TVN UWAGA- JAK POLACY TRAKTUJĄ ZWIERZĘTA

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sty 27, 2011 16:38 Re: TVN UWAGA- JAK POLACY TRAKTUJĄ ZWIERZĘTA

CatAngel pisze:Oglądajcie jutro o 17.15 na TVN24 "Prosto z Polski"

""godz 17.10 program "Prosto z Polski"
Schronisko w Korabiewicach to najwieksze w Europie prywatne schronisko dla zwierzat ale nie tylko... to najwieksze cmentarzysko i najpiekniejsza umieralnia dla tysiecy istot.
Obejrzyjcie material, to glos korabiewickich zwierząt, króre juz odeszly albo konaja wlasnie teraz.
Jesli byliscie tam i dane Wam bylo byc swiadkami scen, które nie powinny miec miejsca, piszcie do mnie. Chcemy aby zwierzeta przemówily...przez Was, same nie moga zrobic nic, beda tam zyc i umierac w ciszy, niewidziane i nieslyszane, jakby nigdy nie istnialy...""

Dzisiaj II część :!: :!: :!:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Czw sty 27, 2011 17:28 Re: TVN UWAGA- JAK POLACY TRAKTUJĄ ZWIERZĘTA

Napiszcie, co powiedzą, wklejajcie linki.
Kota ['] 12.12.2015 | Krzyś ['] 21.10.2019 | Niunia ['] 24.01.2022 | Chrapek ['] 3.02.2022 | Kokosz ['] 17.02.2023

Zarejestruj się na FaniMani, rób zakupy i wspomagaj przy okazji fundacje!

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

Od: Wto kwi 18, 2006 19:17

Post » Czw sty 27, 2011 17:48 Re: TVN UWAGA- JAK POLACY TRAKTUJĄ ZWIERZĘTA

CatAngel

Post » Czw sty 27, 2011 19:33 Re: TVN UWAGA- JAK POLACY TRAKTUJĄ ZWIERZĘTA

czy w tym drugim materiale na początku za ogrodzeniem jest ten cały Tęsiorowski 8O ?
mam nadzieję że zabiorą mu się porządnie za du.ę

Tunisia

Od: Czw wrz 25, 2008 20:05

Post » Czw sty 27, 2011 19:38 Re: TVN UWAGA- JAK POLACY TRAKTUJĄ ZWIERZĘTA

Tunisia pisze:czy w tym drugim materiale na początku za ogrodzeniem jest ten cały Tęsiorowski 8O ?
mam nadzieję że zabiorą mu się porządnie za du.ę

Dokładnie :evil: Menda jedna :evil:
Bo on problemu nie widzi :evil:

Pieniądze miały być przeznaczone na jedzenie dla zwierząt

WSTYD DLA POLSKI :!:

CatAngel

Post » Czw sty 27, 2011 20:08 Re: TVN UWAGA- JAK POLACY TRAKTUJĄ ZWIERZĘTA

widziałyście uwage??? ale robią reportaże :) na koniec Artur Barciś, zaczyna coś im z tego wychodzić
[*] śpij słodko Kirku :(
Im bardziej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta

Kumiko

Od: Pon kwi 19, 2010 18:38

Post » Czw sty 27, 2011 20:10 Re: TVN UWAGA- JAK POLACY TRAKTUJĄ ZWIERZĘTA

No, teraz specjalnie codziennie Uwagę oglądam, wreszcie ta telewizja coś pożytecznego robi.Oby tak dalej 8) .
...a na ziemi pokój ludziom...i kotom...

Dark Lord

Od: Śro sty 24, 2007 21:30

Post » Czw sty 27, 2011 20:16 Re: TVN UWAGA- JAK POLACY TRAKTUJĄ ZWIERZĘTA

Uwaga, Tvn i tvn24 (tvn 24 dzisiaj co jakiś czas nadaje komunikaty o zwierzakach :1luvu: ) o tym też http://www.gazetalubuska.pl/apps/pbcs.d ... F785795840

O Celestynie :) było troszkę nawet o Marice :1luvu:

CatAngel

Post » Czw sty 27, 2011 20:17 Re: TVN UWAGA- JAK POLACY TRAKTUJĄ ZWIERZĘTA

Rodzina i znajomi oglądają i wszyscy się cieszymy, bo NARESZCIE !!!! TVN trochę "poszkapiło" sprawę Mariki, oberwało się im na forum, myślę, że wyciągnęli wnioski.Jeszcze celebryci się włączą, super!
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Czw sty 27, 2011 20:30 Re: TVN UWAGA- JAK POLACY TRAKTUJĄ ZWIERZĘTA

Ale takie coś może tylko przygnębić.Kopiuję z dzisiejszej lokalnej gazety

Niedaleko wiaduktu w Nisku, przy drodze na Rzeszów, samochód potrącił psa. Wilczur z przetrąconym kręgosłupem leżał w rowie prawie całą dobę. Zwierzę cierpiało tak długo, bo żadne służby nie chciały się nim zająć po interwencji „szarego" obywatela.

Dopiero kiedy mieszkańcy Niska zgłosili problem „Sztafecie", nasza interwencja zmobilizowała służby komunalne, by zajęły się zwierzęciem.

- O tym rannym psie w rowie powiedział mi sąsiad. Zauważył zwierzę, kiedy szedł do domu – mówi Czesława Surma. - Był przekonany, że to nasz pies. Mamy podobnego, ale nasz był na podwórku. Poszłam jednak zobaczyć tego przy drodze. Leżał w rowie na skrzyżowaniu ulicy Polnej z drogą Lubelską. To był pies bezdomny, prawdopodobnie przez kogoś wyrzucony.

Pani Czesława natychmiast zadzwoniła do magistratu w Nisku. O rannym psie powiadomiła Władysława Praconia, kierownika Referatu Rolnictwa i Ochrony Środowiska. - Na to usłyszałam odpowiedź, że powinnam zadzwonić do Rejonu Dróg Krajowych i Autostrad, bo pies leży w obrębie ich drogi – opowiada kobieta.

Zaczęła więc wydzwaniać do drogowców w Nisku. Ktoś w sekretariacie zapewnił wreszcie, że problem zgłosi przełożonym. To uspokoiło panią Czesławę, tym bardziej że po jakimś czasie zobaczyła przez okno przejeżdżający ulicą samochód drogowców.

Wieczorem poszła z ciekawości zobaczyć, czy pies został zabrany. Niestety, ranny wilczur wciąż leżał w rowie. Strach było podejść do obcego, w dodatku rannego psa. Ale pani Czesława poprosiła męża, żeby okrył czymś zwierzę. Dodatkowo gospodarz zbudował nad psem prowizoryczny daszek. W nocy bowiem padał deszcz.

Kiedy rankiem następnego dnia nikt po wilczura nie przyjechał, zdenerwowana już kobieta zawiadomiła „Sztafetę". Nasza interwencja u Powiatowego Inspektora Weterynarii w Nisku spowodowała, że kilkanaście minut później przy rannym psie pojawiły się służby komunalne oraz ekipa drogowców. Sprowadzono też lekarza weterynarii, który zbadał psa. Niestety, wilczur miał złamany kręgosłup i niewładne tylne łapy. Trzeba było go uśpić. Martwego psa drogowcy odwieźli do zakładu utylizacyjnego w Sandomierzu.

Czy jednak nie można było temu zwierzęciu oszczędzić cierpień już wcześniej? Zadaliśmy to pytanie wiceburmistrz Niska. Teresa Sułkowska przyznaje, że było to poważne uchybienie ze strony służb odpowiedzialnych za zapewnienie opieki bezdomnym zwierzętom. Zapewniła przy tym, że nie pozwoli, by w przyszłości dochodziło do takich incydentów. Urząd ma nawiązać stałą współpracę z lekarzami weterynarii, aby można było w każdej chwili wzywać ich do zranionego lub konającego zwierzęcia.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pt sty 28, 2011 6:52 Re: TVN UWAGA- JAK POLACY TRAKTUJĄ ZWIERZĘTA

Willow_ pisze:Przykład ze Szczecina - jedna osoba opiekująca się ponad 100 kotów iza71koty
viewtopic.php?f=1&t=121263
Na początku wątku jest czytelnie podana informacja co, jak, ile, gdzie i za ile :!:

tylko wtedy gdy wypowie się jednocześnie TOZ Szczecin i inne środowiska kociarskie ze Szczecina - żeby była jasność i bezstronność bo nie wszystko wygląda na prawdę tak ślicznie jak w postach
Mam alergie na "kocie anioły" !
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

agiis-s

Od: Pon sty 29, 2007 14:18

Post » Pt sty 28, 2011 11:42 Re: TVN UWAGA- JAK POLACY TRAKTUJĄ ZWIERZĘTA

potwierdzam to co mówi agiis-s
Obrazek Obrazek

e-dita

Od: Śro lip 11, 2007 12:41

Post » Pt sty 28, 2011 12:03 Re: TVN UWAGA- JAK POLACY TRAKTUJĄ ZWIERZĘTA

agiis-s pisze:
Willow_ pisze:Przykład ze Szczecina - jedna osoba opiekująca się ponad 100 kotów iza71koty
Na początku wątku jest czytelnie podana informacja co, jak, ile, gdzie i za ile :!:

tylko wtedy gdy wypowie się jednocześnie TOZ Szczecin i inne środowiska kociarskie ze Szczecina - żeby była jasność i bezstronność bo nie wszystko wygląda na prawdę tak ślicznie jak w postach

Dobrze, że piszesz, bo ja się troszkę boję tu wypowiadać :wink: A ta akurat osoba jako przykład do naśladowania jeży mi włos na głowie...
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Pt sty 28, 2011 12:33 Re: TVN UWAGA- JAK POLACY TRAKTUJĄ ZWIERZĘTA

Zofia&Sasza pisze:
agiis-s pisze:

Dobrze, że piszesz, bo ja się troszkę boję tu wypowiadać :wink: A ta akurat osoba jako przykład do naśladowania jeży mi włos na głowie...

Przepraszam bardzo, a jaki to ma związek z przypadkami okrucieństwa którymi zajmuje się teraz TVN? To chyba nie ma związku i nie miejsce na to. Zajmijcie się sobą drogie Panie i swoimi podopiecznymi. Proszę o rozsądek i szanowanie innych zanim coś nieprzyjemnego zacznie się dziać na tym wątku..
Obrazek Obrazek

Rudolf [*] 12.04.2015
żegnaj kochany..

Puśka [*] 09.10.2015
żegnaj koteńko..

skarbonka

Od: Sob wrz 04, 2010 12:18

Post » Pt sty 28, 2011 12:34 Re: TVN UWAGA- JAK POLACY TRAKTUJĄ ZWIERZĘTA

Zofia&Sasza pisze:
agiis-s pisze:

To ja proponuje żebyś się nie wypowiadała Zofia&Sasza.Nie znasz tematu.

A do pozostałych przedmówczyń jedna uwaga.Bezdomność, populacja kotów wolnożyjacych w Szczecinie jest ogromna.Stąd darmowe sterylki refinansowane ze środków Urzędu Miasta, mające zapobiedz rozprzestrzenianiu sie bezdomności. Jest wiele miejsc, gdzie koty potrzebuja pomocy, wsparcia i zaangażowania. Tylko rąk do pomocy wiecznie brakuje...
To tyle. Więcej nie będę się udzielać na tym wątku. Nie mam czasu na pyskówki i przepychanki ze stałym gronem moich wielbicielek.Koty czekają.
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

[poprzednia][następna]