Dwie pręgowane 2 letnie kotki mają dom-po raz 3-ci na zawsze

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt sty 21, 2011 12:47 Re: Dwie pręgowane 2 letnie kotki 3 raz szukają domu :(

może wreszcie ktoś zadzwoni, a ja dzisiaj idę po Wyborczą, przynajmniej będę zbierać te żółte strony na darmowe ogłoszenia i wysyłać
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Od: Pt lut 08, 2008 12:28

Post » Pt sty 21, 2011 14:02 Re: Dwie pręgowane 2 letnie kotki 3 raz szukają domu :(

Przypomniało mi się, że GW przychodzi do firmy, w której pracuję. Na szczęście były jeszcze gazety z poprzednich tygodni i mam 6 kuponów! :D

Betaka

Od: Nie lut 28, 2010 12:32

Post » Pt sty 21, 2011 14:51 Re: Dwie pręgowane 2 letnie kotki 3 raz szukają domu :(

Betaka pisze:Przypomniało mi się, że GW przychodzi do firmy, w której pracuję. Na szczęście były jeszcze gazety z poprzednich tygodni i mam 6 kuponów! :D

super! :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Post » Pon sty 24, 2011 10:22 Re: Dwie pręgowane 2 letnie kotki 3 raz szukają domu :(

Witam panny w poniedziałek. :D
Dzisiaj znalazłam maila z zapytaniem o allegro siostrzyczek. Serce mi mocniej zabiło, że jest potencjalny dom. Nadzieja szybko przerodziła się w zdumienie. Oto co przeczytałam:
„witam, prosze sprawdzic plec kotek? na zdjeciu numer 1 jest przybrana typowa poza do kopulowanie , zacisk zebami na karku kotki oraz poza pokrycia kota przez kotke. Nie podwazam zdania ale zwrocilo to moja uwage. Serdecznie pozdrawiam i zycze szybkiego znalezienie domu dla kotek.”
8O 8O 8O

Betaka

Post » Pon sty 24, 2011 11:02 Re: Dwie pręgowane 2 letnie kotki 3 raz szukają domu :(

no cóż 8O

to są na 100% kotki, przecież półtora roku temy były wysterylizowane :wink:

poza to zabawa, akurat aparat je tak uchwycił...

ech ci ludzie :cry:
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Post » Wto sty 25, 2011 12:30 Re: Dwie pręgowane 2 letnie kotki 3 raz szukają domu :(

a bojażliwa Esmeralda dzisiaj wyszła i z blatu w kuchni obserwowała rybki w akwarium, czając się do skoku... :kotek:
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Post » Wto sty 25, 2011 13:06 Re: Dwie pręgowane 2 letnie kotki 3 raz szukają domu :(

Brawo Esme :ok:

A są jakieś telefony? Bo na allegro jest kolejny obserwator :?

Betaka

Post » Wto sty 25, 2011 13:25 Re: Dwie pręgowane 2 letnie kotki 3 raz szukają domu :(

Betaka pisze:Brawo Esme :ok:

A są jakieś telefony? Bo na allegro jest kolejny obserwator :?

niestety na razie nikt nie dzwonił, a kotki się już wyluzowały i przyzwyczaiły :(
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Post » Wto sty 25, 2011 14:25 Re: Dwie pręgowane 2 letnie kotki 3 raz szukają domu :(

Cały czas trzymam kciuki za koteczki.

Niech w końcu znajdzie się rozsądny domek dla nich.
Obrazek**Obrazek**"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier

Petka

Od: Nie cze 22, 2008 23:31

Post » Wto sty 25, 2011 19:30 Re: Dwie pręgowane 2 letnie kotki 3 raz szukają domu :(

Betaka pisze:Witam panny w poniedziałek. :D
Dzisiaj znalazłam maila z zapytaniem o allegro siostrzyczek. Serce mi mocniej zabiło, że jest potencjalny dom. Nadzieja szybko przerodziła się w zdumienie. Oto co przeczytałam:
„witam, prosze sprawdzic plec kotek? na zdjeciu numer 1 jest przybrana typowa poza do kopulowanie , zacisk zebami na karku kotki oraz poza pokrycia kota przez kotke. Nie podwazam zdania ale zwrocilo to moja uwage. Serdecznie pozdrawiam i zycze szybkiego znalezienie domu dla kotek.”
8O 8O 8O

Czytając takie teksty i słuchając co chwilę, co potencjalni adoptujący mają mi do powiedzenia, naprawdę wątpię w rodzaj ludzki :evil: :evil: :evil:
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Śro sty 26, 2011 8:04 Re: Dwie pręgowane 2 letnie kotki 3 raz szukają domu :(

wczoraj miałam pierwszy telefon w sprawie siostrzyczek

Państwo są z Bierunia, nie mają dzieci, są małżeństwem z długim stażem, ale pani jest lekarzem i oddawanie ze względu na ciążę nie wchodzi w gre. Wiedzą, że koty nie są łatwe, że jest sikanie na początku. Chcą przyjść jutro je zobaczyć. Mają dom, przeprowadzki nie wchodzą w gre.

Wszystko wydaje się ok, bardzo fajni ludzie. Jest jedno ale. Dom jest 150m od drogi na Tychy. Mieli dwa koty od małego, rodzeństwo i niestety oba zginęły na tej drodze. Teraz szukają kotów, których nie chcą wypuszczać. Ale trzeba wymyśleć jak zabezpieczyć balkon. W oknach, które się otwiera można założyć siatkę na owady.

Siostrzyczki w poprzednim domu też mieszkały w domu na parterze, nie w bloku, ale nie były wypuszczane. W domu nie było balkonu, ogródek nie był nawet ogrodzony, a droga była blisko. Raz zdarzyło się, że jedna między nogami wybiegła na zewnątrz i schowała się pod autem. Pan zostawił dwi otwarte i ją wołał - zaraz wróciła i już więcej nie wyszła.
To są koty, które nie chcą wychodzić, bo zabrane były do domu jako kociaki.

Ale jak państwo z Bierunia mają duży ogród i balkon, to nie wiem jak to rozwiązać. Trzeba by zrobić takie podwójne drzwi z siatki. Boję się, że z czasem jak sie całkiem wyluzują za np. 2 lata to będą się interesować ogródkiem.

Co myślicie? Ludzie wydają sie fajni, pewnie zabezpieczą dom, jedyna rzecz, że mieszkają w głupim miejscu.
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Post » Śro sty 26, 2011 9:38 Re: Dwie pręgowane 2 letnie kotki 3 raz szukają domu :(

Wydaje mi się, że jeżeli zabezpieczą dom w miarę to czemu nie? Tak naprawdę jak kot ucieknie zawsze może mu się krzywda stać... niezależnie czy droga ruchliwa czy nie, czy mieszkają w domu czy w mieszkaniu, zawsze jest ryzyko... Może warto dać im szansę? O ile oczywiście się zdecydują...
Ale oczywiscie, na pewno sa ludzie z wiekszym doswiadczeniem w oddawaniu kotow do domow ;)
Kciuki za domek nieustanne :ok:
ObrazekObrazekObrazek
Kotu jest wszystko jedno co o nim myślisz. Jakiego władcę kuwety i okolic interesuje co myślą o nim poddani?

caldien

Od: Nie gru 12, 2010 17:19

Post » Śro sty 26, 2011 10:09 Re: Dwie pręgowane 2 letnie kotki 3 raz szukają domu :(

zoabczymy jakie będą wrażenia jutro na wizycie

jeżeli zabezpieczą dom, to też myślę że trzeba im dać szansę
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Post » Śro sty 26, 2011 10:17 Re: Dwie pręgowane 2 letnie kotki 3 raz szukają domu :(

Myślę, że ten dom byłby wielką szansą dla siostrzyczek. A przykre doświadczenie utraty ulubieńca na pewno wzmaga czujność i ostrożność opiekunów.

Caldien dobrze prawi :piwa: – bez względu na to, gdzie kot zamieszka ZAWSZE istnieje ryzyko, że wydostanie się na zewnątrz (mam w domu nałogowego uciekiniera i bariera w postaci klatki schodowej czasem wydaje się niedostateczna :roll: ). Niezadaszony balkon (taki tarasowy) tez można zabezpieczyć – służę gotowym rozwiązaniem, bo posiadam takowe ustrojstwo.

Za szczęsliwy finał :ok:

Betaka

Post » Śro sty 26, 2011 11:27 Re: Dwie pręgowane 2 letnie kotki 3 raz szukają domu :(

ale nam się tutaj klub fajny zrobił :ok:

a masz może zdjecie tego tarasu? pokazałabym tym ludziom że się da :ok:
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

[poprzednia][następna]