K-ów, zagłosuj na AFN jako kandydata w konkursie w KV!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sty 29, 2011 12:05 Re: K-ów, żegnaj Zuzanko ;(( u Puzona też cholerny FIP ;[[

miszelina pisze:
solangelica pisze:Bardzo prosze Kogos Swiatlego o informacje, kto i kiedy jest w tym tygodniu na dyzurze na Kocimskiej?

Aktualny grafik powinien być na pierwszej stronie.

dzieki Ci, o Światła 8)
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Sob sty 29, 2011 13:22 Re: K-ów, żegnaj Zuzanko ;(( u Puzona też cholerny FIP ;[[

Dzień Kota
05. lutego 2011

nie wiem czy ktoś mnie nie uprzedził, ale moze tak;

proszę wszystkich chętnych do udziału w galeriowaniu o zgłaszanie się do mnie, na priv lub e-mail, kasinska.justyna@gmail.com

kto co może zaproponować ( transport/kot/gadane ) oraz godziny

koty mogą być co najmniej ze 3 na zmianie(3 klatki) lub mieszkające ze sobą po dwa czyli nawet 6
12-14, 14-16, 16-18

dziękuję!
Obrazek

kosma_shiva

Od: Czw lip 03, 2008 16:56

Post » Sob sty 29, 2011 13:32 Re: K-ów, żegnaj Zuzanko ;(( u Puzona też cholerny FIP ;[[

kosma_shiva pisze:Dzień Kota
05. lutego 2011

nie wiem czy ktoś mnie nie uprzedził, ale moze tak;

proszę wszystkich chętnych do udziału w galeriowaniu o zgłaszanie się do mnie, na priv lub e-mail, kasinska.justyna@gmail.com

kto co może zaproponować ( transport/kot/gadane ) oraz godziny

koty mogą być co najmniej ze 3 na zmianie(3 klatki) lub mieszkające ze sobą po dwa czyli nawet 6
12-14, 14-16, 16-18

dziękuję!

z kociarni na pewno Klara i Majeranek powinien już się nadać, nie wiem jak Kminek od Lutry i Noemik. Od Namidy Ryfon i Vizir z Hymenem, od Magdy Do i Re, od Moniki Flip, Stefan od Kingi i mamusia z córusią od p. Anety (12 sztuk czyli jeszcze 6 maks), może od p. Zbyszka kociczki z rury? one małoletnie a u nas większość chłopaków. A Bella? tylko ona w pojedynkę
od p. Heleny któreś? od Toszy?

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Sob sty 29, 2011 14:53 Re: K-ów, żegnaj Zuzanko ;(( u Puzona też cholerny FIP ;[[

a tu na szybko na polepszenie humoru Kasia - w chłodne dni nie ma to jak schronić się pod daszkiem i porządnie się ogrzać :)
Obrazek
Obrazek

kosma_shiva

Post » Sob sty 29, 2011 15:10 Re: K-ów, żegnaj Zuzanko ;(( u Puzona też cholerny FIP ;[[

W mojej łazience zamieszkała właśnie Tosia. Tosię przyniosła sąsiadka z parteru. Koteczka posilała się na jej balkonie (jest to jedno z trzech miejsc, gdzie bezdomniaczki mają miski z suchym jedzeniem i jedno z dwóch, gdzie mają budki). Sąsiadka wyszła, aby dać jej coś mokrego, a koteczka zaczęła się przymilać i dała się bez problemu wziąć na ręce. Sąsiadka lubi zwierzęta, ale sama ma starszą sunię nie przepadającą za kotami (sąsiadka zakleiła drzwi balkonowe szarym papierem, aby Nutka nie niepokoiła bezdomniaczków).No i tak Tosia tymczasuje u mnie :roll:

Tosia jest po pierwszej wizycie u weta. Ma około 8 miesięcy. Jest strasznie chuda (waży 2,35 kg), ale stan ogólny jest dobry (węzły chłonne, temperatura, osłuchowo w porządku). W uszach kopalnia i piękny żywy świerzb - już zaczęliśmy walkę. Została też odrobaczona i odpchlona. Na razie będzie mieszkała w łazience. Zanim wyjdzie do chłopaków zrobię jej też testy na FeLV i FIV.

Aha, Tosia ma rujkę :twisted: To będzie wyzwanie dla mojego Mundka :wink:

Dalej czeka nas szczepienie i sterylka, no i szukanie domu.

Oto Tosia:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pierwsze zdjęcia - są kiepskie, ale ciężko dziewczynie teraz zrobić :)
Baksiu ['] 17.01.2010, Ginuś ['] 14.01.2019.
Bardzo za Wami tęsknię i czekam na tę chwilę, kiedy się znów spotkamy po drugiej stronie...

anna09

Od: Pon maja 28, 2007 11:37

Post » Sob sty 29, 2011 15:31 Re: K-ów, żegnaj Zuzanko ;(( u Puzona też cholerny FIP ;[[

Cześć Antonina, wiedziałaś gdzie narobić rabanu :wink:

Kaśka, czarnuchu, a pamiętasz jeszcze jak było w schronie? a teraz między laptopami, na stole :mrgreen:

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Sob sty 29, 2011 16:30 Re: K-ów, żegnaj Zuzanko ;(( u Puzona też cholerny FIP ;[[

no! ale bańka w nosie jest!! :P

faktycznie chudziutka ta Tosia - nawet na zdjęciach widać :|
Obrazek

kosma_shiva

Post » Sob sty 29, 2011 17:56 Re: K-ów, żegnaj Zuzanko ;(( u Puzona też cholerny FIP ;[[

będziemy prawdopodobnie składać zamówienie na www.animalia.pl, bo mają o wiele tańszego hillsa s/d.

ktoś zainteresowany?

Leone

Od: Wto wrz 22, 2009 14:10

Post » Sob sty 29, 2011 18:11 Re: K-ów, żegnaj Zuzanko ;(( u Puzona też cholerny FIP ;[[

Mój Łazienkowy Wypłosz chyba lepiej, wcina sam chrupki aż mu się uszy trzęsą i pierwszy raz od tygodnia nie muszę go dokarmiać Convem :dance: Mam nadzieję że nie zapeszam, bo R. kazał mu zostawić wenflon, gdyby się w ciągu najbliższych 3 dni znacząco pogorszyło. Co prawda wymiotował 2 razy ale chrupkami a nie wodą, po tygodniu na samych płynnych pokarmach myślę że mógł się po prostu przejeść.

_namida_

Od: Pon mar 22, 2010 16:36

Post » Sob sty 29, 2011 19:06 Re: K-ów, żegnaj Zuzanko ;(( u Puzona też cholerny FIP ;[[

Anno09, gratuluję tymczasa i napiszę, że dziś prawie do Ciebie dzwoniłam z prośbą o przetrzymanie przez miesiąc Kleo, bo Kleo wraca z adopcji... Mimo kropli, calma, feliway'a nie jest lepiej, Kleo nie chc jeść, chudnie, zamyka się w sobie, badania wszystkie ok, wyniki ok, a kot nie ok. Nie wiem, czemu oddają Kleo, a nie kocurka, który przyszedł potem, dobrze, że nie zrobili, jak poprzedni dom, czyli nie wywalili Kleośki. Coś ta Kleo nie ma szczęścia, pierwsza adopcja zonk - nie dogadała się z kotm, drugi dom - porażka, choć w anikecie tak ślicznie kłamał, trzeci miał być idealny i zapewniał, że się nie dokoci... Nic to.
Aga, czy masz jeszcze mgace dla panny niejadki?
PS
Na tydzień przyjeżdża do nas Janka, bo Państwo jadą na ferie...
PPS
Stan zakocenia maks. od jutra.
Obrazek Obrazek

lutra

Od: Czw kwi 05, 2007 13:02

Post » Sob sty 29, 2011 19:53 Re: K-ów, żegnaj Zuzanko ;(( u Puzona też cholerny FIP ;[[

Na Kocimskiej musiałam przekwaterować Rysika, bo ssie matkę, więc obawiałam się, że rozliże jej szew. Jest w klatce po Parysie (oczywiście odkażonej). Oba traktorzą jak szalone.

Mr Cat smakuje i Katce, i Rysikowi, dałam też Olkowi-wredocie. Dzięki pomocy Mahob udało mi się umyć mu miski i zmienić wodę, niestety kuwety nie dał sobie wyczyścić :evil:

Wszystkie miziaki wymiziane, wszystkie ok.

Karma mokra się skończyła, zostały tylko puszki Mr Cat i kosmowe kartony bozity. Nie ma taż worków na śmieci, ale Kinga obiecała, że jutro trochę przyniesie.

Transporterek po Zuzi odkażony, stoi w łazience. Kocyk nie zmieścił się do pralki, leży pod nią.

Mam trzy sugestie:
1. Osoby, które jeszcze nie odebrały żwirku, proszę o tego uczynienie. Trudno się poruszać w pomieszczeniu

2. Znalazłam karmę dla psa hills k/d. Może komuś się przyda. Sucha jest otwarta, chyba ktoś próbował ją dawać kotom.

3. Madame złagodniała, może wziąć ją też do galerii? I co z Romeo? Jakby go w poniedzialek zaszczepić (bo kwarantanna chyba się już skończyła), to mógłby też pojechać. On miziak jest i męczy się w klatce.
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Sob sty 29, 2011 19:57 Re: K-ów, żegnaj Zuzanko ;(( u Puzona też cholerny FIP ;[[

Tak, tak, do galerii koniecznie, bo potem będą maluchy i te duże sobie do następnego dnia kota poczekają.
Pewnie dołączy Kleo, ale to jutro powiem, bo mam pannę odbierać...
Kto to Katka i ten ssak?
Obrazek

noemik

Od: Czw paź 11, 2007 21:15

Post » Sob sty 29, 2011 20:05 Re: K-ów, żegnaj Zuzanko ;(( u Puzona też cholerny FIP ;[[

noemik pisze:Tak, tak, do galerii koniecznie, bo potem będą maluchy i te duże sobie do następnego dnia kota poczekają.
Pewnie dołączy Kleo, ale to jutro powiem, bo mam pannę odbierać...
Kto to Katka i ten ssak?

Katka to Katia, ta, co reklamuje nas w galerii.
Ssak to Rysik z kombinatu, przyjechał wczoraj. Mama to chyba Stalka, cy cuś :wink:
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Sob sty 29, 2011 21:03 Re: K-ów, żegnaj Zuzanko ;(( u Puzona też cholerny FIP ;[[

Pani Joanna zakochala sie w Boroweczce :D . Dziewczyna od dzis jest pelnoprawna obywatelka Polski, ma paszport i wybiera sie na wojaze w przyszlym tygodniu po Wiedniu i na zakupy.
To mamy nowe nabytki w kociarni? Klatek nam w koncu zabraknie na kwarantannie. 8O

vanja

Od: Czw mar 04, 2010 11:33

Post » Sob sty 29, 2011 21:29 Re: K-ów, żegnaj Zuzanko ;(( u Puzona też cholerny FIP ;[[

co do mr cat - na kociarni żadne tego nie tknęło, moneta, romeo, parys i dzikun też nie... jak im dałam felixa, to dzikun, moneta, romeo, madama i klarcia wpierdzielały aż miło. nie wiem, ten mr cat nawet pachnie po mojemu jakoś dziwnie.

mam pecha do katii - nawet bez zębów próbuje mnie gryźć :D

vanjo - to borówka, czy jej nowa właścicielka ma paszport? :P

Kocuria

Od: Nie kwi 02, 2006 12:47

[poprzednia][następna]