Schronisko w Rudzie Śląskiej - do zamknięcia

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sty 19, 2011 9:44 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- 15 zł kalendarz,na sterylizacje zwierząt

chudziutka ta kicia, ale śliczniutka jest, jak ją odkarmicie będzie cud dziewczyna.

Biedny Fubu, jak można oddać kota bo nie chce się sprzątać :-( on może szybko się w schronisku załamać :-(
Oby ktoś go wypatrzył i dał mu DT/DS.

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Śro sty 19, 2011 11:18 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- 15 zł kalendarz,na sterylizacje zwierząt

Nie wiadomo,czy to prawda,czy właściciel znowu nie przesadził i chciał mieć powód oddania...
Żeby to tak dało się sprawdzić...

Na razie będzie w klatce,popytam jak w klatce załatwia sie...

justyna8585

Od: Śro wrz 10, 2008 10:49

Post » Śro sty 19, 2011 19:34 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- 15 zł kalendarz,na sterylizacje zwierząt

Majeczka już po sterylce. W uszkach oczywiście świerzb kwitnie.
Za tydzień zdejmujemy szwy a potem będziemy szczepić.
Na jutro mam w planie Gucia, pod warunkiem, że uda mi się go złapać i zanieść do weta.
Anitka ma niezły apetyt i już na stałe przeniosła się do kuchni.
Wszystkie koty wita warczeniem oczywiście :roll:
Gucio na mój widok nieruchomieje w klatce, oj nie będzie lekko go zsocjalizować ale będziemy próbować, :wink:
Sonia i Bonifacy dostały kolejną dawkę leków.
Teraz kociarstwo śpi a ja kończę jeść bigos :wink:
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Czw sty 20, 2011 10:15 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- 15 zł kalendarz,na sterylizacje zwierząt

justyna8585 pisze:Wczoraj do Mar9 pojechał tygrysek z ropniem na ogonku,a także czarna kotka z Zabrza,której ludzie nie odebrali po sterylce.Kotka niedługo pojedzie na tymczas do Anity5.

Gdyby nie to,że kotka na lecznicy,a potem u P.Iwony w domu była normalna,kleiła sie do ludzi,to już pewnie byłoby po niej,bo w schronisku zmieniła sie o 180 stopni.Nie było z nią żadnego kontaktu,siedziała w kącie klatki,przewracała oczkami i trzęsła sie,nie mówiąc nawet o zjedzeniu czegokolwiek.Na pewno nie jest dzika,tylko w potwornym stresie.Ile takich kotów musi byc na kociarni :(

Ta kotka musiała w schronie przeżyć szok. Jest na 2 antybiotykach, zewnętrzny szew się rozszedł, ma poważną ranę. Mam nadzieję, ze żadne dziadostwo się w tą ranę nie wdało. Koteczka ma na imię Nowinka, boi się, ale bardzo jest chętna do głaskania. W aucie bardzo grzeczna, u weta idealne zachowanie, jest przesłodka. Martwię się o nią bardzo... :cry:
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Czw sty 20, 2011 11:07 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- 15 zł kalendarz,na sterylizacje zwierząt

Musi być w końcu dobrze z kotami po takiej serii chorych kotów :(

justyna8585

Post » Czw sty 20, 2011 11:13 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- 15 zł kalendarz,na sterylizacje zwierząt

justyna8585 pisze:Musi być w końcu dobrze z kotami po takiej serii chorych kotów :(

i tego będziemy się trzymać, musi być dobrze i już.

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Czw sty 20, 2011 11:43 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- 15 zł kalendarz,na sterylizacje zwierząt

Justynko, wiem, że i czasu mało i choroba, ale czy mogłabyś choć po trochę aktualizować "bazę" kotków na pierwszej stronie wątku?
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Czw sty 20, 2011 11:50 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- 15 zł kalendarz,na sterylizacje zwierząt

mar9 pisze:Justynko, wiem, że i czasu mało i choroba, ale czy mogłabyś choć po trochę aktualizować "bazę" kotków na pierwszej stronie wątku?

Zrobię to,ale nie wiem kiedy,nie mam czasu,musze psami sie zająć,to naprawde pilne przypadki:(

Spróbuję dzisiaj na stronke schronu powrzucać wszystkie koty,a jutro w 1. post

justyna8585

Post » Pt sty 21, 2011 17:00 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- 15 zł kalendarz,na sterylizacje zwierząt

tak na szybko ,na strone schronu wrzuciłam:

u Mar9:
uszatke
sonie
Krecika
(czekam na zdj. rodzinki i Bonifacego,tez dodam wtedy)

u Anity5:
Srebrny
Samuraj
Nowinka
Buranio
Kuleczka
Elunia
Anitka

u P.iwony:
Pinokio

W W-wie:
Karolek

U P.czypionki:
mruczuś

a Arnold2:
Misiu
hapcia(przydałyby sie lepsze fotki)

u Justy&zwierzaki:
Matylda

O jakimś zapomniałam?
na stronce po klinięciu na zdj,pojawia sie jeszcze jedno.

Przy niektórych kotach na szybko wymysliłam teksty,jeśli będą inne,to zmienię
Ostatnio edytowano Pt sty 21, 2011 17:02 przez justyna8585, łącznie edytowano 1 raz

justyna8585

Post » Pt sty 21, 2011 17:01 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- 15 zł kalendarz,na sterylizacje zwierząt

Ja właśnie klecę posta, za kwadrans będzie spis wszystkich tymczasowiczów.
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

Post » Pt sty 21, 2011 17:57 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- 15 zł kalendarz,na sterylizacje zwierząt

Przepraszam wszystkich, ale ostatnio mam bardzo dużo obowiązków poza-netowych i naprawdę mało czasu na miau :(
Bałagan jest faktycznie straszny, dziś usiadłam z zeszytem i pozbierałam chyba do kupy wszystkie informacje, rozliczenia zostawiam Justynie. Powiem krótko - dramat, dół koszmarny, sytuacja jest po prostu tragiczna.

Wierzyć mi się nie chce, że jest aż tak źle - przecież jest środek zimy, teoretycznie kotów powinno być niewiele, a tymczasem toniemy....
"Nasze" dt są zakocone po czubek głowy, do tego kotki, które wyciągane były ostatnio są chore, wymagające leczenia, zabiegów, mało adopcyjne... Nie ma mowy, by któryś z nich wziął w najbliższym czasie "nowego" kota, a koty oczywiście czekają :(

Przyjrzyjcie się proszę temu, ile kotów jest już na tymczasach - i bardzo, bardzo proszę o wsparcie dla nich, większość jest chora i wymaga sporych nakładów finansowych - w tej chwili potrzebują najpilniej pomocy mar i anita5, ale wsparcie jest także potrzebne dla Hapci, Misia, Matyldzi, Mruczusia..

Na tymczasach mamy aktualnie :

U anity5:

1. Michasia, koteczka z raną zamiast ogonka, jedzie do ds : viewtopic.php?f=1&t=121171
Obrazek

2. Srebrny - kotek z chorymi oczami, przewlekłym katarem i zaburzeniami zachowania : viewtopic.php?f=1&t=122550

Obrazek

3. Elegancik - młody, proludzki kotek, oddany, bo "znudził się"... viewtopic.php?f=1&t=122550

Obrazek

4. Bury Maluszek, ciągle choruje, ma koci katar, testy ujemne - viewtopic.php?f=1&t=122550

Obrazek

5. Kuleczka - uroczy, młody pręgowany kocurek, ciągle z katarem, przed kastracją viewtopic.php?f=1&t=122219
Obrazek

6. Elunia - trikolorka, przerażona, ma poschroniskową traumę, ciągle dochodzi do siebie : viewtopic.php?f=1&t=122219
Obrazek

7. Nowinka - czarna, młodziutka koteczka, którą ktoś zostawił w lecznicy i nie odebrał po sterylizacji, ma koszmarnie rozwaloną ranę po sterylizacji, jest w ciężkim stanie

+ wkrótce : Młodziutka, biało-bura Anitka, jeszcze u mar9, przerażona, z traumą poschroniskową, boi się innych kotów viewtopic.php?f=1&t=116085

Obrazek

U mar9:

8. Sonia - buro-biała, młoda koteczka świeżo po operacji łapki (koszt to 200 zł) viewtopic.php?f=1&t=116085
Obrazek

9. Uszatka - młodziutka burania, jeszcze przed sterylizacją - viewtopic.php?f=1&t=116085
Obrazek

10. Krecik-Maruda - pingwinek, leczony ponad miesiąc na koci katar, ciągle pokichuje : viewtopic.php?f=1&t=122107
Obrazek

11. Bonifacy - duży, przymilny burasek, w schronisku zagrożony amputacją ogonka, teraz u mar9, leczony z powodu ropnia na ogonku - viewtopic.php?f=1&t=122719
Obrazek

12 i 13 - Maja i Gucio - matka z synem, Maja ze świerzbem, świeżo po sterylizacji, Gucio dzikawy, bardzo przerażony, chory - a jednocześnie ciężki do "obsługi" - zachowuje się jak dziki kot, bardzo boi się ludzi - viewtopic.php?f=1&t=122725
Obrazek

14. Anitka - Młodziutka, biało-bura Anitka, jeszcze u mar9, przerażona, z traumą poschroniskową, boi się innych kotów, niedługo pojedzie do anity5 - viewtopic.php?f=1&t=116085

Obrazek

XX - biało-czarny, 5-miesięczny kocurek, już w domu stałym - viewtopic.php?f=1&t=116085&start=0
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

U Justa&Zwierzaki

15. Matylda - w klatce w piwnicy, wyjątkowo proludzka koteczka z problemami zdrowotnymi, ma stan zapalny w pyszczku, może jeść tylko mokre jedzenie. Wyjątkowo spragniona kontaktu z człowiekiem, a z racji pobytu w piwnicy niestety nie można jej tego zapewnić, pilnie szuka domu. - viewtopic.php?f=1&t=120910
Obrazek

U p. Iwony

16. Pinokio - kocurek po wypadku, po potrąceniu, już zdrowy, za jego leczenie ciągle są niespłacone długi

W Kocim Świecie:

17. Persik bez oka - bardzo schorowany, niekastrowany, ciągle leczony : viewtopic.php?f=1&t=121383
Obrazek

U maceyo w Warszawie

18. Karolek - Buranio, bardzo miziasty kocurek, jeszcze leczony, przed kastracją : viewtopic.php?f=13&t=121159&p=6969959#p6969959
Obrazek

U arnold2

19. Miś - uroczy, młody kocurek, który wrócił z adopcji, pilnie szuka domu : viewtopic.php?f=1&t=120270

Obrazek

XX Hubercik - czarny, zabiedzony kocurek z wyłysieniami i chorymi nerkami - zostaje na zawsze :1luvu: viewtopic.php?f=1&t=121909
Obrazek

20. Hapcia - przemiła, duża kotka, zabrana ze schroniska w wysokiej ciąży - viewtopic.php?f=1&t=122740
Obrazek

U Alienor

XX - młodziutka tri - w domu stałym - viewtopic.php?f=1&t=121911
Obrazek

u p. Czypionki

21. Mruczuś - cudny, półroczny pingwinek, pilnie szuka domu : viewtopic.php?f=1&t=113845&start=1065

Obrazek
Ostatnio edytowano Pt sty 21, 2011 23:29 przez Liwia_, łącznie edytowano 2 razy

Liwia_

Post » Pt sty 21, 2011 18:43 Re: Schronisko, Śląsk-dramat, POMOCY! Kres możliwości...

Jak już pisałam - w kwestii dt doszliśmy do ściany. Założyłam wątek dla 2 kocurków, ten wątek to dla nich jedyna szansa...
viewtopic.php?f=1&t=123071 - proszę, poszukajmy dla nich jakiegoś miejsca, niech im się uda.
Mi opadają ręce i chce mi się wyć jak widzę obecną sytuację.

Liwia_

Post » Pt sty 21, 2011 21:51 Re: Schronisko, Śląsk-dramat, POMOCY! Kres możliwości...

viewtopic.php?f=20&t=123088 - wystawiłam paletkę na bazarek, zapraszam... Dochód zasili dt anity5 i mar9.

Liwia_

Post » Pt sty 21, 2011 23:27 Re: Schronisko, Śląsk-dramat, POMOCY! Kres możliwości...

Mamy małe Schronisko :(

justyna8585

Post » Sob sty 22, 2011 11:38 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- 15 zł kalendarz,na sterylizacje zwierząt

Liwia_ pisze:Przepraszam wszystkich, ale ostatnio mam bardzo dużo obowiązków poza-netowych i naprawdę mało czasu na miau :(
Bałagan jest faktycznie straszny, dziś usiadłam z zeszytem i pozbierałam chyba do kupy wszystkie informacje, rozliczenia zostawiam Justynie. Powiem krótko - dramat, dół koszmarny, sytuacja jest po prostu tragiczna.

Wierzyć mi się nie chce, że jest aż tak źle - przecież jest środek zimy, teoretycznie kotów powinno być niewiele, a tymczasem toniemy....
"Nasze" dt są zakocone po czubek głowy, do tego kotki, które wyciągane były ostatnio są chore, wymagające leczenia, zabiegów, mało adopcyjne... Nie ma mowy, by któryś z nich wziął w najbliższym czasie "nowego" kota, a koty oczywiście czekają :(

Przyjrzyjcie się proszę temu, ile kotów jest już na tymczasach - i bardzo, bardzo proszę o wsparcie dla nich, większość jest chora i wymaga sporych nakładów finansowych - w tej chwili potrzebują najpilniej pomocy mar i anita5, ale wsparcie jest także potrzebne dla Hapci, Misia, Matyldzi, Mruczusia..

Na tymczasach mamy aktualnie :

U anity5:

1. Michasia, koteczka z raną zamiast ogonka, jedzie do ds : viewtopic.php?f=1&t=121171
Obrazek

2. Srebrny - kotek z chorymi oczami, przewlekłym katarem i zaburzeniami zachowania : viewtopic.php?f=1&t=122550

Obrazek

3. Elegancik - młody, proludzki kotek, oddany, bo "znudził się"... viewtopic.php?f=1&t=122550

Obrazek

4. Bury Maluszek, ciągle choruje, ma koci katar, testy ujemne - viewtopic.php?f=1&t=122550

Obrazek

5. Kuleczka - uroczy, młody pręgowany kocurek, ciągle z katarem, przed kastracją viewtopic.php?f=1&t=122219
Obrazek

6. Elunia - trikolorka, przerażona, ma poschroniskową traumę, ciągle dochodzi do siebie : viewtopic.php?f=1&t=122219
Obrazek

7. Nowinka - czarna, młodziutka koteczka, którą ktoś zostawił w lecznicy i nie odebrał po sterylizacji, ma koszmarnie rozwaloną ranę po sterylizacji, jest w ciężkim stanie

+ wkrótce : Młodziutka, biało-bura Anitka, jeszcze u mar9, przerażona, z traumą poschroniskową, boi się innych kotów viewtopic.php?f=1&t=116085

Obrazek

U mar9:

8. Sonia - buro-biała, młoda koteczka świeżo po operacji łapki (koszt to 200 zł) viewtopic.php?f=1&t=116085
Obrazek

9. Uszatka - młodziutka burania, jeszcze przed sterylizacją - viewtopic.php?f=1&t=116085
Obrazek

10. Krecik-Maruda - pingwinek, leczony ponad miesiąc na koci katar, ciągle pokichuje : viewtopic.php?f=1&t=122107
Obrazek

11. Bonifacy - duży, przymilny burasek, w schronisku zagrożony amputacją ogonka, teraz u mar9, leczony z powodu ropnia na ogonku - viewtopic.php?f=1&t=122719
Obrazek

12 i 13 - Maja i Gucio - matka z synem, Maja ze świerzbem, świeżo po sterylizacji, Gucio dzikawy, bardzo przerażony, chory - a jednocześnie ciężki do "obsługi" - zachowuje się jak dziki kot, bardzo boi się ludzi - viewtopic.php?f=1&t=122725
Obrazek

14. Anitka - Młodziutka, biało-bura Anitka, jeszcze u mar9, przerażona, z traumą poschroniskową, boi się innych kotów, niedługo pojedzie do anity5 - viewtopic.php?f=1&t=116085

Obrazek

XX - biało-czarny, 5-miesięczny kocurek, już w domu stałym - viewtopic.php?f=1&t=116085&start=0
Obrazek

U Justa&Zwierzaki

15. Matylda - w klatce w piwnicy, wyjątkowo proludzka koteczka z problemami zdrowotnymi, ma stan zapalny w pyszczku, może jeść tylko mokre jedzenie. Wyjątkowo spragniona kontaktu z człowiekiem, a z racji pobytu w piwnicy niestety nie można jej tego zapewnić, pilnie szuka domu. - viewtopic.php?f=1&t=120910
Obrazek

U p. Iwony

16. Pinokio - kocurek po wypadku, po potrąceniu, już zdrowy, za jego leczenie ciągle są niespłacone długi

W Kocim Świecie:

17. Persik bez oka - bardzo schorowany, niekastrowany, ciągle leczony : viewtopic.php?f=1&t=121383
Obrazek

U maceyo w Warszawie

18. Karolek - Buranio, bardzo miziasty kocurek, jeszcze leczony, przed kastracją : viewtopic.php?f=13&t=121159&p=6969959#p6969959
Obrazek

U arnold2

19. Miś - uroczy, młody kocurek, który wrócił z adopcji, pilnie szuka domu : viewtopic.php?f=1&t=120270

Obrazek

XX Hubercik - czarny, zabiedzony kocurek z wyłysieniami i chorymi nerkami - zostaje na zawsze :1luvu: viewtopic.php?f=1&t=121909
Obrazek

20. Hapcia - przemiła, duża kotka, zabrana ze schroniska w wysokiej ciąży - viewtopic.php?f=1&t=122740
Obrazek

U Alienor

XX - młodziutka tri - w domu stałym - viewtopic.php?f=1&t=121911
Obrazek

u p. Czypionki

21. Mruczuś - cudny, półroczny pingwinek, pilnie szuka domu : viewtopic.php?f=1&t=113845&start=1065

Obrazek

...........................................

justyna8585

[poprzednia][następna]