do zamknięcia

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sty 20, 2011 21:39 do zamknięcia

Witam,

kilka minut temu jakiś chłopak wrzucił w temacie poparzonego psa zdjęcia podpalonego kota. Jest to kilka kadrów przedstawiających kolejne "stadia". Zdjęcia są makabryczne i z tego co sprawdzałam w sieci nie towarzyszą żadnemu artykułowi, który się ukazał w ciągu ostatnich kilku lat. Ten człowiek musiał jakoś wejść w ich posiadanie. Jestem w stanie uwierzyć, że podpalił tego kociaka żeby mieć pięć minut sławy.

Napisałam do niego wiadomość ale bez odpowiedzi. Co można z tym zrobić żeby ustalić pochodzenie tych zdjęć? Zgłosić sprawę na policję? Proszę o pomoc!!!

Zdjęcia z fb, uwaga, makabryczne

http://i38.photobucket.com/albums/e130/ ... 3001_n.jpg

http://www.facebook.com/photo.php?fbid= ... 822&ref=nf

i profil osoby która wrzuciła zdjęcie http://www.facebook.com/fyncman
Ostatnio edytowano Czw sty 20, 2011 21:50 przez blackmeg, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

blackmeg

Od: Nie mar 09, 2008 22:37

Post » Czw sty 20, 2011 21:41 Re: Makabryczne zdjęcie wrzucone na facebook - proszę o radę!!!

Kurczę... Spróbowałabym na policję, szybko.
Obrazek

Agulas74

Od: Pt maja 11, 2007 12:30

Post » Czw sty 20, 2011 21:48 Re: Makabryczne zdjęcie wrzucone na facebook - proszę o radę!!!

boże na policję szybko...

PearlRain

Od: Pt gru 11, 2009 12:06

Post » Czw sty 20, 2011 21:50 Re: Makabryczne zdjęcie wrzucone na facebook - proszę o radę!!!

okej, zdjęcia są z angielskojęzycznej strony. Chłopiec miał 5 minut sławy, dobrze że chociaż nie ucierpiało przy tym zwierzę.

Nie czaję co się dzieje z ludźmi...

Temat do zamknięcia.
Obrazek

blackmeg

Post » Czw sty 20, 2011 22:10 Re: Makabryczne zdjęcie wrzucone na facebook - proszę o radę!!!

blackmeg pisze:okej, zdjęcia są z angielskojęzycznej strony. Chłopiec miał 5 minut sławy, dobrze że chociaż nie ucierpiało przy tym zwierzę.

Temat do zamknięcia.

czy to znaczy że to były jakieś podrabiane fotki?
bo piszesz że zwierze nie ucierpiało?

piccolo

Od: Czw kwi 03, 2008 12:39

Post » Czw sty 20, 2011 22:18 Re: do zamknięcia

piccolo pisze:
blackmeg pisze:okej, zdjęcia są z angielskojęzycznej strony. Chłopiec miał 5 minut sławy, dobrze że chociaż nie ucierpiało przy tym zwierzę.

Temat do zamknięcia.

czy to znaczy że to były jakieś podrabiane fotki?
bo piszesz że zwierze nie ucierpiało?

Przy robieniu zdjęcia raczej ucierpiało zwierzę. Chodziło mi o to, że przynajmniej ten koleś nie wpadł na pomysł podpalenia kota a zdjęcie ściągnął ze strony. Nie mam do niej źródła bo strona na fb została już zablokowana.
Obrazek

blackmeg