Uratowana od eutanazji. Złośliwy guz. Już w DT. Został dług!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sty 28, 2011 13:06 Re: ZOSTAŁY 3 DNI!!! Wolą zabić niż oddać do schronu. Ma 10 lat.

:(

tamiss

Od: Śro lut 10, 2010 17:08

Post » Pt sty 28, 2011 13:09 Re: ZOSTAŁY 3 DNI!!! Wolą zabić niż oddać do schronu. Ma 10 lat.

A gdzie ona jest w jakim mieście? np schroniski nie przyjeło by jej na tymczas?
gerardbutler

Post » Pt sty 28, 2011 13:42 Re: ZOSTAŁY 3 DNI!!! Wolą zabić niż oddać do schronu. Ma 10 lat.

gerardbutler pisze:A gdzie ona jest w jakim mieście? np schroniski nie przyjeło by jej na tymczas?

kiedy oni właśnie nie chcą jej oddać do schroniska
kot w tym wieku w schronisku - to wyrok
kot jest w okolicach bielska

Cammi

Od: Sob lip 21, 2007 23:34

Post » Pt sty 28, 2011 13:44 Re: ZOSTAŁY 3 DNI!!! Wolą zabić niż oddać do schronu. Ma 10 lat.

ale właśnie o to chodzi żeby tylko przetrzymali ja w schronie to lepsze niż smierc a moze dt sie znajdzie a tak to ja zabiją!!!!!!!!!!!!!!!!!!!czy oni sa normalni?
gerardbutler

Post » Pt sty 28, 2011 13:50 Re: ZOSTAŁY 3 DNI!!! Wolą zabić niż oddać do schronu. Ma 10 lat.

gerardbutler pisze:ale właśnie o to chodzi żeby tylko przetrzymali ja w schronie to lepsze niż smierc a moze dt sie znajdzie a tak to ja zabiją!!!!!!!!!!!!!!!!!!!czy oni sa normalni?

ale nie wytłumaczysz ludziom.
Poza tym takie koty faktycznie szybko się w schronie załamują :(

tu naprawdę kącik to sprawa życia i śmierci....... :( :( :(
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Pt sty 28, 2011 13:54 Re: ZOSTAŁY 3 DNI!!! Wolą zabić niż oddać do schronu. Ma 10 lat.

W jakim mieście jest kotka :)

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Pt sty 28, 2011 13:54 Re: ZOSTAŁY 3 DNI!!! Wolą zabić niż oddać do schronu. Ma 10 lat.

wiadomo że dt maja duzo kotow u siebie moze jednak dolaczyc do jakiegos dt ta kotke? moze choc na kilka dni do znalezienia nowego domu? mysle ze to dobry pomysl?
gerardbutler

Post » Pt sty 28, 2011 13:55 Re: ZOSTAŁY 3 DNI!!! Wolą zabić niż oddać do schronu. Ma 10 lat.

kotka jest w bielsku
gerardbutler

Post » Pt sty 28, 2011 13:59 Re: ZOSTAŁY 3 DNI!!! Wolą zabić niż oddać do schronu. Ma 10 lat.

po za tym jak to sobie wyobrażacie?
idzie ktoś do nich - mówi, że ma DT - zabiera kota - zanosi do schronu, że to niby znaleziony kotek? własny?
kot w schronie wrzucany jest do stada albo do jakiejś izolatki
ma przejść kwarantannę zapewne - czyli nie wydadzą jej wcześniej
i kot albo łapie choróbsko albo stres ją załatwia
i po kocie?
i czy wtedy faktycznie nie lepiej jej tego zaoszczędzić?
Pimpusię zgłosiła właścicielka do fundacji
fundacja nie zaniesie kota do schroniska bo oni je właśnie stamtąd wyciagają

Pimpusia ma prawdopodobnie guzki na listwie - ale to nie jest pewna informacja
jeżeli tak jest faktycznie - to jak nic znajdzie się vet, który weźmie kasę i ją uśpi - i będzie miał "podstawę" - kot chory - nowotwór
a co jeżeli w schronisku również tak zrobią?

i wyobraźcie sobie, że właścicielka pójdzie do schronu sprawdzić czy czasem Pimpka tam nie trafiła? wiadomo co to ludziom w głowie siedzi?
fundacja ma przesrane... - ma bazować na zaufaniu ludzi - jak się rozniesie, że kłamią, zamiast pomagać oddają do schronu - to skąd wezmą pieniądze na leczenie kolejnych zwierząt - będą liczyć na wygraną w totka?

Cammi

Post » Pt sty 28, 2011 14:00 Re: ZOSTAŁY 3 DNI!!! Wolą zabić niż oddać do schronu. Ma 10 lat.

Dokładnie.

Małej potrzebne jest dt!!!!!!!!!!!
Obrazek

magdaradek

Post » Pt sty 28, 2011 14:01 Re: ZOSTAŁY 3 DNI!!! Wolą zabić niż oddać do schronu. Ma 10 lat.

dobra to powiedz co w takim razie robic? moze by ja upchac do jakiegos zakoconego dt? to lepsze niz smierc!!!!!!!
gerardbutler

Post » Pt sty 28, 2011 14:02 Re: ZOSTAŁY 3 DNI!!! Wolą zabić niż oddać do schronu. Ma 10 lat.

Przecież ona w schronie zaraz zachoruje :( :!:
Dużo wydarzeń robię na fb odnośnie kotów domowych które trafiły do schroniska, i zazwyczaj kończy się to [*] bo te koty się poddają :(

Może zmieńmy na FB że może być w zakoconym, nie wiem, nie ma już pomysłów :(
Już chyba lepiej zakocony, może nie będzie ich lać. MOŻE

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Pt sty 28, 2011 14:03 Re: ZOSTAŁY 3 DNI!!! Wolą zabić niż oddać do schronu. Ma 10 lat.

to co w takimrazie? smierc juz blisko!!!!!!!!!!
gerardbutler

Post » Pt sty 28, 2011 14:03 Re: ZOSTAŁY 3 DNI!!! Wolą zabić niż oddać do schronu. Ma 10 lat.

gerardbutler pisze:dobra to powiedz co w takim razie robic? moze by ja upchac do jakiegos zakoconego dt? to lepsze niz smierc!!!!!!!

tylko gdzie jest taki zakocony DT?
i to nie na kilka dni - tylko do skutku - 3 miesiąc domu znaleźć się nie udaje
- to nie jest kwestia wepchnięcia komuś na 20m2 dwunastego kota i to nietolerancyjnego
taki DT musi się na to zgodzić

jeżeli znasz taki dom - nawet zakocony i będzie mógł ją wziąć - to poproszę

Cammi

Post » Pt sty 28, 2011 14:06 Re: ZOSTAŁY 3 DNI!!! Wolą zabić niż oddać do schronu. Ma 10 lat.

Ja nie twierdzę, że jest łatwo.

Ale apeluję tu o DT, bo to jest ratunek dla tej kotki.

Inaczej czeka ją po prostu śmierć.
Obrazek

magdaradek

[poprzednia][następna]