Elmo wita

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sty 15, 2011 21:32 Re: Elmo wita

Jeszcze zmniejszyłam, ale więcej już nie mogę :oops:

antila

Od: Nie gru 26, 2010 17:39

Post » Pt sty 28, 2011 23:57 Re: Elmo wita

Co u kotunia? OK?
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Sob lut 05, 2011 23:03 Re: Elmo wita

Wczoraj Elmo miał zabieg usunięcie guzka i przy okazji kilka zębów ( plazmocytarne zapalenie dziąseł) Tak na pierwszy rzut oka ta narośl wyglądała zapalnie czekamy na wyniki hist-pat.Kocio zniósł zabieg świetnie tylko strasznie nas ochrzaniał, za to ze nie dajemy mu mu jeść :D Dzisiaj byliśmy na kroplówce plus antybiotyki i pozwolenie na podawanie mokrej karmy kot wniebowzięty.
Testy na białaczkę i hiv ujemne ufff
Martwię się dla odmiany moim psem starowinką fosfotaza zasadowa pona d 900( norma do około 100). Miał co prawda podawane sterydy więc wynik moze być przekłamany, musimy powtórzyć badania, ale strasznie się boję ( AP wzrasta przy nowotworach :( )Może jednak to nie to tylko jego chore stawy i te sterydy

antila

Post » Pon lut 07, 2011 11:02 Re: Elmo wita

Mam takie pytanie nie śmiejcie się proszę jeżeli głupie
W momencie adopcji Elma pani doktor określała jego wiek na ok dwa latka ( po stanie uzębienia)
Zastanawia mnie tylko dlaczego ma dużo siwych włosów, jest czarny i dość wyraźnie to widać. Czy młode koty siwieją?

antila

Post » Pon lut 07, 2011 11:56 Re: Elmo wita

A może to po prostu białe włoski? Wiele czarnuchów ma futro przetykane białym.
Tu link do zdjęcia Jarusia, on ma jakieś pół roku, a wygląda jak staruszek. Ale im jest starszy, tym mniej ma białych włosków. https://lh4.googleusercontent.com/_yP0d ... %20312.jpg
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Pon lut 07, 2011 18:34 Re: Elmo wita

Dzięki za odpowiedź. Elmo ma czarniutkie futro i pojedyńcze białe włoski.
Jaruś wygląda na szaro stebrnego swoja drogą piękne ma to futro

antila

Post » Śro lip 20, 2011 14:44 Re: Elmo wita

antila pisze:Wczoraj Elmo miał zabieg usunięcie guzka i przy okazji kilka zębów ( plazmocytarne zapalenie dziąseł) Tak na pierwszy rzut oka ta narośl wyglądała zapalnie czekamy na wyniki hist-pat.Kocio zniósł zabieg świetnie tylko strasznie nas ochrzaniał, za to ze nie dajemy mu mu jeść :D Dzisiaj byliśmy na kroplówce plus antybiotyki i pozwolenie na podawanie mokrej karmy kot wniebowzięty.
Testy na białaczkę i hiv ujemne ufff
Martwię się dla odmiany moim psem starowinką fosfotaza zasadowa pona d 900( norma do około 100). Miał co prawda podawane sterydy więc wynik moze być przekłamany, musimy powtórzyć badania, ale strasznie się boję ( AP wzrasta przy nowotworach :( )Może jednak to nie to tylko jego chore stawy i te sterydy

Jaki wynik z histopatologii?
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Śro lip 20, 2011 15:02 Re: Elmo wita

U kota siwki to chyba nie objaw starości. Mój Czesinek maści czarno-czekoladowej w wieku trzech lat ( jak do mnie przyszedł) miał sporo siwych kłaczków. Trzymam kciuki za wyniki histopatologi.
Obojętnego na niedolę zwierząt i ludzka niedola nie wzruszy

FeminaLaboriosa

Od: Pt lip 23, 2010 13:56

[poprzednia]