Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sty 22, 2011 13:18 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

Ok, to biorę poniedziałek - nakarmię koty, podam leki i posprzątam kuwety, ale raczej nic więcej, bo do pracy muszę...
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Sob sty 22, 2011 15:15 Re: Kocia Chatka

Dorota Wojciechowska pisze:
MartynaP pisze:o cholera 8O
poszukam coś na bazarek moze

rozumiem czynsz,prad woda konserwacje ale
dlaczego za ścieki tak duzo jest jak to jest liczone ?

to c wylejemy wg licznika wraca jako ściek do kanaliźacji i do oczyszcźalni i to jęst ściek. Te konserwacje mi sie wydaja źa drogie :?

no ja tez tak płace scieki od metra zuzycia wody
ae to moze powinnam zapytac inaczej ze ile te scieki kosztuja
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Sob sty 22, 2011 16:01 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

witam

panlekopenia schroniskowa wydaje się być opanowana, odpukać w niemalowane 8) Apasz i Bialo-czarna koteczka w dobrej formie. Ufff bo jechalam dziś z duszą na ramieniu do schronu i dwoma testami na panlekopenię. Przywiozłam ze schroniska, z Adopcji nową lokatorkę - puchata czarna kicia z oczami jak pięciozłotowki :) Byłam z nią w Almavecie, ma na plecach bliznę po zadrapaniu ktora się troche paprze i trzeba 2x dziennie smarować detreomycyną - maść opisana jest w gablotce, kotka została odpchlona, jest odrobaczona i szczepiona. Na razie zostaje w boksie, zresztą jest płochliwa i siedzi w budce, jest łagodna i miziasta, podobno ludzie w schronie jak ją ogladali to twierdzili, ze na plecach to grzyb albo inne świństwo i nikt jej nie chce a jest piękna. W schronie już chyba z 5 miesięcy :?
A w schronie nowa kotka sliczna tricolorka, troszkę puchata ze złamanym gornym kłem.

Efi jest już fajna oczka otwarte i nosek troszkę zapchany, niestety skończy się na plukaniu kanalikow pod narkozą ale to pewnie jak będziemy ją sterylizować

Mara Terenia - przydaloby się, nie wiem jak ale jakoś odpchlać te dziki do sterylek żebyśmy nie miały inwazji pcheł. Może zrezygnować ze stołu a tam dać ze dwie klaty jedna na drugiej? no nie wiem

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Sob sty 22, 2011 16:53 Re: zakładam wątek proszę nie pisać

GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 24.01.-30.01.2011
24.01. pon. rano Alienor wie. Teresa
25.01. wt. rano Bona44 wie. MaraS
26.01. śr. rano Monika wie. Bona44
27.01. czw. rano brak wie. MaraS.
28.01. piat. rano Bogusia i Asia wie. Beatka
29.01. sob. Martyna wie. brak
30.01. niedz. rano Dorotka MaraS.

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Sob sty 22, 2011 23:11 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

Na kociarni w miarę spokojnie :D odpukać w niemalowane :mrgreen: dziś Ewa ze schroniska przywiozła Puchatkę czarną koteczkę, nie jest jakoś specjalnie przerażna - natomiast artystka jedna niesamowite rzeczy wyczynia ze żwirkiem :P wywaliła mi dziś całą kuwetę zeżwirkiem do boksu, jakaś taka zdziwiona jakby pierwszy raz miała do czynienia ze żwirkiem.
Ranę Puchatki trzeba smarować dwa razy dziennie maścią pudełeczko z maścią jest opisane dla Puchatki i leży w witrynce.
Królisia szaleje po kociarni, już nie wraca do swojego boksu, Efi też biegała po kociarni, ale potem wróciła do boksu.
Mara dzięki - jakoś zorganizujemy powoli sterylki. Pamiętaj jak przyjmiesz w następną niedzielę kociaki ze Stalowej - na posłanka daj szmaty jednorazowe pełno jest ich w szafie potem się wyrzuci na śmieci koty u nas będą krótko, przypomnij jeszcze Pani weterynarz o oznakowaniu kotów że są wysterylizowane (nacięcie ucha) to bardzo ważne żeby potem było wiadomo czy kot jest wysterylizowany/wykastrowany czy nie.
Ewa w poniedziałek zadzwonię do karmicielki ze Stawowej i pogadam jak to wszystko dograć.

terenia1

Post » Nie sty 23, 2011 15:16 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

Hej!

A ja przypominam - osoby dyżurujące i działające w NDD proszę o zarejestrowanie się w:
http://www.nadziejanadom.org/forum/
oraz potwierdzenie tej rejestracji tutaj na PW - wtedy będę mógł w pełni aktywować konto i uprawnienia.

Przy okazji - osoby, które się orientują, gdzie który kociak przebywa - proszę o sprawdzenie naszego forum ;>D

Pozdrawiam

całek

Od: Czw kwi 23, 2009 22:23

Post » Nie sty 23, 2011 15:51 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

całek pisze:Hej!

A ja przypominam - osoby dyżurujące i działające w NDD proszę o zarejestrowanie się w:
oraz potwierdzenie tej rejestracji tutaj na PW - wtedy będę mógł w pełni aktywować konto i uprawnienia.

Przy okazji - osoby, które się orientują, gdzie który kociak przebywa - proszę o sprawdzenie naszego forum ;>D

Pozdrawiam

ja juz ;)
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Post » Nie sty 23, 2011 17:01 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

też się do was dopisałam choć nie działam zbyt czynnie ....
Obrazek

Madziula

Od: Wto sty 25, 2005 15:32

Post » Nie sty 23, 2011 17:04 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

a wogóle to oczywiście zaspałam gdzies i niewiedziałam nawet o tym forum :oops:
jakaś zkręcona chyba jestem 8O
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Post » Nie sty 23, 2011 20:20 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

MartynaP pisze:a wogóle to oczywiście zaspałam gdzies i niewiedziałam nawet o tym forum :oops:

Martyna to forum już było dawno tylko mało korzystałyśmy z niego - a teraz zostało reaktywowane :D

terenia1

Post » Nie sty 23, 2011 20:28 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

całek pisze:Hej!

Pozdrawiam

zarejestrowałam się.

balbina38

Od: Sob lis 15, 2008 16:41

Post » Nie sty 23, 2011 20:28 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

terenia1 pisze:
MartynaP pisze:a wogóle to oczywiście zaspałam gdzies i niewiedziałam nawet o tym forum :oops:

Martyna to forum już było dawno tylko mało korzystałyśmy z niego - a teraz zostało reaktywowane :D

co niezmieni faktu ze i tak zakręcona jestem -jak słoiki Iwetki :mrgreen:
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Post » Nie sty 23, 2011 20:31 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

MartynaP pisze:
terenia1 pisze:

co niezmieni faktu ze i tak zakręcona jestem -jak słoiki Iwetki :mrgreen:

He he fajne :lol:
Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

Post » Nie sty 23, 2011 20:36 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

Iweta pisze:
MartynaP pisze:co niezmieni faktu ze i tak zakręcona jestem -jak słoiki Iwetki :mrgreen:

He he fajne :lol:

jakoś mi się słoiki z tobą skojarzyły 8O
:ryk:
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Post » Nie sty 23, 2011 20:51 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

balbina38 pisze:zarejestrowałam się.

No to już masz dostęp :>))

Pozdrawiam

całek

Od: Czw kwi 23, 2009 22:23

[poprzednia][następna]