Toruń/Czarny 4miesięczny Piotrello. Już w nowym domu.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon sty 24, 2011 13:05 Re: Toruń/Czarny 3miesięczny Piotrello. Może to Ty go pokochasz?

e opowiadasz Agata fajny kot z niego rośnie, idealny z niego kandydat na dokocenie, widać że dobrze się czuje w stadzie :wink:

PearlRain

Od: Pt gru 11, 2009 12:06

Post » Pon sty 24, 2011 13:35 Re: Toruń/Czarny 3miesięczny Piotrello. Może to Ty go pokochasz?

golla pisze:Pearl Rain jest zdania, że lepszy młody kot dla starych ludzi jak było w przypadku pana Stasia, jej znajomego z osiedla u którego zamieszkał młody kocurek. Pan Stasio się bardzo przy nim orzywił, poprostu ubyło mu lat i jest bardzo szczęśliwy. Nie wiadomo jak było w tym przypadku, mieli ludzie kotkę, która ich znała i tak naprawdę nie wiadomo dlaczego sobie od nich polazła. Może nie znała terenu, zagubiła się bądź jak była niewysterylizowana to poleciała za kocurem i tyle. Może pani, która dzwoniła nie powiedziała prawdy, bo kotka mogła zginąć pod samochodem. W każdym razie Pepe jeszcze znajdzie dom, to młody kociak, ma duuuże szanse.

golla musiałaś mnie źle zrozumieć, nie jestem zwolenniczką oddawania zwierząt do starszych ludzi, w wypadku Pana Stasia kot więcej czasu spędza na obchodzie terenu, cieszy mnie to bo Leoś jest młody a Pan Stanisław ma 78 lat wszystko się może zdarzyć tym bardziej że jest samotny ma jedynie dalszą rodzinę, za dużo zwierząt trafia do schronisk czy na ulicę po odejściu czy w czasie długiej choroby starszych opiekunów. Dlatego oddać do adopcji tak, ale nie ludziom w zaawansowanym wieku.

PearlRain

Post » Pon sty 24, 2011 13:40 Re: Toruń/Czarny 3miesięczny Piotrello. Może to Ty go pokochasz?

Wiecie co? Wkurzona jestem. Widzę sporo ogłoszeń, że ktoś przygarnie kota, tylko dlaczego zawsze chcą rude, "whiskasy" albo szylkretowe? Mnie zawsze było obojętnie jakie umaszczenie będzie miał kot. Owszem, mam słabość do czarnych, ale kot to kot.
Obrazek
Fell on black days

agatka84

Od: Pt lut 09, 2007 21:41

Post » Pon sty 24, 2011 13:45 Re: Toruń/Czarny 3miesięczny Piotrello. Może to Ty go pokochasz?

nieprawda-czarny to czarny i co ja na to poradzę :P
Biegaj sobie za TM kochana Misieńko [*]/26.05.2005r.-11.11.2010r./
===================================
Teraz w Twoim domku mieszka Miłka:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Prawda, że pięknota

Dom bez kota jest jak samolot bez pilota

ula-misia

Od: Pon lis 01, 2010 14:34

Post » Pon sty 24, 2011 13:54 Re: Toruń/Czarny 3miesięczny Piotrello. Może to Ty go pokochasz?

agatka84 pisze:Wiecie co? Wkurzona jestem. Widzę sporo ogłoszeń, że ktoś przygarnie kota, tylko dlaczego zawsze chcą rude, "whiskasy" albo szylkretowe? Mnie zawsze było obojętnie jakie umaszczenie będzie miał kot. Owszem, mam słabość do czarnych, ale kot to kot.

też czasem mam wrażenie, że ludziom się w d****ch przewraca, nieważne jaki kolor będzie miał kot ! ma być do kochania nie do podziwiania :ok:
z drugiej strony moim marzeniem jest wielki rudy marmurek, a mam niebiesko-dymnego tetryka :wink: to marzenie bo jak spotkam kota, przy którym coś zaiskrzy nie ważne że będzie miał inne umaszczenie niż rudy marmurek

PearlRain

Post » Pon sty 24, 2011 14:25 Re: Toruń/Czarny 3miesięczny Piotrello. Może to Ty go pokochasz?

Albo dzwonią i pytają się czy Piotruś ma na pewno 3-4 miesiące. Odpowiadam, że tak. Po czym pada pytanie, czy mam jakieś młodsze koty do adopcji. :evil: Ludzie, ogarnijcie się.
Obrazek
Fell on black days

agatka84

Post » Pon sty 24, 2011 14:58 Re: Toruń/Czarny 3miesięczny Piotrello. Może to Ty go pokochasz?

Parę aktualnych zdjęć Piotrka. Ciężko jest zrobić temu piernikowi zdjęcia, bo on jest ciągle w ruchu, a jak już się uda to się okazuje, że urodą to on nie grzeszy.

Tutaj wygląda najładniej
Obrazek

Tutaj jest wkurzony, że go w ogóle dotykam i zawracam mu głowę

A tutaj włączył mu się tryb tzw. szajby. Zaświeciło słońce i zaczął skakać jak szalony.
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
Fell on black days

agatka84

Post » Pon sty 24, 2011 15:04 Re: Toruń/Czarny 3miesięczny Piotrello. Może to Ty go pokochasz?

Jakie on robi miny!! :ryk: :ryk: :ryk:
Sprawne Łapy Fizjoterapia Zwierząt http://sprawnelapy.pl/
Fundacja KOT http://fundacjakot.pl/

justyna p

Od: Pon paź 18, 2010 19:45

Post » Pon sty 24, 2011 15:10 Re: Toruń/Czarny 3miesięczny Piotrello. Może to Ty go pokochasz?

Brzydal się z niego zrobił i tyle.

justyna p pisze:Jakie on robi miny!! :ryk: :ryk: :ryk:

Byś widziała jaką ma minę jak wstaje i jest jeszcze zaspany. Normalnie marszczy brwi 8O Widok zabójczy.
Obrazek
Fell on black days

agatka84

Post » Pon sty 24, 2011 15:57 Re: Toruń/Czarny 3miesięczny Piotrello. Może to Ty go pokochasz?

Ludzie, jak byłam dzieckiem to miałam rude włosy i moja siostra zresztą też, nie bardzo je lubiłyśmy, bo tylko stare babcie na ulicy nas zaczepiały, że taki kolor włosów jest teraz modny i one by taki chciały, dzieciakom się nie podobały i nazywały nas bigosami :lol:
Ludzie, bigosów na świecie jest mało, ludzi jak i kotów, ja miałam to nieszczęście w szczęściu dla niektórych oczywiście, że urodziłam się właśnie taka oryginalna, ale oryginalność bywa czasem trudna. Pewnie nie jeden dziki, rudy kot wolałby być szary, mniej widoczny i nierzucający się w oczy. Najważniejsze w życiu jakim się jest miłym czy nie, kolor umaszczenia jest nieistotny.

golla

Od: Wto sty 13, 2009 20:56

Post » Pon sty 24, 2011 15:59 Re: Toruń/Czarny 3miesięczny Piotrello. Może to Ty go pokochasz?

Pearl Rain, zyczę panu Stasiowi, żeby jeszcze przeżył Leosia. ..... byłby chyba około setki :roll: , zresztą Leoś go odmłodził. 100 lat panie Stanisławie :ok:

golla

Od: Wto sty 13, 2009 20:56

Post » Śro sty 26, 2011 9:01 Re: Toruń/Czarny 3miesięczny Piotrello. Może to Ty go pokochasz?

Piotruś nadal do wzięcia, zapraszam :mrgreen:
Obrazek
Fell on black days

agatka84

Post » Czw sty 27, 2011 13:07 Re: Toruń/Czarny 3miesięczny Piotrello. Może to Ty go pokochasz?

Ludzie to wstydu nie mają. Wczoraj ktoś mi przysłał sms w sprawie Piotrka ( z pytaniem czy jest nadal do adopcji ) z bramki internetowej 8O Podali jeszcze swój numer telefonu, żebym odpisała. Wściekłam się. Po paru godzinach ochłonęłam i im odpisałam, że ogłoszenie jest aktualne. Cisza :evil:
Obrazek
Fell on black days

agatka84

Post » Czw sty 27, 2011 17:15 Re: Toruń/Czarny 3miesięczny Piotrello. Może to Ty go pokochasz?

:ryk: :ryk: :ryk: - a ja kiedyś byłam czarna a teraz jestem siwa :P
Biegaj sobie za TM kochana Misieńko [*]/26.05.2005r.-11.11.2010r./
===================================
Teraz w Twoim domku mieszka Miłka:

Prawda, że pięknota

Dom bez kota jest jak samolot bez pilota

ula-misia

Od: Pon lis 01, 2010 14:34

Post » Sob sty 29, 2011 17:59 Re: Toruń/Czarny 3miesięczny Piotrello. Może to Ty go pokochasz?

ula-misia pisze::ryk: :ryk: :ryk: - a ja kiedyś byłam czarna a teraz jestem siwa :P

ula-misia, czy Ty nie nasłałaś nikogo z Włocławka do mnie w sprawie Piotruli, bo widzę, że jesteś stamtąd :?: :wink:
Rozmawiałam dzisiaj z bardzo sympatyczną i sensowną panią o adopcji Piotrka albo Kamila. Ma jeszcze dzwonić w poniedziałek, żeby omówić szczegóły, jednak nie chcę się za bardzo nakręcać, że być może tym razem się poszczęści z adopcją, bo ostatnio ludzie nie dotrzymują słowa.

agatka84 pisze:Ludzie to wstydu nie mają. Wczoraj ktoś mi przysłał sms w sprawie Piotrka ( z pytaniem czy jest nadal do adopcji ) z bramki internetowej 8O Podali jeszcze swój numer telefonu, żebym odpisała. Wściekłam się. Po paru godzinach ochłonęłam i im odpisałam, że ogłoszenie jest aktualne. Cisza :evil:

Ktoś się jednak odezwał. Pan napisał dłuższego maila o sobie i przygarniętej kotce, dla której szuka kumpla do towarzystwa. Mailowaliśmy do wczoraj i na razie znowu cisza. W między czasie zadzwoniła w/w pani, więc nie wiem jak sytuacja się rozwinie.
Ostatnio edytowano Sob sty 29, 2011 18:03 przez agatka84, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
Fell on black days

agatka84

[poprzednia][następna]