Kicia po ciężkim wypadku UMARŁA['] - dług spłacony.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sty 25, 2011 20:20 Kicia po ciężkim wypadku UMARŁA['] - dług spłacony.

Na oczywistą prośbę zmieniam tytuł wątku na bardziej mam nadzieję udany i pasujący do chwili.
Mamy 10 dni na znalezienie doświadczonego DT dla kotki.
Wszelkie info w wątku lub u magdajedral - PW

Zaglądajcie tutaj: http://www.facebook.com/event.php?eid=190093141019964 :)

KOT PTRACONY PRZEZ SAMOCHOW PEKNIETE PODNIEBIENIE ZWICHNIETA RZUCHWA BEDZIE OPERACJA POTRZEBNY DT NA CZAS PO OPERACJI WSZYSTKO CALOSC INFORMACJI MAGDAJEDRAL POMOZMY BLAGAM NUMER MAGDY NA PW KOT MA SZANSE NIE POZWOLMY MU UMRZEC P.S. PISZE Z INFOMATU

Edit{graszka-gn}: Kicia zmarła rano 29. stycznia (*)"""""

magdajedral - Pią Lut 18, 2011 20:49 pisze:I prośba o zamknięcie wątku, dług został spłacony.

Dziekuję wszystkim którym nieobojętny jest los futrzastych.
Ostatnio edytowano Sob lut 19, 2011 0:19 przez graszka-gn, łącznie edytowano 5 razy
Powód: Zmieniłam tytuł na prośbę Magdy, zrobiłam dopisek w treści.
najszczesliwsza

Post » Wto sty 25, 2011 21:56 Re: KOT PO WYPADKU PILNIE DT MSZCZONOW INF MAGDAJEDRAL

POMOCY!!!

Magda jest jeszcze w lecznicy z kicią.
Nie wiadomo co będzie.
Wstępnie obrażeń wewn. nie ma tylko zwichnięta żuchwa i pęknięte podniebienie.
Miała być przewieziona gdzieś do innego weta chirurga który zdecyduje, czy operacja, czy ostatni zastrzyk...

Proszę bądźmy z Magdą duchem wszyscy, Magda jest w szoku do tej pory i jest tam z kotką sama!
najszczesliwsza

Post » Wto sty 25, 2011 22:16 Re: KOT PO WYPADKU PILNIE DT MSZCZONOW INF MAGDAJEDRAL

O Boziuu :( trzymamy za kicię i jej opiekunkę :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Anna Kubica

Post » Wto sty 25, 2011 22:22 Re: KOT PO WYPADKU PILNIE DT MSZCZONOW INF MAGDAJEDRAL

Razem z Magdą zawiozłyśmy kicię z myślą o uśpieniu.... jednak Pani weterynarz dała szansę, podała znieczulenie, narkozę, leki przeciw obrzękowi. Zrobiony został rentgen- widać złamane podniebienie i zwichniętą (lub jakoś tak) żuchwę. Kicia dostała narkozę i pojechała do Warszawy (niestety na miejscu nie było chirurga), nie wiadomo jakie ma szansę, czy przeżyje ale w lecznicy walczyła (liczą się minuty, dopóki nie pójdzie obrzęk na mózg) Widok był straszny, krew z pysia, połamane podniebienie, oczy na wierzchu.... nie szło nie płakać :cry:

Jeśli kicia przeżyje będzie potrzebny DT.

Błagam o kciuki, walczyła.... oby jak najdłużej.

Tusinka

Od: Pon cze 04, 2007 15:43

Post » Wto sty 25, 2011 22:47 Re: KOT PO WYPADKU PILNIE DT MSZCZONOW INF MAGDAJEDRAL

hop!

Tusinka

Post » Wto sty 25, 2011 22:53 Re: KOT PO WYPADKU PILNIE DT MSZCZONOW INF MAGDAJEDRAL

Niech walczy, ale bez bólu!

Wet na pewno podejmie dobrą decyzję.

Mi się zimno robi jak pomyślę co Magda tam przechodzi...
najszczesliwsza

Post » Wto sty 25, 2011 22:59 Re: KOT PO WYPADKU PILNIE DT MSZCZONOW INF MAGDAJEDRAL

Najważniejsze żeby nie cierpiała :(
Anna Kubica

Post » Wto sty 25, 2011 23:13 Re: KOT PO WYPADKU PILNIE DT MSZCZONOW INF MAGDAJEDRAL

Dotarłam kilka minut temu do domu.
Dziewczyni kicię zabrały i teraz tak jak pisała Tusinka musimy czekać na info od nich. Dzisiaj chyba spała nie będę. Niestety mam złe przeczucia, jak ją wetka odłączała od kroplówki to maleńka bardzo słabo już oddychała....... nawet sama weterynarz powiedziała, żę nie wyobraża sobie co by zrobiła gdyby teraz odeszła. Prosiła też o informacje o koteczce. Fajna babka, cieszę się, że na Nią trafiłyśmy. Mimo że nie jest chirurgiem i tylko farmakologicznie mogła jej pomóc.

A teraz powracam do spraw przyziemnych - KASA
W lecznicy wystawiono fakturkę na 157zł do uregulowania. Tusinka dała dziewczynom na paliwo (oczywiście oddam). Dlatego prośba o bazarki, wpłaty itp. bo jesli kicię uda się uratować (w co staram się mocno wierzyć) to też będzą potrzebne pieniądze. A poza tym miejscówa gdzie będzie mogła dojść do siebie.
magdajedral

Post » Wto sty 25, 2011 23:19 Re: KOT PO WYPADKU PILNIE DT MSZCZONOW INF MAGDAJEDRAL

trzymam kciuki za kicie, oby się udało, żeby nie cierpiała.

Tusinka

Post » Wto sty 25, 2011 23:21 Re: KOT PO WYPADKU PILNIE DT MSZCZONOW INF MAGDAJEDRAL

Magda z tym paliwem jakoś damy radę, przecież ja też się dorzucam dla kici.

Tusinka

Post » Wto sty 25, 2011 23:22 Re: KOT PO WYPADKU PILNIE DT MSZCZONOW INF MAGDAJEDRAL

Ja moge tylko potrzymać kciuki za kicię :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek

Iburg

Od: Wto sty 04, 2005 21:52

Post » Wto sty 25, 2011 23:22 Re: KOT PO WYPADKU PILNIE DT MSZCZONOW INF MAGDAJEDRAL

Kochana jesteś :1luvu:

Tak strasznie się martwię, dziewczyny nie dzwonią, nie piszą, chociaż mówi się że w takich sytacjach brak wiadomości to dobra wiadomość....
magdajedral

Post » Wto sty 25, 2011 23:25 Re: KOT PO WYPADKU PILNIE DT MSZCZONOW INF MAGDAJEDRAL

magdajedral pisze:Kochana jesteś :1luvu:

Tak strasznie się martwię, dziewczyny nie dzwonią, nie piszą, chociaż mówi się że w takich sytacjach brak wiadomości to dobra wiadomość....

i oby tak było....

Ja wymiękam, oczy mam już na zapałki, pisz jak tylko będzie jakieś info.

I prosimy wszystkich o duże kciuki!

Tusinka

Post » Wto sty 25, 2011 23:25 Re: KOT PO WYPADKU PILNIE DT MSZCZONOW INF MAGDAJEDRAL

Biedna kotulka :(
trzymam mocno kciuki, niestety tylko tak mogę pomóc :ok:
Oby Ci się udało maleńka!

ciekawa.swiata

Od: Śro paź 06, 2010 11:29

[następna]