50kotów Darłowo- czas sterylek. Zapraszam do III wątku ! :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob sty 22, 2011 18:46 Re: Darłowo- 40 kotów. Czy miziasta tri musi wracać na działki ?

kinia098 pisze:

Dziękuję :1luvu:

Punia dziś ze mną spała :) Ale była zadowolona ! :)

edit:
Babunia ma cukrzycę. Była też dziś pierwszy raz na dworze :) Zaczął padać śnieg i szybciutko myk z powrotem do domku :) To przez cukrzycę była taka osowiała i jakby znudzona. Dostaje insulinę i odżywa :) Sierść się jej błyszczy jak wazelina :)

Kinia wejdź na wątek cukrzycowców ( http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=114244 ) i teraz przejdź na dietę tylko mięsko (pierś z kurczaka)

Dyktatura

Od: Pon paź 12, 2009 8:40

Post » Sob sty 22, 2011 18:59 Re: Darłowo- 40 kotów. Czy miziasta tri musi wracać na działki ?

Kinga powiedz dla taty,że jest chętny ale bardzo daleko,w Sokółce,tylko trzeba załatwić transport.Nie mam czasu doczytać ale jeśli Pusia przyzwyczaiła się do domu to naprawdę żal i ryzyko wypuszczać na działki.

J.D.

Od: Nie maja 23, 2010 13:24

Post » Nie sty 23, 2011 10:08 Re: Darłowo- 40 kotów. Czy miziasta tri musi wracać na działki ?

Aniu, Babunia to ta starowinka z działek, która ma już dom :) Ale przekażę informacje nowemu domkowi. Zapytam też, czy wet kazał stosować jakąś dietę :D

J.D. pisze:Kinga powiedz dla taty,że jest chętny ale bardzo daleko,w Sokółce,tylko trzeba załatwić transport.Nie mam czasu doczytać ale jeśli Pusia przyzwyczaiła się do domu to naprawdę żal i ryzyko wypuszczać na działki.

Tylko to musi być dom, który będzie miał dużo cierpliwości. Dziś też ze mną spała ale już nie obchodziły ją mizianki, tylko brojenie :P Z dnia na dzień jest coraz lepiej. Także jeśli to spokojny dom, to możemy szukać transportu :)
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Nie sty 23, 2011 10:10 Re: Darłowo- 40 kotów. Czy miziasta tri musi wracać na działki ?

To szukaj,broń boże nie wypuszczaj jej spowrotem :? Dom cierpliwy a co znaczy,że ma być spokojny?

J.D.

Post » Nie sty 23, 2011 10:15 Re: Darłowo- 40 kotów. Czy miziasta tri musi wracać na działki ?

J.D. pisze:To szukaj,broń boże nie wypuszczaj jej spowrotem :? Dom cierpliwy a co znaczy,że ma być spokojny?

Domek raczej nie może być zabiegany, od rana do nocy w ruchu w pracy itd., nie może być też dużych hałasów, bo Pusia tego wszystkiego się jeszcze boi. Może być kot a nawet koty i pies :) Piecha mojego to ma gdzieś :P Cierpliwy dlatego, że na początku na pewno będzie się bała i sykała. Z resztą do tej pory na mnie syczy jak chce ją wyciągnąć spod wanny ;)
Obrazek

kinia098

Post » Nie sty 23, 2011 10:34 Re: Darłowo- 40 kotów. Czy miziasta tri musi wracać na działki ?

kinia098 pisze:Aniu, Babunia to ta starowinka z działek, która ma już dom :) Ale przekażę informacje nowemu domkowi. Zapytam też, czy wet kazał stosować jakąś dietę :D

Jakikolwiek suchy pokarm będzie podnosił cukier, dlatego tak ważne jest prawidłowe odżywianie.
Wydrukuj temu domkowi wszystko z wątku cukrzyków (tzn. z pierwszej strony). To na prawdę dobrze lektura. Wszystko w pigułce.

Dyktatura

Post » Nie sty 23, 2011 12:49 Re: Darłowo- 40 kotów. Czy miziasta tri musi wracać na działki ?

Dyktatura pisze:
kinia098 pisze:Aniu, Babunia to ta starowinka z działek, która ma już dom :) Ale przekażę informacje nowemu domkowi. Zapytam też, czy wet kazał stosować jakąś dietę :D

Jakikolwiek suchy pokarm będzie podnosił cukier, dlatego tak ważne jest prawidłowe odżywianie.
Wydrukuj temu domkowi wszystko z wątku cukrzyków (tzn. z pierwszej strony). To na prawdę dobrze lektura. Wszystko w pigułce.

Oki :D Dzięki :) Już zapytałam :)

Pusia dostała zastrzyk na świerzba- 20zł. Była bardzo dzielna przy ściąganiu szwów chociaż trzęsła się jak galaretka :)

Asiu, a co to za dom ?
Obrazek

kinia098

Post » Nie sty 23, 2011 12:51 Re: Darłowo- 40 kotów. Czy miziasta tri musi wracać na działki ?

Mojej koleżanki ale jeśli trzeba nad nią popracować to raczej spadnie to na mnie :? Czy Pusia tak ogólnie jest zdrowa?

J.D.

Post » Nie sty 23, 2011 13:13 Re: Darłowo- 40 kotów. Czy miziasta tri musi wracać na działki ?

J.D. pisze:Mojej koleżanki ale jeśli trzeba nad nią popracować to raczej spadnie to na mnie :? Czy Pusia tak ogólnie jest zdrowa?

Nie ma z noska wycieku ropnego. Jedno oczko łzawiło i było zaczerwienione, ale 2 razy kropiłam jej Dicortineffem i jest poprawa. Myślę, że Genatymycyna załatwiłaby sprawę :)
Tylko czy ona się odnajdzie wśród tylu kotów u Ciebie ? Jak są spokojne, to myślę że tak. Ale jak szajbusy to nie wiem :P Chociaż Pusiolka lubi towarzystwo ogonów :)

Wczoraj Puszol już cwaniakował :P Chwilę posiedziała sobie w kuchni i sama poszła do pokoiku naprzeciwko łazienki :)
PS: ten małpiszon obsikał mi skarpetki i narobił za łóżkiem ! Ale wcale się jej nie dziwię, skoro ktoś zamknął jej drzwi od mojego pokoju :evil: :evil: A kuwetka w łazience..
Obrazek

kinia098

Post » Nie sty 23, 2011 13:47 Re: Darłowo- 40 kotów. Czy miziasta tri musi wracać na działki ?

te koty,które zostały to takie straszaki,które dopiero zaczynają otwierać się na człowieka.Teraz robią się coraz bardziej odważne bo wszystkie koty dominujące poszły do adopcji.Dwie są "chowalskie" takie co to "chciałabym a boję się" a jeden kocurek jest wogóle "pan niedotykalski".Raczej jest spokojnie,czasami najwyżej poszaleje mały Maniek.Ogólnie to mam luz i spokój w porównaniu z tym co było wcześniej.Normalne nudy aż tęsknię do odrobiny kocich wariacji :twisted: Jeśli nie znajdzie w najbliższym czasie DS to może dołączyć do mojej gromadki Strychowa Julka,też do uczłowieczenia :mrgreen: Ja nie oswajam na siłę tylko daję czas.Chyba,że mam do czynienia z bardzo małymi kotkami to wtedy zamykam do klatki na jakiś czas aby oswoiły się na tyle żeby nie chować sie po kątach.

J.D.

Post » Nie sty 23, 2011 14:25 Re: Darłowo- 40 kotów. Czy miziasta tri musi wracać na działki ?

No to taka właśnie jest Pusia :) Chce, ale się boi wyjść z kącika. Tylko jak jej już dasz rękę, to mizianek i mruczanek nie ma końca :)
Asiu, ale ile Ty masz na chwilą obecną tymczasów ?

3 głosy i mogę być na III miejscu !! Zachęcam do głosowania ! Wystarczy wpisać post o treści
" głosuję na kinia098 ". ! :)
Proszę i dziękuję za głosy :1luvu:
:arrow: viewtopic.php?f=13&t=121815
Obrazek

kinia098

Post » Nie sty 23, 2011 14:49 Re: Darłowo- 40 kotów. Czy miziasta tri musi wracać na działki ?

zagłosowałam :ok: to jeszcze trzeba 2 głosy!
co do tymczasów to mam 2 dorosłe w małej kociarni,Brykiet zamieszkuje łazienkę i korytarz pomiędzy kociarniami;na dużej kociarni mam 8 szt.drobnicy ale jak wejdziesz to może dwa czy trzy zobaczysz.Chyba,że śpią to możesz zobaczyć jak podrywają się do ucieczki.Jak odezwę się to uspakajają się.Jak wchodzi ktoś obcy to dają dyla i chowają się za meble.Nawet mój TŻ powiedział,że jakoś mało tych kotów :twisted: Mam jeszcze 7dzikunków z drugiej strony domu ale to inna historia[a on o nich nic nie wie :wink: ]Tak,że mam teraz luz i mało roboty bo i koty spokojne.Przedtem naokrągło sprzatałam.Teraz to tylko kuwety i dwa razy w tygodniu przelecę odkurzaczem.

J.D.

Post » Nie sty 23, 2011 14:57 Re: Darłowo- 40 kotów. Czy miziasta tri musi wracać na działki ?

jeszcze tylko 1 głos :ok: :ok:

J.D.

Post » Nie sty 23, 2011 17:36 Re: Darłowo- 40 kotów. Czy miziasta tri musi wracać na działki ?

Zagłosowane :)

Dyktatura

Post » Nie sty 23, 2011 17:40 Re: Darłowo- 40 kotów. Czy miziasta tri musi wracać na działki ?

Tez oddalam glos :).
ObrazekObrazekObrazek

skwareek

Od: Pon maja 03, 2010 12:42

[poprzednia][następna]