PO EKSMISJI KAN PILNIE: TDT/DT/DS!POMOCY!kotów wciąż przybwa

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sty 27, 2011 19:17 Re: EKSMISJA KAN RADOMSKO! POMOCY! DT/DS!! Podpisz petycję!!

Dziś dopiero przyszła 1 (z 2 ) do radomska transza karmy z Krakvet. Andżelika 900 kg karmy i żwirku znów nosi sama (kilka członkiń pomogło) wszystko do kociarni, bo kurier rozładował towar na ulicy... :roll:

Jeszcze raz Wszystkim Wspierającym i Głosującym na KAN - serdecznie dziękujemy :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Od: Pon lip 06, 2009 14:17

Post » Czw sty 27, 2011 19:20 Re: EKSMISJA KAN RADOMSKO! POMOCY! DT/DS!! Podpisz petycję!!

SZUKAMY pilnie TRANSPORTU DO STARGARDU SZCZECIŃSKIEGO DLA JAGÓDKI - pisze tez na transportowym!
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Pt sty 28, 2011 4:13 Re: EKSMISJA KAN RADOMSKO! POMOCY! DT/DS!! Podpisz petycję!!

Radomsko ma swoja lokalna gazete w papierowym wydaniu, Gazete Radomszczanska:

http://www.radomszczanska.pl/

Kilka razy pisali o RTOZ i Andzelice, jednak w kontekscie tego ze RTOZ potrzebuje pomocy. Wyslalam do nich pare maili zarowno w czasie gdy odeszla Milka i pozniej gdy pol roku temu zawisla grozba utraty lokalu. Odpowiedzi sie nie doczekalam, bywa, maile nie zawsze sa dobrym srodkiem komunikacji.

GR ma dzial ogloszen, platnych, tu cennik:

http://www.radomszczanska.pl/images/cennik.pdf

Gdyby sie udalo porozmawiac twarza w twarz z wlasciecielem gazety i rzekonac go do slusznosci sprawy, moze cos by tego wyszlo? Bezplatne ogloszenie? Artykul o poszukiwaniach? Nie sadze by podjeli temat udzialu urzedu, taka rzeczywistosc ale choc wzmianka?

Katipe? Znasz kogos w redakcji? Przypadla Ci w udziale rola Dobrego Ducha KAN i co masz zrobic :) Za fajna kicie trza splacac dlug Naczelnej Kociej Organizacji :ryk:

I tak jeszcze mysle (zdarza mi sie :)), ze dobrze by bylo uswiadomic miasto, ze lokal niekoniecznie musi byc bezplatny, oczywista czynsz w granicach rozsadku.

P.s
Katipe,
http://www.radomsko24.pl/m/groups/view/ ... -1-procent
RTOZ ma status OPP, 1% jak najbardziej przyjmuje :) mamy nawet stosowny plakat.

kociamysza

Od: Czw wrz 24, 2009 17:08

Post » Pt sty 28, 2011 8:57 Re: EKSMISJA KAN RADOMSKO! POMOCY! DT/DS!! Podpisz petycję!!

Napisałam do znajomych dziennikarzy z Gazety Radomszczańskiej, Dziennika Łódzkiego i telewizji NTL. Mam nadzieję że się odezwą.

co do kącika o 1 procencie to RTOZ jest tam od początku wpisany ;)
tylko może umieszczę go na początku :D

a co do spłacania długu za fajną kicię to się zgadzam :) od kilku dni Marcyśka po prostu mnie rozbraja, na początku sami musieliśmy ją ganiać żeby dała się pogłaskać... a teraz wskakuje na kolana i przytula się bez przerwy, nawet do gości :):):)
Obrazek

katipe

Od: Pt sty 07, 2011 19:35

Post » Pt sty 28, 2011 9:03 Re: EKSMISJA KAN RADOMSKO! POMOCY! DT/DS!! Podpisz petycję!!

Dziennikarz z Gazety Radomszczańskiej już odpisał że 'oczywiście zajmą się tematem'. :)
Obrazek

katipe

Post » Pt sty 28, 2011 9:09 Re: EKSMISJA KAN RADOMSKO! POMOCY! DT/DS!! Podpisz petycję!!

a ja załatwiam sprawy zw "aspektem ngosowym" - tzn piszę do OPUSA i do VIVY
poniżej wklejam fragment maila od mojej koleżanki - ekspertki ds ngo:

No właśnie bo taką kartą przetargową mogą być dla Was zaniedbania miasta
wynikające z niedotrzymania obowiązków ustawowych wynikających z ustawy o
działalność pożytku publicznego i o wolontariacie tj.:
- przyjęcia uchwały o konsultacjach społecznych z organizacjami
pozarządowymi - obligatoryjnie (czy jest?)
- do 30 listopada uchwalenie programu współpracy z NGOs na kolejny rok,
który wcześniej obowiązkowo powinien być poddany konsultacjom społecznym z
NGOs
- konsultacje budżetu miasta z organizacjami pozarządowymi

Wg mnie sprawa jest trudna bo jeśli miasto finansuje schronisko to w
zasadzie może powiedzieć, że realizuje to zadanie i kwita. Dobrze, że
powołaliście się na paragraf mówiący o wynajmie lokalu od miasta na
preferencyjnych warunkach dla NGOs, może warto poszukać jakiegoś regulaminu,
procedury które mówią jak miasto to zadanie ma realizować??? I rozmawiać z
nimi bardziej konkretnie.

Nadzór nad działalnością samorządów zgodną z prawem realizuje wojewoda,
więc teoretycznie możecie to do niego zgłosić ....

Ja na Waszym miejscu:
- SPOTKAŁABYM się z wybranymi radnymi (mają dyżury) niech złożą zapytanie
do prezydenta o współpracę z ngo i o nie reagowanie w tej sytuacji , trzeba
radnych uświadamiać, że reprezentują ludzi i organizacje a nie samych
siebie !
- może warto jeszcze raz pogadać z władzą mając powyższe argumenty i wyniki
petycji
- no i oczywiście MEDIA to może być bardzo medialny temat a oprócz tego
macie merytoryczne argumenty - to zwykle najlepiej działa - nie wiem czy
próbowaliście??
Obrazek

pluskwa6

Od: Pt maja 21, 2010 12:50

Post » Pt sty 28, 2011 13:46 Re: EKSMISJA KAN RADOMSKO! POMOCY! DT/DS!! Podpisz petycję!!

1 POST UAKTUALNIONY, nie piszę, które kotki na dt, bo pewnie te, które domków nie znajdą, do Poznania też jeszcze nie wiadomo który koteczek- Czaruś? Maciuś? Rudzia? Muszka - organizacja transportu w trakcie, być może razem z Poznaniem..

Bardzo szukamy transportu dla Jagódki - STARGARD SZCZECIŃSKI - domek bardzo chce koteczkę.... strasznie daleko!!
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Pt sty 28, 2011 15:12 Re: EKSMISJA KAN RADOMSKO! POMOCY! DT/DS!! Podpisz petycję!!

hmm nie mam pojęcia kto jeździ w okolice Stargardu, ale pytając o niego jednego kierowcę dostałam info, że jeździ w stronę Holandii, Węgier, Białegostoku - i w tamtym kierunku mógłby jakiegoś kociaka zabrać :)
Obrazek

katipe

Post » Pt sty 28, 2011 17:02 Re: EKSMISJA KAN RADOMSKO! POMOCY! DT/DS!! Podpisz petycję!!

katipe pisze:hmm nie mam pojęcia kto jeździ w okolice Stargardu, ale pytając o niego jednego kierowcę dostałam info, że jeździ w stronę Holandii, Węgier, Białegostoku - i w tamtym kierunku mógłby jakiegoś kociaka zabrać :)

hej, Holandia to chyba dobry kierunek :D
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Pt sty 28, 2011 21:20 Re: EKSMISJA KAN RADOMSKO! POMOCY! DT/DS!! Podpisz petycję!!

Podpisałam dzisiaj petycję - dotychczas nie dostałam zwrotnego e-maila i nie ma mnie na liście osób, które petycją podpisały, ale nie potwierdziły podpisu :twisted: Nie wiem co robić :?: Po raz kolejny rozpocząć procedurę podpisywania :?:

Aleksandra59

Od: Czw lip 05, 2007 21:15

Post » Pt sty 28, 2011 21:32 Re: EKSMISJA KAN RADOMSKO! POMOCY! DT/DS!! Podpisz petycję!!

ja bym tak zrobiła, tam po prostu kilka kolejnych razy trzeba klinknąc
Obrazek

pluskwa6

Od: Pt maja 21, 2010 12:50

Post » Pt sty 28, 2011 21:36 Re: EKSMISJA KAN RADOMSKO! POMOCY! DT/DS!! Podpisz petycję!!

Tak ja tez mialam raz ten problem. Po prostu jak juz wpiszesz imie i nazwisko itd i bedzie napisane ze link aktywacyjny wyslany to pod tym jeszcze musisz kliknac potwierdz swoj podpis. Ja tego wlasnie kiedys nie kliknelam i nie dostalam tego linka. Takie troche mylace.
ObrazekObrazekObrazek

skwareek

Od: Pon maja 03, 2010 12:42

Post » Pt sty 28, 2011 21:58 Re: EKSMISJA KAN RADOMSKO! POMOCY! DT/DS!! Podpisz petycję!!

skwareek pisze:Tak ja tez mialam raz ten problem. Po prostu jak juz wpiszesz imie i nazwisko itd i bedzie napisane ze link aktywacyjny wyslany to pod tym jeszcze musisz kliknac potwierdz swoj podpis. Ja tego wlasnie kiedys nie kliknelam i nie dostalam tego linka. Takie troche mylace.

Tak trzeba dwukrotnie potwierdzic podpis. Ja tez spotkałąm się już z informacjami, że ludzie niedokładnie czytając, nie kliknęli drugi raz potwierdzenia podpisu. Dopiero po tym powinien przyjśc mail zwrotny. I jeszcze raz trzeba wejść z maila na stronę z petycją, aby potwierdzić.
Obrazek

majka2222

Od: Śro paź 28, 2009 21:38

Post » Sob sty 29, 2011 11:28 Re: EKSMISJA KAN RADOMSKO! POMOCY! DT/DS!! Podpisz petycję!!

moi znajomi to mnie już chyba mają dosyć! gdzie tylko nie wejdą tam mają info o petycji :mrgreen:
Obrazek

katipe

Post » Sob sty 29, 2011 11:37 Re: EKSMISJA KAN RADOMSKO! POMOCY! DT/DS!! Podpisz petycję!!

majka2222 pisze:
skwareek pisze:Tak ja tez mialam raz ten problem. Po prostu jak juz wpiszesz imie i nazwisko itd i bedzie napisane ze link aktywacyjny wyslany to pod tym jeszcze musisz kliknac potwierdz swoj podpis. Ja tego wlasnie kiedys nie kliknelam i nie dostalam tego linka. Takie troche mylace.

Tak trzeba dwukrotnie potwierdzic podpis. Ja tez spotkałąm się już z informacjami, że ludzie niedokładnie czytając, nie kliknęli drugi raz potwierdzenia podpisu. Dopiero po tym powinien przyjśc mail zwrotny. I jeszcze raz trzeba wejść z maila na stronę z petycją, aby potwierdzić.

Na liście już jestem, ale e-maila potwierdzającego jeszcze nie dostałam - pewnie to jeszcze trochę potrwa. Najważniejsze że na liście jestem :D

Aleksandra59

Od: Czw lip 05, 2007 21:15

[poprzednia][następna]