Kotka dla Kogoś :)))

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw sty 20, 2011 10:58 Re: Kotka dla Kogoś :)))

To mądra i skromna koteczka ... nie da sobie zepsuć charakteru :ryk:

Willow_

Od: Nie maja 23, 2010 18:06

Post » Czw sty 20, 2011 16:37 Re: Kotka dla Kogoś :)))

Jeszcze dwa i pół dnia :lol:
Legnica

Post » Czw sty 20, 2011 16:55 Re: Kotka dla Kogoś :)))

cieszę się bardzo/ wymiziaj ją ile wlezie-bo potem to już nie będzie takiej okazji :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :kotek: :piwa: :ryk: :1luvu:
Biegaj sobie za TM kochana Misieńko [*]/26.05.2005r.-11.11.2010r./
===================================
Teraz w Twoim domku mieszka Miłka:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Prawda, że pięknota

Dom bez kota jest jak samolot bez pilota

ula-misia

Od: Pon lis 01, 2010 14:34

Post » Pt sty 21, 2011 10:04 Re: Kotka dla Kogoś :)))

Jeszcze chcę jej ładną fotkę zrobić,tylko musze jakis aparat znów pożyczyć bo mój sie wziął i spsuł.
Po cichutku odliczam dni :wink:
Legnica

Post » Pt sty 21, 2011 11:32 Re: Kotka dla Kogoś :)))

Niedługo już godziny :):)

Marudka

Od: Sob maja 03, 2008 15:22

Post » Pt sty 21, 2011 13:15 Re: Kotka dla Kogoś :)))

Legnico, jak Lusia się u nas zadomowi, to Cię zasypię fotkami :)
Ja też odliczam dni, a moja Hania już po ścianach chodzi z radości.

ZoHaBo

Od: Śro sty 05, 2011 19:47

Post » Pt sty 21, 2011 13:44 Re: Kotka dla Kogoś :)))

Przekaż proszę komu trzeba,że opowiadam Lusi o trzech wyjątkowych osobach i że Lusia jest również bardzo ciekawa,ale i bardzo zadowolona :wink:
Legnica

Post » Pt sty 21, 2011 13:59 Re: Kotka dla Kogoś :)))

Legnico, myślisz, że ona rozumie? :) Obawiam się, że po przyjeździe myknie do garderoby i jej nie zobaczymy przez kilka dni. :)

Mam zajęcia do 19.00, a potem idę kupić karmę i żwirek, nie dałam rady wcześniej. Żwirek, pamiętam, Benek drobny, bezzapachowy. A jeśli nie będzie tej Twojej karmy (nawet w sklepach internetowych nie zawsze jest), to czy mogę kupić jakąś inną? Jak Lusia będzie u nas, to zamówię duży worek w necie, ale na razie chciałam w sklepie kupić. I jeszcze drobiazg - do jakich misek jest przyzwyczajona?

Czy możecie mi polecić dobrego weterynarza we Wrocławiu, najlepiej w Śródmieściu?

ZoHaBo

Od: Śro sty 05, 2011 19:47

Post » Pt sty 21, 2011 14:26 Re: Kotka dla Kogoś :)))

Nie wiem czy Taste of dhe Wild bywa do kupienia w "normalnych"zoologach.Dam dla Lusi swoją karmę tak zeby starczyło jej na ok. tydzień a Ty kup taką na jaką się zdecydujesz i bedziesz Lusiaczka chciała karmić stale.W niedzielę dasz Lusi miseczke Taste,a od poniedziału,codziennie będziesz dodawać po odrobinie nowej,codzień odrobinę więcej a Taste odrobinę mniej,tak ze po kilku dniach będzie miała w misce mieszankę pół na pół Taste i nowej,pod koniec tygodnia porcja Taste będzie już nie wielka a karmy nowej prawie całosć i tak bezproblemowo przestawisz Lusie na taką karmę jaką chcesz.
Lusia będzie zadowolona z kazdej karmy,ja tylko proponuję decydować sie na tę karmę która w swoim składzie nie ma zbóż,skład jest/powinien być na opakowaniu.
Legnica

Post » Pt sty 21, 2011 14:34 Re: Kotka dla Kogoś :)))

Zakup duzego worka dla jednego kota nie jest dobrym pomysłem.Porzadnej jakosciowo karmy dla jednego kota na miesiąc potrzeba ok.2kg,w zależnosci od tego jaka to karma,czy dostaje też mokrą,surowe itp.Taste 2,2...kg kosztuje ok.38zł.Duży wór to 6-10kg,a po dwóch tygodniach od otwarcia opakowania i kontaktu suchej karmy z powietrzem zaczynają zachodzić nieciekawe procesy.Można próbować odsypywać porcje karmy i zamykać opakowanie główne szczelnie,niektórym sie udaje,moje koty(wszystkie!)po dwóch tygodniach nie chca tknać takiej suchej.
Miski mam plastikowe i kilka ceramicznych,polecam ceramiczne,choć Lusia z kazdej bedzie zadowolona.

Pytanie o weta napisz na pw do Ulvhedinn.

A co do rozumienia kotów,nie daj sie zwieść 8) one rozumieją więcej niż bysmy chcieli :)
Legnica

Post » Pt sty 21, 2011 14:49 Re: Kotka dla Kogoś :)))

Legnica pisze:Nie wiem czy Taste of dhe Wild bywa do kupienia w "normalnych"zoologach.Dam dla Lusi swoją karmę tak zeby starczyło jej na ok. tydzień a Ty kup taką na jaką się zdecydujesz i bedziesz Lusiaczka chciała karmić stale.W niedzielę dasz Lusi miseczke Taste,a od poniedziału,codziennie będziesz dodawać po odrobinie nowej,codzień odrobinę więcej a Taste odrobinę mniej,tak ze po kilku dniach będzie miała w misce mieszankę pół na pół Taste i nowej,pod koniec tygodnia porcja Taste będzie już nie wielka a karmy nowej prawie całosć i tak bezproblemowo przestawisz Lusie na taką karmę jaką chcesz.
Lusia będzie zadowolona z kazdej karmy,ja tylko proponuję decydować sie na tę karmę która w swoim składzie nie ma zbóż,skład jest/powinien być na opakowaniu.

Bez zbóż najlepszy jest Orijen http://animalia.pl/szukaj.php?szukaj=or ... &c_o=&c_d=

Czy Lusia już spakowała plecaczek, przygotowała czapeczkę i buciki?

Bardzo, bardzo się cieszę, że będzie w świetnym domku :lol:

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Pt sty 21, 2011 15:01 Re: Kotka dla Kogoś :)))

vega013 pisze:Bez zbóż najlepszy jest Orijen http://animalia.pl/szukaj.php?szukaj=or ... &c_o=&c_d=

Może i jest najlepsza, ale moje koty nie podzieliły tej opinii ... :kotek:

Willow_

Post » Pt sty 21, 2011 15:50 Re: Kotka dla Kogoś :)))

Willow_ pisze:
vega013 pisze:Bez zbóż najlepszy jest Orijen http://animalia.pl/szukaj.php?szukaj=or ... &c_o=&c_d=

A to łobuzy :wink:

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Pt sty 21, 2011 15:55 Re: Kotka dla Kogoś :)))

vega013 pisze:
Willow_ pisze:

A to łobuzy :wink:

Dziękuję ... przekażę :ryk:

Willow_

Post » Pt sty 21, 2011 16:10 Re: Kotka dla Kogoś :)))

vega013 nie wiem jak to napisac,ale jakoś tak odwlekam to pakowanie Lusi,odwlekam...
Jeszcze dwa dni mamy dla siebie,kiedyś tam ją jeszcze zdązę spakować 8)
Legnica

[poprzednia][następna]