dobrze, że już jesteś

Moderator: Estraven

slapcio pisze:Przeciez to rada powołuje/odwołuje skarbnika![]()
stąd moje zdziwko, skarbnik to taki jakby "główny księgowy". Równorzędny właściwie z zastepca burmistrza/prezydenta ale jest to organ wykonawczy, nie stanowiący - nim jest rada miasta/gminy. która wcale nie musi zatwierdzic projektu budzetu przedstawionego przez prezydenta/burmistrza.
slapcio pisze:Na gadanie typu "Slapcio a wiesz" musze odpowiedzieć: a wiem.
Wiem ze w małych miastach bywaja niezłe boje o budżet, więc wcale nie koniecznie tak się to odbywa jak napisałaś, przy kawie i pączuszku. Im bardziej zdywersyfikowana jest rada tym wieksze przepychanki wokół budżetu bo każdy próbuje cos ugrać. Mieszkalam w malym miescie przez kilka lat i mam sporo znajomych samorządowcówCzęsto rady gmin z przyczyn ukladów róznych potrafia zablokowac wiele - nawet dobrych pomysłów zarządu.
Byc moze w przypadku Radomska rada klepie wszystkie pomysły zarządu gminy/burmistrza, ale nie zgodze się że realia w małych miastach sa takie jak przedstawiłaś. Natomiast na pewno prawdą jest, ze sprawy ograniczania bezdomnosci zwierzat sa stawiane na bardzo dalekiej pozycji.
slapcio pisze:Widocznie chilijskie malomiasteczkowe piekiełko ma pewne cechy odrózniające je od polskiegoTu jednak często ważniejsze jest KTO przedstawia projekt, niż to czy ma on w ogóle sens
bianco nero pisze:Mamy coś na stanie? viewtopic.php?f=1&t=123055
Andżelika jutro to jednak będzie najprawdopodobniej w okolicach 9-10.

Kumiko pisze:dowiedzialam sie dzis ze od dziennikarki tvn ze zaczynają krecić cykl reportazy pod tytulem "Jak polacy traktują zwierzęta" (rzekomo widzowie chcą oglądać zwierzęta na ekranie) ponieważ jest to cykl, wyszła z ich strony prośba żeby im pomóc w tworzeniu tego programu. Chodzi konkretnie o realne przykłady, stale powtarzających się sytuacji, np. psy od małości przywiązywane do łańcuchów czy będące na stałe w kojcach, traktowanie kotów na osiedlach, oczywiście przydatne również te pozytywne sytuacje. Jeśli macie jakieś pomysły to proszę podajcie tutaj. Generalnie,kto chce może wskazać adres osób,tych którzy źle traktują zwierzęta, zarówno jak i tych którzy w szczególny sposób umilają im życie. Ważne jednak aby sytuacja była prawdziwa i żeby określić choćby miejscowość w której coś się dzieje. Dziś ok 20.00 ta Pani do mnie zadzwoni żeby dowiedzieć się czy mamy jakiś ciekawy temat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Baidu [Spider], kasiek1510, Malwina.99, nfd i 54 gości