Warszawa, Saska Kępa - nowe koty s.16 :(

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw sty 27, 2011 21:06 Re: Warszawa, Saska Kępa - Czarek szuka domu stałego/nowe foto!

SecretFire pisze:Ja sie tez przesiedlam za 2,5 tygodnia. Nie cale 600 km jazdy mnie czekaja, ale bedzie dobrze. Przez to, ze nie bede miala netu, zycze wszystkim milego czasu i wielkiego powodzenia.

W takim razie trzymamy kciuki za bezproblemową przeprowadzkę :ok: :mrgreen:

Pozdrawiam!

Adam
aburacze

Post » Czw sty 27, 2011 21:06 Re: Warszawa, Saska Kępa - Czarek szuka domu stałego/nowe foto!

Teraz to juz na przeprowadzke Czarusia wielkie kciuki i duzo szczescia w nowym domku mu zycze. :1luvu:

SecretFire

Od: Sob sie 30, 2008 15:29

Post » Pt sty 28, 2011 2:41 Re: Warszawa, Saska Kępa - Czarek szuka domu stałego/nowe foto!

A ja mam zaznaczone,śledzę,a mi nie przyszło żadne powiadomienie od ponad tygodnia,sprawdziłam nawet kosz czy przypadkiem nie usunęłam :cry:

A tu takie wieści.Rewelacja :!:
Kciuki za domek do końca życia dla Czarusia,dobry,odpowiedzialny i kochający :ok: :1luvu: :ok: :1luvu: :ok: :1luvu:
Ostatnio edytowano Pt sty 28, 2011 2:46 przez niki2117, łącznie edytowano 1 raz

niki2117

Od: Sob paź 09, 2010 1:54

Post » Pt sty 28, 2011 2:45 Re: Warszawa, Saska Kępa - Czarny kocurek - szuka domu stałego!

aburacze pisze:Czarek w pościeli:
Obrazek

Na podłodze:
Obrazek

A tu z góry:
Obrazek

Cudo!Cudo!Cudo! :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

niki2117

Od: Sob paź 09, 2010 1:54

Post » Pt sty 28, 2011 9:10 Re: Warszawa, Saska Kępa - Czarny kocurek - szuka domu stałego!

Dzień dobry!

niki2117 pisze:Cudo!Cudo!Cudo! :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

No nie? :)

Tylko dr Zajączkowski kazał Czarka odchudzić, więc jest na dobrze dobranej diecie (karmicielki go rozpieszczały i dlatego przytył). A poza tym to zdrowiutki, śliczny kot o bardzo miłym usposobieniu. Po prostu ideał.

Przy okazji, rozmawiałem jeszcze wieczorem z laticą, która wcześniej rozmawiała z nowym domem Czarka. Przeprowadzka pewnie będzie przełożona na poniedziałek, bo w weekend mają być jacyś goście czy coś i chodzi o to żeby zminimalizować stres dla kota. Ale wszystko jest już umówione. Latica pewnie pojedzie do nowego domu osobiście wszystkiego dopilnować, sprawdzić jakie kot będzie miał warunki itp. Ale szczerze mówiąc nie sądzimy żeby coś miało być nie tak.

Pozdrawiam serdecznie!

Adam
aburacze

Post » Sob sty 29, 2011 9:18 Re: Warszawa, Saska Kępa - Czarek szuka domu stałego/nowe foto!

Dzień dobry!

Ja tak tylko na chwilę. Zajrzałem na Allegro a tam już ponad 700 odwiedzin ogłoszenia oraz 5 osób obserwujących. Po północy aukcja się kończy i pewnie jest na samym początku listy jak ktoś kota szuka. Ciekaw jestem, czy ktoś zadzwoni...

Pozdrawiam wszystkich!

Adam
aburacze

Post » Sob sty 29, 2011 9:26 Re: Warszawa, Saska Kępa - Czarek szuka domu stałego/nowe foto!

A czy to już ten dzień 8) :1luvu:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Sob sty 29, 2011 9:32 Re: Warszawa, Saska Kępa - Czarek szuka domu stałego/nowe foto!

CatAngel pisze:A czy to już ten dzień 8) :1luvu:

No właśnie nie jeszcze. Ale wszystko OK, po prostu nowy dom Czarka uzgodnił z DT i laticą że Czarek się przeprowadzi w poniedziałek. Tak jest lepiej, bo jutro nowy dom ma jakichś gości i zbyt dużo ludzi w domu by kotka mogło zestresować.

Oczywiście napiszę jak już będę wiedział jak przeprowadzka poszła :)

Dzięki wielkie za pamięć (w imieniu Czarka)!

Adam
aburacze

Post » Nie sty 30, 2011 1:09 Re: Warszawa, Saska Kępa - Czarek szuka domu stałego/nowe foto!

Dobry wieczór!

Ja tylko tak chciałem napisać, że właśnie skończyło się Allegro, dzięki któremu Czarek będzie miał dom. Co prawda ten dom znalazł się już pierwszego dnia aukcji, ale trzymałem ją ze względu na inne kotki, które mogłyby z niej skorzystać. Aukcja była bardzo popularna: było 885 wyświetleń i 5 osób obserwowało (wcześniejsze zamykały się w około 600 wyświetleniach i max. 2-3 obserwatorach), ale nikt więcej się już nie odezwał :? Dziwne swoją drogą, po co ludzie obserwują zamiast się napisać lub zadzwonić i zapytać o kota? :(

W ciągu tego tygodnia miałem jeszcze jednego maila z pytaniami, czy kot już jest przygarnięty. Trochę z tą osobą popisałem. Odpowiedziałem oczywiście że Czarek pewnie pojedzie do domu stałego i poleciłem oczywiście inne koty z forum (np. Kevina), ale okazało się że ta osoba nie była zainteresowana adopcją tylko tak pytała.

Takie pytanie przypomina mi okres z początku października, kiedy po naszych pierwszych ogłoszeniach (na drzewach) odezwała się pani z azylu w Konstancinie i pytała o Czarka. Zaoferowała oczywiście że go weźmie do azylu, ale wówczas karmicielki stwierdziły że u nich kot będzie miał lepiej i go nie oddały. I moim zdaniem miał tu lepiej, w końcu był traktowany jak książę :mrgreen: tyle że mieszkał w styropianowej budce. Potem ta sama pani zadzwoniła w Boże Narodzenie, kiedy już Czarek był w DT. Chciała wiedzieć jak się kot miewa i czy znalazł dom.

Najważniejsze jest jednak to, że ogłoszenie szybko zadziałało i już jutro (w poniedziałek) będzie przeprowadzka! :piwa: Widać w tym wszystkim siłę forum: pomysły na ogłoszenia, znalezienie DT i oczywiście wsparcie moralne (wszystko co tu było pisane przekazywałem karmicielkom, które się bezpośrednio Czarkiem opiekowały) - dzięki Wam wszystkim ta historia kończy się dobrze.

Czekam tylko aż latica napisze mi lub zadzwoni że Czarek już jest w swoim domu!

Pozdrawiam serdecznie!

Adam
aburacze

Post » Nie sty 30, 2011 1:25 Re: Warszawa, Saska Kępa - Czarek szuka domu stałego/nowe foto!

Tylko proszę napisać jak się Czarek zaaklimatyzował!

Ale :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: nadal są za zadomowienie!

Carmen201

Od: Pt maja 07, 2010 7:49

Post » Pon sty 31, 2011 20:19 Re: Warszawa, Saska Kępa - Czarek szuka domu stałego/nowe foto!

To dziś był TEN dzień!

I Czarek pojechał do swojego domu!

Właśnie zadzwoniła do mnie latica, a ja przekazałem informację karmicielkom (strasznie się ucieszyły) i piszę tu na forum.

Nowi państwo Czarka okazali się wspaniali. Są bardzo sympatyczni i odpowiedzialnie podchodzą do sprawy. Przygotowali się na przyjazd kota, kupili wszystko co trzeba, nawet kocie zabawki. Czarek oczywiście też przyjechał ze swoimi kocykami i zabawkami, które jeszcze dostał jako wyprawkę od karmicielek z Saskiej Kępy do DT. Przekazana została książeczka zdrowia i kontakt do dra Zajączkowskiego, wszyscy wymienili się telefonami (ja też mam jakby co) - za tydzień lub dwa dowiemy się jak Czarek się zaaklimatyzował. Poza tym nowy dom ma dzwonić do latici w razie wszelkich pytań i wątpliwości.

Dom, w którym Czarek od dziś mieszka jest duży i z ogrodem, do którego będzie mógł wychodzić (ale dopiero po jakichś minimum 2 miesiącach, żeby przyzwyczaił się do nowego otoczenia). Wokół jest las, nie ma samochodów. Po prostu wymarzone miejsce (zwłaszcza po miesiącu siedzenia w niewielkim pokoju). Kot oczywiście też został od razu zaakceptowany przez swoją nową rodzinę. Po pobycie w DT przestał być taki bojaźliwy, daje się głaskać, jest przymilny i mruczący.

Transport trochę kota zestresował i płakał w transporterze, ale na miejscu zwiedził wszystkie kąty i od razu odnalazł kuchnię ;)

Generalnie, bardzo się z tego wszystkiego cieszymy. Tak jak pisałem, znalezienie tego super domu dla Czarka to zasługa tego forum, ale dzięki fantastycznemu DT i zaangażowaniu latici Czarek miał świetną opiekę, ciepły kąt, został zaszczepiony i wysterylizowany, co mu bardzo pomogło. Z przestraszonego, bezdomnego kotka stał się prawdziwym domowym mruczkiem.

Wszyscy oczywiście (tzn. i ja i karmicielki i DT) będziemy tęsknić za tym kotem, ale trudno sobie wyobrazić lepsze zakończenie tej historii.

A ja mam już chyba kolejną kotkę, której będę szukać DT ;)

Adam

PS. Zmieniam tytuł wątku oczywiście.
aburacze

Post » Pon sty 31, 2011 20:29 Re: Warszawa, Saska Kępa - Czarek już we własnym DOMU!!!

:1luvu: :1luvu: :1luvu: Dla Czarusia wszystkiego najlepszego. Nowe zycie mu sie zaczelo.
Takie powodzenie daje chec dalej walczyc i szukac domki, nie? :-) Oby tak szlo dalej! :ok:

SecretFire

Post » Pon sty 31, 2011 20:33 Re: Warszawa, Saska Kępa - Czarek już we własnym DOMU!!!

SecretFire pisze::1luvu: :1luvu: :1luvu: Dla Czarusia wszystkiego najlepszego. Nowe zycie mu sie zaczelo.
Takie powodzenie daje chec dalej walczyc i szukac domki, nie? :-) Oby tak szlo dalej! :ok:

No właśnie, mam już więc na koncie dwa koty, którym znalazłem domy :piwa:
(pierwsza była bura kotka, która pojawiła się krótko przed Czarkiem ale ona szybko znalazła fajny dom dzięki ogłoszeniu w Metrze).

Teraz mogę chyba spokojnie pousuwać ogłoszenia... ;)

Adam
aburacze

Post » Pon sty 31, 2011 20:35 Re: Warszawa, Saska Kępa - Czarek już we własnym DOMU!!!

Jak najbardziej, bo rozpowszechnienie przez alegro jest duze i ludzie jednak patrza tam. A CatAngel robi reszte :-)

SecretFire

Post » Pon sty 31, 2011 20:40 Re: Warszawa, Saska Kępa - Czarek już we własnym DOMU!!!

Podziękowania

Chciałbym jeszcze podziękować wszystkim, którzy czytają wątek Czarka, a w szczególności:

joluka, alix76, SecretFire, EdytaB_a, Carmen201 - za wsparcie, trzymanie kciuków i wspaniałe rady,
CatAngel - za wsparcie, trzymanie kciuków i fachowe porady jak i gdzie ogłaszać kota,
niki2117 - za wymyślenie świetnego tekstu na Allegro i ciągłe wspieranie Czarka,
Speitshka - za ofertę domu (nie wyszło, ale wielkie chęci były) i odwiedziny Czarka na Saskiej Kępie,
latica - za znalezienie DT, złapanie, szczepienie, kastrację, transport, rozmowy z DS i karmicielkami i wszystko co doprowadziło do tego że Czarek jest tam gdzie jest teraz :)

:1luvu:

Mam nadzieję, że o nikim ani o żadnych zasługach nie zapomniałem :kotek:

Pozdrawiam!

Adam
aburacze

[poprzednia][następna]