Operacja ortopedyczna / miłość Zuzanki - str11

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sty 25, 2011 11:28 Re: Potrzebna kosztowna operacja ortopedyczna – MOCZNICA!!!!!

Puchacz pisze:Ja pocieszam się nadzieją, że to mocznica po operacyjna.
Koty które zatykają się i przez dłuższy czas nie może oddać moczu, często mają wyniki krwi wskazujące na mocznicę. Płukanie płynami i furosemid, o których tu była mowa, wyrównują wyniki. Mam nadzieję, że tym razem też będzie. Trzymam ogromne kciuki za malutką.

Ale ona cały czas od operacji normalnie siusia.
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam, co i los zwierząt; los ich jest jeden: jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego, i oddech życia ten sam. W niczym więc człowiek nie przewyższa zwierząt.
(Biblia, Księga Koheleta 3/19)

Prakseda

Od: Czw cze 16, 2005 10:35

Post » Wto sty 25, 2011 13:09 Re: Potrzebna kosztowna operacja ortopedyczna – MOCZNICA!!!!!

Mówię tylko o mocznicy która nie jest wynikiem uszkodzenia nerek a pojawia się pod wpływem innych czynników.
"Im dłużej przebywam z ludźmi, tym bardziej kocham swoje zwierzęta."
Wiem, robię błędy ortograficzne
Nie puszczone bąki powodują przesrane myśli.
[url=http://www.etovet.pl[/url]

Puchacz

Od: Nie lut 22, 2004 16:23

Post » Wto sty 25, 2011 21:54 Re: Potrzebna kosztowna operacja ortopedyczna – MOCZNICA!!!!!

co u małej :?:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Śro sty 26, 2011 16:21 Re: Potrzebna kosztowna operacja ortopedyczna – MOCZNICA!!!!!

Czy Mała miała robiony jonogram?
Badaj kota regularnie. Kot Ci nie powie, że źle się czuje, a kiedy zauważysz może być za późno...
Obrazek

Karotka

Od: Pon maja 14, 2007 12:03

Post » Pt sty 28, 2011 13:09 Re: Potrzebna kosztowna operacja ortopedyczna – MOCZNICA!!!!!

Co słychac u malutkiej?
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
Wiesz, dlaczego dzwon głośny? Bo wewnątrz próżny."
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Od: Sob lip 07, 2007 21:16

Post » Pt sty 28, 2011 15:19 Re: Potrzebna kosztowna operacja ortopedyczna – MOCZNICA!!!!!

Witajcie, dwa dni nie działał w pracy internet, więc nie pisałam.
Pusia chyba powoli odchodzi :cry:
Jest od kilku dni u mnie, bo trzeba często nawadniać i podawać leki. Spi ze mną, przytulona wciąz mruczy, choć coraz ciszej.
W weekend pewnie powtórzymy badania.
Leczę ale i często żegnam wiele kotów. Odchodzą stare i chore. Niewydolność nerek, to dla mnie nic nowego przecież. Ale teraz jest mi szczególnie przykro. Bo Pusia młodziutka. Miało byc lepiej. Wielu z Was zaangażowało się w pomaganie Pusi. Wzięłam ją z jej domu, żęby jej ulżyć, żeby mogła biegać. Może to źle. Może bez operacji by żyła.
Nie mogę pisać, bo sie rozklejam. Przepraszam. :cry:
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam, co i los zwierząt; los ich jest jeden: jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego, i oddech życia ten sam. W niczym więc człowiek nie przewyższa zwierząt.

Prakseda

Post » Pt sty 28, 2011 15:23 Re: Potrzebna kosztowna operacja ortopedyczna – MOCZNICA!!!!!

Agnieszka nawet nie waż sie tam mówić i myśleć!!!!!
Nie masz prawa obwiniać sie!
I prosze nie rób tego.
Myśle,ze mała już miała problemy i wcześniej czy później wyszło by.

Dobrze,ze wzięłaś ja do siebie.
Modlę się o cud.
Przytulam Was obie :1luvu:
Obrazek

ASK@

Post » Pt sty 28, 2011 15:30 Re: Potrzebna kosztowna operacja ortopedyczna – MOCZNICA!!!!!

Bardzo mi przykro z powodu Kici :(
Wyniki, które podawałaś nie sa tragiczne, moja Tekla, ma gorsze i doskonale funkcjinuje, tylko ja monitorujemy na bieżąco. Zrób prosze badania jak najszybciej. Polecam rubenal 2xdziennie. Dobrze wspomaga nerk. To ziołowy lek dostepny u weta. U Tekli doskonale sie sprawdzal i wyprowadzil ja z o wiele gorszych wyników. Do tego do jedzenie wkruszaj jej Alusal. To ludzi lek, dostepny w aptece, niedrogi. Pomaga wiazac fosfor z pokarmu. Nadmiar fosforu ogranicze wypłukiwanie mocznika. Dlatego pytałam o jonogram. Podawaj jej te tablety do kazdego jedzenia-wazne, bo on wiaze tylko fosfor z pokarmu. Ja wierze, ze bedzie dobrze! Kciuki

Jeszcze jedno. Czy kotka sika bez problemu? Jezeli tak, to wycofałabym sie z furosemidu. Dla mnie jego stosowanie w przypadkach płukania kota jest dyskusyjny jezeli kotak sama sika. Ja bym zrezygnowala. Podawaj rubenal i ten alusal.
Badaj kota regularnie. Kot Ci nie powie, że źle się czuje, a kiedy zauważysz może być za późno...
Obrazek

Karotka

Post » Pt sty 28, 2011 15:54 Re: Potrzebna kosztowna operacja ortopedyczna – MOCZNICA!!!!!

Karotka pisze:Bardzo mi przykro z powodu Kici :(
Wyniki, które podawałaś nie sa tragiczne, moja Tekla, ma gorsze i doskonale funkcjinuje, tylko ja monitorujemy na bieżąco. Zrób prosze badania jak najszybciej. Polecam rubenal 2xdziennie. Dobrze wspomaga nerk. To ziołowy lek dostepny u weta. U Tekli doskonale sie sprawdzal i wyprowadzil ja z o wiele gorszych wyników. Do tego do jedzenie wkruszaj jej Alusal. To ludzi lek, dostepny w aptece, niedrogi. Pomaga wiazac fosfor z pokarmu. Nadmiar fosforu ogranicze wypłukiwanie mocznika. Dlatego pytałam o jonogram. Podawaj jej te tablety do kazdego jedzenia-wazne, bo on wiaze tylko fosfor z pokarmu. Ja wierze, ze bedzie dobrze! Kciuki

Jeszcze jedno. Czy kotka sika bez problemu? Jezeli tak, to wycofałabym sie z furosemidu. Dla mnie jego stosowanie w przypadkach płukania kota jest dyskusyjny jezeli kotak sama sika. Ja bym zrezygnowala. Podawaj rubenal i ten alusal.

Dzięki za podpowiedź
Znam i mam w kociej apteczce prawie wszystkie leki nerkowe. Pusia dostaje właśnie Rubenal. Furosemid też. Do tego płyn wieloelektrolitowy i Duhalyte. Co do Alusalu skonsultuję z moimi wetami. Nie chcę niczego robić bez ich wiedzy.

Prakseda

Post » Pt sty 28, 2011 16:00 Re: Potrzebna kosztowna operacja ortopedyczna – MOCZNICA!!!!!

Nie ma za co dziękować. Ważne, żeby Malusia zdrowiała
Niektórzy weci wiedza o alusalu inni nie, ale daje dobre efekty.
Wysoki poziom fosforu znacznie ogranicza wypłukiwanie mocznika.
Kroplówki, rubenal i alusal powinny małą wspomóc.
Kciuki!
Obrazek

Karotka

Post » Pon sty 31, 2011 8:41 Re: Potrzebna kosztowna operacja ortopedyczna – MOCZNICA!!!!!

Pusia żyje i chyba jest minimalna poprawa. Wczoraj samodzielnie zjadła dwie łyżeczki karmy. "Pyskuje" mi, jak ją kłuję.
Doktor powiedział, że jak tak długo się trzyma z tą ostrą niewydolnością, to chyba dobrze wróży. Z badaniami krwi jeszcze radził poczekać parę dni.
Z Alusalem nie chciał "eksperymentować".
Trochę optymizmu we we mnie wstąpiło.
Ostatnio edytowano Pon sty 31, 2011 8:55 przez Prakseda, łącznie edytowano 1 raz

Prakseda

Post » Pon sty 31, 2011 8:47 Re: Potrzebna kosztowna operacja ortopedyczna – MOCZNICA!!!!!

musi być :ok:
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Od: Pt sie 22, 2003 9:21

Post » Pon sty 31, 2011 12:34 Re: Potrzebna kosztowna operacja ortopedyczna – MOCZNICA!!!!!

może potrzebujesz jakiejś pomocy z kotką?
AnielkaG

Post » Pon sty 31, 2011 15:40 Re: Potrzebna kosztowna operacja ortopedyczna – MOCZNICA!!!!!

AnielkaG pisze:może potrzebujesz jakiejś pomocy z kotką?

Dzięki bardzo! Radzę sobie. Ona jest grzeczna, spokojna. A ja przecież przyzwyczajona do prowadzenia kociego OIOM,u. Spimy razem w "salonie" :wink:, z dala od bandy. Barykadujemy się z Pusią, bo niektóre z zazdrości walą nocą w drzwi i skaczą na klamkę, aż futryna lata.
Na dzień zostawiam ją na termoforach pod kołdrą.

Prakseda

Post » Śro lut 02, 2011 11:44 Re: Potrzebna kosztowna operacja ortopedyczna – MOCZNICA!!!!!

jak malusia dzisiaj?
Ciągle o niej,o was myślę i trzymam kciuki :ok:
Obrazek

ASK@

[poprzednia][następna]