Moja gromadka - Kituś['],Nutka[']; Pawełek i Antoś z felv...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sty 23, 2011 11:48 Re: Moja gromadka - Joaś w DS:)) Dziękujemy Św Mikołajowi :)))))

Liwia_, ogromne dzięki za bazarek! :1luvu:

Wczoraj zawieźliśmy Michasię do punktu przerzutowego :wink: do Koluszek. Wyjechaliśmy zaopatrzeni w kanapki, termosy z herbatą i kawą, traktując ten wyjazd jak swoistą wycieczkę. Michasia i Zocha na tylnym siedzeniu zainstalowane. Nawigacja włączona. Jedziemy. Pogoda była super, jasno, czyste ulice, mały ruch. Jechało się bardzo dobrze, tylko niestety już prawie przy Koluszkach nawigacja oszalała i kazała nam jechać w las. Zgubiliśmy się nieco, no i pani Michasi trochę na nas poczekała. Ale dotarliśmy. Michasia została przepakowana, formalności dokonane, pani okazała się 'na żywo' z tych, co to się lubi od pierwszego spojrzenia, naprawdę fajna, no i już musiały z Michasią jechać, bo miały zaraz pociąg powrotny do Warszawy.
Zocha obwąchała cały teren wokół dworca, ale siku nie zrobiła.
Ruszyliśmy z powrotem. Tym razem bez przeszkód i błądzenia. Tylko Zocha nie chciała sikać na żadnym postoju. Ona chyba tylko w naszym ogrodzie potrafi się swobodnie załatwić. Ale zadowolona była strasznie - ona uwielbia jeździć autem. No i wzbudzała u innych kierowców uśmiech, taka piękna blondina z niej przecież. :lol:

Dostałam wczoraj wieści, że Michasia zainstalowała się za kibelkiem, zestresowała się bidula tym wszystkim. Ale mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze.

Chciałam bardzo podziękować Liwii_ za znalezienie tego domu :1luvu: i ogłaszanie Michasi, a także Mahob i Justynie8585 za ogłoszenia.
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Nie sty 23, 2011 13:49 Re: Moja gromadka - Joaś w DS:)) Dziękujemy Św Mikołajowi :)))))

Nowinka

Obrazek Obrazek

Takie fotki udało się zrobić w klatce. Prawda, że ma bardzo smutne oczka?
Biedna kocinka. Jest słodka, łagodna, kochana. Ale boi się. Bardzo się boi, i przy podawaniu zastrzyków bardzo się stresowała, do tego stopnia, że mnie ugryzła. Wyrwała mi się też z rąk, bo akurat podrapała mnie w ranę, którą zrobiła mi Elunia (we wnętrzu dłoni, to cholernie boli), i uciekała przed nami. Okropne to było. Przeszliśmy na antybiotyki w tabletkach, nie ma problemu z podawaniem.
Wczoraj miała stan podgorączkowy, dostała tolfedynę.
Tomek też uszył jej taki kubraczek, żeby nie pracowała przy tym brzuszku (dziękujemy Liwii_ za wskazówki!), i jak ją ubierał w ten kaftanik, to można ją było widzieć. Nowinka leżała, opatulona jak parówka w materiał, zadowolona, mrucząca... :D W klatce po chwili kubraczek był zdjęty - nie ten fason? Kolor nie taki? :wink:
Koteczka jest przekochana, bardzo skrzywdzona.
Bardzo nam jej żal, stąd te emocje w postach. Czasem nie da się inaczej, bo za dużo tego wszystkiego.
Żal przede wszystkim, że kotka była wypieszczonym miziakiem, a teraz nie wiem jak długo trzeba będzie wyprowadzać ją na prostą, żeby znowu zaufała.... Gdyby była kotem adopcyjnym, mogłaby za tydzień być w swoim nowym domu, a tak...
Obrazek Obrazek

anita5

Post » Nie sty 23, 2011 13:52 Re: Moja gromadka - Joaś w DS:)) Dziękujemy Św Mikołajowi :)))))

I jeszcze chciałam pokazać Landrynkę, co przyszła do garazu, jak Tomek naprawiał auto:

Obrazek :1luvu:

A tak się napuszyła na widok Gucia:

Obrazek

Czekają ją badania krwi (martwi mnie, że bardzo dużo pije) i sterylka oraz szczepienie.
Obrazek Obrazek

anita5

Post » Nie sty 23, 2011 14:28 Re: Moja gromadka - Joaś w DS:)) Dziękujemy Św Mikołajowi :)))))

Zapraszam na bazarek na feliway dla Nowinki...

viewtopic.php?f=20&t=123156
Obrazek Obrazek

anita5

Post » Nie sty 23, 2011 15:32 Re: Moja gromadka - Joaś w DS:)) Dziękujemy Św Mikołajowi :)))))

I jeszcze bazarek dla Burania, Eluni, Kuleczki, Nowinki i Landrynki:

viewtopic.php?f=20&t=123160
Obrazek Obrazek

anita5

Post » Nie sty 23, 2011 15:44 Re: Moja gromadka - Joaś w DS:)) Dziękujemy Św Mikołajowi :)))))

Strasznie to smutne co spotkało tą kicię :(
Ważne że już u Was :ok: :1luvu:
Obie piękne i Nowinka i Landrynka :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Nie sty 23, 2011 17:30 Re: Moja gromadka - Joaś w DS:)) Dziękujemy Św Mikołajowi :)))))

Landrynka jest piękna :) Oby tylko zdrowie jej dopisywało :ok:
A Nowinka biedniutka - ale mam nadzieję, że wyjdzie na prostą. I że szybko się przekona co to znaczy dobry człowiek :ok:

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Nie sty 23, 2011 18:26 Re: Moja gromadka - Joaś w DS:)) Dziękujemy Św Mikołajowi :)))))

Coś dla rozweselenia niedzielnego - Pucuś w podbieraku i jego tylne nóżki...

Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

anita5

Post » Nie sty 23, 2011 18:28 Re: Moja gromadka - Joaś w DS:)) Dziękujemy Św Mikołajowi :)))))

:ryk:
dzięki, tego mi było dziś trzeba!
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Nie sty 23, 2011 18:46 Re: Moja gromadka - Joaś w DS:)) Dziękujemy Św Mikołajowi :)))))

I jeszcze moja wielka miłość - Kuleczka

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

anita5

Post » Nie sty 23, 2011 18:47 Re: Moja gromadka - Joaś w DS:)) Dziękujemy Św Mikołajowi :)))))

Kuleczka cudny jak zawsze :1luvu:

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Nie sty 23, 2011 19:50 Re: Moja gromadka - Joaś w DS:)) Dziękujemy Św Mikołajowi :)))))

Bardzo smutne to Wasze pisanie o Nowince :( Szkoda bardzo koteczki :(

Landrynka śliczna, słodka jak cukiereczek :1luvu:
Pucuś w podbieraku :mrgreen: Jemu tak wygodni ? :ryk:
Kuleczka, słodziak :1luvu:
Obrazek

carmella

Od: Nie lut 29, 2004 14:46

Post » Nie sty 23, 2011 21:12 Re: Moja gromadka - Joaś w DS:)) Dziękujemy Św Mikołajowi :)))))

mahob pisze:Nowinka biedniutka - ale mam nadzieję, że wyjdzie na prostą. I że szybko się przekona co to znaczy dobry człowiek :ok:

Mocne kciuki za to :ok: :ok: :ok:

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Pon sty 24, 2011 0:44 Re: Moja gromadka - Joaś w DS:)) Dziękujemy Św Mikołajowi :)))))

Biedna Nowinka... Szkoda, że kubraczek został rozpracowany, bo chyba byłoby to dla niej fajne wyjście. Może faktycznie kolor nie ten? ;)
Koty prześliczne, wszystkie... Ale Kuleczka chyba najcudniejszy ;) I pucusiowe łapeczki :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

Post » Pon sty 24, 2011 0:48 Re: Moja gromadka - Joaś w DS:)) Dziękujemy Św Mikołajowi :)))))

Zapraszam na bazarek viewtopic.php?f=20&t=123183 :D

Nowinko, noś śliczny kubraczek, żeby brzusio się zagoił :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Madziulla

Od: Pt lis 13, 2009 10:05

[poprzednia][następna]