25 kotów

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sty 25, 2011 21:43 Re: 36 futrer z azylu p. Halinki prosi o wsparcie.

Dyktatura pisze: (...), a Maciek odzyskuje chęć do walki z chorobą i chęć do życia, choć cukier nadal utrzymuje się w granicy 405-410.
Czy Maciek jest w dalszym ciągu na Caninsulinie? Jeśli tak, to tylko zmiana insuliny przyniosłaby poprawę wyników. Zapytaj Jerzykową. Od czasu, jak zmieniłyśmy insulinę z Can na Levemir, Tymek bardzo ładnie reaguje i jest przez wiele godzin poniżej progu nerkowego. Ile Maciek dostaje teraz jednostek i ile chłopak obecnie waży?

Pozdrawiam
Tinka
Disclaimer: Nie jestem lekarzem weterynarii i moje porady na forum miau.pl nie zastąpią konsultacji ze specjalistą.

Tinka07

Od: Pt lut 09, 2007 15:31

Post » Wto sty 25, 2011 22:24 Re: 36 futrer z azylu p. Halinki prosi o wsparcie.

mogę podzielić się nerkową karmą tzn, rc high dilution..
Filuś ['] - moje Serce..
Obrazek

dolabra

Od: Pt wrz 04, 2009 20:13

Post » Śro sty 26, 2011 6:05 Re: 36 futrer z azylu p. Halinki prosi o wsparcie.

Tinka07 pisze:
Dyktatura pisze: (...), a Maciek odzyskuje chęć do walki z chorobą i chęć do życia, choć cukier nadal utrzymuje się w granicy 405-410.
Czy Maciek jest w dalszym ciągu na Caninsulinie? Jeśli tak, to tylko zmiana insuliny przyniosłaby poprawę wyników. Zapytaj Jerzykową. Od czasu, jak zmieniłyśmy insulinę z Can na Levemir, Tymek bardzo ładnie reaguje i jest przez wiele godzin poniżej progu nerkowego. Ile Maciek dostaje teraz jednostek i ile chłopak obecnie waży?

Pozdrawiam
Tinka

Maciek ma teraz 5 kg.
Cały czas dostaje caninsulin. Próbowałam rozmawiać z wetem żeby dał receptę na lantus lub levemir ale nie chciał. Jak inaczej mogę ją pozyskać i skąd będę wiedziała ile ma dostać jednostek.
Nie wiem ile obecnie dostaje caninsuliny.
Zapytam się pani Haliny i dam znać.

dolabra pisze:mogę podzielić się nerkową karmą tzn, rc high dilution..

Jeśli nie będzie to problemem to poproszę o karmę. :) Dziękuję :1luvu:

Dyktatura

Od: Pon paź 12, 2009 8:40

Post » Sob sty 29, 2011 10:12 Re: 36 futrer z azylu p. Halinki prosi o wsparcie.

dług w lecznicy znowu rośnie, zostało jeszcze kilka kociaków na drugą ture szczepienia, a pieniążków jak narazie brak, przydałaby się również lepsza karma (bo jak wiemy najtańsza karma nie najlepiej wpływa na rozwój kociastych) bardzo prosimy o wsparcie

Maciuś cały czas na insulinie...
Mruczek już coraz lepiej koopka prawie normalna

A tak przy okazji potrzebny dom tymczasowy na około 1-2 miesiące dla malutkiej suni w typie jamnika z sześcioma 3 dniowymi szczeniaczkami, piesek jest bardzo zestresowany, już 4 razy przewożony z miejsca na miejce (stres objawia się siusianiem na dywan, no i coś grubszego też jest na dywanie) przez to już 2 razy wróciła z dt
sunia jest bardzo zabiedzona potrzebny naprawdę odpowiedzialny i doświadczony DT
ObrazekObrazek
Obrazek Obrazek

wrozka

Od: Nie lip 25, 2010 15:59

Post » Sob sty 29, 2011 17:23 Re: 36 futrer z azylu p. Halinki prosi o wsparcie.

ciche kciuki potrzebne może 2 domki się szykuja :wink:
ObrazekObrazek
Obrazek Obrazek

wrozka

Post » Sob sty 29, 2011 17:43 Re: 36 futrer z azylu p. Halinki prosi o wsparcie.

:ok: :ok:
Fado [*] 27.02.2019 r., Rysiek [*] 15.10.2023 r.

Karena

Od: Czw wrz 20, 2007 20:09

Post » Sob sty 29, 2011 21:54 Re: 36 futrer z azylu p. Halinki prosi o wsparcie.

Też trzymam :ok: :ok:
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Sob sty 29, 2011 22:30 Re: 36 futrer z azylu p. Halinki prosi o wsparcie.

Dyktatura pisze:
Tinka07 pisze:

Pozdrawiam
Tinka

Maciek ma teraz 5 kg.
Cały czas dostaje caninsulin. Próbowałam rozmawiać z wetem żeby dał receptę na lantus lub levemir ale nie chciał. Jak inaczej mogę ją pozyskać i skąd będę wiedziała ile ma dostać jednostek.
Nie wiem ile obecnie dostaje caninsuliny.
Zapytam się pani Haliny i dam znać.

Dyktatura, myślimy o Was. Pamiętaj, żeby zapytać, proszę... :1luvu:
"Niektórym ludziom aż chce się przybić piątkę! ...W twarz. ... Krzesłem."
Obrazek
Obrazek
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ludmiłku... [*] żegnaj Najukochańszy Przyjacielu...30.12.2011r.
Mikusiu... [*] Ty też...17.04.2013r.
Obrazek

Szejbal

Od: Czw maja 08, 2008 23:16

Post » Sob sty 29, 2011 23:15 Re: 36 futrer z azylu p. Halinki prosi o wsparcie.

http://www.krakvet.pl/beaphar-renalette ... -1687.html

A co o tym myślicie :?: Pierwszy raz widzę coś takiego, ale może Wy macie większą wiedzę ? :)
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Sob sty 29, 2011 23:29 Re: 36 futrer z azylu p. Halinki prosi o wsparcie.

http://www.zooplus.pl/shop/koty/karma_d ... alna/59151 moja połowicznie nerkowa Punia zajada takie coś i jest przeszczęśliwa, że ma smakołyk :) Wet nie zgłaszał obiekcji. Ogólnie dla nerkowców polecam karmy Beaphar i Kattovit. Mają skład lepszy niż RC.
Dyktatura, mogę jeszcze raz prosić o adres Pani Halinki? Wyślę paski do pomiaru moczu
"Czy dom bez kota - najedzonego, dopieszczonego i należycie docenionego - zasługuje w ogóle na miano domu?"

ifokry

Od: Śro gru 16, 2009 18:41

Post » Nie sty 30, 2011 9:28 Re: 36 futrer z azylu p. Halinki prosi o wsparcie.

ifokry pisze:http://www.zooplus.pl/shop/koty/karma_dla_kota_mokra/beaphar_karma_specjalna/59151 moja połowicznie nerkowa Punia zajada takie coś i jest przeszczęśliwa, że ma smakołyk :) Wet nie zgłaszał obiekcji. Ogólnie dla nerkowców polecam karmy Beaphar i Kattovit. Mają skład lepszy niż RC.
Dyktatura, mogę jeszcze raz prosić o adres Pani Halinki? Wyślę paski do pomiaru moczu

poszło pw

Dyktatura

Od: Pon paź 12, 2009 8:40

Post » Nie sty 30, 2011 9:39 Re: 36 futrer z azylu p. Halinki prosi o wsparcie.

Dyktatura pisze:
ifokry pisze:http://www.zooplus.pl/shop/koty/karma_dla_kota_mokra/beaphar_karma_specjalna/59151 moja połowicznie nerkowa Punia zajada takie coś i jest przeszczęśliwa, że ma smakołyk :) Wet nie zgłaszał obiekcji. Ogólnie dla nerkowców polecam karmy Beaphar i Kattovit. Mają skład lepszy niż RC.

poszło pw

Super, dzięki :)
"Czy dom bez kota - najedzonego, dopieszczonego i należycie docenionego - zasługuje w ogóle na miano domu?"

ifokry

Od: Śro gru 16, 2009 18:41

Post » Pon sty 31, 2011 21:42 Re: 36 futrer z azylu p. Halinki prosi o wsparcie.

Dyktaturo, ponawiam pytanie o dawkę insuliny, którą dostaje obecnie Maciek. Nie pamiętam też, czy pani Halinka ma glukometr i mierzy regularnie poziom glukozy we krwi przed podaniem insuliny.
W Koszalinie na pewno znalazłby się wet, który inną insulinę zechciałby przepisać. To kwestia Waszej determinacji. Mogłabym też pomóc. Znam jedną osobę z Koszalina, której wet jest bardzo rozsądny i otwarty. Z dawką inicjalną nowej insuliny nie byłoby większego problemu, jeżeli miałabym potrzebne mi dane. Oprócz tego potrzebne są oczywiście Wasze chęci.

Pozdrawiam ciepło
Tinka
Disclaimer: Nie jestem lekarzem weterynarii i moje porady na forum miau.pl nie zastąpią konsultacji ze specjalistą.

Tinka07

Od: Pt lut 09, 2007 15:31

Post » Wto lut 01, 2011 8:40 Re: 36 futrer z azylu p. Halinki prosi o wsparcie.

Tinka07 pisze:Dyktaturo, ponawiam pytanie o dawkę insuliny, którą dostaje obecnie Maciek. Nie pamiętam też, czy pani Halinka ma glukometr i mierzy regularnie poziom glukozy we krwi przed podaniem insuliny.
W Koszalinie na pewno znalazłby się wet, który inną insulinę zechciałby przepisać. To kwestia Waszej determinacji. Mogłabym też pomóc. Znam jedną osobę z Koszalina, której wet jest bardzo rozsądny i otwarty. Z dawką inicjalną nowej insuliny nie byłoby większego problemu, jeżeli miałabym potrzebne mi dane. Oprócz tego potrzebne są oczywiście Wasze chęci.

Pozdrawiam ciepło
Tinka

z tego co wiem to p. Halina nie ma glukometru :?
ObrazekObrazek
Obrazek Obrazek

wrozka

Post » Wto lut 01, 2011 15:24 Re: 36 futrer z azylu p. Halinki prosi o wsparcie.

wrozka pisze:z tego co wiem to p. Halina nie ma glukometru :?

8O Jakim cudem?
"Niektórym ludziom aż chce się przybić piątkę! ...W twarz. ... Krzesłem."
Obrazek
Obrazek
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ludmiłku... [*] żegnaj Najukochańszy Przyjacielu...30.12.2011r.
Mikusiu... [*] Ty też...17.04.2013r.
Obrazek

Szejbal

Od: Czw maja 08, 2008 23:16

[poprzednia][następna]