DT SMARTI - pierwsza część.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sty 27, 2011 19:57 Re: DT SMARTI- Shrekuniu['].. życie musi toczyć się dalej...

kurcze... biedny Shrekuś... nie rozumiem kto takiego przymilnego kota skazał na takie męczarnie.... on w schornisku nie był dłuzej jak miesiąc.... ciekawe czy juz wczesniej dano mu popalic...ale kurde co ja sie dziwie ...pracuje w lecznicy od prawie 4 miesiecy i pare razy na miesiac przychodzi ktoś z "ukochanym" zwierzakiem mówiac ż enie je od 3-5 dni.... kuwa... a dzis koles mnie rozwalił przyniósł suke z nadętym brzuchem (ropomacicze) do uśpienia.... nie zdązył nawet doktor podejsc zdechła mi na rękach .... ja mnie tacy ludzie wpieniaja .... brzuch jak balon pies od 2 tyg nie chce jesc .... "chyba nie zdązyliśmy <?>" :?

Betta

Od: Nie lut 21, 2010 21:53

Post » Czw sty 27, 2011 20:02 Re: DT SMARTI- Shrekuniu['].. życie musi toczyć się dalej...

smarti pisze:Książę Promyś dostał (z powodu Mohita :D ) wielki apartament z oknem balkonowym i bardzo jest z tego powodu zadowolony.Kuweta przestawiona na północno zach stronę pokoju i wszystkie kupy w kuwecie 8O 8O 8O :ok: :ok:

No proszę, jaki spryciul :mrgreen:
Miejsce Jaśnie Panu nie pasowało :wink:
Wysłałam dziś przelewem 50zł, powinno jutro dojść.

Trzymajcie się cieplutko! :ok:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Czw sty 27, 2011 20:07 Re: DT SMARTI- Shrekuniu['].. życie musi toczyć się dalej...

no to wszyscy wpłacający się znależli :D

dziękuję serdecznie jeszcze raz :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Betta-pytałam wet-nie potrzeba bo się b.ładnie leczy-taką dostałam odp.i nikt Tu nie ma zadnej pretensji-każdy z nas jest tylko człowiekiem ( ja też :roll: )

a ten brak laptopa na prawdę mi b.wiele utrudnia i b. mnie wnerwia :mrgreen:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Czw sty 27, 2011 20:08 Re: DT SMARTI- Shrekuniu['].. życie musi toczyć się dalej...

smarti pisze:
a ten brak laptopa na prawdę mi b.wiele utrudnia i b. mnie wnerwia :mrgreen:

Uuu, to mi już wygląda na uzależnienie :wink:
Ale mam dokładnie tak samo.

Erin

Post » Czw sty 27, 2011 23:11 Re: DT SMARTI- Shrekuniu['].. życie musi toczyć się dalej...

Allegro cegiełkowe zrobi Magija, tak z Magija uzgodniłam. Ustaliłam z Szalonym Kotem ze prześle do Magiji gotowy tekst. Nie wiem czy już wysłała.
Tekst miał być taki jak na Fecebooku z uwzględnieniem że Shrek nie zyje ale jest dług w lecznicy.
Obrazek
Obrazek

Iburg

Od: Wto sty 04, 2005 21:52

Post » Czw sty 27, 2011 23:12 Re: DT SMARTI- Shrekuniu['].. życie musi toczyć się dalej...

Ja dziękuje wszystkim za wpłaty na Rybnickie biedy.
Obrazek
Obrazek

Iburg

Od: Wto sty 04, 2005 21:52

Post » Czw sty 27, 2011 23:51 Re: DT SMARTI- Shrekuniu['].. życie musi toczyć się dalej...

a ja przejechałam się dziś do weta bez sensu...
szczepionek zabraklo,
Deva nie miała zastrzyku bo uznano że jest zbyt obciążający a jest z nia juz zbyt dobrze aby ją narazać-jutro kąpiel i tylko smarowanie juz..

niestety Edisia nie spełniła pokładanych w niej nadziei :oops: warczała na Babla i chciała go bić a on jako łagodny kotek do rany przyłóż nie na żarty się jej przestraszył..
zachowała się doprawdy nierozsądnie-ale skoro chce siedzieć dalej sama to jej strata...bardzo mi przykro ze odrzuciła przyjażń Bąbla-rzadko się zdarza tak uroczy i kociolubny kotek.

z wieści ogólnych-zostałam dziś poproszona przez swojego Tż-ta o przemyślenie dalszego prowadzenia DT a zwłaszcza jego skali-jak słusznie stwierdził nie mam juz czasu na nic poza tym...i wszystko inne zaniedbuję mimo prób zorganizowania się lepiej.

pocieszam się że zawsze pierwsze dni po przyjęciu kiciow są najtrudniejsze,ale on ma duzo racji..nie można przestac normalnie zyć i dac się zwariowac ,a ja nie mam juz nawet czasu na rozmowę tel z dawnymi znajomymi-po prostu nie odbieram ich tel-
mam czas tylko na sprawy kotów-tak nie może byc i albo lepiej sie zorganizuje(o ile to w ogóle mozliwe) albo poprzestanę na kilku, w sensie niewielu tymczaskach..choćby nie wiem jak serce bolało...

poza tym wiosna idzie i muszę zająć się ogrodem a to u mnie tez praca na pełny etat.
a nie mogę zaniedbac tego co zrobiłam przez ostatnie trzy lata- to w końcu grubo ponad 500 roslin i one też wymagaja mojej pracy i uwagi...

szkoda że człowiek nie moze sie rozdwoic...

..a póki co DT Smarti mówi wszystkim dobranoc :D
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Pt sty 28, 2011 0:37 Re: DT SMARTI- Shrekuniu['].. życie musi toczyć się dalej...

Edisia się pewnie zestresowała biedaczysko, żbo nie wiedziała co sie dzieje i co i jak dalej bedzie...
Może ona też jedynaczka? Choć u zbieraczki była w tłumie kotów ale to wcale nie znaczy, że była szczęśliwa.... pewnie czas pokaże..

Wnioski co do bycia dt choc trudne to ja rozumiem....sama mam poczucie, że za dużo kocich spraw w moim życiu i że kiedyś żyło mi się lżej..
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Pt sty 28, 2011 9:16 Re: DT SMARTI- Shrekuniu['].. życie musi toczyć się dalej...

Smarti 500 roślin 8O
To ja jestem u Ciebie na bank w marcu :)

Pięknej Trisi szykuje się domek to super :)

Ja w swoich wpłatach nie podpisałam się nikiem z forum :oops: poprawię sie :)

Przemyśl słowa TŻ-a ,tak, tak (wydaje mi sie, ze ma rację).
Obrazek Obrazek ObrazekFranek, Tośka, Kredka i LusiObrazek
"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los." Oscar Wilde
Lalunia [*] zawsze w naszych sercach

EdytaB_a

Od: Śro gru 15, 2010 10:21

Post » Pt sty 28, 2011 10:05 Re: DT SMARTI- Shrekuniu['].. życie musi toczyć się dalej...

Cześć Iwonkowa gromadko! :1luvu:
Jak się miewacie po nocce?

Erin

Post » Pt sty 28, 2011 11:41 Re: DT SMARTI- Shrekuniu['].. życie musi toczyć się dalej...

Edytko-jesteś do nas zawsze zaproszona :D
zresztą inne moje miauowe przyjaciółki też-już kiedyś to pisalam,

co do kotków to na pewno pomagać im nie przestanę ale miau jest strasznym pożeraczem czasu a więc wybór powinien być prosty...
jednak taki nie jest bo jestem zdania że miau ma również swoje dobre strony i nie należy go tak od razu skreslać..

muszę na pewno zweryfikować skalę pomocy kiciom-czyli mówiąc wprost-mieć mniej tymczasków-w tej chwili są poupychane dosł wszędzie-nawet do sypialni,a to nie jest rozsądne,chocby z powodu mojego uczulenia-to fakt że od kilku nocy odkąd śpimy z Melcią to ani się wyspać nie mozna, ani oddychać w dzień normalnie nie mogę...
biorę się za przemeblowania z moim DT-to jedyny sposób aby sie nie zniechęcic całkiem..

co do aktualności-
Devi jest na kąpieli przeciwświądowej,
Fionka jest na zastrzyku.
dzis kolejna próba polubienia się Edzi z Bąblem-to taki słodki kotek ze doprawdy trudno mi Edzię zrozumieć :roll:
Luna jest cudowna i wspaniała-megamiziak i przepiękna,wypasiona kocica.
Taki sam i bardzo do niej podobny jest Mohito-i dostałam juz od jego pani jego żarełko..firma TIP zakupione w Tesco pucha 400gr. za 1.50zł 8O
dostałam dwie puszki i obdzielilam cały zwierzyniec-i o dziwo wszystkim smakowało 8O 8O 8O
powoli jednak Mohito zaczyna się przekonywać,na razie tylko do Shiba menu i pasztetów,tych wiekszych Gurmeta,ale to juz jast jakiś dobry początek :D

wszystkie pozostałe kicki w najlepszym porządku.

chciałam jeszcze zaznaczyć wyrażnie ze kocham wszystkie moje tymczaski w forumowych domkach stałych,czyli Julcię ,Veę,Takeshiego,Jadwinię,Erniego,Lalunię,Buri i oczywiście Gabi,(w domkach nieforumowych tez kocham a są tam Dymniaczka,Pingwinka,Mika-Morunia i Chmurka-muszę tam wreszcie podzwonic :oops: ) a to że ostatnio nie bywam w ogóle na ich wątkach to tylko z powodu braku własnego komputera(bo od tego niewłasnego jestm ciągle przeganiana 8O )
:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

smarti

Post » Pt sty 28, 2011 11:46 Re: DT SMARTI- Shrekuniu['].. życie musi toczyć się dalej...

smarti pisze:Edytko-jesteś do nas zawsze zaproszona :D
:

wiem, wiem :)

smarti pisze: a to że ostatnio nie bywam w ogóle na ich wątkach to tylko z powodu braku własnego komputera(bo od tego niewłasnego jestm ciągle przeganiana 8O )

niedobry TŻ, niedobry :mrgreen:
Obrazek Obrazek ObrazekFranek, Tośka, Kredka i LusiObrazek
"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los." Oscar Wilde
Lalunia [*] zawsze w naszych sercach

EdytaB_a

Od: Śro gru 15, 2010 10:21

Post » Pt sty 28, 2011 11:56 Re: DT SMARTI- Shrekuniu['].. życie musi toczyć się dalej...

Ciekawa jestem składu tego TIPa, może ma dobry skład a tani jest tylko dlatego że jest noname - wiesz jak jest ze znanymi markami - dokładasz się (w cenie produktu) do jego reklamy, ładnej puszki, gaży grafików itd.
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pt sty 28, 2011 12:02 Re: DT SMARTI- Shrekuniu['].. życie musi toczyć się dalej...

ja to Gibutku w wolnej chwili sprawdzę.
boję się żeby tylko nie bylo w tym uzależniaczy,jak w whiskasie.
ale pachnie ładnie-jak puszka z mielonką ze starych czasów.

smarti

Post » Pt sty 28, 2011 12:10 Re: DT SMARTI - ile ja mam tych kiciów ?????............

jadę po Devę-pewnie już po kąpieli i czeka na mnie :D
Ostatnio edytowano Pt sty 28, 2011 12:17 przez smarti, łącznie edytowano 1 raz

smarti

[poprzednia][następna]