Kot z YT III. I inne umęczone zwierzęta....

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sty 27, 2011 13:49 Re: Kot z YT III. I inne umęczone zwierzęta....

Aaaaaaaaaaa TOOOOOOOOOOOOO !!!!! :twisted: :twisted: ...... znowu !!!!! :cry: :cry: :cry:
http://www.tvn24.pl/12690,1690803,0,1,s ... omosc.html
PLUTO - pies :) rasy bratnia dusza - już w DS !!!!
Obrazek

animalon

Od: Sob lis 27, 2010 8:48

Post » Czw sty 27, 2011 16:42 Re: Kot z YT III. I inne umęczone zwierzęta....

CatAngel pisze:Oglądajcie jutro o 17.15 na TVN24 "Prosto z Polski"

""godz 17.10 program "Prosto z Polski"
Schronisko w Korabiewicach to najwieksze w Europie prywatne schronisko dla zwierzat ale nie tylko... to najwieksze cmentarzysko i najpiekniejsza umieralnia dla tysiecy istot.
Obejrzyjcie material, to glos korabiewickich zwierząt, króre juz odeszly albo konaja wlasnie teraz.
Jesli byliscie tam i dane Wam bylo byc swiadkami scen, które nie powinny miec miejsca, piszcie do mnie. Chcemy aby zwierzeta przemówily...przez Was, same nie moga zrobic nic, beda tam zyc i umierac w ciszy, niewidziane i nieslyszane, jakby nigdy nie istnialy...""

Dzisiaj II część :!: :!: :!:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Czw sty 27, 2011 16:58 Re: Kot z YT III. I inne umęczone zwierzęta....

CatAngel pisze:

Schronisko w Korabiewicach to najwieksze w Europie prywatne schronisko dla zwierzat ale nie tylko... to najwieksze cmentarzysko i najpiekniejsza umieralnia dla tysiecy istot.
Obejrzyjcie material, to glos korabiewickich zwierząt, króre juz odeszly albo konaja wlasnie teraz.
Jesli byliscie tam i dane Wam bylo byc swiadkami scen, które nie powinny miec miejsca, piszcie do mnie. Chcemy aby zwierzeta przemówily...przez Was, same nie moga zrobic nic, beda tam zyc i umierac w ciszy, niewidziane i nieslyszane, jakby nigdy nie istnialy...""

Też w Prosto z Polski?
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Czw sty 27, 2011 17:00 Re: Kot z YT III. I inne umęczone zwierzęta....

Zofia&Sasza pisze:
CatAngel pisze:

Też w Prosto z Polski?

Tak.
Anna i tylko cztery koty :(

anna57

Od: Wto kwi 27, 2004 10:24

Post » Czw sty 27, 2011 18:31 Re: Kot z YT III. I inne umęczone zwierzęta....

Przegapiłam :cry: :evil:

CatAngel

Post » Czw sty 27, 2011 19:12 Re: Kot z YT III. I inne umęczone zwierzęta....

Zosia czy by byłaś w TV 8O

Na tvn mówili, że odbiorą schronisko :1luvu: oby :evil:

CatAngel

Post » Pt sty 28, 2011 7:14 Re: Kot z YT III. I inne umęczone zwierzęta....

Tak chce Korabiewice przejąć Straż dla Zwierząt..Nie ma co-to się nazywa z deszczu pod rynne..
Do wieczora
Waldek
Elżbieta

Post » Pt sty 28, 2011 8:39 Re: Kot z YT III. I inne umęczone zwierzęta....

Elżbieta pisze:Tak chce Korabiewice przejąć Straż dla Zwierząt..Nie ma co-to się nazywa z deszczu pod rynne..
Do wieczora
Waldek

Czy rzeczywiście byłoby gorzej? Nie sądzę, teraz te zwierzęta żyją w piekle, może być im tylko lepiej.
Kota ['] 12.12.2015 | Krzyś ['] 21.10.2019 | Niunia ['] 24.01.2022 | Chrapek ['] 3.02.2022 | Kokosz ['] 17.02.2023

Zarejestruj się na FaniMani, rób zakupy i wspomagaj przy okazji fundacje!

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

Od: Wto kwi 18, 2006 19:17

Post » Pt sty 28, 2011 8:44 Re: Kot z YT III. I inne umęczone zwierzęta....

Katia80 pisze:
Elżbieta pisze:Tak chce Korabiewice przejąć Straż dla Zwierząt..Nie ma co-to się nazywa z deszczu pod rynne..
Do wieczora
Waldek

Czy rzeczywiście byłoby gorzej? Nie sądzę, teraz te zwierzęta żyją w piekle, może być im tylko lepiej.

Jasne, za Tęczowym Mostem wszak już nic nie boli...
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Pt sty 28, 2011 8:54 Re: Kot z YT III. I inne umęczone zwierzęta....

Orientuję się pobieżnie w temacie warszawskiej Straży dla Zwierząt, wiem, że mają grzechy na sumieniu, ale nie chce mi się wierzyć, że pozwolono by teraz, żeby jeszcze tym zwierzakom jakoś zaszkodzić, np. tak, jak Ty piszesz - pousypiać.
Ale to tylko moja głupia wiara, że na świecie żyją dobrzy ludzie, już nic nie mówię.
Kota ['] 12.12.2015 | Krzyś ['] 21.10.2019 | Niunia ['] 24.01.2022 | Chrapek ['] 3.02.2022 | Kokosz ['] 17.02.2023

Zarejestruj się na FaniMani, rób zakupy i wspomagaj przy okazji fundacje!

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

Od: Wto kwi 18, 2006 19:17

Post » Pt sty 28, 2011 8:59 Re: Kot z YT III. I inne umęczone zwierzęta....

Katia80, mam podobne odczucia. Jeżeli to naiwność, to jest nas dwie. :?
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pt sty 28, 2011 9:57 Re: Kot z YT III. I inne umęczone zwierzęta....

CatAngel pisze:Zosia czy by byłaś w TV 8O

tak, to była Zosia

tym kociakom trzeba pomóc: na koszty leczenia i karme
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Od: Pt sie 22, 2003 9:21

Post » Pt sty 28, 2011 10:52 Re: Kot z YT III. I inne umęczone zwierzęta....

pixie65 pisze:
Katia80 pisze:
Do wieczora
Waldek

Jasne, za Tęczowym Mostem wszak już nic nie boli...

Straż dla Zwierząt pojawia się zawsze tam gdzie są media.
A pan Janda nie jest kryształowym człowiekiem, niestety.
Poczytajcie sobie artykuły w Rzeczpospolitej:
http://www.rp.pl/artykul/599873.html
http://www.rp.pl/artykul/548146.html

Bliska mi osoba miała osobisty kontakt z tym panem i nie ma dobrych wrażeń, wręcz przeciwnie.

violavi

Od: Pt kwi 07, 2006 15:34

Post » Pt sty 28, 2011 11:00 Re: Kot z YT III. I inne umęczone zwierzęta....

Katia80 pisze:Orientuję się pobieżnie w temacie warszawskiej Straży dla Zwierząt, wiem, że mają grzechy na sumieniu, ale nie chce mi się wierzyć, że pozwolono by teraz, żeby jeszcze tym zwierzakom jakoś zaszkodzić, np. tak, jak Ty piszesz - pousypiać.
Ale to tylko moja głupia wiara, że na świecie żyją dobrzy ludzie, już nic nie mówię.

Katiu, a jaki masz pomysł na "rozgęszczenie" schronisk czy miejsc takich jak Korabiewice, Boguszyce czy kilka[-naście, -dziesiąt] innych?
Przeczytaj uważnie przygotowaną na zlecenie SdZ mininowelę do ustawy o ochronie zwierząt, ja tu wkleję tylko kilka wybranych cytatów.
http://sdz.org.pl/index_pliki/dokumenty/mininowela.pdf
W artykule 6 zaproponowano wprowadzenie m.in. takich zmian
1. Zabrania się zabijania zwierząt za wyjątkiem:
(...)
4) działań niezbędnych do usunięcia poważnego zagrożenia sanitarnego ludzi lub zwierząt,
5) usuwania osobników bezpośrednio zagrażających ludziom lub innym zwierzętom, jeżeli nie jest możliwy inny sposób usunięcia zagrożenia"
(...)
Dalej:
"Ust. 2 przyjmuje brzmienie:
2. Jeżeli zachodzą przyczyny, o których mowa w art. 6 ust. 1 pkt 4 i 5, zwierzę może być uśmiercone bez zgody właściciela na podstawie orzeczenia lekarza weterynarii."

"6. Gmina prowadzi schronisko lub zleca jego prowadzenie organizacji pożytku publicznego, której statutowym celem działania jest humanitarna ochrona zwierząt.
7. Zabrania się odławiania zwierząt bezdomnych bez zapewnienia im miejsca w schronisku lub nowego właściciela, chyba że zwierzę stwarza poważne zagrożenie dla ludzi lub innych zwierząt."

W uzasadnieniu jest napisane:
"Szacuje się, że w Polsce żyje co najmniej kilkaset tysięcy bezdomnych psów i kotów. Palący i niechlubny na tle standardów europejskich problem bezdomności zwierząt w Polsce (szczególnie na wsi) jest nie do rozwiązania bez zobowiązania (a nie tylko uprawnienia) gmin do prowadzenia schronisk, nie tylko zapewniających opiekę nad bezdomnymi zwierzętami, ale także prowadzących ich adopcję i sterylizację oraz usypianie ślepych miotów i zwierząt cierpiących bez realnych rokowań na wyleczenie. Dlatego schroniska są podstawowym środkiem do rozwiązania problemu bezdomności zwierząt, a nie tylko doraźnym sposobem na jego złagodzenie."

W kontekście zaproponowanych przez SdZ zmian w ustawie i tego, co można wyczytać w uzasadnieniu zdaje mi się, że pan J. zmierza do uczynienia ze schronisk miejsc masowej eksterminacji.
Bo przecież nie dopuści aby zwierzęta wyłapywane (za pieniądze gminy) przez "upoważnionych przedstawicieli organizacji pożytku publicznego, której statutowym celem działania jest humanitarna ochrona zwierząt" utrzymywane były w niewłaściwych warunkach bytowania.
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Pt sty 28, 2011 11:53 Re: Kot z YT III. I inne umęczone zwierzęta....

Załamać się można! Do czego to wszystko zmierza?????
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

[poprzednia][następna]