DO zamknięcia - KORABIEWICE

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sty 20, 2011 10:55 Re: ZAMARZAJĄ W KORABIEWICACH - PILNE DT dla kotki+2 małych

Ja śnię czy ludzie są tacy głupi i tępi. Nie wierzę w to co czytam :evil:
Obrazek

itaka

Od: Sob maja 29, 2010 14:43

Post » Czw sty 20, 2011 10:56 Re: ZAMARZAJĄ W KORABIEWICACH - PILNE DT dla kotki+2 małych

Agneska, kotów tam jest tylko 30 Gdyby Działakowa chciała oddać na DT... Jednym kursem by się obróciło.

a gdyby było 30 osób do adopcji? nie wyda?
w asyscie redaktora z jakiejś gazety/ telewizji?

Ja śnię czy ludzie są tacy głupi i tępi. Nie wierzę w to co czytam

jakich ludzi masz na myśli? zbieraczki?
AnielkaG

Post » Czw sty 20, 2011 11:01 Re: ZAMARZAJĄ W KORABIEWICACH - PILNE DT dla kotki+2 małych

To mam na myśli.

Zofia&Sasza pisze:Próbka elokwencji korabiewickich wolontariuszy (polecam szczególnie wypowiedź @Kociej Mamy):

Ciekawa, 2011-01-19
W pełni popieram ten wniosek. Mam już dwa Kindziora -mój kochany psiunio i Myszaka - to kotek 4-letni chadza swoimi drogami zimą trzyma się domu. Pozdrawiam wszystkich, którzy troszczą się o zwierzęta

autor anonimowy, 2011-01-19
Ja uważam, że jest tylko jedno rozwiązanie problemu bezdomności zwierząt i przepełnionych schronisk, w których brakuje najczęściej pieniędzy żywności i ludzi chętnychdo pracy w takim miejscu - - Powinien być wprowadzony konstytucyjny nakaz utrzymania przez każdego z nas we własnym domu 2-3 psów lub kotów. przez okres 5 lat z koniecznością sterylizacji i kastracji tych zwierząt..Niestety niewielu się na to zgodzi bo 2-3 psy to jest już straszny obowiązek i ograniczenie swobód obywatelskich. Najłatwiej utyskiwać i ubolewać nad cierpieniem zwierząt;ale pracować przy nich i o nie dbać kosztem własnego czasu i własnych przyjemności to całkiem inna już sprawa jest.

Kocia mama, 2011-01-19
Wolno żyjących kotów w aglomeracjach miejskich w żadnym przypadku nie należy kastrować bo większość szybko rozszarpana będzie przez psy z którymi wychodzą na spacery właściciele iispuszczają je ze smyczy - to jest ulubiona zabawa młodych chłopców, którzu obstawiają zrobioną przez lokatorów budkę i siedżący w niej kot wykastrowany nie ma żadnych szans. Nie wykastrowany kot taką szanse ma bo broniąc się kot psa zaatakuje.

autor anonimowy, 2011-01-19
Ja uważam, że psy nie powinny być tak masowo wyłapywane- powinny mieć taką samą wolność jak koty i inne zwierzęta. Należało by je kastrować sterylizować i wypuszczać. Ciekawe kto to wymyślił,że psy trzeba więzić w schroniskach? Ja uważam że trzeba wszystkie psy wypuścić i tylko je dokarmiać. Teraz jest już tyle organizacji w całej Polsce, ciągle robimy zbieranie darów suchej karmy itp, że zwierzęta dadzą sobie radę. Ja postuluje likwidacje schronisk

wolontariusze z Celestynowa, 2011-01-19
co jest grane? czyżby ktoś chciał przeszkodzić już w ratowaniu psów z Celestynowa? Schronisko w Korabiewicach ma ogromny teren i w 2000 już roku p. Magda chciała nawiązać współpracę z Paluchem na przyjmowanie starych i chorych psów. Kolejni dyrektorzy Palucha nie skorżystali z takiej okazji - jedynej takiej okazji !!!!
j dlatego teraz i zawsze było na Paluchu tak jak jest. W 2ooor w Korabiewicach było jeszcze mało psów a z Palucha wywożono setki psich zwłok..NaPaluchu zawsze brakowało miejsca, a nigd pieniędzy w
korabiewicach zawsze było odwrotnie. Ciekawe, że też nikt nigdy z tych ważniaków i działaczy nie wpadł na pomysł,żeby tą sytuacje wykorzystać dla dobra zwierząt..Ty kretynie lub kretynko, która lub który zainteresowałeś się moim wpisem na księgę gości zainteresuj się zanim psy z Celestynowa wyjadą do Angli ile tam tysięcy chartów rocznie uśmiercają, które tak jak konie nie nadają się już dogonitw.. Byliśmy na konferencji Naukowej w Olsztynie, którą organizował OTOZ-Animals i tam zaproszon y przez nich anglik pouczał nas, że w schronisku może być jedynie 30psów - a kiedy z sali padło pytanie co zrobić z resztą anglik odpowiedział uśpić pozostałe uśpić.

Ostatni wpis dedykuję pixie65 :?
Obrazek

itaka

Od: Sob maja 29, 2010 14:43

Post » Wto sty 25, 2011 12:30 Re: ZAMARZAJĄ W KORABIEWICACH - PILNE DT dla kotki+2 małych

To prawda, niektórzy ludzie nie myślą :cry: co najgorsze to potem idzie w świat opinia o "miłośnikach zwierząt" własnie na podstawie takich wypowiedzi i co gorsza uczynków. :evil:

Maria Szczyglińska

Od: Pt gru 03, 2010 14:58

Post » Wto sty 25, 2011 12:33 Re: ZAMARZAJĄ W KORABIEWICACH - PILNE DT dla kotki+2 małych

Na dogo uzyskałam od mtf zalesie (wolontariuszka w Celestynowie od 14 lat) info, że wysłanie celestynowskich psów do Korabiewic nie jest planowane. Mam nadzieję, że to jest prawda...
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Wto sty 25, 2011 15:36 Re: ZAMARZAJĄ W KORABIEWICACH - PILNE DT dla kotki+2 małych

Przeczytałam na facebooku:
Mona M. Fetela 25 stycznia 15:34
"JUTRO NAJPRAWDOPODOBNIEJ W TVN W MAGAZYNIE "PROSTO Z POLSKI" ZOBACZYCIE WSTRZĄSAJĄCY REPORTAŻ O KORABIEWICACH...znawcy z środowiska wiedzą o co chodzi ale normalni ludzie nie...to jest szokująca prawda o tym co dzieje się w prywatnych schroniskach,państwowych,nielegalnych..."
Książki po angielsku- pchli targ
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=155062

Obrazek Obrazek

esperanza

Od: Śro mar 23, 2005 9:53

Post » Wto sty 25, 2011 15:43 Re: ZAMARZAJĄ W KORABIEWICACH - PILNE DT dla kotki+2 małych

esperanza pisze:Przeczytałam na facebooku:
"JUTRO NAJPRAWDOPODOBNIEJ W TVN W MAGAZYNIE "PROSTO Z POLSKI" ZOBACZYCIE WSTRZĄSAJĄCY REPORTAŻ O KORABIEWICACH...znawcy z środowiska wiedzą o co chodzi ale normalni ludzie nie...to jest szokująca prawda o tym co dzieje się w prywatnych schroniskach,państwowych,nielegalnych..."

z tej oazy dobrobytu i spokojności? :wink:

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Wto sty 25, 2011 15:53 Re: ZAMARZAJĄ W KORABIEWICACH - PILNE DT dla kotki+2 małych

A to jest potem na necie? Ja nie mam TVN24 :crying:
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Wto sty 25, 2011 15:54 Re: ZAMARZAJĄ W KORABIEWICACH - PILNE DT dla kotki+2 małych

Daj linka do tej wypowiedzi pliiiiz.
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Wto sty 25, 2011 17:18 Re: ZAMARZAJĄ W KORABIEWICACH - PILNE DT dla kotki+2 małych

Zofia&Sasza pisze:

Daj linka do tej wypowiedzi pliiiiz.

tu jest inny, o którym kiedyś wspominałam, bardzo drastyczne! http://www.facebook.com/pages/pomagam-p ... 1763442030

Tweety

Post » Wto sty 25, 2011 17:31 Re: ZAMARZAJĄ W KORABIEWICACH - PILNE DT dla kotki+2 małych

Zmieniłam tytuł. Mam nadzieję, że puszczą :twisted:
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Wto sty 25, 2011 17:33 Re: PIEKŁO W KORABIEWICACH - kto pomoże kotom??? :(

potwierdzili waśnie, że jutro 17:15 będzie nadany ten reportaż na TVN24. Mnie wystarczyła zajawka :evil:
To jednak nie Viva była ślepa :twisted:

Tweety

Post » Wto sty 25, 2011 17:34 Re: PIEKŁO W KORABIEWICACH - kto pomoże kotom??? :(

Tweety pisze:potwierdzili waśnie, że jutro 17:15 będzie nadany ten reportaż na TVN24. Mnie wystarczyła zajawka :evil:
To jednak nie Viva była ślepa :twisted:

Co było w zajawce?
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Wto sty 25, 2011 17:46 Re: PIEKŁO W KORABIEWICACH - oglądajcie 26.01 TVN24!!! str.33

Jeśli będzie tak jak myślę, to reportaż nieźle "da do pieca" :twisted:
Obrazek

Zofia.Sasza

[poprzednia][następna]