Długowłosy, rudy Czaruś.Mela, Gucia i Bohun.Czaruś chory..

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sty 22, 2011 0:57 Re: Długowłosy, rudy chłopczyk o imieniu Czaruś.Zdrowiejemy!

Jaś&Małgosia pisze: Czarusia nigdy bym samego nie wypuściła.

Abstrahując od zagrożeń ewidentnych dla wychodzącego kota - Czaruś wychodzący to Czaruś ukradziony w minutę. Tak ufny i śliczny kociak jest łakomym i łatwym kąskiem.

Też bym samego nie wypuszczała. Smyczka i szeleczki ewentualnie i ogródek. :)
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Sob sty 22, 2011 8:49 Re: Długowłosy, rudy chłopczyk o imieniu Czaruś.Zdrowiejemy!

haem0 pisze:Witam,
czy kotek znalazł już dom?
Jesteśmy bardzo zainteresowani - my tzn. 5-letnia kotka Bambino, Hania i Piotrek. Mieszkamy we Wrocławiu, w cichej i spokojnej okolicy. Nasz kotek nie wychodzi, wyleguje się tylko na parapetach, a latem na balkonie.

Marzymy o rudasku!

Czaruś ma potencjalny domek, będzie sprawdzony, pisałam o tym.Dzięki za propozycję domku dla Czarusia.
A swoją drogą, akurat rude koty najmniej mi się podobają, chociaż moja pierwsza rezydentka to rudo-biała Gucia.Czaruś jest cudownym kotkiem.Nie rozrabia, ale biega i bawi się jak normalny zdrowy kociak.Jest czasem męczący, bo przecież bez przerwy chciałby być na rękach.Kocha wszystkich, nieważne, czy zna lepiej, czy widzi po raz pierwszy.Ociera się o nogi, barankuje, mruczy.Pani, u której był tak go nazwała, bo jest czarujący.Przyszły domek coś wspominał o Czarosławie. :P Aha, zaczyna żyć w wielkiej przyjaźni z pozostałymi kotami.Początkową niechęć i zaczepki tłumaczę tym,że w poprzednim domku rezydentka go biła.Stąd też decyzja tej Pani o oddaniu go.
MariaD, Czarusia nie trzeba byłoby kraść.Poszedłby za każdym, kto by tylko na niego spojrzał. :P
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Sob sty 22, 2011 8:54 Re: Długowłosy, rudy chłopczyk o imieniu Czaruś.Zdrowiejemy!

A taka ufność u kota to dodatkowe zagrożenie :?

Widzę, że nie tylko ja nie jestem wielbicielką rudzielców :lol:

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Sob sty 22, 2011 9:13 Re: Długowłosy, rudy chłopczyk o imieniu Czaruś.Zdrowiejemy!

No nie jesteś.Moją miłością są buraski, a jeszcze jak mają coś białego! Jak Twoja Szelma.Chociaż koty są cudne niezależnie od umaszczenia. Taćka jest niewątpliwie kocią pięknością, Sonia ma natomiast najpiękniej dobrane kolory i te białe łapki-pomponiki.To dla mnie najpiękniejszy kot.Zwyczajne na pozór Tosia i Mania mają w sobie to coś.Dla mnie przepiękne.W czarnych się zakochałam od czasu Fibi.Ale jak już kiedyś cytowałam W.Łysiaka, któremu podobają się wyłącznie blondynki, a kiedy zachwycił się urodą stewardessy brunetki, stwierdził,że brunetki to ciemnowłose blondynki.
Tak jest i ze mną. Czaruś to rudowłosy burasek :lol:

ewar

Post » Sob sty 22, 2011 9:16 Re: Długowłosy, rudy chłopczyk o imieniu Czaruś.Zdrowiejemy!

A kiedy potencjalny domek zostanie sprawdzony?

haem0

Od: Pt sty 21, 2011 15:54

Post » Sob sty 22, 2011 9:18 Re: Długowłosy, rudy chłopczyk o imieniu Czaruś.Zdrowiejemy!

Czaruś byłby piękny, nawet jak byłby różowy :lol:
To właśnie nie tak, że nie lubię rudych kotów - ale najmniej mi się podobają, może jeszcze białe też nie :oops: I zupełnie nie rozumiem, czemu właśnie te kolory są najbardziej poszukiwane :lol:
Bure z dodatkiem białego jest najpiękniejsze, wiadomo :lol: Wtedy rude dodatki tylko podkreślają urodę :lol:

OKI

Post » Sob sty 22, 2011 9:27 Re: Długowłosy, rudy chłopczyk o imieniu Czaruś.Zdrowiejemy!

[quote="OKI"]Czaruś byłby piękny, nawet jak byłby różowy :lol:
Bardzo słusznie! On jest tak miły, tak uroczy,że jeszcze bardziej się podoba.To tak jak z ludźmi, jeśli kogoś lubimy, wydaje się nam ładniejszy, prawda?
Haem0, w tym tygodniu, tak myślę piccolo sprawdzi domek.Wy jednak mieszkacie we Wrocławiu, to straszny kawał drogi.

ewar

Post » Sob sty 22, 2011 9:28 Re: Długowłosy, rudy chłopczyk o imieniu Czaruś.Zdrowiejemy!

Jak kogoś lubimy, to po prostu przestajemy zwracać uwagę na wygląd :lol:

OKI

Post » Sob sty 22, 2011 9:44 Re: Długowłosy, rudy chłopczyk o imieniu Czaruś.Zdrowiejemy!

Ale Piotruś często jest w Rzeszowie, albo on, albo jego pracownicy, więc dalibyśmy rade ;)

haem0

Od: Pt sty 21, 2011 15:54

Post » Sob sty 22, 2011 9:48 Re: Długowłosy, rudy chłopczyk o imieniu Czaruś.Zdrowiejemy!

OK, będę pamiętać.Dzięki!
A oto Czaruś, sypia w dziwnych miejscach.
Obrazek Obrazek Obrazek

ewar

Post » Sob sty 22, 2011 9:58 Re: Długowłosy, rudy chłopczyk o imieniu Czaruś.Zdrowiejemy!

Oj tam, dziwnych. Powiedziałabym, że w typowo kocich :lol:

OKI

Post » Sob sty 22, 2011 14:22 Re: Długowłosy, rudy chłopczyk o imieniu Czaruś.Zdrowiejemy!

Pudełka to najlepsze miejsca :)
Ostatnio jak przyszła przesyłka ze sklepu internetowego, to ładnie pudełeczko kotkom dałam. Wyszłam, wracam, a TŻ przestawił i chciał wyrzucić. Na co się obruszyłam, że przecież kotkom domeczek chce zepsuć ;) Nie pomyślał ;)
ObrazekObrazek

naline

Od: Pt lip 02, 2010 8:45

Post » Sob sty 22, 2011 21:46 Re: Długowłosy, rudy chłopczyk o imieniu Czaruś.Zdrowiejemy!

Największą wielbicielką pudeł jest moja rezydentka Gucia.
A oto Czaruś.Wiem, że nie ma kota atrakcyjniejszego niż rudowłosy, długowłosy w dodatku kociak,ale chcę podkreślić,że to najmilsze pod słońcem stworzenie.Tak proludzki kot to rzadkosć, wciąż mnie zdumiewa.Dzisiaj po południu położyłam się na chwilę pod kocem, byłam po prostu zmęczona.No i który kot przyszedł do mnie się przytulić? Zgadliście :lol: Oczywiście Czaruś.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

ewar

Post » Śro sty 26, 2011 10:05 Re: Długowłosy, rudy chłopczyk o imieniu Czaruś.Zdrowiejemy!

Czarodziej kochany jest już pięknym kotkiem.To znaczy był zawsze,ale bardzo poprawiła mu się sierść.On jest bardzo kochany, przytulał i wylizywał dzisiaj Marusię, kładzie się obok Toli, jakby chciał ją pocieszyć, szaleje z Julką, przytula się do Meli, słodziak okrutny.O tym,że człowieka kocha najbardziej już wiele razy pisałam.
Obrazek Obrazek

ewar

Post » Śro sty 26, 2011 11:33 Re: Długowłosy, rudy chłopczyk o imieniu Czaruś.Zdrowiejemy!

Śliczności :1luvu: Sierść o wiele piękniejsza :) Widać ogromną różnicę :) Ogłaszasz go czy chwilowo jeszcze nie planujesz?
ObrazekObrazek

naline

Od: Pt lip 02, 2010 8:45

[poprzednia][następna]