Księżniczka, Futrzaki i Bengale. Ciut fot.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sty 19, 2011 12:02 Re: Księżniczka, Futrzaki i Bengale. Gumiś. I Gość.

Atka pisze:Gościowi, czyli Bajce, zrobiłam badanie krwi, wyniki idealne. Teraz trzeba będzie spróbować zbadać mocz, potem jeszcze USG, a potem poczekać, aż u mnie zacznie sikać na łóżko :twisted: A może nie zacznie :?:

spisz w kuchni? 8O
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Od: Pt sie 22, 2003 9:21

Post » Śro sty 19, 2011 12:46 Re: Księżniczka, Futrzaki i Bengale. Gumiś. I Gość.

Maryla pisze:
Atka pisze:Gościowi, czyli Bajce, zrobiłam badanie krwi, wyniki idealne. Teraz trzeba będzie spróbować zbadać mocz, potem jeszcze USG, a potem poczekać, aż u mnie zacznie sikać na łóżko :twisted: A może nie zacznie :?:

spisz w kuchni? 8O

Nie, wypuszczę Bajkę lada chwila, testy ma ujemne ;)
Permanentny brak czasu...

Atka

Od: Wto maja 20, 2003 11:31

Post » Śro sty 19, 2011 17:09 Re: Księżniczka, Futrzaki i Bengale. Gumiś. I Gość.

Zrobiłam pokój widzeń.

W trakcie montażu przegrody Krecik i Tunka się tam wpakowały, więc już zostały :twisted:

Na zewnątrz siedzi Gullis i warczy, uszy ma położone po sobie i trzęsie się, jakby się bała. Ale nie odpuszcza. Goopi kotek :roll:

Obrazek

Atka

Post » Śro sty 19, 2011 17:54 Re: Księżniczka, Futrzaki i Bengale. Gumiś. I Gość.

Gullis, nie wygłupiaj się. :?
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Śro sty 19, 2011 18:07 Re: Księżniczka, Futrzaki i Bengale. Gumiś. I Gość.

Atka pisze:Zrobiłam pokój widzeń.

W trakcie montażu przegrody Krecik i Tunka się tam wpakowały, więc już zostały :twisted:

Na zewnątrz siedzi Gullis i warczy, uszy ma położone po sobie i trzęsie się, jakby się bała. Ale nie odpuszcza. Goopi kotek :roll:

Obrazek

Gumisia czego Ty sie boisz?
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Śro sty 19, 2011 19:24 Re: Księżniczka, Futrzaki i Bengale. Gumiś. I Gość.

No właśnie nie mam pojęcia...

Krecikowi i Tunce się znudziło w końcu, schowali się za winklem.

Przed porą karmienia będzie wymiana, Gumiś musi jeść sama. Bo zjada swoje (a dostaje 3 razy tyle, co inne koty) w 5 sekund, a potem leci do cudzych misek :twisted:

Atka

Post » Śro sty 19, 2011 20:52 Re: Księżniczka, Futrzaki i Bengale. Gumiś. I Gość.

Atka pisze: zjada swoje (a dostaje 3 razy tyle, co inne koty) w 5 sekund, a potem leci do cudzych misek :twisted:

Skąd my to znamy :lol:

Gumiś nie wygłupiaj się :roll: tyle kotów do zabawy i przytulania - wykorzystaj to :wink:

ewkaa

Od: Śro sie 31, 2005 19:02

Post » Czw sty 20, 2011 2:06 Re: Księżniczka, Futrzaki i Bengale. Gumiś. I Gość.

Atka pisze:No właśnie nie mam pojęcia...

Krecikowi i Tunce się znudziło w końcu, schowali się za winklem.

Przed porą karmienia będzie wymiana, Gumiś musi jeść sama. Bo zjada swoje (a dostaje 3 razy tyle, co inne koty) w 5 sekund, a potem leci do cudzych misek :twisted:

Normalka ona rosnie :mrgreen:

A probowalas dziwnych sztuczek?
Ja jak sie dokacalam ,to oszukiwalam z kocykami...czyli zlezaly przesiakniety kocyk spod domownikow dostal sie Rysiowi ....dokladnie go tez przytulalam do swetra po moich kotach ,Rysiowy kocyk dostal sie zas do lezenia na drapaku,lezaly na nim potme pozostale koty. Poza tym glaskalam rekami Rysia i szlam tymi samymi rękami glaskac Gucia i na odwrot ,do znudzenia 8) Tyle ,ze podobno ragdolki latwe w dokacaniu. Rys tylko pierwszego dnia nawarczal glosem seterki na Smakusie jak zainteresowana do niego podeszla.Gucio kwilil ze stresu. Ale dwa dni potem juz byla komitywa 8O
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .

anulka111

Post » Czw sty 20, 2011 8:40 Re: Księżniczka, Futrzaki i Bengale. Gumiś. I Gość.

U mnie żadne kocyki ani posłanka po domu nie leżą. Powód jest prosty: prędzej czy później - zazwyczaj prędzej :twisted: - są obsikiwane przez Tunkę :twisted:

Ten patent z kratą w drzwiach to nie jest mój pomysł, wiele osób poleca taki właśnie sposób przyzwyczajania do siebie kotów, które się nie lubią. Każdy kot może się oddalić z pola widzenia, jak nie ma ochoty na kontakt, ale może też dowolnie podejść do przegrody.

Jak wrócę do domu, to spróbuję się z nimi wszystkimi pobawić piórkami przy przegrodzie ;)

Atka

Post » Czw sty 20, 2011 10:08 Re: Księżniczka, Futrzaki i Bengale. Gumiś. I Gość.

ja wiem, ze sytuacja smieszna nie jest, ale przegroda bombowa :ryk:
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Czw sty 20, 2011 21:09 Re: Księżniczka, Futrzaki i Bengale. Gumiś. I Gość.

Mysza pisze:ja wiem, ze sytuacja smieszna nie jest, ale przegroda bombowa :ryk:

się śmiejesz, ale ja wiele razy o czymś podobnym myślałam, ale nie udało mi się tych myśli tak pięknie zrealizować :)
Atka, genialna ta przegroda, może jakiś plan podrzucisz? :)
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Od: Śro lut 16, 2005 10:47

Post » Czw sty 20, 2011 21:16 Re: Księżniczka, Futrzaki i Bengale. Gumiś. I Gość.

Przegroda fantastyczna :mrgreen: Tez jestme ciekawa tej konstrukcji,bo czesci chyba sa z kojca prawda?A jak zamocowane?

Fanka kociastych jestem i Tunki :)

Gumisia prosze ode mnie bardzo wygłaskac :1luvu: :1luvu: :1luvu:

anulka111

Post » Czw sty 20, 2011 21:40 Re: Księżniczka, Futrzaki i Bengale. Gumiś. I Gość.

ja taka przegrodę stosuję do izolacji kotów od ok 7 miesięcy
u mnie są to dwa złączone ze sobą elementy kojca
bardzo dobrze się sprawdza
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Pt sty 21, 2011 8:39 Re: Księżniczka, Futrzaki i Bengale. Gumiś. I Gość.

Przegroda jest z kawałków kojca, na dole jest ten kawałek z drzwiczkami. Z jednej strony jest to przymocowane do zawiasów od drzwi, z drugiej przytrzaśnięte ciężkim stołem. Żadna filozofia, tylko trzeba mieć ten kojec ;)

Wczoraj usiadłam sobie przed przegrodą. Gumiś siedziała po swojej stronie i się wgapiała. Otworzyłam drzwiczki. Wybiegła radośnie, zrobiła dwa kroki wprzód i ... zobaczyła inne koty.

Postała pięć sekund.

Wróciła :twisted:

Potem Krecik podszedł do przegrody. Gumisia postanowiła go pacnąć łapką. Ale nie przez otwarte drzwiczki, o nie! Odsunęła się na bok, tak, żeby być za kratkami, przestawiła łapę przez kratkę i dalej pacać :twisted: :lol: Krecik zrobił pół kroku w tył i popatrzył na nią, a jego mina mówiła Ej, młoda, ty naprawdę taka głupia?

Siedziałam z pół godziny tak, koty przyłaziły i odchodziły, Gumisia odstawiała taniec p.t. chciałabym i boję się. Syknęła raz na Tunkę, Tunka na nią spojrzała zdziwiona, ale nic poza tym.

Generalnie mam wrażenie, że to działa, ale potrzeba jeszcze kilku dni, żeby dało dobre efekty.

Za to kuchenna Bajka już bardzo chce wyjść, wczoraj miała kilkuminutową przepustkę, ale wygląda na to, że ona to nie będzie miała problemów z integracją :twisted:

Będę miała fajnego kotka do adopcji ;)

Atka

Post » Pt sty 21, 2011 9:31 Re: Księżniczka, Futrzaki i Bengale. Gumiś. I Gość.

Bajka jest prześliczna :love:
A jak z sikiem? ok?

Przegroda rewelacyjna, nie wiem, czy się nie zgłoszę do Ciebie po dokładną instrukcję montowania :lol:

I kciuki za pełną integrację kudłatych z tymi z normalniejszą sierścią :ok:
Obrazek Polska - katolska oraz kibolska

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

[poprzednia][następna]