70 bezdomnych głodnych kotów..Potrzebne wsparcie na STERYLKI

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sty 21, 2011 22:32 Re: Ponad 70 bezdomnych, głodnych kotów...Potrzebna KARMA i DT!!

No to koty wiedziały, co robią, że nie dały się tam przenieść :piwa: ale ogólnie masakra jest, woda się z rzeki wylewa :| Nasze łąki są zalane :(

Cudak1

Od: Pt wrz 04, 2009 17:39

Post » Pt sty 21, 2011 23:30 Re: Ponad 70 bezdomnych, głodnych kotów...Potrzebna KARMA i DT!!

Sam nie wiem. Jak patrzę na naszych milusińskich siedzących w śmietniku i w okolicach to serce mi się kraje.

Ale one za mądre były i za nic w świecie do klatki wejść nie chciały, nawet gdy człowiek był w odległości ~ 5 metrów. Więc za bardzo nikt z nas nie miał nic do gadania, same zadecydowały i trzeba to uszanować chyba ;)
Jestem kocurem ;) Obrazek

Obrazek Obrazek

anduk

Od: Pon kwi 26, 2010 2:39

Post » Sob sty 22, 2011 10:35 Re: Ponad 70 bezdomnych, głodnych kotów...Potrzebna KARMA i DT!!

Powodzenia w łapaniu na sterylki! :ok:
Cycek jest w wieku mojego Ciastka, trzymam kciuki za dom dla niego.

Weihaiwej

Od: Pon maja 23, 2005 19:34

Post » Sob sty 22, 2011 13:42 Re: Ponad 70 bezdomnych, głodnych kotów...Potrzebna KARMA i DT!!

Dziękujemy za kciuki :)
Ciastek i Cycek wizualnie są nawet do siebie podobni :)
Własność Nelli, Luny, Kłopotka i księcia Rudolfa :)
ObrazekObrazekObrazek

envy

Od: Pon kwi 26, 2010 15:51

Post » Sob sty 22, 2011 15:07 Re: Ponad 70 bezdomnych, głodnych kotów...Potrzebna KARMA i DT!!

Oboje mają bardzo mądre spojrzenie :wink:

Obrazek Obrazek

anduk

Post » Nie sty 23, 2011 8:42 Re: Ponad 70 bezdomnych, głodnych kotów...Potrzebna KARMA i DT!!

Eh, pomylkowo wkleilam zdjecie tu. Ale nic to,pozdrawiam dzielnych kociarzy :mrgreen:

kya

Od: Śro mar 14, 2007 17:09

Post » Nie sty 23, 2011 11:43 Re: Ponad 70 bezdomnych, głodnych kotów...Potrzebna KARMA i DT!!

Można by rudzielce wkleić na wątek Czerwieniami malowane - zbiorczy wątek rudzielców szukających domów.

Weihaiwej

Od: Pon maja 23, 2005 19:34

Post » Nie sty 23, 2011 14:57 Re: Ponad 70 bezdomnych, głodnych kotów...Potrzebna KARMA i DT!!

O fajnie. Porobię im zdjęcia przy najbliższej okazji.

Obrazek Obrazek

anduk

Post » Nie sty 23, 2011 18:51 Re: Ponad 70 bezdomnych, głodnych kotów...Potrzebna KARMA i DT!!

Odwiedziłam dziś na spacerze portowe koty, akurat była u nich Pani Basia z jedzonkiem i przyszły wszystkie :)
Najmłodszy podrzutek nie żyje :( P. Basia mówi, że to pewnie dzieciaki, które przychodzą do GOKu (obok portu) go zabiły, ale mi bardziej wyglądał, jakby był potrącony... W każdym razie ktoś się pofatygował i przerzucił go przez bramę na teren portu :roll: Widziałam też tą nową kotkę (czarna z białym, śliczna, duża, gruba i bardzo oswojona). Przydałby się dla niej DT, bo naprawdę wygląda, jakby była domowym kotem. W każdym razie złapanie jej nie będzie problemem ;)

Cudak1

Post » Nie sty 23, 2011 19:15 Re: Ponad 70 bezdomnych, głodnych kotów...Potrzebna KARMA i DT!!

Bardzo przykra wiadomość :( Najpierw małego wyrzucono, a teraz marny koniec.

Dla kocicy warto szukać domu jak najszybciej i o sterylkę zadbać. Jest ufna wobec ludzi i może za to zapłacić gorzką cenę, będąc na wolności. Przed sterylizacją i po niej oczywiście użyczymy koteczce naszej ciepłej łazienki.

P.S Lokalna prasa chce nam pomóc, umieszczając artykuł o naszych kotach, z namiarami na konto itp. :) Chyba nie odmówimy ? :)
ObrazekObrazekObrazek

envy

Post » Nie sty 23, 2011 19:28 Re: Ponad 70 bezdomnych, głodnych kotów...Potrzebna KARMA i DT!!

envy pisze:Bardzo przykra wiadomość :( Najpierw małego wyrzucono, a teraz marny koniec.

Szkoda go, tym bardziej, że podobno był oswojony i zdrowy :( ale łatwiej wyrzucić, niż szukać kociakowi domu :evil:

envy pisze:Dla kocicy warto szukać domu jak najszybciej i o sterylkę zadbać. Jest ufna wobec ludzi i może za to zapłacić gorzką cenę, będąc na wolności. Przed sterylizacją i po niej oczywiście użyczymy koteczce naszej ciepłej łazienki.

Najlepiej byłoby, gdyby po sterylce nie musiała już wracać do portu... :|
Szkoda, że nie miałam ze sobą aparatu (bo w ogóle nie planowałam tamtędy iść i nie wiedziałam, że akurat uda mi się trafić w porę karmienia), gdyby były zdjęcia można by założyć jej osobny wątek - prędzej znalazłby się DT.

envy pisze:P.S Lokalna prasa chce nam pomóc, umieszczając artykuł o naszych kotach, z namiarami na konto itp. :) Chyba nie odmówimy ? :)

Super by było :) Kto będzie pisał ten artykuł?

Cudak1

Post » Nie sty 23, 2011 19:39 Re: Ponad 70 bezdomnych, głodnych kotów...Potrzebna KARMA i DT!!

Artykuł ja zredaguję, przy pomocy Anduka ( udostępnimy też zdjęcia). Myślę, że będziemy się posiłkować również tym, co na stronie Kociej Doliny dzięki Tobie umieszczono, jeśli nie masz nic przeciw. To w naszym "Echu" ma się ukazać :)
Kiedyś współpracowałam z czasopismem ekologicznym "Zielona Arka". Może do nich też się zwrócę.
ObrazekObrazekObrazek

envy

Post » Nie sty 23, 2011 21:18 Re: Ponad 70 bezdomnych, głodnych kotów...Potrzebna KARMA i DT!!

Bardzo smutne wieści z portu.

Obrazek Obrazek

anduk

Post » Pon sty 24, 2011 12:01 Re: Ponad 70 bezdomnych, głodnych kotów...Potrzebna KARMA i DT!!

envy pisze:Artykuł ja zredaguję, przy pomocy Anduka ( udostępnimy też zdjęcia).

Mam nadzieję, że będzie jakiś pozytywny odzew ze strony mieszkańców :ok:

envy pisze:Myślę, że będziemy się posiłkować również tym, co na stronie Kociej Doliny dzięki Tobie umieszczono, jeśli nie masz nic przeciw.

Nie mam nic przeciwko, ale jeśli nie byłoby to problemem, to chciałabym przeczytać artykuł, zanim pójdzie do druku ;)

Cudak1

Post » Pon sty 24, 2011 15:12 Re: Ponad 70 bezdomnych, głodnych kotów...Potrzebna KARMA i DT!!

Jasne, nic bez Twojej akceptacji do mediów się nie wydostanie ;)
ObrazekObrazekObrazek

envy

[poprzednia][następna]