DT SMARTI - pierwsza część.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sty 19, 2011 16:53 Re: DT SMARTI - POMOCY-chcą uśpić zdrowego kota bo SIKA!!!

dziewczyny,czy pył z Virconu może drażnić gardło?

bo dyzynfekuję dla Bąbla po Likierku i się duszę.. :oops:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Śro sty 19, 2011 17:03 Re: DT SMARTI - POMOCY-chcą uśpić zdrowego kota bo SIKA!!!

smarti pisze:dzięki,ja tych jajkowych nie znam :oops:
kupowałam dotąd w sklepie to 2,45 sztuka i nie mogłam się zebrać żeby zamówić w necie-Marzenia już raz mnie namawiała ale to zawsze trzeba się zebrać z większa gotówką aby mialo sens,bo prawda jest taka że u mnie idzie spoko 10 puszko-saszetek dziennie-jak sobie zamówię 100 puszek to mi starczy na tydzień póltora ,czyli muszę zamówić naprawdę dużo aby mi starczyło na dłuższy czas :roll:

Jak masz zamówienie za 100zł to masz przesyłkę gratis ;)
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Śro sty 19, 2011 17:04 Re: DT SMARTI - POMOCY-chcą uśpić zdrowego kota bo SIKA!!!

smarti pisze:dziewczyny,czy pył z Virconu może drażnić gardło?

bo dyzynfekuję dla Bąbla po Likierku i się duszę.. :oops:

myślę że jak najbardziej może, to w końcu ostry środek dezynfekcyjny! załóż maseczkę raz-dwa! :evil:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Śro sty 19, 2011 17:36 Re: DT SMARTI - POMOCY-chcą uśpić zdrowego kota bo SIKA!!!

Virkon jak najbardziej może podrażniać układ oddechowy.
Tak więc jakieś zabezpieczenie nie zawadzi.

Smarti, co do mokrej karmy, to czy próbowałaś Animondy albo Bozity?
Gourmety są bardzo malutkie jak za tę cenę. Bozita ma też fajne kartoniki z mięskiem.

Gibutku, Pumek ma chyba jakiś uraz i je na zapas, bo znalazłam go w styczniu.
Był malutki, bez matki, wyziębiony, wygłodzony. I chyba je na zapas.
Ale kurczaka to ja nie kupuję, odkąd 2 lata temu mi mięso świeciło w nocy :strach:
Nawet rybę ograniczam, żeby fosforu za dużo w diecie kociastych nie było, więc w kuraku tym bardziej nie dam.

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Śro sty 19, 2011 17:38 Re: SMARTI - POMOCY-chcą uśpić zdrowego PILNY DT !!!

już spryskałam-ale muszę kupić maseczkę-masz racje.
Nakasłałam się przy tym że aż Carlito się przestraszył :mrgreen:

i faktycznie już się biorę za zamawianie bo kocie szafki prawie puste :roll:

coś Ty,naprawdę świeciło 8O myślałam że to żarty :oops:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Śro sty 19, 2011 17:50 Re: DT SMARTI - POMOCY-chcą uśpić zdrowego kota bo SIKA!!!

wstawiam moje wypociny jeszcze raz bo nie wiem czy doczytałaś
tak sobie pomyślałam, że:
EdytaB_a pisze:Smarti - jak już zalogujesz się na forum ogrodniczym to zajrzyj na ten wątek
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 24&t=15183 - tam możesz pokazywać swój DT
do tego jak w stopce dasz link do miau.pl to może świeża krew na miau przyjdzie i do tego kicie adoptuje.
Czekam na FO

Dziś Lala zjadła Gourmecik ale tylko saszetkowy wchodzi w rachubę.
Obrazek Obrazek ObrazekFranek, Tośka, Kredka i LusiObrazek
"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los." Oscar Wilde
Lalunia [*] zawsze w naszych sercach

EdytaB_a

Od: Śro gru 15, 2010 10:21

Post » Śro sty 19, 2011 17:52 Re: SMARTI - POMOCY-chcą uśpić zdrowego PILNY DT !!!

smarti pisze:coś Ty,naprawdę świeciło 8O myślałam że to żarty :oops:

Naprawdę, naprawdę :roll: Ja myślałam, że mam zwidy :mrgreen:
Bo wstałam w nocy na siusiu i nie zapalałam światła, bo przed wejściem do klatki się paliło i nie szłam całkiem po omacku.
I przypadkiem spojrzałam na miseczkę i aż mnie zatkało.
Wzięłam kawałek, poszłam do łazienki, potrzymałam pod halogenkiem i zgasiłam światło.
Waliło zielonym odblaskiem aż miło :? Od tej pory kurczakowi mówimy zdecydowane: nie! :wink:

Erin

Post » Śro sty 19, 2011 17:53 Re: SMARTI - POMOCY-chcą uśpić zdrowego PILNY DT !!!

Erin pisze:

Bo wstałam w nocy na siusiu i nie zapalałam światła, bo przed wejściem do klatki się paliło i nie szłam całkiem po omacku.
Wzięłam kawałek, poszłam do łazienki, potrzymałam pod halogenkiem i zgasiłam światło.
Waliło zielonym odblaskiem aż miło :? Od tej pory kurczakowi mówimy zdecydowane: nie! :wink:

8O
to ja chyba każdego będe tak testowala
Obrazek Obrazek ObrazekFranek, Tośka, Kredka i LusiObrazek
"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los." Oscar Wilde
Lalunia [*] zawsze w naszych sercach

EdytaB_a

Od: Śro gru 15, 2010 10:21

Post » Śro sty 19, 2011 17:55 Re: SMARTI - POMOCY-chcą uśpić zdrowego PILNY DT !!!

EdytaB_a pisze: 8O

Sądzę, że nie zaszkodzi.

Erin

Post » Śro sty 19, 2011 17:55 Re: SMARTI - POMOCY-chcą uśpić zdrowego PILNY DT !!!

Edytka-Ty nie bądż dla mnie taka okrutna :mrgreen: :D -ja wszystko czytam i na wątkach osobistych "swoich kiciów" też często bywam) ale nie zawsze coś piszę,bo to pisanie to straszny zjadacz czasu..

a chciałam Cię zapytać-czy Ty nie masz przypadkiem jakiejś komóreczki,pawiloniku,altanki aby dać DT temu bidzie?

smarti

Post » Śro sty 19, 2011 17:56 Re: SMARTI - POMOCY-chcą uśpić zdrowego PILNY DT !!!

EdytaB_a pisze:
Erin pisze:

8O

o kurczaczki !!! :mrgreen:

smarti

Post » Śro sty 19, 2011 18:00 Re: SMARTI - POMOCY-chcą uśpić zdrowego PILNY DT !!!

smarti pisze:Edytka-Ty nie bądż dla mnie taka okrutna :mrgreen: :D -ja wszystko czytam i na wątkach osobistych "swoich kiciów" też często bywam) ale nie zawsze coś piszę,bo to pisanie to straszny zjadacz czasu..

a chciałam Cię zapytać-czy Ty nie masz przypadkiem jakiejś komóreczki,pawiloniku,altanki aby dać DT temu bidzie?

a ja to w ogóle pikuś a nawet palmpikuś 8)

mój Tż jak się dorwie to wszystkie wątki czyta od dechy do dechy nowe posty,a w dodatku jak mnie nie ma to też się loguje.
-wczoraj do drugiej zdjecia mi wklejał i uzupełnial początek :piwa: :piwa: :piwa:

ale na mnie to marudzi że "ciągle tylko na miau siedzę i nic nie zrobione :mrgreen: "

smarti

Post » Śro sty 19, 2011 18:01 Re: DT SMARTI - POMOCY-chcą uśpić zdrowego kota bo SIKA!!!

Erin pisze:Ale kurczaka to ja nie kupuję, odkąd 2 lata temu mi mięso świeciło w nocy :strach:
Nawet rybę ograniczam, żeby fosforu za dużo w diecie kociastych nie było, więc w kuraku tym bardziej nie dam.

Dziewczyny, pozwolicie, że zacytuję za moją znajomą z innego forum (psiego):
kikusia pisze:Całuski, psiaczki! Dwa dni temu moja pani kupiła mi wspaniałą kość. CIELĘCE KOLANO! Tak nazwał to pan w sklepie pełnym zniewalających zapachów.Ten pan jest bardzo miły, nie każe mnie zostawiać za drzwiami, tylko pozwala wejść do środka i upajać się tymi wszystkimi aromatami.....Czasem nawet mogę sama wybrać który,,gnat"chcę do domu (tak tam czasem mówią). Obgryzam zwykle na dywanie, chociaż pani zawsze mówi ,,na miejsce z tym świństwem". Idę, ale zaraz wracam. Ale ciekawe było trochę póżniej. W nocy moja pani wstała zrobić siusiu ( czemu? ja nie siusiam w nocy!) i nagle zobaczyła na podłodze coś świecącego, fosforyzującego. Następnego dnia wszyscy szukaliśmy rozwiązania tej zagadki, bo :1) kość nie zniknęła 2) w ciemnym miejscu nadal świeciła 3) nie wylągł się z niej żaden OBCY, a jeśli nawet, to dobrze się schował gdzieś pod szafą. Pani poprosiła o pomoc na portalu dla lekarzy, jest tam forum, a tam także są wielcy miłośnicy psów i innych zwierząt. Odpowiedź nadeszła szybko. Na kościach i mięsie w temp. powyżej 7 stopni C mogą czasem namnażać się bakterie, które świecą w ciemnościach. Takim, jak te ,,nasze" fosforyzującym światłem. Nie są szkodliwe. Mogą być w ślinie, którą oblizuję kość , i potem szybko się rozmnażają(fe, co one robią, żeby się rozmnożyć???? Świntuszki!) . To są wiadomości z SANEPIDU, Więc pani mówi, że można im wierzyć. NO I POZWOLIŁA MI DALEJ OBGRYZAĆ KOLANO. KOCHAM JĄ!!!!!
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

Post » Śro sty 19, 2011 18:08 Re: SMARTI - POMOCY-chcą uśpić zdrowego PILNY DT !!!

Bianka, już o tym słyszałam, ale wiem też, że do karmy dla kurczaków dodaje się fosfor.
Zazwyczaj sprawdzam mięsko, które kupię, ale tylko ten jeden raz mi się to zdarzyło.

Erin

Post » Śro sty 19, 2011 18:11 Re: SMARTI - POMOCY-chcą uśpić zdrowego PILNY DT !!!

Obrazek

..kradzione :ok: :ok: :ok: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
z forum ogrodniczego z postu Edytki :piwa: :piwa: :piwa:

smarti

[poprzednia][następna]