DT SMARTI - pierwsza część.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sty 27, 2011 13:34 Re: DT SMARTI- SZREKUŚ ZASNĄŁ..[']...

EdytaB_a pisze:
Gibutkowa pisze:Zaczyna się :twisted:

ja się nie czepiam :oops: ( bo niby o co) - tylko wiedzieć chciałam bo czytałam, ze DS się fajny szykuje dla mlodych.

Nie pisałam odn. Twojego postu.
Zapytania dzielą się na zwykłe i pretensjonalne - takie na które pytający zna odpowiedź (swoją własną) zanim pytany zdąży jej udzielić. Pytania pretensjonalne nie mają na celu uzyskanie wiedzy na dany temat (a co mają na celu to można się domyślić). Będąc odbiorcą zapytania pretensjonalnego kazałabym pytającemu pocałować się w pupę :twisted: ale skoro nie jestem :wink:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Czw sty 27, 2011 13:36 Re: DT SMARTI- SZREKUŚ ZASNĄŁ..[']...

smarti ma zepsutego laptopa i , niestety, nie będzie mogła byc często na forum.

casica pisze:Smarti, ja mam do Ciebie kilka pytań dotyczących Carlito.

Ja zacznę od pytania: po co pytasz?

casica pisze:Przyjechał do Ciebie 17 stycznia, wraz z kompletem badań, wiadomo więc było, że ma złe wyniki, przede wszystkim zaś parametry nerkowe mogły wskazywać wstępnie na pnn. Następnego dnia byłaś z nim u weta, czy były robione jakies badania?

Myślisz, że musiał je mieć robione? Trzeba było powtórzyć? Chyba nie ma sensu robienie badań krwi kotu codziennie, no chyba ze z jakiegoś powodu badania zrobione u Was sa niewiarygodne i trzeba było je powtórzyć.

casica pisze:
smarti pisze:Carlito będzie żył i będzie zdrowy!!!!!!!!!!!! raczej na pewno.
Miał spruchniały i przegniły ząb przedtrzonowy po prawej str z zastarzałym ropniem-z tego powodu mial stan zapalny a jako że w schronie 11-go go wykastrowali ale do pysia zajrzeć już im zapału nie starczyło, to rozwalono mu lekko nereczki.( no i dlatego nie jadł oczywiście!)
jest dość młody i z tego wyjdzie-mam to obiecane.

A 21 stycznia napisałaś tak
smarti pisze:Carlito swoimi pięknymi ogromnymi oczami wymusiła na mnie że dziś ostatnia najostatniejsza kroplówka. :D
...
2 do adopcji gotowe za ok 2 tyg.-Trisia i Carlito.

Co oznacza, że Carlito kroplówki dostawał u Ciebie tylko w dniach 18 – 21 stycznia?
Napisz proszę co dostawał i w jakiej ilości, oraz jakie dostaje leki.
Napisz też, jakie i kiedy będzie miał robione badania.
Wstawisz jego wyniki jak rozumiem?
Jakoś mi się wydaje, że przy podejrzeniu pnn, plany wyadoptowania go za 2 tygodnie jako zdrowego kota, są stanowczo przedwczesne. .

Nikt go nie chce wyadoptowac jako zdrowego kota. To nieporozumienie. Choć za jego wynikami krwi weci podejrzewają nie pnn tylko ostrą niewydolność nerek związaną ze stanem zapalnym w pysiu i spróchniałymi zębami plus narkozą. Dlatego leczenie oraz dieta przez jakiś czas (i to sa chyba te dwa tygodnie) powinny dac efekt w postaci wytleczenia i powrotu parametrów nerkowych do normy.
niezależnie od wszystkiego to ja zachęcam smarti do ogłaszania kotow dorosłych własciwie od razu, gdyz naprawdę nie znajduje im się tak szybko domków.. poza tym można znaleźć ds kotu nawet choremu na nerki, więc myślę, ze warto szukać.

Z tego co pamietam carlito będzie miał po upływie 2 tygodni powtarzane badania krwi - ale chyba jeszcze nie minęly 2 tygodnie, prawda? :wink:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Czw sty 27, 2011 13:38 Re: DT SMARTI- SZREKUŚ ZASNĄŁ..[']...

Gibutkowa pisze: kazałabym pytającemu pocałować się w pupę :twisted:

jaka ty delikatna jesteś...ja bym mocniej to napisała ale to nie mój wątek :mrgreen:
Obrazek Obrazek ObrazekFranek, Tośka, Kredka i LusiObrazek
"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los." Oscar Wilde
Lalunia [*] zawsze w naszych sercach

EdytaB_a

Od: Śro gru 15, 2010 10:21

Post » Czw sty 27, 2011 13:38 Re: DT SMARTI- SZREKUŚ ZASNĄŁ..[']...

[quote="Gibutkowa] Zapytania dzielą się na zwykłe i pretensjonalne - takie na które pytający zna odpowiedź (swoją własną) zanim pytany zdąży jej udzielić. Pytania pretensjonalne nie mają na celu uzyskanie wiedzy na dany temat (a co mają na celu to można się domyślić). Będąc odbiorcą zapytania pretensjonalnego kazałabym pytającemu pocałować się w pupę :twisted: ale skoro nie jestem :wink:[/quote]

niestety podobnie odebrałam pytania zadane, ale postarałam się zignorowac moje wrażenia i odpowiedzieć. mam nadzieję, ze sie jednak myliłam i że to tylko zwykłe pytania.
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Czw sty 27, 2011 13:40 Re: DT SMARTI- SZREKUŚ ZASNĄŁ..[']...

a ja mogę zapewnić, że pytania casicy mają na celu wyłącznie uzyskanie wiedzy na temat w pytaniach zawarty.

To świetnie, że smarti ma taki orszak przyjaciół (tudzież adwokatów), ale chyba na pytania sama może odpowiedzieć? czy nie bardzo?

czy moja wypowiedź również wydaje się Wam pretensjonalna???
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Czw sty 27, 2011 13:41 Re: DT SMARTI- SZREKUŚ ZASNĄŁ..[']...

Marzenia11 pisze:[quote="Gibutkowa] Zapytania dzielą się na zwykłe i pretensjonalne - takie na które pytający zna odpowiedź (swoją własną) zanim pytany zdąży jej udzielić. Pytania pretensjonalne nie mają na celu uzyskanie wiedzy na dany temat (a co mają na celu to można się domyślić). Będąc odbiorcą zapytania pretensjonalnego kazałabym pytającemu pocałować się w pupę :twisted: ale skoro nie jestem :wink: [/quote]

niestety podobnie odebrałam pytania zadane, ale postarałam się zignorowac moje wrażenia i odpowiedzieć. mam nadzieję, ze sie jednak myliłam i że to tylko zwykłe pytania. [/quote][/quote]

Well ;)

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Czw sty 27, 2011 13:42 Re: DT SMARTI- SZREKUŚ ZASNĄŁ..[']...

A jak jest obecnie leczony Carlito? I co wyszło z jonogramu?
Nie ukrywam, że mnie też zdziwiło, że za 2tygodnie ma on już szukać domu. Chociaż z całego serca mu życzę, żeby wyniki miał do tego czasu wzorcowe :ok:

mokkunia

Od: Wto gru 20, 2005 18:14

Post » Czw sty 27, 2011 13:43 Re: DT SMARTI- SZREKUŚ ZASNĄŁ..[']...

EdytaB_a pisze:
IzkaSz pisze:A ja chciałabym wiedzieć co z dziewczynami ? Fioną i Devi?

i adopcją T&J

Jak już smarti pisała wczoraj, z powodu kontaktu zakoconej z pp nie poszła ona na wizytę przedadopcyjną i dalej szukamy osoby do sprawdzenia domku.

Marzenia11

Post » Czw sty 27, 2011 13:45 Re: DT SMARTI- SZREKUŚ ZASNĄŁ..[']...

miałam nadzieję, że już siektoś znalazł
za dobry domek dla 2-czki :ok:
Obrazek Obrazek ObrazekFranek, Tośka, Kredka i LusiObrazek
"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los." Oscar Wilde
Lalunia [*] zawsze w naszych sercach

EdytaB_a

Od: Śro gru 15, 2010 10:21

Post » Czw sty 27, 2011 13:48 Re: DT SMARTI- SZREKUŚ ZASNĄŁ..[']...

magdaradek pisze:a ja mogę zapewnić, że pytania casicy mają na celu wyłącznie uzyskanie wiedzy na temat w pytaniach zawarty.

To świetnie, że smarti ma taki orszak przyjaciół (tudzież adwokatów), ale chyba na pytania sama może odpowiedzieć? czy nie bardzo?

Jeśli mnie pytasz, to wiesz że nie ale chyba nie mnie jednak bo przecież wiesz. I wiesz że nie jestem niczyim adwokatem i nigdy nie będę. Dlatego, że nie oceniam ludzi według schematu kogo lubię a kogo nie tylko po tym co piszą/robią (według własnych doświadczeń). I nie chcę robić śmietnika na wątku Smarti, Marzenia ma rację.
Moje opinie nie powinny się znaleźć na wątku Smarti - przepraszam. Powstrzymam się już od komentarzy.

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Czw sty 27, 2011 13:50 Re: DT SMARTI- SZREKUŚ ZASNĄŁ..[']...

mokkunia pisze:A jak jest obecnie leczony Carlito? I co wyszło z jonogramu?
Nie ukrywam, że mnie też zdziwiło, że za 2tygodnie ma on już szukać domu. Chociaż z całego serca mu życzę, żeby wyniki miał do tego czasu wzorcowe :ok:

Podobna sytuacja była a Jadwinią - mocznik, kreatynina początkowo zawyżone nieco, po 2 tyg. na karmie wet. wróciły do normy. Zapalenie nerek nie jest tożsame z przewlekłym zapaleniem nerek.

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Czw sty 27, 2011 13:53 Re: DT SMARTI- SZREKUŚ ZASNĄŁ..[']...

Gibutkowa pisze:
mokkunia pisze:A jak jest obecnie leczony Carlito? I co wyszło z jonogramu?

Podobna sytuacja była a Jadwinią - mocznik, kreatynina początkowo zawyżone nieco, po 2 tyg. na karmie wet. wróciły do normy. Zapalenie nerek nie jest tożsame z przewlekłym zapaleniem nerek.

może, ale tego nie wiemy bez powtórzenia kompletu badań i tylko w tym kontekście dziwi decyzja o szukaniu domu
a u Carlito wyniki były owszem nie najgorsze, ale nie można też powiedzieć, że nieco zawyżone

mokkunia

Od: Wto gru 20, 2005 18:14

Post » Czw sty 27, 2011 13:57 Re: DT SMARTI- SZREKUŚ ZASNĄŁ..[']...

magdaradek pisze:a ja mogę zapewnić, że pytania casicy mają na celu wyłącznie uzyskanie wiedzy na temat w pytaniach zawarty.

Task. twoja wypowiedź jest nieprzyjemna i świadczy, że nie czytałas moi\jego postu.
Więc raz jeszcze piszę i na kolorowo, żeby nikt nie przeoczył.

smarti ma zepsuty laptop i nie będzie jej na forum zbyt często

1. Carlito w schronie dostał dwie kroplowki dożylne i dwie podskórne. Dlatego wetka smarti zdecydowała o dodaniu mu jeszcze 4 podskórnych kroplówek.
2. Oprócz kroplowek ma leki oraz karmę suchą i mokrą Renal.
3. Badania krwi będą powtarzane po 2 tygodniach leczenia.
4. Skąd macie pewność że to pnn? Jesli to jest podejrzenie to tak samo prawdopodobne jak podejrzenie ostrej niewydolności nerek wskutek leczenia w schronie i narkozy.
5. Szukanie domu dla dorosłego kota nie oznacza wydania go natychmiast. Jest kilka tymczasków u smarti, które kilka miesięcy czekały na swój dom np. Jadzia i Chmurka.
Jezeli macie taką zdolność znajdowania domów dorosłym kotom w ciągu 2 tygodni to poproszę o dom dla Trisi.

Marzenia11

Post » Czw sty 27, 2011 13:58 Re: DT SMARTI- SZREKUŚ ZASNĄŁ..[']...

Dziękuję za wyjaśnienie
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Czw sty 27, 2011 13:58 Re: DT SMARTI- SZREKUŚ ZASNĄŁ..[']...

[quote="mokkunia]
może, ale tego nie wiemy bez powtórzenia kompletu badań i tylko w tym kontekście dziwi decyzja o szukaniu domu
a u Carlito wyniki były owszem nie najgorsze, ale nie można też powiedzieć, że nieco zawyżone[/quote]

EOT mokkunia, przeczytaj to co juz dwa razy napisałam i przestan się dziwić, poproszę.

Marzenia11

[poprzednia][następna]