Babcia Emma, Melisa, Mania i Maja - fotki str. 89

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sty 24, 2011 23:09 Re: Babcia Emma, Melisa i Mania - nowe fotki str 5

Jest tak. Emmie zdecydowanie lepiej. Zaczęła jeść miękkie rzeczy. Badania wyszły idealnie. Zdecydowaliśmy się wiec zrobić jej sanacje jamy ustnej - usunąć trzonowce, które są w złym stanie i mogą powodować nawroty infekcji. Z reszty zębów zostanie zdjęty kamień.

U Mani nie widziałam już wiecej rzadkiej kupy (ani żadnej innej).
Mam kilka teorii - albo za dużo interwencji medycznych - drontal i szczepienia.
Albo ona za dużo je i miała niestrawnosc. Naprawdę, to malenstwo je wiecej niż inne kotki, jeszcze po nich dojadą. Zaczęłam jej zabierać miche po Meli i Emmie.
Poza tym jeszcze przyszło mi do głowy, ze ona zaczęła od kilku dni obgryzac taka podkładke na stół z włókna bananowca. Może jej zaszkodziło.

Nie było mnie w domu, jak Mela i Mania spał dziś razem pierwszy raz, ale mąż je dla mnie sfotografowal :1luvu:
Obrazek

Conchita

Od: Pt wrz 03, 2010 7:44

Post » Wto sty 25, 2011 7:14 Re: Babcia Emma, Melisa i Mania - nowe fotki str 5

Emmie na pewno taki zabieg przyniesie ulgę.Płacicie takie sumy u weta, że sądzę,iż narkoza powinna być wziewna i z anestezjologiem.
Cieszę się, że z Manią lepiej.To łakomczuch, fakt,ale zawsze taka była.Spala to wszystko, bo przecież to szaleniec.Conchita, za dużo tych zabiegów, to na bank.Efekt? Kotce zaszkodziło, Wy macie lżejszy portfel, a pan doktor szybko uzbiera na egzotyczne wakacje.
A zdjęcia wklejacie cudne, czekam więc na kolejne.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Wto sty 25, 2011 10:49 Re: Babcia Emma chora :( Melisa i Mania się kochają

Cholera - wczoraj Emmie było lepiej, a dziś znów niedobrze. Bolą ją zęby ewidentnie, przechyla główkę w prawa stronę i kładzie ją tym obolałym policzkiem na podłodze.
Ale najbardziej mnie martwi, że się przez sen posiusiała, przestała się kontrolować :cry: Nie, że trochę posikuje, tylko zdziwiona obudziła się w kałuży :( Nie wiem, jaki to może mieć związek z zębami :|

Mania zjadła dziś pół okładki od tomiku wierszy Norwida. Tekturowej :niewiemjakaikonka:
Czy jej to może zaszkodzić???

PS. Dr Google twierdzi, że tektura nie szkodzi kotom. Ufff.
Obrazek

Conchita

Post » Wto sty 25, 2011 12:03 Re: Babcia Emma chora :( Melisa i Mania się kochają

Maniuśce nie zaszkodzi, tylko dlaczego ma zjadać książki?
Martwię się Emmą.Może pojechać z nią na Białobrzeską, tyle dobrego się o tej klinice słyszy?Może napisz w temacie, co robić, forumowicze z Warszawy coś powinni doradzić.Tam są specjaliści okuliści, dentyści, kardiolodzy..itd, u nas tego nie ma.

ewar

Post » Wto sty 25, 2011 12:12 Re: Babcia Emma chora :( Melisa i Mania się kochają

Ja dzisiaj jestem w pracy (nie mogę codziennie brać zwolnienia na kota :? ), TZ wziął wolne i pojechał z nią do naszego weta, potem w zależności od jej stanu i tego co powiedzą, zawiezie ją do szpitala :cry:

Nasi weci - aczkolwiek fakt, drodzy - to są ludzie, którzy nie będą się brali za coś, co ich przerasta, myślę, że w razie czego go dalej pokierują... Boję się, że to sepsa...

Kiedy Conchita ciężko chorowała, skierowali ją do super specjalistów - Marcińskiego od USG, Micunia - onkologa.
Melkę z chorymi oczami skierowali do przychodni dr Garncarza - sami najlepsi lekarze, polecani na forum.

Mam nadzieję, że powiedzą, co dalej z Emmą :( Nie mogę się na niczym skoncentrować w pracy :|

Przenoszę się do swojego wątku o chorym kocie.
Obrazek

Conchita

Post » Wto sty 25, 2011 18:16 Re: Babcia Emma chora :( Melisa i Mania się kochają

Przykro mi z powodu Emmy :cry:
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

olafen

Od: Pon kwi 07, 2008 14:23

Post » Wto sty 25, 2011 21:58 Re: Babcia Emma chora :( Melisa i Mania się kochają

Cały wieczór spędzam na kanapie z trzema kotami. Widzę, ze Emmie pomaga moje towarzystwo, wiec się nie ruszam i każe sobie donosić kocyk, herbatę i książkę.
Emmunia czuje się kiepsko - obsikala pól mieszkania. Na szczęście po pierwszym zasiuraniu w kilku strategicznych miejscach rozlozylam chlonne podklady.
Emma Kładzie się, tam gdzie stoi i nie chciała leżeć na miękkich powierzchniach, tylko na podłodze. W końcu ja przekonałam,żeby położyła się na mnie.
Udało jej się zjeść trochę tunczyka. A teraz wtulona we mnie nawet mruczy (dziwnie, ale ona zawsze dziwnie mruczala). m&m tez z nami leżą i śpią.
Obrazek

Conchita

Post » Śro sty 26, 2011 8:16 Re: Babcia Emma chora :( Melisa i Mania się kochają

No dobra, chyba mamy przełom - Emma zjadła na śniadanie tuńczyka (ku wielkiej zazdrości młodych) i łazi, zamiast leżeć bezwładnie.
I przestała skręcać główkę w prawo. Bateria antybiotyków chyba wreszcie zadziałała.
Obrazek

Conchita

Post » Śro sty 26, 2011 8:51 Re: Babcia Emma chora :( Melisa i Mania się kochają

To się cieszymy. :ryk: :ryk: :ryk:

ewar

Post » Śro sty 26, 2011 10:05 Re: Babcia Emma chora :( Melisa i Mania się kochają

Bardzo się cieszę z przełomu :)

olafen

Post » Śro sty 26, 2011 13:11 Re: Babcia Emma chora :( Melisa i Mania się kochają

Conchita pisze:No dobra, chyba mamy przełom - Emma zjadła na śniadanie tuńczyka (ku wielkiej zazdrości młodych) i łazi, zamiast leżeć bezwładnie.
I przestała skręcać główkę w prawo. Bateria antybiotyków chyba wreszcie zadziałała.

:ok: :ok: :ok:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Śro sty 26, 2011 15:46 Re: Babcia Emma chora :( Melisa i Mania się kochają

Jak Emma?

ewar

Post » Śro sty 26, 2011 16:17 Re: Babcia Emma chora :( Melisa i Mania się kochają

Rano nie było tragicznie, a teraz nie wiem - TZ właśnie zerwał się z pracy, żeby ją zawieźć na zastrzyki i da mi znać - mam nadzieję niedługo.
Obrazek

Conchita

Post » Śro sty 26, 2011 17:24 Re: Babcia Emma chora :( Melisa i Mania się kochają

i jak tam Emma?
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Śro sty 26, 2011 18:28 Re: Babcia Emma chora :( Melisa i Mania się kochają

:?:

olafen

[poprzednia][następna]