Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pt sty 21, 2011 11:39 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

Filomen pisze:niestety z tego co wiem, musielibyśmy mieć specjalne zezwolnie Ministerstwa :-(
Ustawa o grach i zakładach wzajemnych wraz z rozporządzeniami wykonawczymi reguluje m.in. zasady organizacji loterii fantowych i promocyjnych.
Chyba, ze sie przepisy zmieniły ale z tego co wiem to nie

Trochę coś nie takkkkkkkkkk, albo to była inny rodzaj sprzedaży.
Bo w Centrum w którym pracuję, było losowanie nagrody na bilety . Może tu ta róznica że tam były sprzedawane bilety?
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Pt sty 21, 2011 11:45 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

Dorota Wojciechowska pisze:
Filomen pisze:niestety z tego co wiem, musielibyśmy mieć specjalne zezwolnie Ministerstwa :-(
Ustawa o grach i zakładach wzajemnych wraz z rozporządzeniami wykonawczymi reguluje m.in. zasady organizacji loterii fantowych i promocyjnych.

Bo w Centrum w którym pracuję, było losowanie nagrody na bilety . Może tu ta róznica że tam były sprzedawane bilety?

mozemy zrobić konkurs - moze być pytanie - jak kotek miauczy albo cos banalenie prostego ale nie loteria. Musi to być nagroda za jakieś działanie a nie wylosowanie

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Pt sty 21, 2011 12:29 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

Jeśli byłby czas i miejsce i środki, można zrobić konkurs graficzny: "narysuj kota", albo "narysuj to, co dla kota jest najważniejsze", albo...
I później zrobić wystawę prac w Kociej Chatce, albo innym miejscu, jeśli się takie znajdzie...

U nas w centrach handlowych są wystawy zdjęć kotów i psów ze schroniska, ale myślę, że możnaby próbować organizować wystawy pokonkursowe...?
Dziękuję. Trzymam kciuki za wszystkich :)!...

RudyiSrebrnyKot

Od: Nie paź 25, 2009 12:46

Post » Pt sty 21, 2011 13:23 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

RudyiSrebrnyKot pisze:Jeśli byłby czas i miejsce i środki, można zrobić konkurs graficzny: "narysuj kota", albo "narysuj to, co dla kota jest najważniejsze", albo...
I później zrobić wystawę prac w Kociej Chatce, albo innym miejscu, jeśli się takie znajdzie...

U nas w centrach handlowych są wystawy zdjęć kotów i psów ze schroniska, ale myślę, że możnaby próbować organizować wystawy pokonkursowe...?

Dobra myśl !!!

:ok:

KociaMama63

Od: Pt sty 21, 2011 13:18

Post » Pt sty 21, 2011 13:25 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

RudyiSrebrnyKot pisze:Jeśli byłby czas i miejsce i środki, można zrobić konkurs graficzny: "narysuj kota", albo "narysuj to, co dla kota jest najważniejsze", albo...

Sam konkurs jest już zaplanowany - "Kocie Portrety" ..i wszystkie dzieciaki zdobędą pierwsze miejsce ;>)

całek

Od: Czw kwi 23, 2009 22:23

Post » Pt sty 21, 2011 14:38 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

A! To nie doczytałam :). Super :)!!!...
Dziękuję. Trzymam kciuki za wszystkich :)!...

RudyiSrebrnyKot

Od: Nie paź 25, 2009 12:46

Post » Pt sty 21, 2011 16:52 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

Piotrek kupił cestal mamy 20 szt

Filomen

Post » Pt sty 21, 2011 17:31 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

Filomen pisze:
Dorota Wojciechowska pisze:

mozemy zrobić konkurs - moze być pytanie - jak kotek miauczy albo cos banalenie prostego ale nie loteria. Musi to być nagroda za jakieś działanie a nie wylosowanie

Witam , powracam z najgorszej fazy chorobowego , już mogę pisać :) - w końcu jak każdy kot mam 7 żyć :)
Teraz obowiązuje ustawa "o grach hazardowych" - od 1.01.2010 r. - definiuje ona loterię fantową mniej więcej tak, że uczestniczący nabywa los lub inny dowód udziału w grze ,a urządzający loterię oferuje wyłącznie nagrody rzeczowe ".
wydaje mi się że w kontekście przepisów ustawy chodzi o nabycie losów poprzez kupno i o to , jedne losy wygrywają , inne nie - a urządzający " grę hazardową" musi rozliczyć się grzecznie z państwem z tego co przy tej sposobności sprzedaży losów zarobił po odjęciu wydatków na zakup "fantów". Konia z rzędem co rozumieć przez nabycie , bo jakoś nie zauważyłam aby sprecyzowano że chodzi o "odpłatne nabycie"- więc może też być nieodpłatne .
Przy sposobności chcę serdecznie pozdrowić posłów na Sejm, nie ma to jak przepis precyzyjny i zrozumiały dla każdego obywatela :evil: :evil: :evil:

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Pt sty 21, 2011 17:44 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

Gosiu, witaj wśród żywych :ok: :1luvu:
Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

Post » Pt sty 21, 2011 18:33 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

Iweta pisze:Gosiu, witaj wśród żywych :ok: :1luvu:

Dziękuję Ci dobry człowieku :1luvu: - zamierzam jeszcze trochę poharcować, choć weekend jeszcze na spokojny planuję. Cóż choróbsko to nic miłego.
Czy mogę zapytać jak się miewa Leonek ? ostatnie wieści były chyba 18 -tego od Ewy, baaardzo nie teges...
Leonka widziałam przed leczeniem w Almavecie jak zabierałam go do KC od p. doktor Moniki z tej lecznicy to wyglądał strasznie, biedaczkowi aż oczek nie było widać , same CZERWONE spojówki :( wieści z 18 tego też były złe , o nawrocie choroby , może ktoś byłby uprzejmy "cóś" aktualnego napisać tym o kotku ???

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Pt sty 21, 2011 18:47 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

Gosia juz nie chcialam zamieszczać calego wywodu ale na jakiś portalu znalazlam korespondencję z ministerstwem z 2009 roku na temat loterii szkolnych i przez stowarzyszenia charytatywne i była odpowiedź ze muszą miec zgodę, głupota tak jak ze zbiórkami publicznymi ale lepiej sie nie narażać konkurs też dobry

Filomen

Post » Pt sty 21, 2011 21:00 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

Psotka już śpi w łóżku ,w swoim nowym domu.Za tydzień jedzie Królisia,będzie mieszkała razem z Plamkiem

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Pt sty 21, 2011 22:42 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

mar_tika pisze:Psotka już śpi w łóżku ,w swoim nowym domu.Za tydzień jedzie Królisia,będzie mieszkała razem z Plamkiem

No to fajnie, że Psotka się zaaklimatyzowała :D dziś miałam przyjemność poznać jej dużą fajna dziewczyna - przy okazji podrzuciła naszym kociakom jedzonko suche i mokre bardzo, bardzo serdecznie dziękujemy :1luvu:
Mam nadzieję że Królisia będzie super towarzystwem dla Plamka :) dziś szalała po kociarni chciała się bawić z Coffe ale ta niestety fuczy i syczy na nią potem była zabawa gryzienia mnie w rękę ale po wypuszczeniu na kociarnię Królisia już sobie spokojnie radzi :)
Ostatnio edytowano Pt sty 21, 2011 22:46 przez terenia1, łącznie edytowano 1 raz

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Pt sty 21, 2011 22:45 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

SPRAWY STERYLKOWE :!:
W czwartek 28.01. ja zabieram od pani z Gacka - kocurka i koteczkę do Almavetu - w piątek 29.01. odbieram ze sterylizacji i kastracji i odwożę na ul. Gacka.
Mara skontaktuj się z Panią karmicielkę z ul. Stalowej w niedzielę tj. 30 stycznia musi złapać 4 koty od siebie i dostarczyć je do Kociej Chatki - na Twojej głowie jest umówienie tego z nią i zorganizowanie przyjęcia tych kotów do Kociej Chatki, koty te muszą być zawiezione 31 stycznia w godzinach rannych na zabiegi do Almavetu, po zabiegach ja mogę je odbierać do Kociej Chatki. Mara możesz rano w poniedziałek zorganizować transport dla nich , jak nie to kontaktu się z Wiesiem czyli kropeczką13 :!:
W każdym razie koty w poniedziałek rano muszą być w Almavecie.
Po zabiegu sterylizacji - koty te zostaną u nas 2-3 dni potem karmicielka ma je zabrać do siebie mogą być już wypuszczone na wolność. Jak te zostaną wypuszczone może łapać pozostałe - bo u niej chyba jest 6 kotów.
Mara prosze Cię o koordynację kontaktów z karmicielką :D
Ewa podaj mi namiary na karmicielkę ze Stawowej trzeba to jakoś zorganizować bo koty dzikie - i transport w klatce łapce, kobita już po 30 stycznia może łapać :P
Potem zajmiemy się kotami z okolicy Novotelu Ewa też poprosze o namiary na kobitkę - tam podobniez jest 12 kociaków :evil:
Tylko mam nadzieję że kasy nam starczy na to wszystko :(
Dziś rozmawiałam z Panią Monika z Almavetu - nie ma konieczności podawania antybiotyków po zabiegach i ściągania szwów tak ze nawet z dzikimi dzikami damy radę :D
Ostatnio edytowano Pt sty 21, 2011 23:02 przez terenia1, łącznie edytowano 2 razy

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Pt sty 21, 2011 22:50 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

Super :-) szkoda, że córka Psotki nie miała tyle szczęścia. A jak tam Tofiki? coś wiadomo?

Filomen

[poprzednia][następna]