Wieslaw - CUD POTWIERDZONY-info ku pokrzepieniu

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sty 28, 2011 17:25 Re: Wieslaw - CUD POTWIERDZONY-info ku pokrzepieniu

Witajcie
:) Cieszę sie , że Wiesiu jest ZDROWY !!!!! Jest to krzepiące dla mojego zrozpaczonego serduszka.

Ma ten sam problem. Pół roku temu moje koteczka ( jedna z 4 odeszła na białaczkę ). Wirus ujawnił sie niespodziewanie, nawet nie wiedzieliśmy , że jest chora. A potem juz było za późno. Zrobiliśmy testy pozostałym, były ujemne. U jednego pojawiła się niepokojąca kreska, ale vet stwierdził, że po dłuższym czasie badanie jest już nie aktulane. I tak robilismy testy jeszcze raz.
W poniedziałek po zrobieniu testu PCR, okazało sie że moje dwa kociaki mają białaczkę.
Mam dylemat leczyć interferonem , czy nie.
Opinie vetów na ten temat są rożne. Jedni mówia leczyc od razu, inni nie leczyc jak koty nie maja objawów.
Moje na razie wygladaja na zupełnie zdrowe.

Prosze pomożcie, bo nie wiem co robić!

Pozdrawiam Marta

Martan23

Od: Sob wrz 05, 2009 8:22

Post » Pt sty 28, 2011 19:05 Re: Wieslaw - CUD POTWIERDZONY-info ku pokrzepieniu

Martan23 pisze:Witajcie
:) Cieszę sie , że Wiesiu jest ZDROWY !!!!! Jest to krzepiące dla mojego zrozpaczonego serduszka.

Ma ten sam problem. Pół roku temu moje koteczka ( jedna z 4 odeszła na białaczkę ). Wirus ujawnił sie niespodziewanie, nawet nie wiedzieliśmy , że jest chora. A potem juz było za późno. Zrobiliśmy testy pozostałym, były ujemne. U jednego pojawiła się niepokojąca kreska, ale vet stwierdził, że po dłuższym czasie badanie jest już nie aktulane. I tak robilismy testy jeszcze raz.
W poniedziałek po zrobieniu testu PCR, okazało sie że moje dwa kociaki mają białaczkę.
Mam dylemat leczyć interferonem , czy nie.
Opinie vetów na ten temat są rożne. Jedni mówia leczyc od razu, inni nie leczyc jak koty nie maja objawów.
Moje na razie wygladaja na zupełnie zdrowe.

Prosze pomożcie, bo nie wiem co robić!

Pozdrawiam Marta

Marto - napisz w tym wątku viewtopic.php?f=1&t=116724&hilit=bia%C5%82aczkowce&start=225
Obrazek

Magija

Od: Sob cze 05, 2004 11:34

[poprzednia]