Chcialabym wziąć drugiego kota... i mam trzy: Lola&Pixi&Mila

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Sob sty 29, 2011 23:13 Re: Chcialabym wziac drugiego kota i boje sie ...

no i widzę, że Pixie już znalazła sobie miejsce .. u nas też okupowała parapet :) ale te żaluzje to mogą długo nie wytrzymać ;)

peate

Od: Czw paź 11, 2007 21:58

Post » Sob sty 29, 2011 23:37 Re: Chcialabym wziac drugiego kota i boje sie ...

Lola nakazała chyba Pixi siedzieć pod kanapą, a sama zajęła się zabawa, jak Pixi się wychyla to zaczyna się syczenie z obu stron.
Niech sobie dziewczęta ustalają tę swoją hierarchię, Lola już trochę odważniejsza się stała, a Pixi pilnie obserwuje co się dzieje.

Oj bedzie z nimi wesolo :) .

karola7

Od: Pon paź 25, 2010 18:18

Post » Nie sty 30, 2011 0:09 Re: Chcialabym wziac drugiego kota i boje sie ...

czyli role się odwróciły :)

peate

Post » Nie sty 30, 2011 10:40 Re: Chcialabym wziac drugiego kota i boje sie ...

Relacja z nocy i dzisiejszego rana.

Jak sie kladlam spac, panny byly w kuchni i wymienialy sykniecia. Po chwili zadowolona Lola wskoczyla jak zwykle do lozka i sie ulozyla obok mnie. No i na horyzoncie pojawila sie Pixi, ktora tez miala wielka ochote na spanie w lozku. No, ale niestety, Lola zdecydowanie dala jej do zrozumienia, ze co to to nie i ze w ogole nie ma mowy. I chcac nie chcac Pixi dzisiejsza noc spedzila na kanapie. Poki nie robia sobie krzywdy i krew sie nie leje, to ja sie nie wtracam, niech sie "ukladaja" po swojemu.
Lola dzis podeszla bardzo blisko Pixi i powachala jej noge :lol: , ale Pixi sie to nie spodobalo. ;)
Super sie je obserwuje !

A Pixi to mnie w ogole zadziwia caly czas bo przyszedl dzis rano do mnie znajomy ktory zna sie na rurach, bo cos mi w kuchnie bulgocze i zapachy sie wydobywaja niekoniecznie ladne, ale ja nie o rurach chcialam tylko o Pixi... Jak on wszedl to Pixi drzemala w przedpokoju, pojawil sie w drzwiach, a ona tylko lekko uchylila oczy, nawet nie drgnela. Gosc zaczal stukac, pukac, przepychac, dzwiekow roznych sto tysiecy, Pixi nadal spokojna - drzemala. Jak zaczal coraz glosniej halasowac to panna weszla do kuchni z lekko oburzona mina jakby chciala powiedziec " ej ty czlowieku, przestan stukac nie widzisz, ze ja probuje zasnac " ;) .
Zero strachu, luzik non stop. :)

Lola sie ozywila i lataja za soba jak oszalale :) .

karola7

Post » Nie sty 30, 2011 10:58 Re: Chcialabym wziac drugiego kota i boje sie ...

Poradzą sobie dziewczyny :ok: Obstawiam, że jeszcze będą obie z Tobą na łóżeczku sie wylegiwać :ok:

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Nie sty 30, 2011 13:22 Re: Chcialabym wziac drugiego kota i boje sie ...

Z serii - "Pixi wiem, że tam jesteś" :D , jakość nie jest najlepsza bo zdjęcia robione z odległości i w dodatku telefonem bo tylko jego miałam pod ręką, nie chciałam ich spłoszyć ;) .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

karola7

Post » Nie sty 30, 2011 13:24 Re: Chcialabym wziac drugiego kota i boje sie ...

pisiokot pisze:Ja bym spróbowała inicjować wspólne zabawy, majtanie wędką raz jednej przed nosem raz drugiej rzucanie papierkami itp., ogólnie odwracanie uwagi Loli od strasznej uzurpatorki, która zagnieździła się w jej domu :wink:.
Może wyda Ci się to śmieszne, ale bardzo pomaga w uspokajaniu zestresowanego kota, gdy się do niego mówi. I to nie dwa trzy zdania, ale cały czas. Spokojnym, ciepłym głosem, mów do Loli, że wszystko jest fajnie, że teraz będzie miała koleżankę, z którą będzie się bawić itp. Że ta koleżanka przyjechała z daleka, bo bardzo chciała mieszkać z wami itp. opowieści :wink:. I tak w kółko non stop, głaskając przy tym od czasu do czasu to jedną to z drugą, z przewagą głasków dla Loli. Jedna moja koleżanka jak miała kiedyś pod opieką totalnie zestresowanego kota to czytała mu książkę :D - takim właśnie spokojnym, ciepłym, uspokajającym tonem. Ta terapia bardzo szybko przyniosła skutek.
Lolcia to delikatna, wrażliwa panienka, ale ma chochlika w oku :D - jak się przyzwyczai do towarzystwa Roxi to będzie z nią rozrabiać na całego. Zobaczysz.
No i może postawiałbym może drugą kuwetę w pokoju, blisko "bezpiecznego" dla Loli miejsca czyli łóżka.
Trzymam wielkie kciuki :ok:

potwierdzam ,to działa :ok:
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Nie sty 30, 2011 13:35 Re: Chcialabym wziac drugiego kota i boje sie ...

Musisz tam mieć teraz niezłe kino , a repertuar 24 godziny :mrgreen:

jasdor

Post » Nie sty 30, 2011 13:49 Re: Chcialabym wziac drugiego kota i boje sie ...

u nas przewijało się w ciągu dnia wiele osób, a i dźwięki codziennie to inne .. pewnie dlatego jakiś obcy pan i stukanie nie przestraszyło Pixie :)
moje mruczki np. natychmiast zwiewają jak tylko pojawi się jakaś obca osoba w domu, a Pixie wręcz odwrotnie :D więc pod tym względem jest to idealny kot do towarzystwa :)

a co do spania .. no to Lola postąpiła prawidłowo :) co będzie wpuszczać do łóżka jakiegoś obcego, niezidentyfikowanego jeszcze osobnika ;) ale na pewno przyjdzie czas i na to :)

zdjęcia super :D no i chyba teraz to Lola rządzi?

p.s.
żeby nie wypadały te niebieskie części z tunelu to po włożeniu ich w dziurki, trzeba je jeszcze przesunąć w bok :) już mam to przetestowane ;)

peate

Post » Nie sty 30, 2011 14:46 Re: Chcialabym wziac drugiego kota i boje sie ...

Super fotki :D. Ciekawość górą, he, he :mrgreen:.
Obecność drugiego kota to dla rezydenta zupełnie inna jakość życia. Nawet jak koty nie zapałają do siebie mega-uczuciem, to i tak ich codzienność staje się nieporównywalnie barwniejsza i ciekawsza. No bo ile można samemu pacać myszkę czy drapać drapak ? :wink: Po krótkim czasie robi się to strasznie nuuudne ... Drugi kot to najlepsza, bo żywa, w dodatku interaktywna zabawka :D. Nawet jak się nie chce bawić to coś tam sobie robi i można popodglądać, testować reakcję na zaczepianie, a najlepiej oczywiście wspólnie szaleć :D. Na co się moim zdaniem zanosi :ok:.
A dla opiekuna wspaniałą rozrywką jest obserowanie kocich zachowań, poznawania charakterów, interakcji - to coś, co nigdy nie może się znudzić.
Zrobiłaś Loli najwspanialszy prezent, jaki może dostać kot - towarzystwo innego kota :!:.
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Nie sty 30, 2011 15:40 Re: Chcialabym wziac drugiego kota i boje sie ...

Pisiokot - tak to opisałaś, że na podstawie własnych doświadczeń stwierdzam, iż lepiej już opisać tego sie nie da :D

jasdor

Post » Nie sty 30, 2011 15:49 Re: Chcialabym wziac drugiego kota i boje sie ...

psiokot świetnie to ujęłaś/łeś :mrgreen:

kotx2

Post » Nie sty 30, 2011 15:59 Re: Chcialabym wziac drugiego kota i boje sie ...

żeby nie wypadały te niebieskie części z tunelu to po włożeniu ich w dziurki, trzeba je jeszcze przesunąć w bok :) już mam to przetestowane ;)[/quote]
Trzeba je przykleić mocną taśmą np. tą srebrną.Boluś raz majtnie łapą i już tunel w częściach, a piłki nie ma
Obrazek
Genialna zabawka, warta każdych pieniędzy.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Nie sty 30, 2011 16:26 Re: Chcialabym wziac drugiego kota i boje sie ...

Rodzinka z Bielska,dziękuje Karoli za miłe słowa.
A to zdjęcia z podróży Pixi do Łodzi i już pod drzwiami nowego,kochającego domku.

Obrazek

Obrazek

Mija

Od: Pt lis 21, 2008 13:32

Post » Nie sty 30, 2011 16:28 Re: Chcialabym wziac drugiego kota i boje sie ...

cudna tri :1luvu:

kotx2

[poprzednia][następna]