K-ów, zagłosuj na AFN jako kandydata w konkursie w KV!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sty 25, 2011 22:37 Re: K-ów, znowu sypnęło kotami ...

Klatka – łapka wolna. Czy ona ma trafić z powrotem na Wróblewskiego, bo tamta pani nie złapała kotki?

Zaniosłam toto z piwnicy sąsiadce - spokojnej starszej pani; w klatce zaczęło się zachowywać jak niegdysiejszy Dymitr; najpierw były efekty dźwiękowe, a potem próbowało mnie zabić przez kratę; aby przenieść musiałam iść po grube rękawice narciarskie, a następnie trzymać klatkę w odpowiedniej odległości zasięgu łapy od nogi.. Pani się uśmiechnęła i podziękowała za kota, mam nadzieję, że nie będzie w najbliższym czasie próbowała go pogłaskać ...
Boję się, że toto jest w ciąży, chciałam zapytać czy jest możliwość wysterylizowania na AFN? Najprawdopodobniej gdy nikt nie będzie już truł zwierząt, trafi z powrotem na wolność.

_namida_

Od: Pon mar 22, 2010 16:36

Post » Wto sty 25, 2011 22:43 Re: K-ów, znowu sypnęło kotami ...

Agnieszko, poszła wpłata bazarkowa za srebrny bazarek - 201 zł :ok: Dziękujemy darczyńcom! :1luvu: Szczegółowe rozliczenia w PW :)

Mam pytanie - czy ktoś dałby radę zamienić się ze mną/wziąć za mnie dyżur w tę sobotę rano?

milu

Od: Nie lis 30, 2008 10:47

Post » Wto sty 25, 2011 23:02 Re: K-ów, znowu sypnęło kotami ...

ustalone na pw - milu bierze ode mnie jutro wieczór (bo ja sobie gorączkuję), a ja od niej sobotę rano. o kurde, trzeba będzie wstać 8O

Kocuria

Od: Nie kwi 02, 2006 12:47

Post » Śro sty 26, 2011 0:08 Re: K-ów, znowu sypnęło kotami ...

milu pisze:Agnieszko, poszła wpłata bazarkowa za srebrny bazarek - 201 zł :ok: Dziękujemy darczyńcom! :1luvu: Szczegółowe rozliczenia w PW :)

dziękuję:)

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Śro sty 26, 2011 8:34 Re: K-ów, znowu sypnęło kotami ...

Tweety pisze:Jutro w Prosto z Polski cała prawda "ponoć" o schronisku w Korabiewicach, prowadzonym przez OPP. Zajawka potwierdza tę dziko bronioną przez Arkę "sielankę" :evil: Ze 2-3 lata temu Viva tam walczyła, Aga_Mazury ich wspierała ale byli be. No, to wyhodowano kolejną umieralnię ....

A można to gdzieś w intenecie oglądnąć?

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Śro sty 26, 2011 8:56 Re: K-ów, znowu sypnęło kotami ...

mahob pisze:
Tweety pisze:Jutro w Prosto z Polski cała prawda "ponoć" o schronisku w Korabiewicach, prowadzonym przez OPP. Zajawka potwierdza tę dziko bronioną przez Arkę "sielankę" :evil: Ze 2-3 lata temu Viva tam walczyła, Aga_Mazury ich wspierała ale byli be. No, to wyhodowano kolejną umieralnię ....

Możliwe że tu będzie można zobaczyć :

http://www.tvn24.pl/prosto_z_polski.html
IT'S OVER

Etiopia

Od: Pt gru 09, 2005 11:26

Post » Śro sty 26, 2011 9:58 Re: K-ów, znowu sypnęło kotami ...

W związku z faktem, że została wczoraj kociarzem tygodnia i Paris okazala się mieć jaja jak balony, szukamy imienia dla pieknego i filigranowego kocurka :twisted:

Może Tootsie ?

Ma ktos pomysły ?
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam,
co i los zwierząt; (...)
jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego,
i oddech życia ten sam.

Akima

Od: Czw kwi 23, 2009 8:32

Post » Śro sty 26, 2011 10:00 Re: K-ów, znowu sypnęło kotami ...

skoro piękny, to ja bym zostawiła. PARYS. taki imię zobowiązuje, mitologicznie. :-)
Obrazek

noemik

Od: Czw paź 11, 2007 21:15

Post » Śro sty 26, 2011 10:05 Re: K-ów, znowu sypnęło kotami ...

noemik pisze:skoro piękny, to ja bym zostawiła. PARYS. taki imię zobowiązuje, mitologicznie. :-)

zabił pieknego Achillesa, zdradził żonę i umarł samotnie 8O :o

Robert mu wczoraj Parys nadał, karteczka na klatce tez już zmieniona. Może rzeczywiscie niech zostanie.
co i los zwierząt; (...)
i oddech życia ten sam.

Akima

Post » Śro sty 26, 2011 10:13 Re: K-ów, znowu sypnęło kotami ...

A może IS? Bo IS to była pierwsza stolica Francji, którą porwało morze i potem, jak wybudowali nową, to chcieli, żeby była taka sama jak IS, czyli Par[eil]IS...
Gracja, nie znasz historii i podstawy, na jakiej Noemik stwierdziła, że Żaba jest mężczyzną, a propos Żaby, to jest od piątku po sterylce, ech, ech. :)
Obrazek Obrazek

lutra

Od: Czw kwi 05, 2007 13:02

Post » Śro sty 26, 2011 11:13 Re: K-ów, znowu sypnęło kotami ...

ale Parys ładna mężczyzna była.
:)
jak ten kot. :-)
Obrazek

noemik

Od: Czw paź 11, 2007 21:15

Post » Śro sty 26, 2011 11:31 Re: K-ów, znowu sypnęło kotami ...

HEJ

Kwestia zamówienia z zoo-dragona trochę się przedłużyła ponieważ P. Sławka nie było i czekałam na wycenę. Jeszcze wszystkiego nie mam, ale dzisiaj będę sukcesywnie odpowiadać na prw lub dzwonić podając ceny. Prośba do wszystkich którzy takowe prw otrzymają o pilna akceptacje lub zmianę zamówień :)

Chcę zamówić tak, żeby na piątek było wszystko w Krakowie, mam nadzieję że się uda biorąc pod uwagę to że jest środa :/
Obrazek

FUNDACJA STAWIAMY NA ŁAPY - NASZ WĄTEK NA FB https://www.facebook.com/stawiamynalapy/

katgral

Od: Pt gru 29, 2006 19:04

Post » Śro sty 26, 2011 11:31 Re: K-ów, znowu sypnęło kotami ...

Tak sobie myślę, że chyba nie powinnam być tymczasem. Zabieram koty zdrowe, a one potem się u mnie rozkładają :-(

Lenon juz po wizycie u weta (ja chyba zwariowalam skoro biorę dzień wolny na wizytę u weterynarza). Reaguje na steryd i na zmianę piasku na bezzapachowy. Podejrzenie astmy lub alergii. Powinna tu być jeszcze taka animka ze strzelaniem sobie w głowę. Pewnie że lepsze to niż FIP diagnozowany na początku, ale dlaczego on nie jest zdrowy.

Lutra, Noemik imię pieknego srebrnego kocurka w waszych rękach :-)
co i los zwierząt; (...)
i oddech życia ten sam.

Akima

Post » Śro sty 26, 2011 11:33 Re: K-ów, znowu sypnęło kotami ...

Etiopia pisze:
mahob pisze:

Możliwe że tu będzie można zobaczyć :

http://www.tvn24.pl/prosto_z_polski.html

Dzięki Etiopia :)

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Śro sty 26, 2011 12:10 Re: K-ów, znowu sypnęło kotami ...

Tunisia pisze:UWAGA,
wychodzący z psami lub wypuszczający koty w okolicy: ul. Wrocławska, na szerokości od ul. Świętokrzyskiej do Wójtowskiej, Litewska, Mazowiecka - ponura powtórka z Krzemionek,
przez ostatnie 2 dni nie udało się uratować 5 psów (info z najbliższej lecznicy na Mazowieckiej) zatrutych trutką na szczury w porozrzucanych kawałkach mięsa

W RMF MAX dzisiaj co jakiś czas podają komunikat - dołączają kolejne ulice, niestety nie pamiętam listy ale łącznie z ulicą Królewską........
IT'S OVER

Etiopia

Od: Pt gru 09, 2005 11:26

[poprzednia][następna]