Niepełnosprytny Maniuś i gruby Stefan nowe fotki str 54 :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sty 13, 2011 21:33 Re: Niepełnosprytny Maniuś mój&Stefan tżeta -_-'

qlenko, to ten sam drapak, tylko dojechał do nas dopiero wczoraj :?

Koty przespały na nim całą noc - Stefan go uwielbia, niestety Maniuś się boi. Będę musiała mu dorobić coś w stylu podjazdu dla inwalidów lub drabinkę :mrgreen:

Chyba ten co mi wpadł w oko jako pierwszy byłby lepszy ... :(
No, ale nic jest i pełni swoją funkcję, koty go drapią, skąd wiedziały, że tak trzeba?

Co do miejsca, to też mamy mało. Cały czas liczymy na to, że się przeprowadzimy do nowego mieszkania, które ma 100m2 tylko, że jesteśmy lekko dyskryminowani i trochę się proces przeciąga.
Blaski i cienie życia na emigracji :?

Weihaiwej idę obadać wasz mebel :D
Obrazek

Miss

Od: Wto gru 01, 2009 13:59

Post » Sob sty 15, 2011 21:56 Re: Niepełnosprytny Maniuś mój&Stefan tżeta -_-' robimy badania!

W przyszłym tygodniu idę z Maniusiem zrobić mu test na FIV, zastanawiam się jeszcze jakie badania mu porobić. Może by ciocia pixie nam podpowiedziała :) Gdyby nie oczka i uszy (znowu!), to byłby okazem zdrowia, ale jeszcze nigdy nie robiłam mu żadnych tego typu badań więc chyba wypada :)

Zastanawiam się też czy nie zrobić mu testów na chlamydię i toxo. Czekamy na podpowiedzi, a tymczasem prezentujemy grubasa przy wigilijnym stole :D

Obrazek
Ostatnio edytowano Śro sty 19, 2011 15:15 przez Aleba, łącznie edytowano 1 raz
Powód: Zbyt duże zdjęcie zamieniłam na miniaturkę
Obrazek

Miss

Post » Sob sty 15, 2011 22:52 Re: Niepełnosprytny Maniuś mój&Stefan tżeta -_-' robimy badania!

Ależ Stefan ma kark, żeby nie powiedzieć karczycho :twisted: :ryk:
Maniusiowi trzeba powiedzieć, żeby nie układał się tak do zdjęć, bo wygląda na grubszego ;) Ładne chłopaki, jak zawsze.

Ja tam na badaniach nie znam się, ale mojej robiłam badania krwi, w tym cukier, oraz moczu. Wtedy wszystko wyszło, co miało wyjść.

maueczarne

Od: Pon sie 17, 2009 13:45

Post » Sob sty 15, 2011 23:12 Re: Niepełnosprytny Maniuś mój&Stefan tżeta -_-' robimy badania!

Maniuś jest takim tłuścioszkiem najsłodszym - gdzie się go nie dotknie to jest mięciutki :D Uwielbiam go!
Właśnie też nie bardzo wiem co mu porobić. Raz miał tylko robione badania moczu na drugi dzień po przywiezieniu ze schronu i miał stan zapalny. Teraz niby jest wszystko w porządku, ale jak już mu będą pobierać krew do testów, to może i wszystko inne porobić.

Co do Stefana - strasznie ciężko nam idzie odchudzanie. On jest tak rozpuszczony, że aż mnie to przeraża. Jak ja mogłam go tak zepsuć 8O Kłoci się ze mną na każdym kroku, bije mnie, rzuca się na mnie jak mu przyleję w tyłek gazetą, a póżniej przychodzi, obliże mi całą twarz i zadowolony. Jeszcze tżet go kilka razy w tygodniu bierze do kolegów na piwko, to już w ogóle czuj się ważny 8O Kradnie jedzenie gdzie tylko może :? Przyszło nam teraz 14kg Orijena, którego on nie znosi mam nadzieję, że trochę schudnie, bo w końcu zawału dostanie. 10kg kota :!:
Maniuś 4400g, a rok temu było 1700g :D
Obrazek

Miss

Post » Nie sty 16, 2011 0:50 Re: Niepełnosprytny Maniuś mój&Stefan tżeta -_-' robimy badania!

Ile Stefan waży? 8O To gigant a nie kot. Koniecznie trzeba byłoby odchudzić. Chociaż... wiem co to znaczy odchudzanie. Klara nie straciła na wadze moim zdaniem, może minimalnie. Ona jest większa niż inne kotki, trochę tłuszczyku na brzuchu ma fakt, ale otyła jakaś nie jest ;) Taki jej urok. Ale pilnuję mocno jej wagi, żeby nie skoczyło. Także przerzuciłyśmy się na Orijena (znaczy ona sama, ja jeszcze nie :twisted: ). Nie lubi go zbytnio, co skutkuje normalnym jedzeniem,a nie rzucaniu się na miskę. To co dostaje na cały czas mojej pracy dzieli na porcje, a nie zjada na raz. I męczę ją tym Orijenem Grasslandem bo najmniej go lubi :twisted:

maueczarne

Post » Nie sty 16, 2011 10:29 Re: Niepełnosprytny Maniuś mój&Stefan tżeta -_-' robimy badania!

O Wy wredne kobiety ;) tak męczyć koty!
Miss, nie chce Ci się jednak spróbować z barfem? To by było najlpesze wyjście, tylo kotu trzeba dawać taką ilość meiszanki, jak dla jego prawidłowej(a więc docelowej) wagi.
Ale muszę przyznać, że nie widać po Stefanie tych 10 kg 8O
Bardzo mi przypomina z charakteru Cookiego :)

Weihaiwej

Od: Pon maja 23, 2005 19:34

Post » Nie sty 16, 2011 10:35 Re: Niepełnosprytny Maniuś mój&Stefan tżeta -_-' robimy badania!

Stefan to olbrzymek mały, ale fakt- nie widac po nim 10 kg..
Obrazek Obrazek

sliver_87

Od: Nie wrz 05, 2010 12:19

Post » Nie sty 16, 2011 10:57 Re: Niepełnosprytny Maniuś mój&Stefan tżeta -_-' robimy badania!

mauczeczarne Klarcia ma w sobie coś z tych większych ras, jakby MCO albo troszkę NFO, a troszkę tłuszczyku nie zaszkodzi :)
Ja się najbardziej boję, że on dostanie jakiejś choroby wieńcowej czy coś :roll:
Orijen jest dobry na odchudzanie. 70g w obu miseczkach stoi całą dobę, co prawda łażą i marudzą, ale straszę ich schroniskiem :D

Weihaiwej Stefan nawet nie tknął - księciunio, dla niego to obrzydliwe. Maniuś zajada aż mu się uszka trzęsą, ale np. banany też.
Przyznam szczerze, że nie chce mi się babrać, a póki co nie mam nawet maszynki do mielenia. Kupuję Maniusiowi mieloną wołowinę, mieszam z olejem z łososia, a jak nie mam to oliwą z oliwek i żółtkiem i daję porcyjkę dziennie. Tylko, że muszę siedzieć z nim przy misce lepić małe mięsne kulki i mu dawać, bo za bardzo mu się telepie główka ;)

sliver_87 widać, widać, to jest po prostu dobre ujęcie spróbuję mu dziś zrobić taką fotkę jak prezentuje swoje "wdzięki" :mrgreen:
Obrazek

Miss

Post » Nie sty 23, 2011 21:57 Re: Niepełnosprytny Maniuś mój&Stefan tżeta -_-' robimy badania!

- łobuzowanie na drapaku jest zajedwabiste!!!!!!! :mrgreen:
-Tylko duża nie umie ustawić w aparacie tak żeby było mnie widać -_-'
Obrazek

Chillaxing :)
Obrazek

Obrazek
- no weź się!
Obrazek
Obrazek

Miss

Post » Nie sty 23, 2011 22:08 Re: Niepełnosprytny Maniuś mój&Stefan tżeta -_-' robimy badania!

Rozumiem, że koty odmiennie zrozumiały przeznaczenie drapaka? Stefan uznał, że to nowe legowisko,a Maniuś odpowiednio jako plac zabaw ;) Foty świetne!

maueczarne

Post » Nie sty 23, 2011 22:19 Re: Niepełnosprytny Maniuś mój&Stefan tżeta -_-' robimy badania!

maueczarne pisze:Rozumiem, że koty odmiennie zrozumiały przeznaczenie drapaka? Stefan uznał, że to nowe legowisko,a Maniuś odpowiednio jako plac zabaw ;) Foty świetne!

Jestem przezadowolona z tego drapaka. Kiedyś na dźwięk drapania włosy nam się jeżyły, a teraz się cieszymy, siedzimy i uśmiechamy się jak głupki do drapiących kotów :roll: Drapią, bawią się, śpią, biją - super :) Maniuś nauczył się nawet wchodzić na najwyższą półkę.

Nie długo czeka nasze koty wycieczka :D Wybieramy się do Polski ... czuję ogromną pokusę pójścia do schroniska :D
Obrazek

Miss

Post » Nie sty 23, 2011 23:25 Re: Niepełnosprytny Maniuś mój&Stefan tżeta -_-' robimy badania!

o matko! Znalazłam stare zdjęcia Maniusia ... łzy mi same pociekł po policzkach ... Spójrzcie tylko ... uszka jakie czerowne :placz:
Obrazek
http://schronisko-zwierzaki.lublin.pl/i ... &Itemid=23
jaki okruszek ...
:crying:

Obrazek
Ostatnio edytowano Pon sty 24, 2011 19:59 przez graszka-gn, łącznie edytowano 1 raz
Powód: Fotkę przekraczającą 640x640px zamieniłam na miniaturkę
Obrazek

Miss

Post » Pon sty 24, 2011 8:54 Re: Niepełnosprytny Maniuś i Stefan - zdjęcia ze schronu!!!

O rety, ależ to była biedna kruszyna. Nie ten sam kot! Miss, dałaś mu nowe życie :1luvu:

Weihaiwej

Post » Pon sty 24, 2011 9:10 Re: Niepełnosprytny Maniuś i Stefan - zdjęcia ze schronu!!!

zdjęcia na drapaku super!! cieszę się, że koty korzystaja pełną gębą- pyszczkiem ;) a Manius biedactwo był, ale teraz jaki dorodny kotecek :)
Obrazek Obrazek

sliver_87

Od: Nie wrz 05, 2010 12:19

Post » Pon sty 24, 2011 9:39 Re: Niepełnosprytny Maniuś i Stefan - zdjęcia ze schronu!!!

Tak, zdjęcia na drapaku są extra - nie dziwię się, że sprawia Wam taką radość patrzenie na nie :D

Weihaiwej

[poprzednia][następna]