Fundusz Onkologiczny - pomagajmy kotom z nowotworami!

Rozmowy o chorobach onkologicznych u kotów
Regulamin działu
Uwaga! Porady na temat leczenia udzielane są na podstawie pk.13 regulaminu forum.

Post » Śro sty 26, 2011 17:01 Re: Fundusz Onkologiczny. Zapraszamy poszukujących pomocy!

witajcie to ja dzwonilam do gagga jestem teraz na necie w bibliotece
gadalam z wet powiedzieli ze mozna uszy obciac ale jak ona bez uszu bedzie wygladac? akurat jej estetyka mnie g... obchodzi :evil: :evil:
gadalam z innymi wetami w wad
powiedzieli ze mozna to usowac laserem ale nie wiedza gdzie i...koszty koszty koszty :evil:
powiedzieli ze moge podawac beta karoten no to kupilam i bede jej podawac
nie wiem zrobie tyle na ile mnie stac
zapewnie jej opieke wet w razie np choroby
dam jej dobrze zjesc i bede przy niej kochac ja i przytulac ,po prostu bede
nie stac mnie na wyjazdy z nia na kliniki i nie wiadomo gdzie :?
a uspic tez jej na razie nie chce :(
gerardbutler

Post » Śro sty 26, 2011 17:31 Re: Fundusz Onkologiczny. Zapraszamy poszukujących pomocy!

Ja jestem z Krakowa ale myślę, że zdjęcie może zrobić ktoś na miejscu 8O http://www.therios.eu/?act=2 to jest bodaj najlepsza lecznica wet. Maja Ingarden specjalizuje się w onkologii myślę, że tam warto się dowiedzieć a z Wadowic do Myślenic nie jest daleko. Jesteśmy funduszem onkologicznym więc jeżeli będzie (mam wielką nadzieje, że nie) taka diagnoza to z pewnością trzeba pomóc ale musi być opis przeskanowany, ale to już Kinya musi zadecydować. A tak przy okazji Kinya gdzie jesteć :?: :!:
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Śro sty 26, 2011 17:43 Re: Fundusz Onkologiczny. Zapraszamy poszukujących pomocy!

Moze wiec warto udac sie do tej lecznicy o ktorej pisze ewan. Tekst 'jak kot bedzie wygladal bez uszu' moim zdaniem automatycznie skresla tego lekarza :roll: .
ObrazekObrazekObrazek

skwareek

Od: Pon maja 03, 2010 12:42

Post » Śro sty 26, 2011 17:44 Re: Fundusz Onkologiczny. Zapraszamy poszukujących pomocy!

zdjecia kotki ma pani agnieszka - twetty robione w lecznicy przed operacja prosilam o zrzut na forum ale nie ma czasu chyba
gerardbutler

Post » Śro sty 26, 2011 17:47 Re: Fundusz Onkologiczny. Zapraszamy poszukujących pomocy!

za sama wizyte pewnie ze 40 zl zaplace ..a badania...co powiem tam?prosze tylko popatrzec na kota,bo nie mam kasy? Prosze ją pooglądac i my wracamy do wadowic ?
to chyba zły pomysl :|

:?: :?: :?: :?: :?: :?:
gerardbutler

Post » Śro sty 26, 2011 17:51 Re: Fundusz Onkologiczny. Zapraszamy poszukujących pomocy!

Oki. Przekazałam namiary na ten wątek. Właśnie wróciłam od weterynarza bo byłam z moją Bunią (zrobiła jej się martwica w miejscu cięcia po sterylce) i w końcu dr który robił badanie uszu Lusi, wysłał opisane wyniki i zestawienie płatności....jestem trochę w szoku bo miało być 180 a jest 280zł... 8O policzył za telefoniczną konsultację a tego się nie spodziewałam.
Spotkałam dziś tą Pani od kici z kotem co ma chłoniaka. Pani podjęła decyzję, że leczy kicię.

ObrazekObrazekObrazek

gagga

Od: Pon cze 21, 2010 10:42

Post » Śro sty 26, 2011 17:53 Re: Fundusz Onkologiczny. Zapraszamy poszukujących pomocy!

witaj gagga :) pieknie 300 zl :( niezle policzył
gerardbutler

Post » Śro sty 26, 2011 18:42 Re: Fundusz Onkologiczny. Zapraszamy poszukujących pomocy!

gerardbutler pisze:witaj gagga :) pieknie 300 zl :( niezle policzył

Potrafi więcej...

seja

Od: Sob lis 29, 2008 6:23

Post » Śro sty 26, 2011 21:35 Re: Fundusz Onkologiczny. Zapraszamy poszukujących pomocy!

Jestem - na minutę osiem, bo mnie robota goni masakrycznie, dziś znowu naście godzin kwitnięcia nad projektem, tak jest od dłuższego czasu, łącznie z weekendami, i jeszcze potrwa, więc wybaczcie znikomą obecność na forum :oops:
Ale widzę, że skwareek czuwa, więc funduszowi nie grozi zapadnięcie w niebyt ;)
Na swoje usprawiedliwienie mam to, że jakaś część mojej roboty ma ostatnio odbicie w realnej pomocy zwierzakom przez firmę karmicielkę, więc motywacja podwójna :ok:

Po kolei:
1. Gaggo, nie będziemy się przecież targować, przysyłaj fakturę na adres fundacji i płacimy.
2. Gerardbutler, z tego co rozumiem mieszkasz w Wadowicach i kot tez tam jest, tak? Przepraszam za głupie pytania, ale mam mózg już tak zlasowany, że pytam może o rzeczy nawet oczywiste, bo nie dowierzam sobie.
Podaj mi może swój nr telefonu, zadzwonię i spróbujemy coś uzgodnić. Na pewno nie można kici tak zostawić; Ciebie również w takiej niepewności.

Dziewczyny, myślicie, że pomysł z Theriosem jest dobry? Ja jestem na tak jak najbardziej, ale to już nie moja decyzja.
Obrazek Obrazek

Kinya

Od: Śro mar 19, 2008 13:08

Post » Śro sty 26, 2011 22:15 Re: Fundusz Onkologiczny. Zapraszamy poszukujących pomocy!

Kinya pisze:
Dziewczyny, myślicie, że pomysł z Theriosem jest dobry? Ja jestem na tak jak najbardziej, ale to już nie moja decyzja.

yyyyyy..... a co chodzi? Mi też się mózg lansuje więc chyba czegoś nie pamiętam :roll:

Ok. Dzięki. W takim razie wysyłam dane do faktury.

gagga

Post » Śro sty 26, 2011 22:24 Re: Fundusz Onkologiczny. Zapraszamy poszukujących pomocy!

gagga pisze:
Kinya pisze:

yyyyyy..... a co chodzi? Mi też się mózg lansuje więc chyba czegoś nie pamiętam :roll:

Therios to bardzo dobra lecznica,dr.Maja Ingarden specjalizuje się w onkologii. Ale decyzja gdzie kotka będzie leczona należy oczywiście do jej właścicielki
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Czw sty 27, 2011 0:06 Re: Fundusz Onkologiczny. Zapraszamy poszukujących pomocy!

gagga pisze:
Kinya pisze:

Ok. Dzięki. W takim razie wysyłam dane do faktury.

W sensie do lecznicy wysyłasz? :D Bo to my mamy dostać fakturę z lecznicy; poproś żeby wystawili przelewową i wysyłasz do fundacji. Dane do faktury są takie:
Fundacja ELPIS – Nadzieja dla Zwierząt
Krzemionki 22/15
30-525 Kraków
NIP 679 302 73 78

Chyba dobrze piszę? Kurczę, ja chyba się na maksa odkleiłam od realu :?
Obrazek Obrazek

Kinya

Od: Śro mar 19, 2008 13:08

Post » Czw sty 27, 2011 8:35 Re: Fundusz Onkologiczny. Zapraszamy poszukujących pomocy!

Kinya wysyłam dane dla dr który robiła badania :)

gagga

Post » Czw sty 27, 2011 8:43 Re: Fundusz Onkologiczny. Zapraszamy poszukujących pomocy!

Pomijając wszystkie inne kwestie takie jak fundusze, to również polecam Therios, to naprawdę świetna lecznica i nie tak daleko od Wadowic.
Obrazek Obrazek
W sprawie banerków proszę o pw Obrazek

panikota

Od: Czw wrz 10, 2009 7:02

Post » Czw sty 27, 2011 10:38 Re: Fundusz Onkologiczny. Zapraszamy poszukujących pomocy!

viewtopic.php?f=13&t=117381 tu jest zdjęcie i historia koteczki
zdjecie zrobione w lecznicy
gerardbutler

[poprzednia][następna]