Pięknooka Wiki... Maleńka za metą

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sty 30, 2011 10:58 Re: Pięknooka Wiki:(FeLV+?) - ma DT :) szuka DS / OPOLE

Ależ to nie jest Wikunia,tylko Pysunia :lol:
A Pysunia ma parę skaz na charatkerku ;) - dlatego jak dla mnie,to może sobie ją kto chętny wziąć :twisted:
Wiem,że są podobne,próbuję od jakiegoś czasu zrobić im wspólne zdjęcie,ale jakoś nie mogę ich razem przydybać.
Każda żyje swoim życiem.

A uszy czyste muszą być. Przynajmniej jedno :twisted:
Obrazek Obrazek
Obrazek

passa

Od: Wto maja 19, 2009 13:46

Post » Nie sty 30, 2011 11:04 Re: Pięknooka Wiki:(FeLV+?) - ma DT :) szuka DS / OPOLE

:oops: Nie ma to jak czytanie ze zrozumieniem :oops: :ryk:

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Nie sty 30, 2011 11:10 Re: Pięknooka Wiki:(FeLV+?) - ma DT :) szuka DS / OPOLE

:lol: Ja też nie od razu złapałam,że Wy sądzicie,że to Wiki...
Zresztą,co za różnica,faktycznie są podobne,a fota fajna,muszę się pochwalić - poza tym,że jakby nieostra ;)
Ja z daleka i przy słabym świetle poznaję je tylko po długości ogona :ryk: a czasem i to mi się nie udaje.
Obrazek Obrazek
Obrazek

passa

Post » Nie sty 30, 2011 11:11 Re: Pięknooka Wiki:(FeLV+?) - ma DT :) szuka DS / OPOLE

Jutro testy? Już tuptam z niecierpliwości :roll:

OKI

Post » Nie sty 30, 2011 11:17 Re: Pięknooka Wiki:(FeLV+?) - ma DT :) szuka DS / OPOLE

Ano,jutro testowanie. Postaram się załapać jeszcze na pierwszą zmianę.
Aczkolwiek zdaję sobie sprawę,że test był tani,a co za tym idzie,może być gorszej jakości od tych dostępnych w lecznicach.
Ja średnio tuptam :? Raczej się tego wyniku nieco obawiam...nie pozostanie już zbyt duży margines na wiarę własną :roll:
Obrazek Obrazek
Obrazek

passa

Post » Nie sty 30, 2011 11:23 Re: Pięknooka Wiki:(FeLV+?) - ma DT :) szuka DS / OPOLE

Passa, jestem więcej niż pewna, że te testy w lecznicach to takie same testy.
W tej hurtowni są 2 czy 3 rodzaje - cenowo bardzo się nie różnią, różnica wynika raczej z ilości w pakiecie.
Oglądałam ostatnio u swojego weta, ma takie same :wink: Tyle że ma FELV-FIV, pojedynczych nie ma. A liczy sobie stówkę :roll: Ja trochę rozumiem - kupuje większą ilość = blokuje kasę, dochodzi pobranie krwi, amortyzacje-sracje i inne marże :roll: W innej lecznicy płaciłam 80 (też F/F), za badanie w labie - ale też elisa, czyli pewnie paski te same lub podobne, tyle że z surowicy robią :roll:

Co do wyniku to jestem dobrej myśli :wink: :ok:

OKI

Post » Nie sty 30, 2011 11:36 Re: Pięknooka Wiki:(FeLV+?) - ma DT :) szuka DS / OPOLE

Jutro też będzie robiony z surowicy. Szkoda,że za pierwszym razem mi takiej opcji nawet nie zaproponowano :?
Ale na przykład u moich wetów są tylko testy wymagające przechowywania w lodówce - a mój może być przechowywany w temp. pokojowej.

Heh,fajnie,mogę wykorzystywać zdjęcia Pyśki w ogłoszeniach Wiki ;)
Teraz Wiki strzeliła sobie drzemkę na poduszce,ale w związku z tym,że to nieco banalny widok,powstrzymam się przed kolejną sesją....
Obrazek Obrazek
Obrazek

passa

Post » Nie sty 30, 2011 11:39 Re: Pięknooka Wiki:(FeLV+?) - ma DT :) szuka DS / OPOLE

Za pierwszym razem w dodatku zrobili test na przeciwciała, prawda? Czyli te gorsze - pytałam swojego, to się zdziwił, że w ogóle takie są :? Bo nie powinno ich być w ogóle.

OKI

Post » Nie sty 30, 2011 11:48 Re: Pięknooka Wiki:(FeLV+?) - ma DT :) szuka DS / OPOLE

Wiesz,tak mi się zapamiętało,ale jak tak dopytujesz,to już straciłam pewność...Zapytam jeszcze raz jutro,bo to ci sami weci będą.
Obrazek Obrazek
Obrazek

passa

Post » Nie sty 30, 2011 11:50 Re: Pięknooka Wiki:(FeLV+?) - ma DT :) szuka DS / OPOLE

Faktycznie w handlu są takie i takie :roll:

OKI

Post » Nie sty 30, 2011 12:24 Re: Pięknooka Wiki:(FeLV+?) - ma DT :) szuka DS / OPOLE

passa pisze:Jako interludium pozwolę sobie zaprezentować Pysię - może ktoś sobie ją weźmie :twisted:

Obrazek

Faktycznie, podobne są panienki do siebie :)
Obie zjawiskowe oczy mają.

violavi

Od: Pt kwi 07, 2006 15:34

Post » Nie sty 30, 2011 21:23 Re: Pięknooka Wiki - ma DT u Poker71, szuka transportu lub DS :)

8O :oops: :oops:

a ja nawet napisałam pysia, ale się poprawiłam spojrzawszy na tytuł wątku... :oops:

czymamy kciuki! truskawka i karmelotek trzymają ogonki, bo kciuków nie mają :D

Kocuria

Od: Nie kwi 02, 2006 12:47

Post » Nie sty 30, 2011 21:41 Re: Pięknooka Wiki - ma DT u Poker71, szuka transportu lub DS :)

Wspaniałomyślnie wybaczamy wszystkim te fo-py :kotek: :lol:
I dziękujemy za kciuki i ogonki i co tam kto jeszcze czyma ;) ...jak tylko będzie wynik,zameldujemy go tutaj.

Syrenka w granulatowych piernatach:

Obrazek

Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek

passa

Post » Pon sty 31, 2011 9:18 Re: Pięknooka Wiki - ma DT u Poker71, szuka transportu lub DS :)

Śliczna :D
Dorzucę jeszcze parę kciuków :ok: :ok:

violavi

Od: Pt kwi 07, 2006 15:34

Post » Pon sty 31, 2011 16:40 Re: Pięknooka Wiki - ma DT u Poker71, szuka transportu lub DS :)

A więc wieści są takie: kici niestety wyszedł drugi test pozytywnie :( Tym razem robiony z surowicy krwi,na antygeny. Dlatego nie ma co za bardzo podważać pierwszego,a dobra morfologia może oznaczać tyle,że wirus jest obecny w krwi,ale nie wywołuje szkód. Uważam,że kolejny test powinien być przeprowadzony po co najmniej 3-5 miesiącach kuracji interferonem.

O dziwo,kotce poprawiły się dziąsła :) I to same z siebie. Pani doktor w zasadzie nie mogła się dopatrzeć niczego niepokojącego,a ja w domu też nie bardzo. Być może ta krwista pręga jeszcze się będzie pojawiać,dlatego Poker - musisz regularnie sprawdzać jej te dziąsła i w razie pogorszenia stanu podejmować kurację antybiotykową,po konsultacji z lekarzem.(tylko nie Cefalexin,bo to już miała i jej w zasadzie nie bardzo pomógł).
Ja pomyślałam,że jednak ten interferon mógł wpłynąć na stan jej dziąseł. A może też ogólny stan zdrowia - w końcu jest już dwa miesiące na lepszej niż podwórkowa diecie i chyba w mniej stresujących warunkach.

Brzuszek goi się bardzo ładnie. Wiki jednak najspokojniej zachowuje się na rękach.W przychodni nie chciała być w koszyku,po uchyleniu klapy zdecydowanie chciała przedostać się na kolana.Na kolanach lub na rękach zdecydowanie lepiej się czuje - przestaje pomiaukiwać,czasem sobie utnie drzemkę. Nawet ślicznie pozdrowiła z moich kolan lecznicową rezydentkę - urodziwą trikolorkę,która sobie przemierzała akurat poczekalnię (byliśmy u dr T.).
Natomiast włożona do kosza,niestety od razu włącza swoją orkiestrę,to samo podczas podróży.

Transport w zasadzie nadal niedograny na newralgicznej linii O-W.
Nie mam żadnych informacji,żeby ktoś się wybierał.
Obrazek Obrazek
Obrazek

passa

[poprzednia][następna]