocuria

Post » Nie sty 30, 2011 22:20 Re: K-ów, żegnaj Zuzanko ;(( u Puzona też cholerny FIP ;[[

Ahh, tyle dni przesiedzianych w gabinecie lek wet robi swoje :oops:
26.11.2020 ['] Murziłka
12.05.2022 ['] Tiger

wistra

Post » Nie sty 30, 2011 22:33 Re: K-ów, żegnaj Zuzanko ;(( u Puzona też cholerny FIP ;[[

drogie koleżanki
zakończyły się moje bazarki
przejmę więc fach pakowarki
i po wstępnych ustaleniach wyszło mi, że... 16 PACZEK mam do wysłania :ok: - kocham pocztę
ta oto poniższa lista dokonała zakupów

anna09 3xCD
Kocuria 1xCD
mjs 2xCD
edit_f 2xCD - KRAKÓW? bo coś mi tak świta ale pewna nie jestem
lutra 2 książki
fiszka13 1 książka - tu napiszę osobno - bo nie wiem czy bywaja na tym wątku i w "tych" kręgach
wanila 3 ksiązki - tu napiszę osobno - bo nie wiem czy bywaja na tym wątku i w "tych" kręgach
Miuti 1 ksiązka

to jest 8 paczek z 16 jakie muszę wysłać
i wpadłam na szatański pomysł
posłać to jednym kurierem do Krakowa - za WASZĄ ZGODĄ i na ustalony adres - kurierzy w godz 8-16 dostarczają
a Wy sobie to odbierzecie :-)

zalety są takie:
- kurier kosztuje 40zł - przetestowałam :-)
- będzie na drugi dzień
jeżeli wszystkie się zgodzicie - to zrzuta wg uznania - ale nie mniej niż gdybym pocztą wysyłała (koperta+znaczek) - wg woli zwykły, polecony, pośpiech - to wg przyzwoitości - te od książek mogą więcej - reszta mniej - jak coś się nie dozbiera - to dołożę - ale ustrzec mnie przed godziną na poczcie - bezcenne

adres - jaki chcecie - nie pytając o zgodę (bo się mogłaby nie zgodzić) mogę posłać nawet na szefową i potem z kocimskiej dystrybucja
ALE to nie przymus - jak kto woli do domu to jak tylko wyślę PW - proszę mi pisać szczerze

Cammi

Od: Sob lip 21, 2007 23:34

Post » Nie sty 30, 2011 22:35 Re: K-ów, żegnaj Zuzanko ;(( u Puzona też cholerny FIP ;[[

to może wyślij do mnie, cammi - ja ostatnio większość czasu w domu jestem, a jak nie ja, to tż/któreś ze współlokatorów. będzie prościej z odbiorem, wrzucę w środę na kociarnię.

może być, towarzystwo?

Kocuria

[poprzednia][następna]