ZABIŁ GO O CHODNIK - pomóżcie wywalczyć spawiedliwość !!

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Śro sty 19, 2011 21:21 Re: ZABIŁ GO O CHODNIK - pomóżcie wywalczyć spawiedliwość !!

Viveron pisze:
Dzisiaj w "Faktach po faktach" była posłanka Mucha i rozmawiali na temat tego wyroku a także o sprawie kotka z YT.
Wydźwięk dzisiejszego programu był zupełnie inny niż słynnej już Uwagi.
Było pełne potępienie dla zwyrodnialców.
http://www.tvn24.pl/28377,1689814,1,1,f ... omosc.html

Chociaż tyle :ok:
Obrazek

Agulas74

Od: Pt maja 11, 2007 12:30

Post » Śro sty 19, 2011 21:21 Re: ZABIŁ GO O CHODNIK - pomóżcie wywalczyć spawiedliwość !!

Ale co to za bzdurne uzasadnienie?

inaf pisze:3. 3 tygodnie (od zdarzenia do momentu, kiedy wieść dotarła do Mińska) jest to czas wg prokuratury za długi na reakcję. Daje to podstawy do przypuszczenia, że świadek chce zrobić na złość podejrzanemu lub odegrać się na nim. No wg mnie, to jest tak, że świadek naoglądał się bestialstwa w TV i posłuchał, że takich bandytów się nie karze wcale. Gdy nas zobaczył i usłyszał, że właśnie się karze, to zaczął mieć nadzieję i uwierzył nam, zdecydował się na zeznania.

Czy jak ktoś nie zeznaje, że widział morderstwo człowieka bo się boi/uważa, że nie musi/ olał sprawę/nie chce mu się a za 3 tyg postanawia zeznać to też jest już za późno? No ludzie. Po jakim czasie sprawa ulega przedawnieniu wg prokuratury do cholery ;/

inaf pisze:4. Podejrzany zeznał, że jest w konflikcie ze świadkiem, a świadek, że podejrzany popełnił przestępstwo. To daje wynik 1:1, a że obowiązuje "domniemanie niewinności" to podejrzany jest górą.

:evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Trzymajcie mnie bo zaraz padnę nooooo :crying:
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

Od: Wto paź 12, 2010 10:28

Post » Czw sty 20, 2011 2:28 Re: ZABIŁ GO O CHODNIK - pomóżcie wywalczyć spawiedliwość !!

Catnaperka pisze:Trzymajcie mnie bo zaraz padnę nooooo :crying:

A ja obok Ciebie...
Już mówiłam, potrzebny nam ktoś z jajami, co nie wyklucza płci żeńskiej. Ktoś, komu będzie się chciało i będzie lotny w te klocki.
W 2016 wysterylizowałyśmy 109 kotów (stan na 11.07) - 2015 - 222, 2014 - 130, 2013 - 126, 2012 - 85, 2011 - 107, 2010 - 108, w sumie 887 :)

Kalinuwka

Od: Pon lis 24, 2008 18:10

Post » Czw sty 20, 2011 9:04 Re: ZABIŁ GO O CHODNIK - pomóżcie wywalczyć spawiedliwość !!

wg prokuratury 3 tygodnie wystarczająco podważają wiarygodność świadka, by rozpatrywać ewentualny konflikt podejrzany-świadek, jaki zaistniał w ciągu tych 3 tygodni. Podejrzany, może świadomie albo i nie, obrał najlepszą linię obrony. Ona nas rozkłada na łopatki.
Dowiedziałam się też, że po 3 tygodniach nie można było zebrac dowodów ze ściany. Gdy zaczęłam oponować, to usłyszałam, iż analiza byłaby wówczas zbyt kosztowna.

Tak czy siak, jeśli byłabym świadkiem przestępstwa i bała się o tym zawiadomić przez miesiąc, a potem nabrałabym odwagi (bo przyjechał ktoś, kto daje mi ochronę) to jestem niewiarygodna? Tego nie mogę zrozumieć!!!!

inaf

Od: Czw paź 22, 2009 23:02

Post » Czw sty 20, 2011 9:56 Re: ZABIŁ GO O CHODNIK - pomóżcie wywalczyć spawiedliwość !!

Polecam artykuł, "To boli' we wczorajszej Polityce - o naszych prokuratorach i sędziach w sprawach dotyczących zwierząt.
Opisywane tam uzasadnienia umorzeń spraw o znęcanie się upewniają mnie, że nasz wymiar "sprawiedliwości" służy przestępcom, a niektórzy sędziowie jawnie im sprzyjają.
Wszystko zależy od tego jakim się jest człowiekiem. Jak trafi się znieczulony, nie lubiący zwierząt idiota w todze, to takie idiotyczne wyroki feruje.

Kompromitacja zwyczajnie!

A artykule tym było napisane, że VIVA jest doświadczona i twarda w sprawach sądowych, walczy aż do wyczerpania wszelkich możliwości i odwołań (m.in do Sądu Najwyższego). Może coś doradzą.
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam, co i los zwierząt; los ich jest jeden: jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego, i oddech życia ten sam. W niczym więc człowiek nie przewyższa zwierząt.
(Biblia, Księga Koheleta 3/19)

Prakseda

Od: Czw cze 16, 2005 10:35

Post » Czw sty 20, 2011 18:15 Re: ZABIŁ GO O CHODNIK - pomóżcie wywalczyć spawiedliwość !!

Dostałam odpowiedź od źródła w kwestii skarżenia umorzenia. Oto ona:
"Ja nie widzę niestety formalnych podstaw do skarżenia umorzenia. Skarga wniesiona dla samej skargi była by odrzucona przez sąd.
Jedyna szansa to powrót do sprawy w wypadku, gdyby pojawiły się nowe dowody (zwłaszcza naoczni świadkowie)."

I co Wy na to?

inaf

Post » Czw sty 20, 2011 18:51 Re: ZABIŁ GO O CHODNIK - pomóżcie wywalczyć spawiedliwość !!

Napiszcie tą skargę!
Nawet, jeśli Sąd jej nie uwzględni. Walczcie do końca.

Wcale nie jest tak, że Sąd musi podzielić stanowisko Prokuratury. Tylko trzeba dobrze uzasadnienie zażalenia napisać. A TERMIN PŁYNIE!!!

Carmen201

Od: Pt maja 07, 2010 7:49

Post » Czw sty 20, 2011 20:55 Re: ZABIŁ GO O CHODNIK - pomóżcie wywalczyć spawiedliwość !!

Carmen201 pisze:Tylko trzeba dobrze uzasadnienie zażalenia napisać.

Prześlesz mi na pw jakiś szablon?
Nie wiem, od czego zacząć i do kogo pisać? od razu do najwyższego?

inaf

Post » Czw sty 20, 2011 21:21 Re: ZABIŁ GO O CHODNIK - pomóżcie wywalczyć spawiedliwość !!

Szablon to ciężko jest wyprodukować, trzeba się mądrze odnieść do argumentów z uzasadnienia. Ten Wasz prawnik nie pomoże? Bo jeśli nie, to ja mogę napisać, ALE 1. będę potrzebowała daty kiedy fundacja dostała to uzasadnienie, tzn. czy w terminie jeszcze jesteśmy, 2. skanu uzasadnienia o umorzeniu, co by się odnieść 3. zażalenie będzie musiał podpisać ktoś z fundacji (p. Wypych?) albo ktoś z pełnomocnictwem (adwokat? Wy macie? do działania w ogóle czy tylko do przeglądania akt?sprawdźcie!).

Carmen201

Post » Czw sty 20, 2011 21:32 Re: ZABIŁ GO O CHODNIK - pomóżcie wywalczyć spawiedliwość !!

inaf pisze:
Dowiedziałam się też, że po 3 tygodniach nie można było zebrac dowodów ze ściany. Gdy zaczęłam oponować, to usłyszałam, iż analiza byłaby wówczas zbyt kosztowna.

Ciekawe, ile by to kosztowało i czy można taka ekspertyzę zamówić?
Obrazek

Agulas74

Od: Pt maja 11, 2007 12:30

Post » Czw sty 20, 2011 22:19 Re: ZABIŁ GO O CHODNIK - pomóżcie wywalczyć spawiedliwość !!

wszystkie info prześlę niebawem

inaf

Post » Czw sty 20, 2011 22:20 Re: ZABIŁ GO O CHODNIK - pomóżcie wywalczyć spawiedliwość !!

tylko do przeglądania akt, napiszę do Pana Wypycha by się pod tym podpisał, jak odmówi to zaczniemy się zastanawiać

inaf

Post » Czw sty 20, 2011 22:42 Re: ZABIŁ GO O CHODNIK - pomóżcie wywalczyć spawiedliwość !!

Dobra, to ja czekam, jakby coś mój mail chyba macie.
Na miau jestem codziennie, jak trzeba będzie mogę napisać w ciągu........ no powiedzmy 4, 5 wolnych godzin. Co by to sens miało. Sprawdźcie ten TERMIN, to priorytet!!!

Carmen201

Post » Czw sty 20, 2011 22:52 Re: ZABIŁ GO O CHODNIK - pomóżcie wywalczyć spawiedliwość !!

skan w drodze, juz napisałam prośbę o przesłanie

inaf

Post » Czw sty 20, 2011 23:23 Re: ZABIŁ GO O CHODNIK - pomóżcie wywalczyć spawiedliwość !!

Inaf, a gdzie ten prawnik co to miał prowadzić tą sprawę ze strony Fundacji?
Bo tak zrozumiałam, że fundacja z jakimś współpracuje. Czy nie?

Carmen201

[poprzednia][następna]