Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sty 26, 2011 20:45 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

terenia1 pisze:
Filomen pisze:mam osoby zaiteresowane kotką z adhd :D , do 4 miesięcy? oraz kotką pręguską starszą (zaproponowalam Efi) mamy jakieś maluchy?

Ewa pamiętaj o kotkach z Klimontowa :!:
Dziś właśnie zawiozłam mamuśkę całej ferajny i jedną z koteczek na sterylkę do Almavetu - kotki strasznie płakały podczas transportu, chyba jeszcze nigdy nie opuszczały swojego miejsca zamieszkania, w piatek zabieram je spowrotem. I będę też umawiała resztę na zabiegi - jeszcze 4 kocurki i 2 koteczki.
Widać, że babka nie ma lekkiego zycia, na zasiłku, dziś mi wspomniała, ze nawet nie ma co kotom kupić do jedzenie i będą do jutra głodne jak od kogoś nie pozyczy pieniędzy - widać że jest z nimi związana każdy z nich ma imię siedzi w kuchni z tymi wszystkimi kociakami przy malutkim grzejniczku - a po obydwu stronach grzejnika poduszki dla kotów, kurcze przykre to wszystko :cry: Mówiła że gdyby pracowała to dałaby je radę utrzymać i nie wydawałaby ich ale niestety :(
Więc co miałam robić zabrałam z Kociej Chatki suche jedzonko i 2 duże puszki jedzonka (odkupię i oddam), i zawiozłam jej jeszcze bardzo była wdzięczna normalnie się popłakała :oops:
Dziewczyny gdybyście chciały wesprzeć dokarmianie tych kociaków byłoby super :)
A do kociarni przywiozłam z Almavetu 2 nasze kontenerki i karton próbek sucheg jedzonka - przepraszam zostawiłąm na stole bo nie miałam czasu rozpakować :oops:

Tak, pamiętam o kociakach,
Monice rownież dziekujemy za puszeczki hillsa odpowiednik intestinalu :1luvu:

u mnie Frytka cały czas leci na mokrym sensitivity albo intestinalu bo inne zwraca :(

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Śro sty 26, 2011 20:53 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

terenia1 pisze:
Filomen pisze:mam osoby zaiteresowane kotką z adhd :D , do 4 miesięcy? oraz kotką pręguską starszą (zaproponowalam Efi) mamy jakieś maluchy?

Ewa pamiętaj o kotkach z Klimontowa :!:
Dziś właśnie zawiozłam mamuśkę całej ferajny i jedną z koteczek na sterylkę do Almavetu - kotki strasznie płakały podczas transportu, chyba jeszcze nigdy nie opuszczały swojego miejsca zamieszkania, w piatek zabieram je spowrotem. I będę też umawiała resztę na zabiegi - jeszcze 4 kocurki i 2 koteczki.
Widać, że babka nie ma lekkiego zycia, na zasiłku, dziś mi wspomniała, ze nawet nie ma co kotom kupić do jedzenie i będą do jutra głodne jak od kogoś nie pozyczy pieniędzy - widać że jest z nimi związana każdy z nich ma imię siedzi w kuchni z tymi wszystkimi kociakami przy malutkim grzejniczku - a po obydwu stronach grzejnika poduszki dla kotów, kurcze przykre to wszystko :cry: Mówiła że gdyby pracowała to dałaby je radę utrzymać i nie wydawałaby ich ale niestety :(
Więc co miałam robić zabrałam z Kociej Chatki suche jedzonko i 2 duże puszki jedzonka (odkupię i oddam), i zawiozłam jej jeszcze bardzo była wdzięczna normalnie się popłakała :oops:
Dziewczyny gdybyście chciały wesprzeć dokarmianie tych kociaków byłoby super :)
A do kociarni przywiozłam z Almavetu 2 nasze kontenerki i karton próbek sucheg jedzonka - przepraszam zostawiłąm na stole bo nie miałam czasu rozpakować :oops:

Cosik na pewno będzie czekało w piątek w opisanej reklamówce w kociarni :D
Jest gdzieś na jakiejś stonce coś o akcji w bibliotece napisane żeby można było wrzucić linka?
Obrazek Obrazek Obrazek

asiek_i_boguś

Od: Wto sty 11, 2011 18:30

Post » Śro sty 26, 2011 21:03 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

asiek_i_boguś pisze:Cosik na pewno będzie czekało w piątek w opisanej reklamówce w kociarni :D
Jest gdzieś na jakiejś stonce coś o akcji w bibliotece napisane żeby można było wrzucić linka?

Asiu dziękujemy za Leonka :D i za cosik :D ja raczej jestem mało wrażliwa :mrgreen: ale powiem szczerze wzruszyła mnie postawa tej kobiety po bliższym poznaniu no i los kociaków, a są cudne.
Jeśli chodzi o linka o akcji w bibliotece to chyba Marcin coś może powiedzieć ewentualnie pisze coś na naszym foru wewnętrznym :wink:

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Śro sty 26, 2011 21:26 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

Kochani wiem że jutro ma dyżur rano Martyna P... a czy wiadomo o której godzinie będzie?? Mam już paczkę zrobioną i muszę to jakoś rozplanować czasowo między jednym klientem a drugim (jestem przedstawicielem handlowym żeby nie było :D ).
Jest trochę suchego i mokrego i ustaliłam z mar_tiką, że część będzie też dla schroniska - ma to sprytnie rozplanować.

toycia

Od: Pon gru 27, 2010 23:39

Post » Śro sty 26, 2011 21:28 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

terenia1 pisze:GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 31.01.-06.02.2011
31.01. pon. rano brak wie. Teresa
01.02. wt. rano brak wie. brak
02.02. śr. rano brak wie. MaraS
03.02. czw. rano Bogusia, Asia wie. MaraS
04.02. piat. rano brak wie. brak
05.02. sob. Martyna wie. brak
06.02. niedz. rano brak wie. brak

Ja 1 na wieczór i 7 na rano
Rudy kot suche miał w misce mokre 1/2 michy coś liźnięte, kuweta pusta czy wiadomo jak on zachowuje się z innymi kotami (konkretnie czy nie pogoni France kota)

Bona44

Od: Nie lut 07, 2010 14:45

Post » Śro sty 26, 2011 21:31 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

toycia pisze:Kochani wiem że jutro ma dyżur rano Martyna P... a czy wiadomo o której godzinie będzie?? Mam już paczkę zrobioną i muszę to jakoś rozplanować czasowo między jednym klientem a drugim (jestem przedstawicielem handlowym żeby nie było :D ).
Jest trochę suchego i mokrego i ustaliłam z mar_tiką, że część będzie też dla schroniska - ma to sprytnie rozplanować.

MartynaP pisze:ja mam dyzur rano jutro bede około 10 tej
jak cos chyba wsszyscy maja moj numer

Jak coś wyślę na pw numer do MartynyP. :)

terenia1

Post » Śro sty 26, 2011 21:33 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

ok to i ja będę parę minut po 10 :) super.

toycia

Od: Pon gru 27, 2010 23:39

Post » Śro sty 26, 2011 21:43 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 31.01.-06.02.2011
31.01. pon. rano brak wie. Teresa
01.02. wt. rano brak wie. Bona44
Bożenka dzięki :D a z 7 rano to prosze przypomnij się :1luvu: bo to już następny tydzień, a tak daleko pamięcia nie sięgam :oops: .

terenia1

Post » Śro sty 26, 2011 21:44 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

Cały czas jeszcze czekam na dostęp do forum wewnętrznego. A dziękować nie ma za co, to z potrzeby serca :) Zwierzakom będę pomagać zawsze. Kobitkę od tych kociaków doskonale rozumiem...sama mam ich trochę i żadnego bym za skarby świata nie oddała...
Obrazek Obrazek Obrazek

asiek_i_boguś

Od: Wto sty 11, 2011 18:30

Post » Śro sty 26, 2011 21:50 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

informacje na temat Fokusa

Kot ma na imię Fokus ma około 9 lat, jest wykastrowany.

Mieszka w domu i jest jak tylko jest ciepło większość czasu spędza

poza domem. Załatwia się tylko na dworze. Jest czystym i niekłopotliwym kotem.

Bardzo grzeczny i posłuszny, nie psoci w domu, nie chodzi po meblach,stołach itp.

W dniu 26.04.2010r. był szczepiony na wściekliznę. W książeczce jest jeszcze wpis
z dn. 19.04.2006r. o jakimś szczepieniu ale nie pamiętam przeciwko czemu to było szczepienie. (PP +KK)
Kot jest zdrowy, 26.04.2010r. odrobaczany i miał podany jakiś środek na ektopasożyty.
W 2005r. kot przeszedł dość skomplikowany zabieg rekonstrukcji wiązadeł tylnej łapy
wykonany przez doktora weterynarii p. Gierek, któy ma gabinet w Katowicach przy
ul. Ceglanej. Po tym zabiegu nie ma praktycznie żadnych dolegliwości, biega, skacze
bez najmniejszych problemów. W styczniu 2010r. miał wycinanego jakiegoś guzka, który
wyrósł mu na szyi. Szyja się zagoiła i nie ma najmniejszego śladu po zabiegu.

z tego co pamiętam facet mówił ze nie atakuje innych kotow

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Śro sty 26, 2011 22:10 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

asiek_i_boguś pisze:Cały czas jeszcze czekam na dostęp do forum wewnętrznego. A dziękować nie ma za co, to z potrzeby serca :) Zwierzakom będę pomagać zawsze. Kobitkę od tych kociaków doskonale rozumiem...sama mam ich trochę i żadnego bym za skarby świata nie oddała...

Już piszę do Marcina w sparwie forum wewnętrznego :D

terenia1

Post » Śro sty 26, 2011 22:15 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

Ja się jeszcze wpisałam na wieczór w sobotę bo chyba nie było chętnych. :kotek:
Poproszę też o rezerwację na poniedziałek rano tj. 31.01.2011.

Ewo je pieniążki które mam dla Leonka przypnę na tablicy bo jakoś nie mogę się zebrać na przelew.
Obrazek

felinae

Od: Pt paź 26, 2007 12:32

Post » Śro sty 26, 2011 22:18 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

felinae pisze:Ja się jeszcze wpisałam na wieczór w sobotę bo chyba nie było chętnych. :kotek:
Poproszę też o rezerwację na poniedziałek rano tj. 31.01.2011.

Ewo je pieniążki które mam dla Leonka przypnę na tablicy bo jakoś nie mogę się zebrać na przelew.

Dzięki wielkie Moniko :1luvu:

terenia1

Post » Śro sty 26, 2011 22:21 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 31.01.-06.02.2011
31.01. pon. rano Monika wie. Teresa
01.02. wt. rano brak wie. Bona44

terenia1

Post » Śro sty 26, 2011 22:30 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

Fokus dzis rano na kociarni.Niestety przerażony i zdezorientowany:(
Obrazek

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

[poprzednia][następna]