» Wto sty 25, 2011 15:58
Proszę o pomoc. Biegunka u kota :((((((
Witam Wszystkich,
Zwracam się do Was z prośbą o radę. Mój kotek, Włodzimierz, jest chory. Ma 2 lata 5 miesięcy i od dłuższego czasu nie wiem co się z nim dzieje. Po każdym posiłku, wypróżnia się na dywan zamiast do kuwety - na domiar złego jego kał jest papkowaty. Leczę go u weterynarza ale nie widzę żadnej poprawy. Miał zrobione prześwietlenie z kontrastem na którym wyszło, że ma powiększoną / spuchniętą część jelita - z tąd podobno biegunki. Zażywał na to przez tydzień Metronidazol 1/4 tab. 2 razy dziennie. Oprócz prześwietlenia miał zrobione badanie krwi. Weterynarz powiedział, że wynika z nich iż Włodziu ma uszkodzoną wątrobę i trzustkę. Przed każdym posiłkiem podaje mu Amylan (je karmę Kattovit gastro, mokrą bo po suchej było bardzo źle) i raz dziennie 1/4 tabletki na regenerację wątroby. Bardzo się martwię bo z dorodnego kota (prawie 5kg) mam chucherko około 3 kg. Cały czas jest głodny, całymi dniami miauczy i prowadzi mnie do miski żebym go nakarmiła. Jak go nakarmię On idzie i wypróżnia się na dywan. Często też próbuje zjeść to co wykupkał. Bardzo się o niego martwię, właściwie myślę tylko o nim. Proszę, poradźcie coś. Pomóżcie!!