Walczył, by pani nie zostawiała go w schronie +Burania -w dt

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sty 29, 2011 21:09 Re: Walczył, by pani nie zostawiała go w schronie +Burania - DT!

Shirin pisze:Prymitywizm i głupota zwala z nóg, ale czemu się dziwię... łatwiej w końcu oddać kota niż zdobyć podstawową wiedzę... sama planuję powiększenie rodziny i mnie straszono toksoplazmozą.

No właśnie, ja podejrzewam, że ktoś z rodziny lub znajomych naopowiadał czegoś tej ciężarnej właścicielce: że koty roznoszą choroby i duszą niemowlęta :twisted:

Alex405

Od: Pt lip 10, 2009 17:50

Post » Sob sty 29, 2011 21:19 Re: Walczył, by pani nie zostawiała go w schronie +Burania - DT!

="Arnold2"
Być może będe mogla pomóc tej pani i jej koteczce. Prosze o kontakt na pw. Na forum gazety nie potrafię się poruszać :(

Mam pytanie - czy kontakt był ??????[/quote]

Przekazalam, kontakt mam tylko przez forum i poczte z gazeta.pl
Ostatnio edytowano Sob sty 29, 2011 21:29 przez kociamysza, łącznie edytowano 1 raz

kociamysza

Od: Czw wrz 24, 2009 17:08

Post » Sob sty 29, 2011 21:25 Re: Walczył, by pani nie zostawiała go w schronie +Burania - DT!

Alex405 pisze:
Shirin pisze:Prymitywizm i głupota zwala z nóg, ale czemu się dziwię... łatwiej w końcu oddać kota niż zdobyć podstawową wiedzę... sama planuję powiększenie rodziny i mnie straszono toksoplazmozą.

No właśnie, ja podejrzewam, że ktoś z rodziny lub znajomych naopowiadał czegoś tej ciężarnej właścicielce: że koty roznoszą choroby i duszą niemowlęta :twisted:

Dzieja sie tez takie kwiatki:

Aleksandra59 pisze:...

Teraz na TVP2 leci kolejny odcinek serialu "Na dobre i na złe" - tematem głównym jest podobno odzwierzęca toksoplazmoza mózgu pacjenta :twisted: Powiązana z ciążą jego partnerki ...............
Zadzwoniła do mnie koleżanka z tą informacją - ma kota w domu i planuje ciążę. Zadała mi pytanie czy to prawda - serial konsultują lekarze z tytułami profesorskimi podobno ... I co z tym fantem zrobić :?:

Edit: zmieniłam posta, ponieważ pytanie jest ogólne - co zrobić z informacjami przekazywanymi w serialach, które odbierane są jako prawda. Tym bardziej jeżeli konsultantami takowych seriali są podobno wysokiej klasy lekarze :? Bez wyjaśnienia możliwości zarażenia się ..... Podobno w serialu pada kwestia o konieczności nakarmienia kotów, które zostały w domu ....

i pewnie kitek jest ofiara serialu

kociamysza

Post » Sob sty 29, 2011 21:29 Re: Walczył, by pani nie zostawiała go w schronie +Burania - DT!

Ciekawe, skąd ludzie, którzy ledwo rozumieją słowa dobiegające z ekranu, wiedzą, że seriale konsultują "wysokiej klasy" lekarze? :evil: Część narodu jest głupsza, niż do tej pory myślałam, to okropne. Oczywiście to NIE JEST uwaga do czytających te słowa. Adresaci i tak nie przeczytają, bo oglądają seriale z należnym nabożeństwem.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Sob sty 29, 2011 21:57 Re: Walczył, by pani nie zostawiała go w schronie +Burania - DT!

AnielkaG pisze:
mogę kupować DT karmę i żwirek

Anielko, bardzo dziękuję! I prośba - czy ta deklaracja może pójść dla dziewczynki?

Jeżeli chodzi o kocurka - FB pomógł! Miałam teraz, wieczorem, bardzo miły telefon od Państwa, którzy mogliby dać chłopczykowi dt. Ogłoszenia i szukanie domu po naszej stronie, poza tym - kotek miałby bezpieczne i spokojne miejsce, by dojść do siebie. Jeżeli nie znajdzie się nic na miejscu - jutro przywożę chłopca do Katowic - tu przyjeżdżają po niego Państwo, którzy dadzą mu dt.

I ciągle gorąco apeluję o tymczas dla burej przytulanki, rozkochanej w ludziach.... :(
Ostatnio edytowano Sob sty 29, 2011 22:13 przez Liwia_, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

Post » Sob sty 29, 2011 22:05 Re: Walczył, by pani nie zostawiała go w schronie +Burania - DT!

:oops: tez ogladalam ten serial i natychmiast pomyslalam sobie, ze z pewnoscia nie jeden Bogu ducha winny kotek wyladuje na ulicy... :evil:
Ci do wymyslaja seriale podobnie jak ich odbiorcy - inteligencja nie grzesza - IQ w granicach temp.pokojowej - wazne, ze ogladalnosc wysoka :(
Ronda 25.04.2014[*]
Cindy 21.08.2018[*]
Kota nie powinno sie kupowac, bo kot to przyjaciel.
Przyjaciol sie nie kupuje.
Bleise Pascal

Obrazek.

Cindy

Od: Śro lut 11, 2009 13:23

Post » Sob sty 29, 2011 22:13 Re: Walczył, by pani nie zostawiała go w schronie +Burania - DT!

Czy dla chłopaka też szukamy DS ?

Muszę wiedzieć jak zamówić ogłoszenia .
Czy tylko dla dziewczynki, czy dla dwojga?
Ostatnio edytowano Sob sty 29, 2011 22:19 przez Mulesia, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Sob sty 29, 2011 22:15 Re: Walczył, by pani nie zostawiała go w schronie +Burania - DT!

I chłopiec i dziewczynka szukają ds. Dziewczynka także pilnie dt...
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

Post » Sob sty 29, 2011 22:19 Re: Walczył, by pani nie zostawiała go w schronie +Burania - DT!

Liwia_ pisze:I chłopiec i dziewczynka szukają ds. Dziewczynka także pilnie dt...

Ok.
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Sob sty 29, 2011 23:10 Re: Walczył, by pani nie zostawiała go w schronie +Burania - DT!

Co za ludzie są na tym świecie. Biedne koty...
Obrazek

Dominka1

Od: Czw paź 07, 2010 0:50

Post » Sob sty 29, 2011 23:18 Re: Walczył, by pani nie zostawiała go w schronie +Burania - DT!

Cindy pisze::oops: tez ogladalam ten serial i natychmiast pomyslalam sobie, ze z pewnoscia nie jeden Bogu ducha winny kotek wyladuje na ulicy... :evil:
Ci do wymyslaja seriale podobnie jak ich odbiorcy - inteligencja nie grzesza - IQ w granicach temp.pokojowej - wazne, ze ogladalnosc wysoka :(

Na watku, na ktorym to znalazlam napisalam, ze dobrze by bylo zglosic te paranoje do duzych fundacji, maja wieksza sile przebicia by torpedowac takie pomysly.

Nadzieja, ze ogladacze bezmozgowi szybko zapomna.

kociamysza

Post » Sob sty 29, 2011 23:36 Re: Walczył, by pani nie zostawiała go w schronie +Burania - DT!

Mam pytanie - czy kontakt był ??????[/quote]

Był, ale niestety z/g na stan pani właścicielki moja forma pomocy nie może być zrealizowana :cry:

Arnold2

Od: Czw paź 14, 2010 18:35

Post » Nie sty 30, 2011 6:11 Re: Walczył, by pani nie zostawiała go w schronie +Burania - DT!

kociamysza pisze:
Cindy pisze::oops: tez ogladalam ten serial i natychmiast pomyslalam sobie, ze z pewnoscia nie jeden Bogu ducha winny kotek wyladuje na ulicy... :evil:

Na watku, na ktorym to znalazlam napisalam, ze dobrze by bylo zglosic te paranoje do duzych fundacji, maja wieksza sile przebicia by torpedowac takie pomysly.

Nadzieja, ze ogladacze bezmozgowi szybko zapomna.

Niestety często lekarze gadaja takie głupoty.Jeden z moich DS ma taki problem.Skontaktowali sie ze mną bo lekarz im nagadał o tokso.Mają 2 koty.Ciąża wywalczona,rodzina naciska,w telewizji i gabinecie gadają co gadają. Poczytali,skontaktowali sie z innymi lekarzami,wetami (dałam im namiary na naszych) i koty są dalej.
ja tylko jestem w nieustającym zdziwku,ze lekarze ,położne i pielegniarki nie rozszerzają swojej wiedzy.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Nie sty 30, 2011 6:25 Re: Walczył, by pani nie zostawiała go w schronie +Burania - DT!

pilnie!!!!
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Nie sty 30, 2011 10:10 Re: Walczył, by pani nie zostawiała go w schronie +Burania - DT!

:) :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

[poprzednia][następna]