[']MANIUŚ FIV+, najukochańszy koci senior - DS u Mohy :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sty 20, 2011 13:59 Re: MANIUŚ, najukochańszy koci senior, znika.. PILNIE DS/DT! Waw

Można by go wykastrować przez wydaniem do DT? Czy jest za słaby?
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Czw sty 20, 2011 14:05 Re: MANIUŚ, najukochańszy koci senior, znika.. PILNIE DS/DT! Waw

Marcelibu, nie gniewam sie, no co Ty, po prostu napisalas, ze gdybys miala warunki finansowe, to bys go wziela, wiec pomyslalam, ze da sie to polaczyc- Twoje miejsce na kota i moje jego utrzymanie, ale rozumiem, wiec spoko! 8)

Moha, ja Ci chyba pomnik wybuduje, tak mi Manius na sercu lezy, wiec pamietaj, ze jakby cos mu powazniejszego wyszlo do leczenia (tfu, tfu), to Cie wspomoge.

ef25

Od: Śro gru 22, 2010 11:04

Post » Czw sty 20, 2011 14:08 Re: MANIUŚ, najukochańszy koci senior, znika.. PILNIE DS/DT! Waw

Dzięki, takie zapewnienia to dla mnie bardzo dużo. Opieka i duuużo serducha to to, co mogę zapewnić Maniusiowi na 1000%. Z większymi nakładami byłoby już gorzej, ale od czego są przyjaciele i Provident? :mrgreen:
Obrazek Obrazek

Moha

Od: Czw sty 06, 2011 0:05

Post » Czw sty 20, 2011 15:20 Re: MANIUŚ, najukochańszy koci senior, znika.. PILNIE DS/DT! Waw

Zaznaczam i przy okazji ukłony dla Moha :lol: :ok: :ok:

To naprawdę fenomenalny gość Moha... Stracisz dla niego głowę ;)

alareipan

Od: Wto lip 22, 2008 13:50

Post » Czw sty 20, 2011 16:08 Re: MANIUŚ, najukochańszy koci senior, znika.. PILNIE DS/DT! Waw

Właśnie wróciłam od mojego veta, przy okazji wizyty umówiłam się na sobotę z panem M., z grubsza nakreśliłam sytuację. Teraz trzymajcie kciuki żeby kicio trafił w moje łapy :P
Obrazek Obrazek

Moha

Post » Czw sty 20, 2011 16:39 Re: MANIUŚ, najukochańszy koci senior, znika.. PILNIE DS/DT! Waw

"u" - być upartym i uprzejmym

jedziesz na Paluch z transporterem i dowodem osobistym (!) , idziesz do biura adopcji, nie rozglądając się na boki (bo widok jest nie do zniesienia), czekasz w ewentualnej kolejce, mówisz panu/ pani za kontuarem że chcesz adoptowac kota numer ...(spytaj alareipan o numer!!) na umowę warunkową, bo wiesz że jest chory
na 10- razy zadane pytanie czy aby na pewno chcesz starego, chorego kota, powtarzasz jak mantrę: tak, będę go leczyć, chcę pomóc CHOREMU kotu, uwielbiam stare koty, mam umówioną wizytę u weta itd.
wypełniasz ankietę
przynoszą Maniusia , czekasz do gabinetu weta, tam znowu to samo, prosisz o spisanie antybiotyków które dostawał i nie odrobaczanie na do widzenia (to taki Paluchowy zwyczaj)
potem wracasz z papierami , spisują z dowodu, podpisujesz umowę
i masz Kota
AnielkaG

Post » Czw sty 20, 2011 16:52 Re: MANIUŚ, najukochańszy koci senior, znika.. PILNIE DS/DT! Waw

Już podobną "receptę" na wyciąganie kota napisałam Moha na pw. :)
Ale dobrze, że napisałaś Anielko.
ObrazekObrazek

naline

Od: Pt lip 02, 2010 8:45

Post » Czw sty 20, 2011 16:56 Re: MANIUŚ, najukochańszy koci senior, znika.. PILNIE DS/DT! Waw

Kurczę, najgorsze to te biedne zwierzaki. Na samą myśl pęka mi serce!!! Jak spojrzeć w kocie oczy pełne nadziei albo już bez niej, i odejść...
Obrazek Obrazek

Moha

Post » Czw sty 20, 2011 16:59 Re: MANIUŚ, najukochańszy koci senior, znika.. PILNIE DS/DT! Waw

naline pisze:Nie wiem czy ktoś będzie w sobotę, ale Moha jakbyś się zdecydowała, to na pewno pomożemy jak możemy w kwestii wyciągnięcia. Przy czym zaznaczam, żebyś była zdecydowana i w 100% świadoma i konsekwentna w tym co robisz.
Aby zabrać kota na warunkową, tak naprawdę recepta jest prosta podwójne "u" - być upartym i uprzejmym.

Moha, skoro jesteś zdecydowana i świadoma :wink: to... piszę pw 8)
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

Post » Czw sty 20, 2011 17:00 Re: MANIUŚ, najukochańszy koci senior, znika.. PILNIE DS/DT! Waw

Kotów nie będziesz widziała, sa w osobnym budynku
A do Pokoju Adopcyjnego nie bedziesz wchodzic bo Maniek w szpitaliku
ale zobaczysz psy
mnie niewiele już rusza, a na Paluchu ryczę jak bóbr
AnielkaG

Post » Czw sty 20, 2011 17:08 Re: MANIUŚ, najukochańszy koci senior, znika.. PILNIE DS/DT! Waw

Jak spojrzeć w kocie oczy pełne nadziei albo już bez niej, i odejść...

Doskonale to rozumiem,ja sie strasznie balam wizyty na Paluchu,ale stwierdzilam,ze cel jest wyzszy i nie ma co wymiekac,ale oczywiscie w pokoju adopc.zalalam sie lzami i nie umialam sie ogarnac :oops:
A Maniuś właśnie mi spojrzal w oczy...i nie moge zapomniec tego spojrzenia, ale co zrobic, moglam wziac tylko jednego kociego stworka... i dlatego jestem taka szczesliwa, ze go do siebie przyjmiesz ! :1luvu:

A recepta 'nie rozgladac sie na boki' jest skuteczna ;-) Chociaz jak wejdziesz dobrym wejsciem, to za wiele pieskow tez nie zobaczysz.

ef25

Od: Śro gru 22, 2010 11:04

Post » Czw sty 20, 2011 17:49 Re: MANIUŚ, najukochańszy koci senior, znika.. PILNIE DS/DT! Waw

to za Maniusiową akcję :ok: :ok: :ok:
a kiedy Maniuś trafi w dobre ręcę?
Obrazek

SASZEŃKO NA ZAWSZE BĘDZIESZ W NASZYCH SERCACH [*]

Edytka1984

Od: Czw cze 17, 2010 19:13

Post » Czw sty 20, 2011 19:58 Re: MANIUŚ, najukochańszy koci senior, znika.. PILNIE DS/DT! Waw

Schronisko jest okropnym miejscem, ale im częściej się tam chodzi, to inaczej się je odbiera.
Jak idę i uda mi się wyadoptować kilka kotów to jakoś lepiej się człowiek z tym czuje, jak posiedzę z nimi, posprzątam im, dam coś lepszego do jedzenia.
Niestety wszystkim nie da się pomóc, ale im większej ilości tym lepiej.
ObrazekObrazek

naline

Od: Pt lip 02, 2010 8:45

Post » Pt sty 21, 2011 6:47 Re: MANIUŚ, najukochańszy koci senior, znika.. PILNIE DS/DT! Waw

jakieś nowinki dotyczące Maniusia są z rana?
Obrazek

SASZEŃKO NA ZAWSZE BĘDZIESZ W NASZYCH SERCACH [*]

Edytka1984

Od: Czw cze 17, 2010 19:13

Post » Pt sty 21, 2011 9:22 Re: MANIUŚ, najukochańszy koci senior, znika.. PILNIE DS/DT! Waw

trzymam kciuki za koteczka :)
w razie co tez się dorzucę finansowo
Obrazek Obrazek Obrazek

lanua

Od: Pt lis 06, 2009 9:29

[poprzednia][następna]