~~~ Pszczółka FeLV+ z Milanówka - odeszła 12.02.2012

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sty 11, 2011 20:48 Re: ~~~ Pszczółka FeLV+ szuka domu. Schr. Milanówek.

:ok: :ok:

tamiss

Od: Śro lut 10, 2010 17:08

Post » Czw sty 20, 2011 23:30 Re: ~~~ Pszczółka FeLV+ szuka domu. Schr. Milanówek.

Co u Pszczółki?
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Pt sty 21, 2011 0:35 Re: ~~~ Pszczółka FeLV+ szuka domu. Schr. Milanówek.

No własnie, co u Pszczółki?

tamiss

Post » Nie sty 23, 2011 0:47 Re: ~~~ Pszczółka FeLV+ szuka domu. Schr. Milanówek.

Byliśmy dziś u małej. Poświeciliśmy jej sporo czasu, bo... została sama. Budyń pojechał dziś do domu i Pszczółka nie ma żadnego kociego towarzystwa, nawet przez szybę. Jest chętna do zabawy, bardzo cieszy się na widok ludzi. Wypuściliśmy ją dziś z izolatki, żeby mogła sobie połazić po części socjalnej kociarni. Zwiedziła wszystkie dziury, wyłażąc z każdej była cała oblepiona pajęczynami :) Ale od razu zabierała się za czyszczenie futerka. Jest baaardzo czysta, w przeciwieństwie do Budynia :) Wreszcie mogła sobie pobrykać za zabawkami, w izolatce ma trochę miało miejsca.

Jej stan jest dobry, parę razy nam dziś kichnęła, ale to raczej z powodu kurzu, który powycierała sobą w tych wszystkich dziurach. Przybrała też na wadze, waży już ponad 3,5 kg. To znaczy, że karma lecznicza jej smakuje i chętnie ją zjada. Może w przyszłym tygodniu uda się zebrać jej siki i zawieźć do badania. Jest na karmie leczniczej już prawie dwa miesiące i efekty powinny już być. Zewnętrznie nie daje żadnych objawów jakichkolwiek problemów z drogami moczowymi. Jeśli wszystko będzie ok, to zrobimy jej jeszcze jeden test na białaczkę, tym razem być może PCR i jeśli białaczka się potwierdzi (trzymamy kciuki na nie :ok: ), to wówczas zaczniemy terapię kocim interferonem. Według lekarza ma to jak najbardziej sens - Pszczółka jest zdrowa, młoda, nie zabiedzona... Oby nie było potrzeby robić żadnej kuracji i oby test wyszedł ujemnie. Już raz, w przypadku Fadka, wyszedł nam test fałszywie dodatni (prawdopodobnie).

Jutro (czyli dziś) postaram się umieścić filmik Pszczółki.

PS. Parę dni temu ruszyły ogłoszenia Pszczółki.
Obrazek
Obrazek

Tajemniczy Wujek Z.

Od: Sob mar 28, 2009 14:14

Post » Nie sty 23, 2011 12:56 Re: ~~~ Pszczółka FeLV+ szuka domu. Schr. Milanówek.

Ciekawskie stworzonko z naszej Pszczółki :) :1luvu:
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

Post » Nie sty 23, 2011 14:56 Re: ~~~ Pszczółka FeLV+ szuka domu. Schr. Milanówek.

Dla Pszczółeczki :ok: :ok:

tamiss

Post » Nie sty 23, 2011 19:18 Re: ~~~ Pszczółka FeLV+ szuka domu. Schr. Milanówek.

kciuki za małą :ok: :ok: :ok:
PETYCJE PRZECIWKO ZABIJANIU ZWIERZĄT W CHINACH viewtopic.php?f=8&t=148029
zapraszamy na nasz koci wątek viewtopic.php?f=1&t=118175
ObrazekObrazek
www.pustamiska.pl www.karmimypsiaki.pl/pomagaj-codziennie

andrzej780

Od: Pon wrz 20, 2010 2:25

Post » Nie sty 23, 2011 19:48 Re: ~~~ Pszczółka FeLV+ szuka domu. Schr. Milanówek.

No to :ok: za dodatkowe dekagramy u Pszczółki. I za negatywny wynik :ok:
Ja się znowu pokażę u Pszczółeczki. :D
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Wto sty 25, 2011 11:47 Re: ~~~ Pszczółka FeLV+ szuka domu. Schr. Milanówek.

Szkoda, że została sama. Może jej tam jakiego dzikuna podrzucić obok? Niech chociaż sobie na Amigę popatrzy, a może Amiga na Pszczółkę i się oswoi z rozpędu :D

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Wto sty 25, 2011 14:43 Re: ~~~ Pszczółka FeLV+ szuka domu. Schr. Milanówek.

Pszczółka :1luvu:

tamiss

Post » Śro sty 26, 2011 23:45 Re: ~~~ Pszczółka FeLV+ szuka domu. Schr. Milanówek.

Byłem dziś w schronie. Pszczółka z niecierpliwości przebierała łapkami na mój widok. Siedziałem z nią ponad godzinę. Poszaleliśmy z zabawkami, Pszczółka aż się zasapała :) Potem instalowałem jej dodatkowy grzejnik w izolatce. Mała pomagała jak umiała najlepiej, zawsze można liczyć na jej pomocną łapkę :) W końcu musiałem ją zamknąć w kontenerze, bo inaczej nigdy bym nie skończył 8) Zebrałem też Pszczółkowe siki, poszło bardzo szybko, już jutro powinny być wyniki.

A co do podrzucania małej dzikunów do towarzystwa, to raczej nie wchodzi to w rachubę. Izolatka obok oddzielona jest tylko trochę przezroczystą szybą, poza tym jest bardzo ciasna i ciemna. Nie ma też wybiegu ani nawet dostępu do okna. Szkoda byłoby tam trzymać koty bez powodu, jakim zazwyczaj jest choroba (tfu!)
Obrazek
Obrazek

Tajemniczy Wujek Z.

Post » Śro sty 26, 2011 23:55 Re: ~~~ Pszczółka FeLV+ szuka domu. Schr. Milanówek.

Wyniki badania moczu Pszczółki są w porządku :D. Zapomniałam je jednak zabrać z lecznicy :oops:.
Pszczółka ma dalej jeść Urinary (przynajmniej dopóki siedzi w schronisku) , ponieważ przy innej karmie problemy mogą nawracać.

monikah

Od: Pt kwi 10, 2009 17:54

Post » Śro sty 26, 2011 23:57 Re: ~~~ Pszczółka FeLV+ szuka domu. Schr. Milanówek.

Tajemniczy Wujek Z. pisze:A co do podrzucania małej dzikunów do towarzystwa, to raczej nie wchodzi to w rachubę. Izolatka obok oddzielona jest tylko trochę przezroczystą szybą, poza tym jest bardzo ciasna i ciemna. Nie ma też wybiegu ani nawet dostępu do okna. Szkoda byłoby tam trzymać koty bez powodu, jakim zazwyczaj jest choroba (tfu!)

A prawda, prawda :)

Szkoda mi tylko dziewczynki, że tak sama siedzi.
Chociaż z drugiej strony - dobrze, że mało kotów w schronie.

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Czw sty 27, 2011 0:04 Re: ~~~ Pszczółka FeLV+ szuka domu. Schr. Milanówek.

monikah pisze:Wyniki badania moczu Pszczółki są w porządku :D. Zapomniałam je jednak zabrać z lecznicy :oops:.
Pszczółka ma dalej jeść Urinary (przynajmniej dopóki siedzi w schronisku) , ponieważ przy innej karmie problemy mogą nawracać.

A te leukocyty co ich było dużo poprzednio też w normie?
Obrazek
Obrazek

Tajemniczy Wujek Z.

Post » Czw sty 27, 2011 0:12 Re: ~~~ Pszczółka FeLV+ szuka domu. Schr. Milanówek.

Chyba tak - doktor S. powiedział mi tylko ogólnie, że badania w porządku (byłam w innej sprawie).
W piątek będę w lecznicy, to odbiorę wyniki.

monikah

Od: Pt kwi 10, 2009 17:54

[poprzednia][następna]