zaadoptuje kota

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro sty 26, 2011 11:51 zaadoptuje kota

:D Witam Was moi mili!chciałabym zebyscie mi pomogli mam małe dzieci (7lat i2lata)
i chciałabym kota najlepiej o charakterze sybira :P marzy nam sie długowłosa ruda pieknosc przypominajaca norweskiego badz sybira jesli ktos z Panstwa cos słyszał nie musza byc rasowe byle były tylko zdrowe(ze wzgledu na dzieci i psa łagodna suke)i spokojne miziaste na kolanka.Moja suka chociaz duza to tolerancyjna moje dzieci chociaz małe wychowane z psem i szanuja zwierzeta prosze o pomoc pozdrawiam :D

Good Girl

Od: Śro sty 26, 2011 11:42

Post » Śro sty 26, 2011 11:53 Re: zaadoptuje kota

a miała Pani wcześniej kota?
AnielkaG

Post » Śro sty 26, 2011 11:57 Re: zaadoptuje kota

AnielkaG pisze:a miała Pani wcześniej kota?
tak miałąm jako mała dziewczynka pozniej wchodzac w dorosłe zycie kot został w domu macierzystym gdyz po tym jak zaszłam w ciaze kot zaczał sie rzucac na mnie a pozniej na dziecko i w czasie wizyt był po prostu izolowany

Good Girl

Post » Śro sty 26, 2011 12:29 Re: zaadoptuje kota

Czy dzieci miały robione testy w celu sprawdzenia czy nie są uczulone na koty?
czy kot będzie niewychodzący?
Czy będzie wysterylizowany?
Co jeśli podrapie dziecko?

Rudy z długim włosem, lubiacy dzieci i tolerujący psa. I za darmo- no większa szansa niż wygranie w totka, ale szansa bardzo mała. Takie koty rzadko się szwędają po ulicach. Łatwiej jednak było by kupić w hodowli, jesli bardzo zalezy na takim wyglądzie i wtedy to będzie nie tylko podobieństwo do rasy.

Jeśli jednak bardziej zależy na charakterze i dogadaniu się z psem i dziećmi- warto poczytać wątki na Kociarni, zobaczyć, który chwyci za serce.
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Śro sty 26, 2011 12:36 Re: zaadoptuje kota

Mysza pisze:Czy dzieci miały robione testy w celu sprawdzenia czy nie są uczulone na koty?

Rudy z długim włosem, lubiacy dzieci i tolerujący psa. I za darmo- no większa szansa niż wygranie w totka, ale szansa bardzo mała. Takie koty rzadko się szwędają po ulicach. Łatwiej jednak było by kupić w hodowli, jesli bardzo zalezy na takim wyglądzie i wtedy to będzie nie tylko podobieństwo do rasy.

Jeśli jednak bardziej zależy na charakterze i dogadaniu się z psem i dziećmi- warto poczytać wątki na Kociarni, zobaczyć, który chwyci za serce.
bardziej liczy sie charakter kota a przypominajacy wcale nie musi byc rasowy chyba tak napisałam ?oczywiscie nie wychodzacy bedzie wykastrowany badz wysterylizowany raczej przy małych dzieciach nie mam ochoty bawic sie w zakładanie kociej rodziny a jesli podrapie dziecko?nic nie bedzie byle nie dotkliwie dlatego szukam spokojnego majac 7lat suke tez liczyłam sie z tym ze pies moze chwycic dziecko szczescie od Boga nic na razie takiego nie miało miejsca

Good Girl

Post » Śro sty 26, 2011 12:42 Re: zaadoptuje kota

jeśli nie miały to nie radzę brać kota

a jesli podrapie dziecko?nic nie bedzie byle nie dotkliwie

a jak dotkliwie? jak ugryzie w samoobronie?

czy szukała Pani kota przez portale ogłoszeniowe? bo mam niejsne wrażenie że rozmawiałyśmy :roll:
AnielkaG

Post » Śro sty 26, 2011 12:51 Re: zaadoptuje kota

AnielkaG pisze:

czy szukała Pani kota przez portale ogłoszeniowe? bo mam niejsne wrażenie że rozmawiałyśmy :roll:

raczej nie nie szukałam nigdzie.mówie majac psa tez liczyłam ze moze mnie ugrysc czyz nie?trzeba szanowac zwierzeta a i one odwdziecza sie tym samym a nie gdybac ugryzie nie ugryzie

Good Girl

Post » Śro sty 26, 2011 13:20 Re: zaadoptuje kota

co oferujecie kotu?
ObrazekObrazekObrazek

Koszmaria

Od: Pon lut 04, 2008 1:17

Post » Śro sty 26, 2011 13:21 Re: zaadoptuje kota

AnielkaG pisze:

I ja odnoszę podobne wrażenie. :roll:
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Śro sty 26, 2011 13:34 Re: zaadoptuje kota

A skąd Pani jest?
U mnie w domu siedzi chyba kotek, jakiego Pani poszukuje... :mrgreen:

-Anula-

Od: Pt kwi 20, 2007 14:58

Post » Śro sty 26, 2011 13:38 Re: zaadoptuje kota

Good Girl pisze:
Mysza pisze:Czy dzieci miały robione testy w celu sprawdzenia czy nie są uczulone na koty?

bardziej liczy sie charakter kota a przypominajacy wcale nie musi byc rasowy chyba tak napisałam ?oczywiscie nie wychodzacy bedzie wykastrowany badz wysterylizowany raczej przy małych dzieciach nie mam ochoty bawic sie w zakładanie kociej rodziny a jesli podrapie dziecko?nic nie bedzie byle nie dotkliwie dlatego szukam spokojnego majac 7lat suke tez liczyłam sie z tym ze pies moze chwycic dziecko szczescie od Boga nic na razie takiego nie miało miejsca

No cóż przy kocie w typie rasy i do tego małym takie połączenie jest jak wygrana w totka. Jeśli zależy Pani na charakterze kota proszę szukać w dobrych hodowlach, które mogą Pani dokładnie powiedzieć jaki charakter maja rodzice i dziadkowie kota.
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Śro sty 26, 2011 13:38 Re: zaadoptuje kota

Koszmaria pisze:co oferujecie kotu?

Czy mieszkanie w mieście czy dom wolnostojący? Czy okna są zabezpieczone przed wypadnięciem kota?
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Śro sty 26, 2011 13:48 Re: zaadoptuje kota

Koszmaria pisze:co oferujecie kotu?

oferuje kotu pełna miske przyjazny dom pielegnacje w razie choroby opieke weterynaryjna jak pełnoprawnemu członkowi rodziny oferowałąbym kotu to samu co mojemu psu i innym kochanym członkom rodziny

Good Girl

Post » Śro sty 26, 2011 13:54 Re: zaadoptuje kota

a konkrety?
ObrazekObrazekObrazek

Koszmaria

Od: Pon lut 04, 2008 1:17

Post » Śro sty 26, 2011 14:13 Re: zaadoptuje kota

Koszmaria pisze:a konkrety?

ale jakie konkrety?mam wymienic kocia karme podac adres weterynarza?bo troszeczke nie rozumiem?nie musicie Panstwo mnie egzaminowac jestem odpowiedzialna osoba mam psa 7lat i zyje ma sie swietnie nie chce zrobic krzywdy kotu a dac dom tyle

Good Girl

[następna]