Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy
Satyr77 pisze:Dziewczyny, opanujcie się. To że podobnie jak Jooaśka nie uzywa znaków przestankowych to nie powód żeby ją oczerniać. Już po raz kolejny obserwuję, że najpierw się gada potem zaczyna się sprawdzać, cierpią na tym niewinne osoby, bo komuś się coś wydaje, wiecej ostrożności przy sądach bez dowodów, a styl pisania PODOBNY nie jest jeszcze dowodem. Jak ktoś ma takiego kota, to niech zaproponuje i weryfikuje już prywatnie, jeżeli to ta sama osoba zrobi to szybko, jeżeli inna, może zapewnić dom jakiemuś kotu. Nigdy nie ma 100% pewności, że to dobry dom. Nawet ten najbardziej idealny popełnia błędy i nigdy nie macie pewności, że kot nie wróci bo się popsuł, bo ciąża, alergia itp. Też każdy z nas zaczynał na tym forum od zerowej liczby postów i liczba postów nie świadczy o człowieku. To jest jedyne forum gdzie mam taką liczbę postów, zazwyczaj moje posty można policzyć na palcach, czy to mnie dyskwalifikuje. Sorry, ale chyba popadacie w lekką paranoje.
najszczesliwsza pisze:Good Girl to był cytat, to co piszesz dochodzi w całości.
A na forum mówimy sobie per ty.
Good Girl pisze:najszczesliwsza pisze:Good Girl to był cytat, to co piszesz dochodzi w całości.
A na forum mówimy sobie per ty.
nie wiedziałam bo niby skąd skoro sie dzis tu zarejestrowałam....
Good Girl pisze:Satyr77 pisze:Dziewczyny, opanujcie się. To że podobnie jak Jooaśka nie uzywa znaków przestankowych to nie powód żeby ją oczerniać. Już po raz kolejny obserwuję, że najpierw się gada potem zaczyna się sprawdzać, cierpią na tym niewinne osoby, bo komuś się coś wydaje, wiecej ostrożności przy sądach bez dowodów, a styl pisania PODOBNY nie jest jeszcze dowodem. Jak ktoś ma takiego kota, to niech zaproponuje i weryfikuje już prywatnie, jeżeli to ta sama osoba zrobi to szybko, jeżeli inna, może zapewnić dom jakiemuś kotu. Nigdy nie ma 100% pewności, że to dobry dom. Nawet ten najbardziej idealny popełnia błędy i nigdy nie macie pewności, że kot nie wróci bo się popsuł, bo ciąża, alergia itp. Też każdy z nas zaczynał na tym forum od zerowej liczby postów i liczba postów nie świadczy o człowieku. To jest jedyne forum gdzie mam taką liczbę postów, zazwyczaj moje posty można policzyć na palcach, czy to mnie dyskwalifikuje. Sorry, ale chyba popadacie w lekką paranoje.
normalnie używam dzis mam temperaturę,ale to jedyny czas kiedy mam mozliwosc usiasc do internetu.
Koszmaria pisze:masz pecha-kilka tygodni temu zarejestrowała się nijaka JOOAŚKA.
JOOAŚKA pisze bez znaków przystankowych i przy okazji próbuje wyłudzać pieniądze 'na zwierzaki'.ma[?] boksera i dwa[?] koty.
Paluszek pisze:No ale jednak oddanie kota bo podrapał dorosłą osobę, to moim zdaniem budzi wątpliwości.... Zwłaszcza, jeśli ma dzieci, to tym bardziej odda, jak nowy kot coś nabroi.
ennante pisze:Good girl - jakbys w spokoju odpowiedziala na wszystkie pytania zadane przez forumowiczów to nikt by Cie o nic nie posadzal.
Adopcja kota polega wlasnie na tym, ze maja prawo zapytać Cie niemal o wszystko, sprawdzić Twoją wiedzę o kotach, ich potrzebach, zywieniu zanim zdecydują się czy Ci kota z dt wydadzą.
I dokladnie tak, powinnaś odpowiedziec czym bedziesz kota karmić, kto jest Twoim weterynarzem, czy zabezpieczysz okna,
co w przypadku gdy dziecko będzie mialo alergie albo doktliwie podrapie Ciebie czy Twoje dziecko, jakie masz rosliny doniczkowe.
To że Ty chcesz dac miske i dom nic nie znaczy. Znaczy jakosc miski i nastawienie domu na kota.
Nie ma co się oburzać.
panda5 pisze:Zaznacze sobie Swietnie ze sa tutaj ostrozni ludzie Dosyc jest tragedii zwierzat dookola
ennante pisze:Ale skoro piszesz, ze jestes doroslą osobą to powinnaś podejść do tematu na spokojnie.
Wiesz ile tu kocich cierpien bylo? smierci? i to z rąk osob ktore obiecywaly wszystko najlepsze dla kota, ze mu nieba uchyla.
A brutalna prawda okazala sie zupelnie inna.
Ja się nie dziwie domkom ze nie chca byle komu kota oddac, sama dopiero przeszlam proces adopcyjny,
pojawiali sie tutaj i oszusci i wyludzacze.
Dlatego jeśli nie masz naprawdę nic sobie do zarzucenia, masz szczere intencje to proponowalabym prowadzic dalsza rozmowe na spokojnie.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Silverblue i 45 gości