Jedyne takie Dranie. Życie wariata to nie bułka z masłem ;)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sty 29, 2011 16:44 Re: Jedyne takie Dranie. Wielbłąd na wymarciu.

Wielbłądziu , Dranie , co słychać w pięknym świecie ? :roll:
Obrazek

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

Post » Sob sty 29, 2011 20:39 Re: Jedyne takie Dranie. Wielbłąd na wymarciu.

Marcelibu pisze:Odkąd Meonika nie ma, to ja właściwie nie mam o czym pisać. Teraz rąbnęło Lizaka i Hugcia. Tak poza tym to są koty "niezniszczalne", Hugo jest kotem mojej matki, z Lizaka zaczyna się robić miziak: ADHD się zmniejsza, wskakuje na kolanka do miziania. Ale nie ma takich wiernych oczu wpatrzonych we mnie, które mi ufały i kochały mnie. A ja go krzywdziłam. A on mnie kochał. Nie ma takiego poczucia przytulenia w nocy, czekania, aż się w końcu położę do łóżka, żeby mógł spokojnie zasnąć, nie ma dotyku futerka, nie ma oddechu, o który walczyłam. Jest tak wielka pustka, którą próbuję zabić.

Monia, wiem :cry:
Mnie też co wieczór, co noc tak bardzo brakuje tych pięknych, bursztynowych, z taką bezgraniczną wiernością i Miłością zapatrzonych we mnie ślepek :( ... Tego kuśtykania za mną krok w krok, poskrzekiwania (Biduś nie umiała normalnie miauczeć, miała zbyt wyniszczone coś tam w gardziołku, struny głosowe...?), tego ocierania się nawet o odkurzacz, kiedy sprzątałam, byle tylko w każdej chwili być jak najbliżej mnie :( Tego czekania co noc tuż przy łóżku, kiedy przed snem leżałam z książką, aż dam znać ręką, że może wskoczyć - bez mojego pozwolenia nie śmiała wskakiwać, bo to był Anioł, a nie kot :( ... I tego cichutkiego mruczenia i posapywania, kiedy zasypiała 'w nogach' (inaczej nie śmiała, miejsce przy głowie należy przecież od zawsze do Królewny) :(
Wiem :cry: Ale Meonik czeka na Ciebie Gdzieś Tam, jest Tam i zawsze już będzie, a Głuptak i Hugcio też przecież Cię kochają i potrzebują...
A może wzięłabyś SOBIE jakąś nową forumową bidę...? Tylko może jakąś co najwyżej w średnim wieku, żeby nie musieć zbyt szybko się żegnać... Wiem, wiem, kasa :( Ale może jednak, pomimo...?
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Sob sty 29, 2011 20:47 Re: Jedyne takie Dranie. Wielbłąd na wymarciu.

Wróciłam od Babci.
Pani Jadzia ma się ostatecznie zdecydować do jutra wieczora, ale wstępnie jest chętna na Klarę. Jeśli nie da rady, tzn. jeśli kocica będzie taką samą cholerą jak u mnie, nie zechce się z panią Jadzią zaprzyjaźnić i będzie wobec niej agresywna - trudno, zabiorę ją z powrotem i zacznę szukać dla tej pani innego kota. Ale spróbujemy :roll:

Głowa mi pęka.
I smutno jak cholera, cały czas niezmiennie chce się tylko wyć :(

Żabsko leży przy mnie i mruczy, wtulam brodę w jego futrzak. Nunu też siedzi obok.
Dobrze, że chociaż one SĄ, kochają mnie i na swój koci sposób szanują. Bo z ludźmi bywa różnie :(
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Post » Sob sty 29, 2011 20:48 Re: Jedyne takie Dranie. Wielbłąd na wymarciu.

Najlepszosci!
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Sob sty 29, 2011 20:55 Re: Jedyne takie Dranie. Wielbłąd na wymarciu.

Dokładnie Wielbłądziu , spróbować nie zaszkodzi :) - a nuż panna dogada się z sąsiadką Babci :ok: :ok: :ok:

bubor

Post » Sob sty 29, 2011 20:56 Re: Jedyne takie Dranie. Wielbłąd na wymarciu.

Wielbłądzio pisze:Wróciłam od Babci.
Pani Jadzia ma się ostatecznie zdecydować do jutra wieczora, ale wstępnie jest chętna na Klarę. Jeśli nie da rady, tzn. jeśli kocica będzie taką samą cholerą jak u mnie, nie zechce się z panią Jadzią zaprzyjaźnić i będzie wobec niej agresywna - trudno, zabiorę ją z powrotem i zacznę szukać dla tej pani innego kota. Ale spróbujemy :roll:

Głowa mi pęka.
I smutno jak cholera, cały czas niezmiennie chce się tylko wyć :(

Żabsko leży przy mnie i mruczy, wtulam brodę w jego futrzak. Nunu też siedzi obok.
Dobrze, że chociaż one SĄ, kochają mnie i na swój koci sposób szanują. Bo z ludźmi bywa różnie :(

Bywa różnie, ale nie zawsze. Widzisz, jak to mówią :wink: - do przodu! Nie bądź smutna, nie warto.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Sob sty 29, 2011 21:05 Re: Jedyne takie Dranie. Wielbłąd na wymarciu.

Postanowiłam zjeść kolację (obiad? śniadanie?). Naszykowałam sobie kanapki z dykty z awokado i z ziołami plus wiśniową herbatę. I wiecie, co się stało...?
Ta obrzydliwa, nachalna, zapasiona, niezgrabna czarna Żaba, tak bardzo bardzo bardzo bardzo chcąc się miziać właśnie teraz, wskoczyła mi prosto w talerz :crying: Mam zatem kanapki z awokado, z ziołami i z czarną kocią sierścią :twisted:

Przetopię go wreszcie, słowo daję :twisted: :twisted: :twisted:

Wielbłądzio

Post » Sob sty 29, 2011 21:06 Re: Jedyne takie Dranie. Wielbłąd na wymarciu.

Wielbłądzio pisze:Postanowiłam zjeść kolację (obiad? śniadanie?). Naszykowałam sobie kanapki z dykty z awokado i z ziołami plus wiśniową herbatę. I wiecie, co się stało...?
Ta obrzydliwa, nachalna, zapasiona, niezgrabna czarna Żaba, tak bardzo bardzo bardzo bardzo chcąc się miziać właśnie teraz, wskoczyła mi prosto w talerz :crying: Mam zatem kanapki z awokado, z ziołami i z czarną kocią sierścią :twisted:

Przetopię go wreszcie, słowo daję :twisted: :twisted: :twisted:

Maseczka :twisted:
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Post » Sob sty 29, 2011 21:08 Re: Jedyne takie Dranie. Wielbłąd na wymarciu.

Że niby z awokado miałabym sobie zrobić zamiast kanapek :roll: ? Za późno, zjadłam z sierścią.

Wielbłądzio

Post » Sob sty 29, 2011 21:10 Re: Jedyne takie Dranie. Wielbłąd na wymarciu.

Żebyś nam się tylko jeszcze nie zakłaczyła :roll:

bubor

Post » Sob sty 29, 2011 21:11 Re: Jedyne takie Dranie. Wielbłąd na wymarciu.

Spoko.

Ja wczoraj jadlam rybe z podlogi :oops:

Dorota

Post » Sob sty 29, 2011 21:16 Re: Jedyne takie Dranie. Wielbłąd na wymarciu.

bubor pisze:Żebyś nam się tylko jeszcze nie zakłaczyła :roll:

Cholera, faktycznie. Calo-pet dla Buśki zamówiłam, ale na Bezo-pet dla siebie w razie czego już nie mam :rudolf:

Wielbłądzio

Post » Sob sty 29, 2011 21:17 Re: Jedyne takie Dranie. Wielbłąd na wymarciu.

Dorota pisze:Spoko.

Mru? Czy sama spadła?

Wielbłądzio

Post » Sob sty 29, 2011 21:19 Re: Jedyne takie Dranie. Wielbłąd na wymarciu.

Wielbłądzio pisze:
Dorota pisze:Spoko.

Mru? Czy sama spadła?

Mru&Co.
Glupi pomysl, zeby rybe jesc na wersalce...
Narzuta w tluste plamy.

Z podlogi sama zjadlam.
Nie poczestowalam gadow.

Dorota

Post » Sob sty 29, 2011 21:25 Re: Jedyne takie Dranie. Wielbłąd na wymarciu.

I racja :twisted: Gadom Kitekata.
Ja swoim też zaraz dam, muszę tylko przynieść z piwnicy tego gminnego (co to niby dla śmietnikowców).
Taa. Z godzinę temu rozsypałam do misek całą torebkę promocyjnego Pro-plana. Właśnie byłam w kuchni - michy już prawie puste :roll:
Mam w domu stado tuczników, nie koty :twisted: :twisted: :twisted:

Wielbłądzio

[poprzednia][następna]