Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sty 23, 2011 21:31 Re: Rudo czarny dom, szóstka na pokładzie!!!

dwa miesiące temu było 2 - 3 miesiące, ale tak na moje oko ma około pół roku.... wyjdzie jak pójdziemy jutro do weta :twisted:
Fuksik wcina jedzonko - pozera właśnie drugą saszetkę mokrego 8O i kończy ją właśnie :lol: mały głodomór :wink:
Spieszę donieść - jest czarny z;
- białą szyjką od boczków do żeberek,
- białe kawałeczki pod noskiem, białe wąski na czarnym tle :D ,
- miedzy przednimi łapkami kawałek białego,
- biały brzuszek,
- i cztery skarpetki każda innej długości
Ufny, daje się brać na ręce, nie wyciaga pazurków nawet przy obcinaniu. Cukierek po pierwszym obwąchaniu zaczął syczeć na niego, Garfildosek również, Ryś uciekł, Puszek popatrzył obojętnie i poszedł spać do drugiego pokoju, a rademenes próbował polizać małego po łepku, ale Fuksik zaczął warczeć....
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

joarkadia

Od: Śro wrz 15, 2010 21:30

Post » Nie sty 23, 2011 22:04 Re: Rudo czarny dom, szóstka na pokładzie!!!

Z Cukierkiem szybko Ci poszło wyadoptowanie, to i z Fuksem nie będzie problemu. W końcu chłopak ma fuksa, nie? :mrgreen:

mrkevka

Od: Czw paź 28, 2010 18:23

Post » Pon sty 24, 2011 6:43 Re: Rudo czarny dom, szóstka na pokładzie!!!

Warkot w domu jak na dworcu jak express wjeżdża 8O
Fuksik siedzi biedak pod kanapą, a reszta kociaków probuje go obwąchać, bez rezultatu....
cukierek wydziera się i syczy, Ryś z podkulonym ogonem koło mnie siedzi, garfild poszedł do wanny a Puszek siedzi i się myje. W nocy o 2,40 awantura miedzy Cukrem a Fuksem spowodowała, że nakaz eksmisji dostał Cukierek...

joarkadia

Post » Pon sty 24, 2011 7:21 Re: Puszek, Garfild, Ryś, Rademenes i Cukierek - rudo biały dom

alix76 pisze:No to oficjalne gratulacje "zadziecienia" :lol: .
Oczywiście, zrobię fotki, jak trochę mały się oswoi i upewnisz się, że nic mu nie dolega - z tego, co widać, to na u odpowiedzialnych ludzi nie był :evil:

Mały ma się oswoić??? A kto spał mi na szyi i nie chciał zejść wogóle??? wdrapuje się po moich łydkach ze zręcznością małpki :!: :!:
Płucka też ma zdrowe, co słychać po odgłosach prób odstraszenia reszty kotów od siebie.... Dziś pójdziemy pewnie do weta na przegląd i szczepienie. Mam nadzieję, że dogada się jakoś z kotami....

joarkadia

Post » Pon sty 24, 2011 7:52 Re: Rudo czarny dom, szóstka na pokładzie!!!

:ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Pierwszy raz w życiu widziałam kota, który jednocześnie załatwia grubszą potrzebę fizjologiczną w kuwecie i warczy na drugiego kota lepiej niż traktor i próbuje przegonić go przednią łapą :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Jakim cudem nie wpadł pyszczulkiem w piasek - nie mam pojęcia, to istny cud :D :D :D Widok niesamowity, mina Rademenesa również - wykrzywiał łepek na wszystkie strony i zaczął wyć (dosłownie!!!)Spektakl z recitalem trwał parę minut w czasie których o mało nie spadłam z krzesła ze śmiechu.
Zdaje się, że Fuksik przysporzy mi wiele radości i śmiechu :1luvu: :1luvu: :1luvu:

joarkadia

Post » Pon sty 24, 2011 8:48 Re: Rudo czarny dom, szóstka na pokładzie!!!

Akrobata :mrgreen: oswojony, jednym słowem jest :wink: , wygimnastykowany też - cud nie kot!

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Pon sty 24, 2011 14:32 Re: Rudo czarny dom, szóstka na pokładzie!!!

Rzeczywiście, cudak..... :mrgreen:
Teraz morduje myszę, którą - z zgrozo! - zabrał Cukierkowi spod pyszczka tygrysim skokiem. Cukierek obrażony, fuka i syczy, Fuksik również broni się więc są cyrki. 8O Garfildek obserwuje ich z góry z pogardliwym wyrazem pyszczka, Puszek wyprowadził się na lodówkę a Ryś w torebki foliowe niegdyś umieszczone w dużym koszu. Rademenes coraz bliżej podchodzi do malucha.... Fuksik coraz pewniej się czuje mimo lekko wrogiej postawy Cukierka i wędruje już prawie po całym mieszkaniu

joarkadia

Post » Wto sty 25, 2011 9:05 Re: Rudo czarny dom, szóstka na pokładzie!!!

Nie wiem jak go tam nazywano, ale zaczyna reagować na Fuksika :mrgreen:
Wielkie boje, syki, fuki głównie z Cukierkiem, który poczuł się panem tego domu i próbuje podporządkować dobie Fuksa - z różnym rezultatem :D potem zgodnie jedzą z jednej miseczki :1luvu:
Garfildek trochę rozdrażniony ilością czarnych futer w domu i posykuje na oba maluchy. Za to w nocy nie mogłam się ruszyć - wszystkie sześć mnie obłożyły tak, że nie miałam jak przewrócić się z boku na bok. Fuksik wybrał miejsce przy mojej szyi, a Cukierek dosłownie po drugiej stronie - nie mógł być przecież gorszy, prawda?? Dopiero dziś pójdziemy do weta, bo wczoraj wróciłam o 21 z pracy dopiero i padłam jak pies pluto :roll:

joarkadia

Post » Śro sty 26, 2011 7:26 Re: Rudo czarny dom, szóstka na pokładzie!!!

Fajny maluszek :1luvu: :kotek: :ok:
Tutaj jest wątek pomocowy dla pingwinków w potrzebie: viewtopic.php?f=1&t=123265&p=6988819#p6988819

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Śro sty 26, 2011 20:25 Re: Rudo czarny dom, szóstka na pokładzie!!!

Fuksik przeżył swoją pierwszą kapiel;) nie powiem aby był zachwycony :wink:
Miaukolił niesamowicie, a Ryś z dwoma łapami na brzegu wanny dokładał się do śpiewu i miałam istny koncert 8O
Poza tym Cukierek i Fuksik ganiają się jak szalone po całym mieszkaniu :mrgreen:

joarkadia

Post » Czw sty 27, 2011 7:58 Re: Rudo czarny dom, szóstka na pokładzie!!!

Cukierek i Fuksik najpierw biją się i ganiają, a potem zgodnie idą spać obejmując się łapkami;)
Słodki widok :mrgreen:
Efekt nocnych gonitw - suszarka jak zwykle wywalana, kilka talerzy na podłodze (kara że nie chciało mi sie pozmywać wieczorem :wink: ), zrolowany dywan w przedpokoju i lekko wystraszony hałasem Ryś w moim plecaku :ryk:

joarkadia

Post » Pt sty 28, 2011 13:37 Re: Rudo czarny dom, szóstka na pokładzie!!!

Biedny Ryś :lol: może on daje do zrozumienia że ma dość szaleńców i się wyprowadza 8)
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Pt sty 28, 2011 20:27 Re: Rudo czarny dom, szóstka na pokładzie!!!

Po wadze mojego plecaka myślałam, że tam całe stado się zebrało :mrgreen:

joarkadia

Post » Sob sty 29, 2011 10:27 Re: Rudo czarny dom, szóstka na pokładzie!!!

Dziś wielki dzień Cukierka - jedzie do swojego DS!
Kilka nowych myszek, jego ulubiony sweterek na którym lubi spać, umowa, ksiażeczka zdrowia, obróżka - wszystko przygotowane :roll: Mały jakby coś czuł, bo chodzi i przytula się do każdego kota - tym razem nawet Garfildosek na niego nie syczy i sprzedał mu baranka, któy wystraszył Cukra...
Trzymajcie kciuki za pięknego, wspaniałęgo kocurka Cukierka i jego nowy dom :ok: :ok: :ok: :ok:

joarkadia

Post » Sob sty 29, 2011 10:43 Re: Rudo czarny dom, szóstka na pokładzie!!!

Och, Asiu ...
:ok: :ok:
:ok: :ok:

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

[poprzednia][następna]